Google drive -- popunjena memorija

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Posmatrac_007

#1 Google drive -- popunjena memorija

Post by Posmatrac_007 »

Pozdrav,
Duže vremena koristim cloud servis google drive. Međutim, danas sam uočio da kada uporedim veličinu foldera google drive na računaru sa zauzećem postora na coludu ne slažu se brojke. Tačnije, na računaru mi folder google drive prikazuje da zauzima 6,5GB a zauzeće diska na coludu je 13,2GB. Ispraznio sam kantu za smeće na coludu i pogledao u detaljima zauzeće gdje mi je prikazano da google drive zauzima 13GB a gmail 0,2Gb(ne znam da li je u tome uračunato i zauzeće atačmenta), google photos 0MB.
Na osnovu toga mi je zauzeće na coludu google drive-a tačno duplo veće tj.13GB u odnosu na 6,5Gb koliko zauzima folder google drive na računaru.
Da li neko zna u čemu je problem i kako se može pravilno sinhronizovati disk a da to ne podrazumijeva kompletno brisanje i ponovno vraćanje jer bi mi to poremetilo dijeljene fajlove.
Unaprijed hvala na odgovorima! :)
fusion_ba

#2 Re: Google drive -- popunjena memorija

Post by fusion_ba »

Jesi siguran da si sinhronizovao sve datoteke sa Drivea na folder na računaru? Moguće je na računaru sinhronizovati samo pojedine datoteke pa možda na cloudu imaš još nekih datoteka koje nisu sinhronizovane i zato ti na računaru pokazuje manje zauzeće memorije, mada vjerujem da bi ih primjetio svakako.
mirsek

#3 Re: Google drive -- popunjena memorija

Post by mirsek »

Ja sam isto tako dobio na nekoj akciji dodatnih 100 gb prostora na 2 godine i kad mi je istekao taj period sva sinkronizacija mi je stala ALI su svi fajlovi ostali sto mi je bilo najvaznije. :D
Dope_Man

#4 Re: Google drive -- popunjena memorija

Post by Dope_Man »

Najvjerovatnije je ovo sto je fusion napisao, nisi sinhronizova sve foldere/fajlove, pa ti na kompu drzi samo neke. Uporedi foldere sa onima na driveu i primjetices brzo gdje je razlika. Ja iz prakticnih razloga sinhronizujem samo par foldera koji su ''radni'', sve ostalo sto je na driveu kao arhiva ne sinhronizujem sa driveom na poslu i kucnom kompu.
Post Reply