Google AdSense
Moderator: anex
-
Elaol
#1 Google AdSense
Ovako, student sam i dobro bi mi doslo malo dzeparca
Vidio sam ovaj veseli AdSense i kontam da idem to blog+AdSense da zaradim koju paru xD Da li je iko imao iskustva sa tim, koliko ima para od toga i kako se naplacuje? Citao sam da kod nas moze jedino cekom a da banke j**u u zdrav mozak kad je u pitanju naplata. Inace, imam karticu u UniCredit banci u Srajevu.
-
stidljiv
#2 Re: Google AdSense
Imas temu o AdSensu u Racunari i tehnologija.
Uglavnom ne ide to bas tako lako kao sto ti mislis, ali sa dosta truda i rada se moze doci do neke cifre, ne velike, ali opet sve zavisi od tebe.
Naplate idu iskljucivo cekovima, koje unovcavas u banci ovdje. Provjera ceka se obicno ceka 30 dana i vise ovdje prije nego ga mozes unovciti.
Uglavnom ne ide to bas tako lako kao sto ti mislis, ali sa dosta truda i rada se moze doci do neke cifre, ne velike, ali opet sve zavisi od tebe.
Naplate idu iskljucivo cekovima, koje unovcavas u banci ovdje. Provjera ceka se obicno ceka 30 dana i vise ovdje prije nego ga mozes unovciti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Google AdSense
zaradio sam 62 euro centa 
-
Elaol
#4 Re: Google AdSense
Ajmo, ko slusa Karleusu: "Zrno po zrno kazu pogaca, kamen po kamen kazu palaca!"Black swan wrote:zaradio sam 62 euro centa
- Truba
#5 Re: Google AdSense
za jedan mjesec

-
Elaol
#6 Re: Google AdSense
OK, sav optimizam je umro u meniBlack swan wrote:za jedan mjesec
- newlevel
#7 Re: AW: Google AdSense
Kreni radit na microworkersu, ja tamo svaki mjesec zaradim oko 23$, bukvalno ne radim nista. Sve preko mobitela odradis, svaki dan po pet minuta ti je potrebno.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
Elaol
#8 Re: AW: Google AdSense
Je l' ti prob da mi ukratko objasnis, jer nzm nista o tome, a i kad citam nesto na eng, nikad ne znam da li to radi i kod nas. Ako mozes par recenica sta radim, kako se placa, osnove...newlevel wrote:Kreni radit na microworkersu, ja tamo svaki mjesec zaradim oko 23$, bukvalno ne radim nista. Sve preko mobitela odradis, svaki dan po pet minuta ti je potrebno.
Sent from my Nokia 3310
- Truba
#9 Re: Google AdSense
uglavnom probaj sve što radiš na engleskom...Elaol wrote:OK, sav optimizam je umro u meniBlack swan wrote:za jedan mjesec
Ako mi se bude dalo, pokusacu, jos cu se malo raspitati, pa cu vidjeti sta ispadne
kod mene je na "našem"
a i teme nisu baš zahvalne
- newlevel
#10 Re: AW: Google AdSense
Inbox !Elaol wrote:Je l' ti prob da mi ukratko objasnis, jer nzm nista o tome, a i kad citam nesto na eng, nikad ne znam da li to radi i kod nas. Ako mozes par recenica sta radim, kako se placa, osnove...newlevel wrote:Kreni radit na microworkersu, ja tamo svaki mjesec zaradim oko 23$, bukvalno ne radim nista. Sve preko mobitela odradis, svaki dan po pet minuta ti je potrebno.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#11 Re: AW: Google AdSense
newlevel wrote:Inbox !Elaol wrote:Je l' ti prob da mi ukratko objasnis, jer nzm nista o tome, a i kad citam nesto na eng, nikad ne znam da li to radi i kod nas. Ako mozes par recenica sta radim, kako se placa, osnove...newlevel wrote:Kreni radit na microworkersu, ja tamo svaki mjesec zaradim oko 23$, bukvalno ne radim nista. Sve preko mobitela odradis, svaki dan po pet minuta ti je potrebno.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
Objasni ovako javno, ima nas jos koji bi procitali iskustvo iz prve ruke
-
Elaol
#12 Re: AW: Google AdSense
Predobro zvuci a zanima mene sta drugi ljudi misle. Sacekacu petnaestak minuta, pa ako newlevel ne napise, ja objasnim koliko sam skontao. A inace, covjek me ispostovao, super je objasnio.Picajzla wrote:Objasni ovako javno, ima nas jos koji bi procitali iskustvo iz prve ruke
- newlevel
#13 Re: AW: Google AdSense
1. Registrujes se na microworkers.com, obavezno pravo ime prezime i adresu ukucati, inace neces lovu dobiti.
2. Kad se registrujes, odes na log in, vidjet ces,listu poslova. To su pretezno poslovi od 0.1-2$ , registracije na razne internet stranice, likeanje stranica na facebooku, komentiranje videa na youtube, itd itd.
3. Ja sam tamo registrovan vec par mjeseci, i mogu ti skrenuti paznju koje poslove da radis. Ja samo radim poslove pod nazivom "Android app download install review", kao sto naziv kaze, skines aplikaciju s google play, napises komentar na engleskom bezveze, samo ih pohvalis, lafo dobra aplikacija, das pet zvjezdica, i na tome zaradis 0.4$. To ja odradim kad sam s nekim na kafi, samo pregledas ppslove, vidis ima za odradit te aplikacije, dva tri klika, i lova je tvoja... Ma sta da ti pricam, uhodat ces se, ako ti ne bude mrsko radit... Sad glavni dio tj oko love.
Do prve isplate ces se nacekati mjesec i po, a onda ce ici mjesecno. Kad se tek registrujes, radis, radis i radis, isplata najmanja moguca je 9$, e sad kad zaradis devet dollara, pokrenes zahtjev za isplatu, kad to uradis, oni ti posalju pismo kuci, gdje ti je dat jedan kod. Taj kod ukucas jenom i vise nikad, da ti provjere identitet, i onda preusmjeris pare bilo na paypal, moneybookers itd. Meni je na paypalu, sve normala radi. Fazon je u tome sto tih android aplikacija za review nema mnogo. Bude ih dnevno oko 2-3, pa kontinuirano ulazis na stranicu i provjeravas, ima li ih, ako vidis da ima, odradis, i zaradis 0.4$. Ja se zadnji par mjeseci vrtim oko 23$ ili ti ga 30km mjesecno, ne radim nista. Pokusaj, vidi kako ne. Ako imas pitanja, slobodno u inbox.
Sent from my Nokia 3310
2. Kad se registrujes, odes na log in, vidjet ces,listu poslova. To su pretezno poslovi od 0.1-2$ , registracije na razne internet stranice, likeanje stranica na facebooku, komentiranje videa na youtube, itd itd.
3. Ja sam tamo registrovan vec par mjeseci, i mogu ti skrenuti paznju koje poslove da radis. Ja samo radim poslove pod nazivom "Android app download install review", kao sto naziv kaze, skines aplikaciju s google play, napises komentar na engleskom bezveze, samo ih pohvalis, lafo dobra aplikacija, das pet zvjezdica, i na tome zaradis 0.4$. To ja odradim kad sam s nekim na kafi, samo pregledas ppslove, vidis ima za odradit te aplikacije, dva tri klika, i lova je tvoja... Ma sta da ti pricam, uhodat ces se, ako ti ne bude mrsko radit... Sad glavni dio tj oko love.
Do prve isplate ces se nacekati mjesec i po, a onda ce ici mjesecno. Kad se tek registrujes, radis, radis i radis, isplata najmanja moguca je 9$, e sad kad zaradis devet dollara, pokrenes zahtjev za isplatu, kad to uradis, oni ti posalju pismo kuci, gdje ti je dat jedan kod. Taj kod ukucas jenom i vise nikad, da ti provjere identitet, i onda preusmjeris pare bilo na paypal, moneybookers itd. Meni je na paypalu, sve normala radi. Fazon je u tome sto tih android aplikacija za review nema mnogo. Bude ih dnevno oko 2-3, pa kontinuirano ulazis na stranicu i provjeravas, ima li ih, ako vidis da ima, odradis, i zaradis 0.4$. Ja se zadnji par mjeseci vrtim oko 23$ ili ti ga 30km mjesecno, ne radim nista. Pokusaj, vidi kako ne. Ako imas pitanja, slobodno u inbox.
Sent from my Nokia 3310
-
Elaol
#14 Re: Google AdSense
I ljudi, sta mislite?
-
FreakyStyley
#15 Re: Google AdSense
Elaol, evo ti moj post s jedne druge teme:
Inace, procitaj ovu temu, ima dosta o internet zaradi.
http://www.klix.ba/forum/posao-na-inter ... &start=100
FreakyStyley wrote:Ko dobro zna engleski postoji odlicna stranica iwriter tacka com.Na freelance principu, samo sto odmah mozete dobiti posao, tj. biti placeni cim/ukoliko vam objave clanak. Dakle, svodi se na pisanje clanaka koje "poslodavci" zatraze i moze se casha uzet' samo, kao i u svakom internet poslu, treba puno rada i strpljenja.
Inace, procitaj ovu temu, ima dosta o internet zaradi.
http://www.klix.ba/forum/posao-na-inter ... &start=100
- Truba
#16 Re: Google AdSense
uuu 18 feninga u ovom mjesecu nije loše

- Truba
#17 Re: Google AdSense
jučer 24 feninga