Google AdSense

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Revolucionar ★

#551 Re: Google AdSense

Post by Revolucionar ★ »

SanskiBiser wrote:jedno pocetnicko pitanje, mrsko mi citati citavu temu :D

Na YouTube mi fercera AdSense i imam od 10-20 Eura mjesecno od YT kanala... E sad interesuje me na Blogeru ako sam napravio blog jel uslov za nas da mora blog 6 mjeseci da radi da bi mogao da se kvalifikuje za AdSense??? Na blogu kad kliknem na Earnings pise mi "Your blog doesn't currently qualify for AdSense." a ulogovan sam naravno preko gmail account na kojem mi je vec aktivan adsense....

Nisam jos nikad cuo za pravilo od 6 mjeseci, kod mene nalog aktiviran bio nakon 7 dana postojanja sajta. Moras imat neki minimum sadrzaja i uredjenosti stranice da te prihvate ( sto vise autorskih tekstova, obavezno contact i about page, i PRIVACY je isto obavezan. Da li si uopce verifikovao vlasnistvo nad tim blogom, i to je kroz onu adsense formu obavezno
SanskiBiser

#552 Re: Google AdSense

Post by SanskiBiser »

Revolucionar ★ wrote:

Na YouTube mi fercera AdSense i imam od 10-20 Eura mjesecno od YT kanala... E sad interesuje me na Blogeru ako sam napravio blog jel uslov za nas da mora blog 6 mjeseci da radi da bi mogao da se kvalifikuje za AdSense??? Na blogu kad kliknem na Earnings pise mi "Your blog doesn't currently qualify for AdSense." a ulogovan sam naravno preko gmail account na kojem mi je vec aktivan adsense....

Nisam jos nikad cuo za pravilo od 6 mjeseci, kod mene nalog aktiviran bio nakon 7 dana postojanja sajta. Moras imat neki minimum sadrzaja i uredjenosti stranice da te prihvate ( sto vise autorskih tekstova, obavezno contact i about page, i PRIVACY je isto obavezan. Da li si uopce verifikovao vlasnistvo nad tim blogom, i to je kroz onu adsense formu obavezno

Hvala za odgovor! Jesam dodao sam na Adsense u Site Managment (Owned) juce, imam neki stari blog sa svega par postova na blogeru stoji od 2008 i na njemu mi je omogucena monetizacija al' s tim imam neke druge planove. To mi je bitno da znam da za nas ne primjenjuju pravilo od 6 mjeseci kao za neke druge zemlje (Pise u uslovima) . Samo sa autorskim tekstovima i idem i koristim moje fotografije i vezano mi je za YT kanal i sadrzaj tamo. Sve je na Engleskom. To Contat i About page to moram srediti danas i Privacy (Privacy to ono sto EU trazi za Cookies?)
Fox_Fox

#553 Re: Google AdSense

Post by Fox_Fox »

Ljudi jel Vam legla uplata :D

Nego da pitam plaća li iko od Vas porez na zaradu od Adsensa?
Revolucionar ★

#554 Re: Google AdSense

Post by Revolucionar ★ »

SanskiBiser wrote:
Revolucionar ★ wrote:

Hvala za odgovor! Jesam dodao sam na Adsense u Site Managment (Owned) juce, imam neki stari blog sa svega par postova na blogeru stoji od 2008 i na njemu mi je omogucena monetizacija al' s tim imam neke druge planove. To mi je bitno da znam da za nas ne primjenjuju pravilo od 6 mjeseci kao za neke druge zemlje (Pise u uslovima) . Samo sa autorskim tekstovima i idem i koristim moje fotografije i vezano mi je za YT kanal i sadrzaj tamo. Sve je na Engleskom. To Contat i About page to moram srediti danas i Privacy (Privacy to ono sto EU trazi za Cookies?)
Ma za pocetak mozes iskoristit tekst koji ti svaki Privacy generator nudi. Ima veze i sa cookies, ali i sa tim hoces li skupljat mail adrese, sta se desava sa podacima korisnika, bla bla. Za pocetak - random privacy tekst putem generatora pronadji, i u istom na relevantna mjesta ubaci ime svog sajta, i to je to. Npr. klix.ba se ogradjuje od zloupotrebe podataka sa ove stranice bla bla, u tom fazonu ti je taj privacy djavo
SanskiBiser

#555 Re: Google AdSense

Post by SanskiBiser »

Revolucionar ★ wrote:
Ma za pocetak mozes iskoristit tekst koji ti svaki Privacy generator nudi. Ima veze i sa cookies, ali i sa tim hoces li skupljat mail adrese, sta se desava sa podacima korisnika, bla bla. Za pocetak - random privacy tekst putem generatora pronadji, i u istom na relevantna mjesta ubaci ime svog sajta, i to je to. Npr. klix.ba se ogradjuje od zloupotrebe podataka sa ove stranice bla bla, u tom fazonu ti je taj privacy djavo

aaaa kontam sad, znam da sam testirao sa GeoPeeker da vidim kako se vidi blog u EU i cim se otvori u nekoj EU zemlji gore izbaci na vrhu onu poruku automatski "This site uses cookies from google...LEARN MORE /GOT IT" znaci taj je dio Blogspot automatski doda a uradio sam i taj drugi dio preko SerpRank generatora, nasao sam bas instrukcije za Blogspot sta je dosta... :thumbup:
w0rld

#556 Re: Google AdSense

Post by w0rld »

Kataklinger wrote:Pa Premium korisnici imaju dogovoreni iznos. Kakvog je sve contenta Telegraf imao pa su furali Adsense? Google kad ima koristi, tj. kad je u pitanju jak korisnik, progleda kroz prste mnogo toga. A ovako nas sitnu raju ebu za svaku sitnicu.

Eto ti Dnevnik.hr krši jedno od najstrožijih pravila, da OGLAS ne smije biti unutar članka a kod njih i na početku i na kraju...
Nisam nigdje vidio i prvi put cujem za ovo da se ne smije oglas koristiti unutar clanka, mozes li kopirati gdje si procitao u pravilniku ?
Ja korisitm vec vise od godinu dana bez ikakvih problema.
Revolucionar ★

#557 Re: Google AdSense

Post by Revolucionar ★ »

Takodjer koristim reklame u tekstu. Ne znam tacno na sta se odnosi na ta zabrana, mozda na izdvajanje reklame u tekstu, znam da sam vidjao na nekim sajtovima da bas istaknu reklamu, i da pise da je poruka sponzora bla bla.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#558 Re: Google AdSense

Post by Truba »

meni danima nema reklame na blogua ništa nisam barćao
samo dvije kocke bijele
:| :| :| :|
Truba

#559 Re: Google AdSense

Post by Truba »

a i nije neka šteta jer sam jučer za 120 posjeta zaradio čak 1 eurocent
a najbolja zemlja mi je jučer bila germany
procijenjena zarada 0
:lol:
Revolucionar ★

#560 Re: Google AdSense

Post by Revolucionar ★ »

Napucavas li SEO, keywordse i te zajebancije. Mada, oslanjat se cisto na google search vjerovatno nema hljeba, najbolja zarada je kad te neka strana stranica citira, ili ti šeruje na nekoj posjecenoj Fb stranici :D
Truba

#561 Re: Google AdSense

Post by Truba »

citiraju me forumaši to mi je dovoljna satisfakcija :D ne trebaju mi pare

mene brine što ne vidim reklame
možda je bloikirano da ja vidm reklamu :mrgreen:
Revolucionar ★

#562 Re: Google AdSense

Post by Revolucionar ★ »

Pa probaj zamjenit kod, ubaci drugu. Da nisi adblock sam sebi aktivirao :-) :-D
Truba

#563 Re: Google AdSense

Post by Truba »

pobao sam odmah na next blog i vidio da vidim na drugim blogovima reklame
:|
Truba

#564 Re: Google AdSense

Post by Truba »

Black swan wrote:pobao sam odmah na next blog i vidio da vidim na drugim blogovima reklame
:|

uh dobro je na mobitelu ima :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#565 Re: Google AdSense

Post by Velkoski »

je li iko radio s ovim likovima

http://emg.network/

?

meni djeluju kao neki scam :mrgreen:
Truba

#566 Re: Google AdSense

Post by Truba »

dozvolio sam "seksualne reklame"

jer sam prošli mjesec zaradio samo euro :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#567 Re: Google AdSense

Post by Velkoski »

Image

još da nisu klikovi iz BiH prejeftini... :(
Truba

#568 Re: Google AdSense

Post by Truba »

svaka čast ja imam sada oko 1900 mjesečno dolazaka na stranicu :D
al rijetko ko klika na reklame

ja sve ukupno imam 16 eura zarade :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#569 Re: Google AdSense

Post by Velkoski »

Facebook je Tito... Bez dobrih pageova i dobrog održavanja mo'sh samo sjesti i plakati. :mrgreen:
Rexi1

#570 Re: Google AdSense

Post by Rexi1 »

Jel mi moze neko od iskusnijih objasnit...Jel sto veci CTR to su vece sanse da google provjeri racun...Neko kaze ako predje 20 % da onda provjeravaju, da li ima istine u tome...
seoBIH

#571 Re: Google AdSense

Post by seoBIH »

Ako je sve po pravilima i ako je sajt dobar, nebitan je ctr. Ako je los, nije u skladu sa praivlima, kopiranje tekstova i sl, da je i 1% CTR to je problem :) Ne zbog crt-a vec zbog sajta.
Fox_Fox

#572 Re: Google AdSense

Post by Fox_Fox »

Rexi1 wrote:Jel mi moze neko od iskusnijih objasnit...Jel sto veci CTR to su vece sanse da google provjeri racun...Neko kaze ako predje 20 % da onda provjeravaju, da li ima istine u tome...
Provjerit će te kad zaradiš velike pare.. (1000€+) do tad si miran.
walk_M-A-N

#573 Re: Google AdSense

Post by walk_M-A-N »

Pazite da objavljujete samo ono što odobrava Ministarstvo istine
http://wtfrly.com/2015/03/25/google-cut ... ia-source/
Fox_Fox

#574 Re: Google AdSense

Post by Fox_Fox »

Jel ovo i klix dobio premium račun na adsensu? Vidim počeli se vrtiti oglasi i na forumu.

Image
seoBIH

#575 Re: Google AdSense

Post by seoBIH »

Imali su i ranije premium.
Post Reply