Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SanskiBiser wrote:jedno pocetnicko pitanje, mrsko mi citati citavu temu
Na YouTube mi fercera AdSense i imam od 10-20 Eura mjesecno od YT kanala... E sad interesuje me na Blogeru ako sam napravio blog jel uslov za nas da mora blog 6 mjeseci da radi da bi mogao da se kvalifikuje za AdSense??? Na blogu kad kliknem na Earnings pise mi "Your blog doesn't currently qualify for AdSense." a ulogovan sam naravno preko gmail account na kojem mi je vec aktivan adsense....
Nisam jos nikad cuo za pravilo od 6 mjeseci, kod mene nalog aktiviran bio nakon 7 dana postojanja sajta. Moras imat neki minimum sadrzaja i uredjenosti stranice da te prihvate ( sto vise autorskih tekstova, obavezno contact i about page, i PRIVACY je isto obavezan. Da li si uopce verifikovao vlasnistvo nad tim blogom, i to je kroz onu adsense formu obavezno
Na YouTube mi fercera AdSense i imam od 10-20 Eura mjesecno od YT kanala... E sad interesuje me na Blogeru ako sam napravio blog jel uslov za nas da mora blog 6 mjeseci da radi da bi mogao da se kvalifikuje za AdSense??? Na blogu kad kliknem na Earnings pise mi "Your blog doesn't currently qualify for AdSense." a ulogovan sam naravno preko gmail account na kojem mi je vec aktivan adsense....
Nisam jos nikad cuo za pravilo od 6 mjeseci, kod mene nalog aktiviran bio nakon 7 dana postojanja sajta. Moras imat neki minimum sadrzaja i uredjenosti stranice da te prihvate ( sto vise autorskih tekstova, obavezno contact i about page, i PRIVACY je isto obavezan. Da li si uopce verifikovao vlasnistvo nad tim blogom, i to je kroz onu adsense formu obavezno
Hvala za odgovor! Jesam dodao sam na Adsense u Site Managment (Owned) juce, imam neki stari blog sa svega par postova na blogeru stoji od 2008 i na njemu mi je omogucena monetizacija al' s tim imam neke druge planove. To mi je bitno da znam da za nas ne primjenjuju pravilo od 6 mjeseci kao za neke druge zemlje (Pise u uslovima) . Samo sa autorskim tekstovima i idem i koristim moje fotografije i vezano mi je za YT kanal i sadrzaj tamo. Sve je na Engleskom. To Contat i About page to moram srediti danas i Privacy (Privacy to ono sto EU trazi za Cookies?)
Hvala za odgovor! Jesam dodao sam na Adsense u Site Managment (Owned) juce, imam neki stari blog sa svega par postova na blogeru stoji od 2008 i na njemu mi je omogucena monetizacija al' s tim imam neke druge planove. To mi je bitno da znam da za nas ne primjenjuju pravilo od 6 mjeseci kao za neke druge zemlje (Pise u uslovima) . Samo sa autorskim tekstovima i idem i koristim moje fotografije i vezano mi je za YT kanal i sadrzaj tamo. Sve je na Engleskom. To Contat i About page to moram srediti danas i Privacy (Privacy to ono sto EU trazi za Cookies?)
Ma za pocetak mozes iskoristit tekst koji ti svaki Privacy generator nudi. Ima veze i sa cookies, ali i sa tim hoces li skupljat mail adrese, sta se desava sa podacima korisnika, bla bla. Za pocetak - random privacy tekst putem generatora pronadji, i u istom na relevantna mjesta ubaci ime svog sajta, i to je to. Npr. klix.ba se ogradjuje od zloupotrebe podataka sa ove stranice bla bla, u tom fazonu ti je taj privacy djavo
Revolucionar ★ wrote:
Ma za pocetak mozes iskoristit tekst koji ti svaki Privacy generator nudi. Ima veze i sa cookies, ali i sa tim hoces li skupljat mail adrese, sta se desava sa podacima korisnika, bla bla. Za pocetak - random privacy tekst putem generatora pronadji, i u istom na relevantna mjesta ubaci ime svog sajta, i to je to. Npr. klix.ba se ogradjuje od zloupotrebe podataka sa ove stranice bla bla, u tom fazonu ti je taj privacy djavo
aaaa kontam sad, znam da sam testirao sa GeoPeeker da vidim kako se vidi blog u EU i cim se otvori u nekoj EU zemlji gore izbaci na vrhu onu poruku automatski "This site uses cookies from google...LEARN MORE /GOT IT" znaci taj je dio Blogspot automatski doda a uradio sam i taj drugi dio preko SerpRank generatora, nasao sam bas instrukcije za Blogspot sta je dosta...
Kataklinger wrote:Pa Premium korisnici imaju dogovoreni iznos. Kakvog je sve contenta Telegraf imao pa su furali Adsense? Google kad ima koristi, tj. kad je u pitanju jak korisnik, progleda kroz prste mnogo toga. A ovako nas sitnu raju ebu za svaku sitnicu.
Eto ti Dnevnik.hr krši jedno od najstrožijih pravila, da OGLAS ne smije biti unutar članka a kod njih i na početku i na kraju...
Nisam nigdje vidio i prvi put cujem za ovo da se ne smije oglas koristiti unutar clanka, mozes li kopirati gdje si procitao u pravilniku ?
Ja korisitm vec vise od godinu dana bez ikakvih problema.
Takodjer koristim reklame u tekstu. Ne znam tacno na sta se odnosi na ta zabrana, mozda na izdvajanje reklame u tekstu, znam da sam vidjao na nekim sajtovima da bas istaknu reklamu, i da pise da je poruka sponzora bla bla.
Napucavas li SEO, keywordse i te zajebancije. Mada, oslanjat se cisto na google search vjerovatno nema hljeba, najbolja zarada je kad te neka strana stranica citira, ili ti šeruje na nekoj posjecenoj Fb stranici
Jel mi moze neko od iskusnijih objasnit...Jel sto veci CTR to su vece sanse da google provjeri racun...Neko kaze ako predje 20 % da onda provjeravaju, da li ima istine u tome...
Ako je sve po pravilima i ako je sajt dobar, nebitan je ctr. Ako je los, nije u skladu sa praivlima, kopiranje tekstova i sl, da je i 1% CTR to je problem Ne zbog crt-a vec zbog sajta.
Rexi1 wrote:Jel mi moze neko od iskusnijih objasnit...Jel sto veci CTR to su vece sanse da google provjeri racun...Neko kaze ako predje 20 % da onda provjeravaju, da li ima istine u tome...
Provjerit će te kad zaradiš velike pare.. (1000€+) do tad si miran.