Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja imam skoro tristo unosa od 2011.
sve originalni tekstovi i razmišljanja te fotografije
Najrkaći mi tekst ima stranicu dvije u wordu... osim ako nije FOTO POST ili brzo razmišljanje ( koji čine možda 10% bloga)
a najduži 8 stranica 12 font pa ti vidi
A jel pišeš na engleskom ili na našem i koji si jezik odabrao u opcijama kad si se prijavljivao na kojem su ti jeziku reklame? Nista napisacu jos 3-4 posta pa opet poslati, i odprlikire kolika ti može biti zarada o čemu pišeš, recimo ja pišem o FK Sarajevo
Jesam mlad, ali ja kad to ovako gledam razmišljam ko će uopšte kliknuti na taj oglas a čuo sam da ne smiješ oglas stavljati negdje blizu posta kako čitatelj ne bi slučajno kliknuo na olgas, jel to istina?
Stvarno nemam ideju o čemu da pišem jer mislim da od FK Sarajevo nema puno hljeba, a sam da pišem o svim novostima u BiH mi je previše, ima li hljeba od toga ili je to smao neka mala zarada tebi.
I ne reče mi jesu li ti i reklame na našem il na engleskom??
pa ako nemaš ideja onda odustani
internet je pun blogova koje niko nije osvježavao godinama
ideja ti je sve... a vala trebaš imati vremena i živaca
oni ti okače dvije reklame
meni je sa strane i ispod prvog posta i nigdje više
ko klikće... klikću oni koga zanima... često danima niko ne klikne
stalno se mijenjaju...evo sad ljeti ima ponuda finih za more ili tako...
ili za jezike da učiš... onda za žene kremice za kožu hemoroidi
Nema veze probat cu, zanima me jos samo koji program za zaradu na reklamama
je najbolji poslije adsensa, adbrite je ukinut a bio je odlican, postoji li jos neki
Upravo sad sam odvojio sat i po vremena i procackao po netu tipove zarade ima puno stranica koji naplacuju po kliku ali dosta ih je scam, onda sam vidi par stranica koji naplacuju po kliku 0.01, zanima me je li tako i sa google adsense ili se dobija ipak malko vise, i jedina glupost je sto moram skupiti 70 eura za to treba dosta vremena jedino ako nije neka bas popularna stranica ili blog, vrijedi probati ali mora se imati i dosta strpljenja.. Koliko adsense daje po kliku iz BiH cuo sam da iz Amerike jedan klik daje oko 30 centi, imam neke raje u americi i njemackoj, sto da ne njima dati da kliknu na oglas?
vedex wrote:Upravo sad sam odvojio sat i po vremena i procackao po netu tipove zarade ima puno stranica koji naplacuju po kliku ali dosta ih je scam, onda sam vidi par stranica koji naplacuju po kliku 0.01, zanima me je li tako i sa google adsense ili se dobija ipak malko vise, i jedina glupost je sto moram skupiti 70 eura za to treba dosta vremena jedino ako nije neka bas popularna stranica ili blog, vrijedi probati ali mora se imati i dosta strpljenja.. Koliko adsense daje po kliku iz BiH cuo sam da iz Amerike jedan klik daje oko 30 centi, imam neke raje u americi i njemackoj, sto da ne njima dati da kliknu na oglas?
Zato što je ofirno. Iz BiH će ti kliknut 5 ljudi, a iz Amerike i Njemačke 10... A sadržaj nema veze sa Amerikom i Njemačkom.
Ne sekiraj se ti ništa, google ima algoritam koji otkriva sve tipove prevara... A nakon toga sljeduje doživotni ban.
Iz BiH obično ide 0.01 ili 0.02 eura po kliku.
Pa glupost mozda ima ljudi u druim zemljama dodju na tu stranicu i vide oglas i kliknu.
Ali da rezimiramo moras imat mnogo desetina hiljada posjezilaca da bi neki kliknuli i ti zaradio 70 eura da bi ti mogi isplatiti, takodjer nema sanse da to postignes za jedan mjesec, o cemu vi pisete i koliko cesto dobijete tih 70eura i jos nesto mogu li otvoriti vise stranica na jedno ime?
vedex wrote:Pa glupost mozda ima ljudi u druim zemljama dodju na tu stranicu i vide oglas i kliknu.
Ali da rezimiramo moras imat mnogo desetina hiljada posjezilaca da bi neki kliknuli i ti zaradio 70 eura da bi ti mogi isplatiti, takodjer nema sanse da to postignes za jedan mjesec, o cemu vi pisete i koliko cesto dobijete tih 70eura i jos nesto mogu li otvoriti vise stranica na jedno ime?
Da naravno da mozes ukoliko su stranice u skladu sa pravilima adsense programa. Sve zavisi koja je tematika sajta i odakle su posjete, neki su vise placeni neki manje... Naravno da bi mjesecno zaradio 70 eura moras imati vise hiljada posjeta na dan- Takodjer zavisi odakle su posjete, jel je mnogo veca zarada ako je na engleskom jeziku sajt ali samim time je i konkurencija veca.
Uglavnom ko god ocekuje da ce od adsense oglasa zaraditi laku i brzu paru vara se. Sajt se gradi dugo vremena ( citaj godina )i tek onda se moze ocekivati pristojna zarada.
vedex wrote:Pa glupost mozda ima ljudi u druim zemljama dodju na tu stranicu i vide oglas i kliknu.
Da naravno da mozes ukoliko su stranice u skladu sa pravilima adsense programa. Sve zavisi koja je tematika sajta i odakle su posjete, neki su vise placeni neki manje... Naravno da bi mjesecno zaradio 70 eura moras imati vise hiljada posjeta na dan- Takodjer zavisi odakle su posjete, jel je mnogo veca zarada ako je na engleskom jeziku sajt ali samim time je i konkurencija veca.
Uglavnom ko god ocekuje da ce od adsense oglasa zaraditi laku i brzu paru vara se. Sajt se gradi dugo vremena ( citaj godina )i tek onda se moze ocekivati pristojna zarada.
Jel ti pišeš na engleskom ili na našem jer sam čitao da su skoro nikakve pare ako je blog na našem osim ako se baviš svim i svačim, ipak ja pišem samo o novostima FK Sarajevo, ali namjeravam otvoriti i Wix na kojem ce biti novosti za citavu BiH sto se tice sporta, ali prije svega želim da mi odobre adsense, imam 8 postova svaki preko 100 riječi ali kažu da je nedovoljno..
Majku li im... vec stavio i deveti post i opet premalo sadrzaja,- Place the ad code on a live page of your website. It does not have to be the main page, but test pages that are empty except for the AdSense ad code will not be approved sta ovo znaci?
Poslao im zatjev i pise da ce vidjeti dali ce prihvatiti, trenutno nemam nista na toj stranici jer pravim jos uvijek ali postavio sam na nju link reklame (http://technovinyl.wix.com/technoclassic) nije reklama dali ce prihvatiti na osnovu toga samo
zetareticula wrote:Poslao im zatjev i pise da ce vidjeti dali ce prihvatiti, trenutno nemam nista na toj stranici jer pravim jos uvijek ali postavio sam na nju link reklame (http://technovinyl.wix.com/technoclassic) nije reklama dali ce prihvatiti na osnovu toga samo
To je premalo postova, posebno ako su kopirani. Znao sam imati 20-30 i ne prihvate. Inače, zašto stavljaš reklame ako nemaš posjete, a sigrno nemaš ako imaš samo 9 postova. Sačekaj, pare neće pobjeći, ali korisnic hoće ako bude previše reklama.
Poslao im zatjev i pise da ce vidjeti dali ce prihvatiti, trenutno nemam nista na toj stranici jer pravim jos uvijek ali postavio sam na nju link reklame ( http://technovinyl.wix.com/technoclassic ) nije reklama dali ce prihvatiti na osnovu toga samo
Džabe si slao. Prvo je free domena, a drugo nema nikakvog sadržaja na stranici.
zetareticula wrote:Poslao im zatjev i pise da ce vidjeti dali ce prihvatiti, trenutno nemam nista na toj stranici jer pravim jos uvijek ali postavio sam na nju link reklame (http://technovinyl.wix.com/technoclassic) nije reklama dali ce prihvatiti na osnovu toga samo
Zasto moram stalno praviti novi google account da bi im opet poslao mail da provjere mogu li sad da mi odobre, napravio sam 5 google accounta i stalno pise kad udjem na adsense acc da se pregledava a ja vec dobio mail. Stalno moram novi acc praviti, jel ima neki nacin da ne pravim
Ja sam od prve dobio adSense, a stranica nema ni dvije posjete sedmicno. Mislim da je kljic u privacy policy.
A to sto pricate za ban, znaci ja kazem jaranu u americi da klika na oglase od npr.klixa jer hocu da im nastelim bam ne ide to tako.
Bam je u slucaju koristenju hackova za klikove, pogresno pozicioniranje oglasa, namjerni klikovi samim sebi itd, ili pisanje na stranici " molim vas klikajte".z