Google Adsense

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

arnes_king

#1 Google Adsense

Post by arnes_king »

Pozdrav raja,

posto vidim da nema tema opcenito o google adsene mislio sam da je red da je napravim.

Ovdje mogu svi postavljati bilo kakva pitanja, vijesti, prijedloge i druge stvari koje su u vezi sa google adsense.

Ja cu evo prvi poceti sa jednim pitanjem ....

Koliki je CTR na vasem google adsense profilu prosjecni ?

Ja sam nedavno poceo sa nekim bezveznim blogom i brine me sto imam relativno velik CTR pa me strah da me google na banuje, do sada radim s njima vec par mjeseci i jednu isplatu od 430 € sam dobio normalno ....

Evo trenutno mi je prosjecni CTR :

Prikazi stranice 462.330
Klikovi 17.965
CTR stranice 3,89%

Ja kako znam da je je sve preko 3% vec previse i da google tada provjerava sajt, u mene je 100% sve uredno i regularno i zanima me ako i oni vide da je sve uredno iako imam malo veci CTR da li se trebam bojati bana ? Imam relativno dobru zaradu za ovaj mjesec pa me brine da mi te pare ne propadnu :S

A bilo je dana kada mi je CTR 0.12% pa do dana kada je za sada bio max 17,92%

Hvala svima unaprijed
zikmu

#2 Re: Google Adsense

Post by zikmu »

Ne znam sta da ti kazem, moje neko iskustvo govori da trazis isplatu cim predjes prag, jer ti je lakse halalit 100€ nego 500€ :D Oni imaju kontrolu u svakom trenutku, mogu te banovat uz glupi razlog ne dozvoljeno klikanje i sl...
arnes_king

#3 Re: Google Adsense

Post by arnes_king »

zikmu wrote:Ne znam sta da ti kazem, moje neko iskustvo govori da trazis isplatu cim predjes prag, jer ti je lakse halalit 100€ nego 500€ :D Oni imaju kontrolu u svakom trenutku, mogu te banovat uz glupi razlog ne dozvoljeno klikanje i sl...
Pa ja kako znam da se kod njih ne moze zatraziti isplata nego oni automatski isplacuju svakog pocetka mjeseca ali sto je najgore uvjek mjesec kasne, npr ja ovo sad za ovaj mjesec sto sam zaradio tek pise da cu dobiti 01.08 .... :/ A evo 24-ti je a imamo vec 902 € za ovaj mjesec i ide svaki dan ovak dobro ......
zikmu

#4 Re: Google Adsense

Post by zikmu »

Ima limit 70€ ali nisam znao da automatski rade isplatu svaki mjesec. Duga je procedura za isplatu, ali je problem sto te na toj proceduri znaju oboriti... tako su mene, krenulo me super i zatrazio isplatu, cak su i cek poslali i nisam mogao unovcit jer su me banovali. Ali ima ljudi koji zaraduju kao ti pa nemaju problema.
jalle

#5 Re: Google Adsense

Post by jalle »

hmmm imam 3 sajta ali sa ne bog zna kakvom posjetom
pa sam dosada (1 mjesec adsensa) skupio cijelih 0,64€

Interesuje me kako povećati profit , koju posjećenost je potrebno imati za neku pristojnu zaradu...
arnes_king

#6 Re: Google Adsense

Post by arnes_king »

Kad je vec neko ozivio opet ovu temu da se pohvalim da sam dobio isplatu uredno iako mi blog nije bio bas 100% po adsensovim pravilima :)
zongo

#7 Re: Google Adsense

Post by zongo »

onda izbaci taj "sumnjivi" dio jer je pitanje vremena kada ce ga otkriti.

nije bas ni lako doci do novog adsesn accaunta, vrijedi ga cuvati.
arnes_king

#8 Re: Google Adsense

Post by arnes_king »

zongo wrote:onda izbaci taj "sumnjivi" dio jer je pitanje vremena kada ce ga otkriti.

nije bas ni lako doci do novog adsesn accaunta, vrijedi ga cuvati.
Znam, ovaj blog je bio samo privremen dok mi pravi sajt ne bude gotov, onda ce sve biti po pravilima :)
drag_gost

#9 Re: Google Adsense

Post by drag_gost »

Danas su pravila apdejtovana, pa pazi sta radis. Inace zaradjivao sam preko Adsensea jedno vrijeme, moze se od toga lijepo zivjeti. :) Cestitam na tvojim brojkama, vjerovatno si jedan od rijetkih individualaca u BiH koji toliko zaradjuje. preko adsensea.
miki.ba

#10 Re: Google Adsense

Post by miki.ba »

Momci postoji li neki Cms za potpunu kontrolu adsensa i banera na sajtu, a da se može naknadno instalirati.
Vec dva dana se peglam sa jednim sajtom koji je rađen u html,php,css i java koristeci kohana framework.
Svaka moja promjena u index.html ne daje nikakve rezultate, bas nemam ideje kako ubaciti code na razlicite stranice ovog websitea, a site je ogroman ima preko 100 stranica.
Imal neko iskustva sa slicnim situacijama, ja bi naravno na svaku pojedincno stranicu dodavao adsens na željena mjesta, al to mi trenutno izgleda nemoguce posto sam laik za ove framework-ove a posebno kohanu. :D
GriFoN

#11 Re: Google Adsense

Post by GriFoN »

miki.ba wrote:Momci postoji li neki Cms za potpunu kontrolu adsensa i banera na sajtu, a da se može naknadno instalirati.
Vec dva dana se peglam sa jednim sajtom koji je rađen u html,php,css i java koristeci kohana framework.
Svaka moja promjena u index.html ne daje nikakve rezultate, bas nemam ideje kako ubaciti code na razlicite stranice ovog websitea, a site je ogroman ima preko 100 stranica.
Imal neko iskustva sa slicnim situacijama, ja bi naravno na svaku pojedincno stranicu dodavao adsens na željena mjesta, al to mi trenutno izgleda nemoguce posto sam laik za ove framework-ove a posebno kohanu. :D
U zadnje vrijeme često koristim Kohanu, pa ako te šta zanima pitaj.
faris95

#12 Re: Google Adsense

Post by faris95 »

Pozdrav, imam problem s adsensom.

Posaljem zahtjev i to, dodje mi prvo poruka da nije prihvaceno
Hello,

Thank you for your interest in Google AdSense. Unfortunately, after
reviewing your application, we're unable to accept you into AdSense at
this time.

We did not approve your application for the reasons listed below.

Issues:
- Contact address incorrect, incomplete or not provided
Nakon toga dolazi mail Welcome to Adsense .. blabla.. upute kako da ubacim i to al kad se logujem otvori mi ponovo obrazac. Je li neko imao ovih problema ?
bosniamaj

#13 Re: Google Adsense

Post by bosniamaj »

Može li neko napisati kakva je procedura oko naplate njihovog čeka u našim bankama?
maler1312

#14 Re: Google Adsense

Post by maler1312 »

bosniamaj wrote:Može li neko napisati kakva je procedura oko naplate njihovog čeka u našim bankama?
Bilo ko kako se isplacuje ajde molim vas da neko napise kakva je procedura u kojim bankama se moze isplatiti??
bosniamaj

#15 Re: Google Adsense

Post by bosniamaj »

maler1312 wrote:
bosniamaj wrote:Može li neko napisati kakva je procedura oko naplate njihovog čeka u našim bankama?
Bilo ko kako se isplacuje ajde molim vas da neko napise kakva je procedura u kojim bankama se moze isplatiti??
Pošto niko ne odgovara, ja sam provjerio u Raiffeisen banci.

Oni kažu da moraš imati otvoren devizni račun (otvori se veoma brzo uz ličnu kartu, kopiju lične i CIPS prijavu), te oni onda uzmu ček na naplatu.
Naplata, odnosno provjera, traje od mjesec dana do mjesec i po :-)

Naravno, tu je i provizija: 20KM odmah na licu mjesta (nemam pojma zašto) te 0,5% od iznosa prilikom naplate (kada naplate od Google-a)...

To je što se tiče Raiffeisena, za ostale banke ne znam, nisam se posebno raspitivao, samo sam pitao u Unicredit, te oni isto kažu: devizni račun, naplata od mjesec i više dana, a za proviziju ne znam da li je ista.

Ako neko ima iskustvo sa drugim bankama što se ovoga tiče, bilo bi fino da napiše :)
arnes_king

#16 Re: Google Adsense

Post by arnes_king »

Je li iko u Bosni primao isplate do sada preko Check-a ?

Ja sam odabrao i onu opciju da umjesto nakon par sedmica stigne za 5-10 dana (tako pise) : Check - Secured Express Delivery

Zanima me za koliko dana se otprilike nadam da ce stici na adresu, jer od jutros mi na adsense account-u pise da je isplaceno, kao sto sam vec napisao izabrao sam secured express delivery koja se placa 15€
bosniamaj

#17 Re: Google Adsense

Post by bosniamaj »

arnes_king wrote:Je li iko u Bosni primao isplate do sada preko Check-a ?

Ja sam odabrao i onu opciju da umjesto nakon par sedmica stigne za 5-10 dana (tako pise) : Check - Secured Express Delivery

Zanima me za koliko dana se otprilike nadam da ce stici na adresu, jer od jutros mi na adsense account-u pise da je isplaceno, kao sto sam vec napisao izabrao sam secured express delivery koja se placa 15€
Pa zar ti nisi pisao da ti već dugo dobro zarađuješ od AdSense-a? :-)

Ja sam dobio ček, prvi put, Express Delivery (provizija 15€), stigao je DHL brzom poštom za oko 5 dana, ali za naplatu moram čekati više od mjesec :-)
arnes_king

#18 Re: Google Adsense

Post by arnes_king »

Pa jesam radio ali smo do sada koristili adsense account od kolege iz hrvatske pa njemu stigne preko western union, prvi put smo sada sa mojim accountom radili .... A dobro je ako stigne tako brzo :D

P.S. Ne kontam kako mislis to da na naplatu moras cekati vise od mjesec dana ?
bosniamaj

#19 Re: Google Adsense

Post by bosniamaj »

arnes_king wrote:Pa jesam radio ali smo do sada koristili adsense account od kolege iz hrvatske pa njemu stigne preko western union, prvi put smo sada sa mojim accountom radili .... A dobro je ako stigne tako brzo :D
Aha, da bar može kod nas, najbolje bi bilo putem PayPal-a, ali eto, šta je tu je :)

Ja sam prvo trebao dobiti standardnim čekom, gdje piše do 40 dana max. i ne uzimaju proviziju, ali nije stiglo ni nakon 60 dana, pa sam tražio da ponište taj ček i da pošalju ovim express.
I fakat je onda stiglo za nekih 5 dana, ja se iznenadio kad me nazvao poštar da pita jesam li kući da donese :D
arnes_king

#20 Re: Google Adsense

Post by arnes_king »

bosniamaj wrote:
arnes_king wrote:Pa jesam radio ali smo do sada koristili adsense account od kolege iz hrvatske pa njemu stigne preko western union, prvi put smo sada sa mojim accountom radili .... A dobro je ako stigne tako brzo :D
Aha, da bar može kod nas, najbolje bi bilo putem PayPal-a, ali eto, šta je tu je :)

Ja sam prvo trebao dobiti standardnim čekom, gdje piše do 40 dana max. i ne uzimaju proviziju, ali nije stiglo ni nakon 60 dana, pa sam tražio da ponište taj ček i da pošalju ovim express.
I fakat je onda stiglo za nekih 5 dana, ja se iznenadio kad me nazvao poštar da pita jesam li kući da donese :D
Ne kontam kako mislis to da na naplatu moras cekati vise od mjesec dana ? sto si napisao u prvom postu .... To dok naplatis od banke trebas cekati toliko :? ako da, na koju si banku isao, i zasto toliko :sad:
bosniamaj

#21 Re: Google Adsense

Post by bosniamaj »

arnes_king wrote:
bosniamaj wrote:

Ne kontam kako mislis to da na naplatu moras cekati vise od mjesec dana ? sto si napisao u prvom postu .... To dok naplatis od banke trebas cekati toliko :? ako da, na koju si banku isao, i zasto toliko :sad:
Raiffeisen banka. Ali sam pitao i u UniCredit, te oni kažu da je otprilike ista procedura.
Ne znam, valjda nešto kao neka provjera čeka i to, mada ne kontam i dalje zašto tako dugo da se čeka :-)
arnes_king

#22 Re: Google Adsense

Post by arnes_king »

Joj znao sam ja da u nasih glupana uvjek mora nesto biti kako ne treba -.- a otici cu do sefice pa cu vidjet moze li se ista uraditi da se to ubrza jer mi pare bas hitno trebaju -.-

Hvala ti u svakom slucaju na odgovorima i pomoci :thumbup:
bosniamaj

#23 Re: Google Adsense

Post by bosniamaj »

arnes_king wrote:Joj znao sam ja da u nasih glupana uvjek mora nesto biti kako ne treba -.- a otici cu do sefice pa cu vidjet moze li se ista uraditi da se to ubrza jer mi pare bas hitno trebaju -.-

Nema problema, javi ako se da ubrzati nešto, da znaju i drugi, za ubuduće :-D
arnes_king

#24 Re: Google Adsense

Post by arnes_king »

bosniamaj wrote:
arnes_king wrote:Joj znao sam ja da u nasih glupana uvjek mora nesto biti kako ne treba -.- a otici cu do sefice pa cu vidjet moze li se ista uraditi da se to ubrza jer mi pare bas hitno trebaju -.-

Nema problema, javi ako se da ubrzati nešto, da znaju i drugi, za ubuduće :-D

E, evo sada sam pricao sa mamom, prije nekoliko godina, ima dosta godina od toga :D kada se vracala iz norveske, avio kompanija joj je zagubila bila jednu torbu pa je ona to na kraju naplatila, i to je dobila check, isla u sve poznate banke nisu joj nikako htjeli prihvatiti, i na kraju ode u neku "Gospodarsku banku" i tu su je odmah na licu mjesta isplatili, samo je morala potpisati neki papir kao u slucaju da oni budu imali problema sa naplatom tog novca da ona njima opet novac mora vratiti i tako je sve bez problema proslo .....
bob sap

#25 Re: Google Adsense

Post by bob sap »

kako funkcionise to? jel se treba nesto klikati ili same idu reklame ? i koliko se moze zaraditi mjesecno, ako provodim 10 sati dnevno na komp-u :-D
Post Reply