Good morning

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jazz001

#1 Good morning

Post by jazz001 »

Ima li iko kakvu pametnu temu da mozemo o njoj budalesati :lol: na sabahu,,,forzza bosna :bih: :bih:
BajrinNajmladji

#2 Re: Good morning

Post by BajrinNajmladji »

Ma, ne znam da li je pametno, ali ja bih postavio krucijalno pitanje.
Ironično kazano: Voli je k'o Bajro mater.
U stvari, ne voli je. Šta je dalje bilo sa Bajrinom materom.
Neko kaže da je on svoju mater istranžirao, pa stavio na tavan da se suši. Horor!
Neko u svom kraju ima drugačiji završetak ove ironije, ali opet u stilu horora.

Kakav je kraj, po vama, ove izreke? Zašto baš Bajro? (Ovo mi je veoma važno s obzirom na moj nick) Mozda i nije bio Bajro, nego neki,...nije važno koji. U vrijeme turske carevine, Bajre, se nisu baš nešto bavile sušenjem mesa, nego je to neko drugi radio.

Kakav je to bio čovjek, taj Bajro? Kockarski dugovi, vadjenje? Pijanica-loker, afijundžija (Opijumaš=narkoman)? Sinovi obično ne ubijaju svoje majke tako često (Ima izuzetaka koji potvrdjuju pravilo) ako su psihički bolesni?

Eto, jutarnje teme, odnosno pitanja: Zašto je Bajro ubio svoju majku u horor stilu?
luciferino

#3 Re: Good morning

Post by luciferino »

Evo Bajrin najmladji, procitaj ovo...Prica o Bajri Gogi
Kad mu je mati preselila ranih osamdesetih, ostao je jedan detalj, jako poučan primjer odnosa djeteta prema majci. Bila je hladna, jaka, ljuta ceranska zima a Bajro je svoj jedini jorgan kojim se pokrivao odnio do materinog mezara i nju pokrio. Od tada je u našem narodu zaživjela čuvena izreka: „Volim te k'o Bajro mater“.
http://www.cerska.info/index.php?option ... id=41:blog

a ima i jos jedna verzija:
http://soe.blogger.ba/arhiva/2006/01/23
BajrinNajmladji

#4 Re: Good morning

Post by BajrinNajmladji »

hvala @luciferno,
Ko dodade onu horor ironiju, daBgd-a mu ruski
specijalci,...

Izgleda bio Dobri, ''božji čovjek''. Nešto k'o naš Nurija (Vid podrorum Sarajevo, tema o Nuriji). Nije on bio kanibal, majkoubica, nego je svoju majku i na mezaru pokrivao da joj u zemlji, tamo na nekom mezarju u Cerskoj, ne bude hladno.

Sada mi je kao @BajrinomNajmladjem ''pao kamen sa srca'' i lakše dišem. (Nije mi pao na nogu i polomio prste)
Post Reply