Zanimaju me iskustva valsnika Golda V 1.9 TDI. Koje su mu slabe tacke, odrzavanje.
Pored Golfa pogledao bih jos i Octaviu 1.9 TDI i Astru 1.7 CDTi.
Unaprijed hvala.
Golv V 1.9 TDI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- SONY_91
#2 Re: Golv V 1.9 TDI
Ako misliš pogledati Astru H onda probaj pronaći 1.9 CDTI, taj motor se mislim pokazao kao puno bolja varijanta od 1.7. Ja inače posjedujem taj 1.9 CDTI i zaista je odličan. BC mi pokazuje potrošnju 5l konbinovane vožnje(30% grad - 70% otvorene), inače malo sam blaži na gasu po gradu. Jučer baš putovao malo dalje i vozio sam 80-100-140 sve zavisi kolko su mi uslovi na cesti dozvoljavali i BC mi nije pokazao više od 5,5 l potrošnju. Ako budeš trebao još nešto vezano za Astru H pitaj, tu sam da pomognem kolko mogu 
Za 15.08. sam se baš naručio za veliki servis i koštati će me 750 KM, ali idem u ovlašteni Opel servis, mogao sam dosta jeftnije proći na drugim mjestima ali zbog garancije i još nekih stvari sam se odlučio za ovlašteni. Tako da znaš cijene velikog a mali me je sa svim filterima i uljem izašao 145 KM. Uzeo 6l ulja, 2l ostale, nisam znao kolko staje unutra
Za 15.08. sam se baš naručio za veliki servis i koštati će me 750 KM, ali idem u ovlašteni Opel servis, mogao sam dosta jeftnije proći na drugim mjestima ali zbog garancije i još nekih stvari sam se odlučio za ovlašteni. Tako da znaš cijene velikog a mali me je sa svim filterima i uljem izašao 145 KM. Uzeo 6l ulja, 2l ostale, nisam znao kolko staje unutra
- 1korisnik
#3 Re: Golv V 1.9 TDI
golf ima najbolji motor, isti je i u oktaviji. po meni iako je manje auto golf V mi je puno udobniji, u oktaviji su sjedista nekako jako visoko i sve okolo izgleda kao da je napravljeno od jeftine plastike, dok s druge strane petica odise kvalitetom. petica na kojoj sam polagao je imala predjenih nekih 300000km, auto normalno radi, po meni je i naljepsi golf ikad proizveden, nadji nesto u crnoj boji i uzivaj.
- help_desk
#4 Re: Golv V 1.9 TDI
Koje su slabe tacke Astre, da li si imao nekih nepredvidjenih troskova. Znam da je taj 1.9 Fiatov motor i da imaju puno problema sa EGR ventilom, DPF, plivajucim zamajcem. Mada vjerujem da je Opel to puno bolje izveo.
Cuo sam da je 1.7 nepoderiv motor, malo vise trosi, ali to je zanemarivo.
Sto se tice Golfa i Octavie, kvalitet enterijera me ni malo ne zanima, bitno mi je da se automobil sto manje kvari i da je povoljan za eksploaraciju, da ima klimu, radio, ostalo mi ni malo ne treba.
Koje su im slabe tacke i koliko kosta redovno odrzavanje?
Sto se tice Golfa i Octavie, kvalitet enterijera me ni malo ne zanima, bitno mi je da se automobil sto manje kvari i da je povoljan za eksploaraciju, da ima klimu, radio, ostalo mi ni malo ne treba.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5 Re: Golv V 1.9 TDI
Svaki savremeni dizel ima problema sa ovim stvarima. Doduse neki manje,neki vise,ali bukvalno svaki,sve je u sreci na kakav ces auto da naletis.help_desk wrote:Koje su slabe tacke Astre, da li si imao nekih nepredvidjenih troskova. Znam da je taj 1.9 Fiatov motor i da imaju puno problema sa EGR ventilom, DPF, plivajucim zamajcem. Mada vjerujem da je Opel to puno bolje izveo.
Iskreno,moja ti je preporuka da ides na Octaviu.
- SONY_91
#6 Re: Golv V 1.9 TDI
Ja sam čuo samo da 1.9 ima problema sa usisnom granom koja zna stradati ali to se dešavalo na varijanti sa 110 kW, kod mene se radi o slabijoj varijanti od 88 kW. Što se tiče zamajca i ostalog mislim da je sve do vožnje. Ja ti mogu nešto reći o potrošnji i tako, ne mogu više jer sam tek prešao 3000 km od kako samo kupio auto. Za sad zadovoljan, iako na satu ima 288.XXX u unutrašnjosti ništa ne škripi niti se čuje. Sad dali ima razlike u unutrašnjosti između obične i GTC varijante ne znam, kod mene je inače GTC.help_desk wrote:Koje su slabe tacke Astre, da li si imao nekih nepredvidjenih troskova. Znam da je taj 1.9 Fiatov motor i da imaju puno problema sa EGR ventilom, DPF, plivajucim zamajcem. Mada vjerujem da je Opel to puno bolje izveo.
- 1korisnik
#7 Re: Golv V 1.9 TDI
Kod mene je u audiju a4 taj motor 1,9tdi, 96kW, evo skoro pola godine je sve ok. Od ''slabih'' tacaka bih izdvojio to da moras skupo ulje sipati u njega, castrol edge, 22KM je litar i treba ti 4,5l na malom servisu ali predjes sa njim bar dvaput vise nego ostali. mene je mali servis na audiju kod obicnog servisera izislo 260KM sa punjenjem klime, svim filterima i mijenjanjem ulja. Ovaj motor je provjereno pouzdan i nalazi se u mnogo automobila, 300000km imam na satu i auto prede ii dalje ko macka, bez ikakvih problema.
Otvorene voznje trosi 4,5l, po gradu nece preko 8. Ja otisao znaci put sarajevo-foca-gorazde-sarajevo za 25KM.
Veliki servis je skuplji ako ga radis u ovlastenom servisu, inace ne bi trebalo preci nekih 800KM.
Otvorene voznje trosi 4,5l, po gradu nece preko 8. Ja otisao znaci put sarajevo-foca-gorazde-sarajevo za 25KM.
Veliki servis je skuplji ako ga radis u ovlastenom servisu, inace ne bi trebalo preci nekih 800KM.