golubovi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

angrybird

#1 golubovi

Post by angrybird »

ljudi upomoć, gubim i posljednji zdravi živac, ne mogu više na kraj sa ovim napasnicima :( :( :(
znam da je bilo tema u vezi njih kako ih se riješiti ali problem je što se nisu nastanili na mom balkonu

sve je počelo prije par mjeseci kad su počeli ispitivati moj balkon (zgrada, 4. kat)
prvo sam ih tjerao da bih onda počeo nalaziti grančice po čoškovima
onda su ubrzali tempo donošenja grančica i počeli graditi gnijezdo
koliko god sam im puta sve bacao u smeće, oni bi opet napravili, a zadnji put kad sam im bacio sve, donijeli su par grančica i valjda ženka nije mogla dočekati gnijezdo i zglegla je jaje na pod
znam da nije humano ali bacio sam i tih par grančica zajedno sa jajetom..bar sam spasio građane i stanare od budućeg napasnika :)

nakon toga nisu se više vraćali da bi mi prije mjesec dana naselili susjetkin balkon, kat iznad mog
ne bi to bio problem, ali stan je prazan i nitko ne živi u njemu, a gnijezde se i guguču po cio dan
čak se nisu naselili ni na balkon jer ima rolete nego na ogradu, i šetkaju i po prozorskim daskama

ne znam kome da se obratim da vlasnik tog stana nešto poduzme
da li ja mogu nešto postaviti ili kupiti da je djelotvorno?? ovo više nema smisla,,,dok sam ovo pisao nisu ušutili :'( :'(
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#2 Re: golubovi

Post by de facto. »

Šta ti golubovi smetaju bolan?Možda i ti njima smetaš,pa ti ne seru na balkon,a ti njima još i djecu nerođenu ubijaš.
славянин

#3 Re: golubovi

Post by славянин »

de facto. wrote:Šta ti golubovi smetaju bolan?Možda i ti njima smetaš,pa ti ne seru na balkon,a ti njima još i djecu nerođenu ubijaš.
:lol: :lol: :lol: :lol: Pa nemogu da vjerujem :lol: :lol: :lol:
mali_balon

#4 Re: golubovi

Post by mali_balon »

Imas u konradu (interex na pofalicima) UZ za tjeranj ptica, pokriva 200m2
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5 Re: golubovi

Post by Velkoski »

uzmi praćku i gađaj ih klikerima, ja to radim u slobodno vrijeme
Danguba

#6 Re: golubovi

Post by Danguba »

Odrastao sam sa golubovima a sada ih nema ni za lijeka. Nista se ti ne brini oticice oni sami cim nemaju gdje da se skrase. Sve manje je otvorenih tavana i streha a to su bili njihova stanista.
theTruePath

#7 Re: golubovi

Post by theTruePath »

angrybird wrote:ljudi upomoć, gubim i posljednji zdravi živac, ne mogu više na kraj sa ovim napasnicima :( :( :(
znam da je bilo tema u vezi njih kako ih se riješiti ali problem je što se nisu nastanili na mom balkonu

sve je počelo prije par mjeseci kad su počeli ispitivati moj balkon (zgrada, 4. kat)
prvo sam ih tjerao da bih onda počeo nalaziti grančice po čoškovima
onda su ubrzali tempo donošenja grančica i počeli graditi gnijezdo
koliko god sam im puta sve bacao u smeće, oni bi opet napravili, a zadnji put kad sam im bacio sve, donijeli su par grančica i valjda ženka nije mogla dočekati gnijezdo i zglegla je jaje na pod
znam da nije humano ali bacio sam i tih par grančica zajedno sa jajetom..bar sam spasio građane i stanare od budućeg napasnika :)

nakon toga nisu se više vraćali da bi mi prije mjesec dana naselili susjetkin balkon, kat iznad mog
ne bi to bio problem, ali stan je prazan i nitko ne živi u njemu, a gnijezde se i guguču po cio dan
čak se nisu naselili ni na balkon jer ima rolete nego na ogradu, i šetkaju i po prozorskim daskama

ne znam kome da se obratim da vlasnik tog stana nešto poduzme
da li ja mogu nešto postaviti ili kupiti da je djelotvorno?? ovo više nema smisla,,,dok sam ovo pisao nisu ušutili :'( :'(
Ja bi se plasio Boga ovo uraditi,znam da se unistavaNJE gnijezda u islamu gleda kao da si nekom kucu srusio,tezak grijeh.Jos ubijas

i oni su stvoreni da zive,nece ti smetati

sad ti jos problem sto su na tudjem balkonu :-) da Bogda ih i sanjao :D
certified_fascist

#8 Re: golubovi

Post by certified_fascist »

Popni se na drugi balkon i isto ga očisti (baci gnijezdo itd.). Ako ti treba oprema, svrati u Planinarski savez na Ferhadiji - sjećam se da tamo ima neko ko se bavi radom na visini.
4zr4

#9 Re: golubovi

Post by 4zr4 »

Pa, kako ti ih nije zao :(
mousstapha

#10 Re: golubovi

Post by mousstapha »

Dobar ti nick. :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: golubovi

Post by Truba »

Image
sustinca

#12 Re: golubovi

Post by sustinca »

Kako ti nije zao da im rusis gnijezdo? znas li koliko je to njima tesko napraviti,to je kao da srusis kucu sirotinji!

ne jedu ti hljeba
Truba

#13 Re: golubovi

Post by Truba »

ne traže ti hljeba :lol: :lol: :lol:
theTruePath

#14 Re: golubovi

Post by theTruePath »

Sloboda golubovima!!! 8-) :D
theTruePath

#15 Re: golubovi

Post by theTruePath »

Black swan wrote:ne traže ti hljeba :lol: :lol: :lol:
u biti traze,ali ako ne das ,nikome nista :D
Arslan_11

#16 Re: golubovi

Post by Arslan_11 »

Ocigledno niste imali problema sa golubovima pa ih zalite. Ja ih nisam tjerao pa su mi zasrali citav krov i sve oko kuce. Nisam dijete smio pustiti van.
Zato rjesavaj to kako znas i umijes dok se nisu navikli.
theTruePath

#17 Re: golubovi

Post by theTruePath »

To dopustiti moze neko ko ili ne cisti redovno ili ne zivi tu,recimo ja kad dodjem u Bosnu obicno nadjem da je bilo golubova na terasi,ali nista strasno,.ocistim sve i cao :thumbup:
Arslan_11

#18 Re: golubovi

Post by Arslan_11 »

Da, danas ocistim ujutro opet sve zasrano.
kockica_kockica

#19 Re: golubovi

Post by kockica_kockica »

Dakle to sa golubovima je mucno ... Imala sam probleme sa njima godinama... Ovi sto ih zale i furaju ljude na to da nisu cisti pa im golubovi dolaze je jedno obicno sra..e...

Tesko ces ih se rijesiti @angrybird.... oni kad jednom krenu postavljati gnijezdo ne odsutaju tako lako... najgora nocna mora gnijezdo plus govna koja ce ti biti svuda po balkonu...

Ja sam probala:
CD-ove - neko rece da ih odbljesak odbija (jest ali malo sutra)
Silk na svaki 10 cm vodoravno postavljen i zategnut - opet nadju nacina da se uvuku i sve useru i kad izadjes onda se duplo useru jer im nije lako naci izlaz zbog silka
Postavila sam razne zavjese od najlona do platna - najlon su kljunovima derali da bi usli, a na platno navljaivali dok ga nebi strgali da udju

Na kraju sam ispraznila balkon da nemaju mogucnost zavlacenja ispod klupice koja je bila na balkonu.. onda su redovno dolazili na ogradu da seru u unutrasnjost balkona i na zidove sa strane....

:mastakazes: i onda neko kaze sta ti smetaju :stasreko:

i zaboravih napisati... to nesnosno gugutanje od rane zore me izludjivalo.... :repetirana:
Last edited by kockica_kockica on 14/06/2013 09:39, edited 1 time in total.
theTruePath

#20 Re: golubovi

Post by theTruePath »

Zamjerila si im se :D da si ih pustila da odrade svoje otisli bi,ovako inat :D
Sharif

#21 Re: golubovi

Post by Sharif »

alternativa 1:
izsjeci "pticu" od kartona (malo veca 20-30 cm) i objesi za konopac. Funkcionise i testiranu na skandinavskim golubovima. E sad hoce li uspijeti sa bosanskim golubom to neznam

alternativa 2:
plasiraj pitbulla na balkon. (njega ne moras objesiti na konopac).
Big Ang

#22 Re: golubovi

Post by Big Ang »

Meni se ovo isto desilo prije par godina. Stan je na zadnjem spratu bio.
Niko, ko to nije doživio, ne može razumjeti kakva je to agonija. Golubovi smrde. Strašno smrde. Ne znate koliko strašno dok vam ne postanu prve komšije. Prave buku. Buka je i podnošljiva ali smrad njihovog izmeta jednostavno nije.
Ja sam pokušavala sve. Baš sve. I bacala sam jaja. Plakala i bacala. Ništa nije pomagalo. Vraćali su se. Ili isti ili neki drugi.
Uglavnom, odselila sam iz tog stana. Nije zbog golubova ali sam beskrajno sretna što sada ne živim na zadnjem spratu, što nemam gnijezdo golubova iznad glave, što mi veš koji se suši na balkonu ne smrdi na njihova govna.

@alchak fuck you :lol: :mrgreen:
Last edited by Big Ang on 14/06/2013 11:31, edited 1 time in total.
Pasiflora

#23 Re: golubovi

Post by Pasiflora »

mali_balon wrote:Imas u konradu (interex na pofalicima) UZ za tjeranj ptica, pokriva 200m2
mleetavi wrote:uzmi praćku i gađaj ih klikerima, ja to radim u slobodno vrijeme
Kad pobijete ili rastjerate sve pse, mace, ptice... pretpostavljam da ce te krenuti na ljude.
Jadni vi kad ostanete sami sa sobom.
Truba

#24 Re: golubovi

Post by Truba »

imaju one trakice s iglicama koje se stave tamo gdje oni slete
onda neće moći pa će otići
to sam vidjao po raznim autobusnim kolodvorima
славянин

#25 Re: golubovi

Post by славянин »

Inace ti pokusavas rijesiti problem na pogresan nacin (uklanjas gnijezda , bacas jaja itd) problem moras "sasijeci" u korijenu :D
Image
Post Reply