Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- exliberal-ex
#1 Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
Neki dan dobih link za ovaj intervju
Ocito je da izbjegava sebe da kompromituje ali dosta zanimljivih stvari je ineseno u ovom razgovoru...
vase misljenje
http://youtu.be/n_xddjclMZQ
Ocito je da izbjegava sebe da kompromituje ali dosta zanimljivih stvari je ineseno u ovom razgovoru...
vase misljenje
http://youtu.be/n_xddjclMZQ
- exliberal-ex
#2 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
Pa mogao bi pogledat emisiju, jest dugacka ali u toj emisij bivsi komadant 10 diverzantskog nije ni jednom rekao nesto lose o bosnjacima I armij, iako ga je voditelj provocirao I navlacio da kaze da je npr naser napravio masovni zlocin napadajuci srpska sela u okolini Srebrenice. On je hladno rekao da je pobijeno 40 ljudi, da nezna koliko je vojske koliko civila. Na par mjesta je cak spomenuo kako se susretao sa borcima armije I da nisu bili kukavice ( koristio je drugi izraz ali nemogu da se sjetim dali mudonje ili macani...)Sarajmen wrote:Da budem iskren, nisam pogledao punuđeni video pa se ni moj komentar neće odnositi na njegov sadržaj. Imam utemeljenu predrasudu ka svim zločincima po horizontali i vertikali, jer je laž i samo laž ono što ih i dalje održava u životu. Tako da me ''šerovanje '' još jedne laži ne zanima. Za razliku od tebe , koji nikako da shvatiš da su najveće laži, one koje u sebi imaju do 40% istine.
I opet da ponovim gore navedeni Pelemis je bio komadant 10 diverzantskog voda ciji su pripadnici osudjeni na visegodisnje zatvorke kazne u vezi Srebrenice dok je isti I dan danas na slobodi.
- titinho
#3 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
gledao sam cim je izasoa jer pratim ovog marica i goli zivot, budi nekih zanimljivih prica i budalastih gostiju
Ovaj Pelemis kako prica ispada da je on prvi diverzant svijeta, kolko je puta bio u neprijateljskoj liniji vise ni sam ne zna za koga se borio i jel pomijesao strane.
Ispada da nigdje nije izgubio borbu, da je mogao sam osvojit Bosnu samo neko bio ljubomoran na njega pa mu nije dao.
Ima dosta i istine npr kada prica o Srebrenici da su njega i Mladica mogli ubiti jer su pucali na njih sa nekog brda 100 metara udaljenog od zgrade opstine je isitna i to imaju i snimci na youtube.
OTKRIO JE DA SU Zigic Zijad, Franc Kos i Drazen Erdemovic kao i drugi koji su prebjegli iz arbih u vrs, u arbih bili srpski spijuni i da su izvodili akcije protiv arbih kao i da su izvodili srbe iz tuzle.
cudno je i kada prica o Kravici da ne govori da je Naser zlocinac nego da je napao njihove vojnike i da se oni nisu mogli izvuci, kasno im dosla pomoc.
Ovaj Pelemis kako prica ispada da je on prvi diverzant svijeta, kolko je puta bio u neprijateljskoj liniji vise ni sam ne zna za koga se borio i jel pomijesao strane.
Ispada da nigdje nije izgubio borbu, da je mogao sam osvojit Bosnu samo neko bio ljubomoran na njega pa mu nije dao.
Ima dosta i istine npr kada prica o Srebrenici da su njega i Mladica mogli ubiti jer su pucali na njih sa nekog brda 100 metara udaljenog od zgrade opstine je isitna i to imaju i snimci na youtube.
OTKRIO JE DA SU Zigic Zijad, Franc Kos i Drazen Erdemovic kao i drugi koji su prebjegli iz arbih u vrs, u arbih bili srpski spijuni i da su izvodili akcije protiv arbih kao i da su izvodili srbe iz tuzle.
cudno je i kada prica o Kravici da ne govori da je Naser zlocinac nego da je napao njihove vojnike i da se oni nisu mogli izvuci, kasno im dosla pomoc.
- exliberal-ex
#4 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
Nastranu te price ja sam bio superman.....njegove izjave kako su izvodili srbe, kako su prelazili na drugu stranu su dosta zanimljive. Dosta korektno je govorio o sukobima, kako je ko gdje I kako napadao, spomenu Bihac, fino kaze mi probili liniju kod hvo usetali se preko njih. Otkrio je da je I srbin obavjestajac upozorio Nasera da mu spremaju ceku...malo je nabacan razgovor ali nije navijackititinho wrote:gledao sam cim je izasoa jer pratim ovog marica i goli zivot, budi nekih zanimljivih prica i budalastih gostiju
- titinho
#5 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
exliberal-ex wrote:Nastranu te price ja sam bio superman.....njegove izjave kako su izvodili srbe, kako su prelazili na drugu stranu su dosta zanimljive. Dosta korektno je govorio o sukobima, kako je ko gdje I kako napadao, spomenu Bihac, fino kaze mi probili liniju kod hvo usetali se preko njih. Otkrio je da je I srbin obavjestajac upozorio Nasera da mu spremaju ceku...malo je nabacan razgovor ali nije navijackititinho wrote:gledao sam cim je izasoa jer pratim ovog marica i goli zivot, budi nekih zanimljivih prica i budalastih gostiju
Ima tu svega, nije nista cudno da diverzanti ulete iza neprijateljskih linija. Znam ljudi sa nase strane koji su vise puta isli preko cetnickih linija duboko u pozadinu. Zanimljiv razgovor i upravu si sebe malo kompromituje jer je pametan jer govori da nije bio u Srebrenici a zanimljivo da njegova jedinica pocini zlocine. Malo cudno da i on kao komadant ne odgovara po toj komandnoj odgovornosti. Bar 10 godina kazne.
S druge strane price da je mogao uci u Gorazde ili Bihac, samo se ne pita kolko bi ih izginulo da su usli.
Dalje kod gubljenja teritorije 1995 trazi neke isprike, kao povukli se nepotrebno. Bili su oni jaci al bjezali a da ni sami ne znaju sto.
-
plum
#6 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
A jel istina ono sto kaze sad ne znam jel u ovom ili u nekom drugom intervju oko ubistva jednog holandskog unproforca u Srebrenici i otimanja jednog transportera od njih,a kojeg su Srbi kasnije zarobili po padu Srebrenice?
- smasma
#7 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
zašto ovaj četnik nije u zatvoru, nije osuđen?
trebalo bi da ga tamo siluju bar 5 puta dnevno.
- insomnia78
#8 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
Iznenadio bi se kad bi saznao ko sve od njih nije u zatvorusmasma wrote:zašto ovaj četnik nije u zatvoru, nije osuđen?
A i ovi sto se "vode" su vise na slobodi nego tamo
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- exliberal-ex
#9 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
pa prema njegovoj izjavi sud u Hagu mu je rekao da je cist...iako je bio komadant 10 diverzantskog...jos jedna stvar mi je ostala na pameti, njegova izjava za bivse pripadnike 10 koji su osudjeni zbog ubistava poslije pada srebrenice prema njegovoj izjavi prva optuzba je bila 1000 ljudi da bi na kraju svedeno na 177 ili tako nesto...smasma wrote:zašto ovaj četnik nije u zatvoru, nije osuđen?
- dobojlija81
#10 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
ma treba mu zlatnog ljiljana dati jbt
- dobojlija81
#11 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
ma treba mu zlatnog ljiljana dati jbt
- dječak sa šibicama
#12 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
Pun je tipicne "mi smo najveci `eroji ali izdade nas Vuk Brankovic" price, ali hajde bar konacno da neko kaze koju o tom Jugoslavu Petrusicu i supljoj prici kako su "francuske tajne sluzbe narucile Srebrenicu".
Nista drugo nego pranje obraza Slobodana Milosevica odnosno Srbije.
Nista drugo nego pranje obraza Slobodana Milosevica odnosno Srbije.
-
podrinjskivuk
- relativno84
#14 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
Po nekoj prici problem je nastao kad su agresori krenuli prema gradu, branioci su trazili od UN vojnika transporter ako vec ovi jadnici nece ni sebe da brane, ovi su odbili doslo je do napetosti u kojoj je jedan UN vojnik dobio metak u nogu.plum wrote:A jel istina ono sto kaze sad ne znam jel u ovom ili u nekom drugom intervju oko ubistva jednog holandskog unproforca u Srebrenici i otimanja jednog transportera od njih,a kojeg su Srbi kasnije zarobili po padu Srebrenice?
A taj ubijeni vojnik je stradao na Bojni kada je transporter pogodjen tenkom sa Pribicevca, slusali smo ih kako cvile od bola ali ovi nisu prestali pucati po njima, vojnik je iskrvario jer agresor nije prestao da puca po brdu i pomoc koja je krenula nije se mogla probiti, pa su nasi vojnici spustili ga preko sume do Klise.
Zanimljivo je kako kaze da nikad nije izgubio od Nasera, i kako je svaku akciju dobio, ali ne rece kako su te akcije bile u stilu artiljerija sravni sve sa zemljom, vojska se povuce na sigurno oni krenu pjesadijom, stvarno je tesko zauzeti prazna mjesta.
Sad ce neko reci jao sa 65 vojnika zauzeli grad, pa logicno da ce ga zauzeti kad je nasa vojska vec bila van grada, da je znao mogao je i 10.7.uci jer straze iznad Starog grada vise nije ni bilo.
Kad prica o onoj nesretnoj nani sto se potrefila na ulici, zaboravio je da napomene kako su njih 30-tak svratili u podrum u Efendicima i tu ostavili naravno mrtve.
Jos mi je simpaticno kako je bio tu pred napad, bio je kad su usli u grad, bio je u okolini kad su pocela ubijanja, njegovi potcinjeni su to radili ali njega nema, ah da saobracajka zla sudbina pa ga skoro njegov nije ubio sleperom
- Zatamnjena stakla
#15 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
Kad kupim kalaš ima da ih bijem jednog po jednog.
-
plum
#16 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
Znaci tog ubijenog kojeg ovaj spominje su oni ubili? Nije mi jasno sta je bilo poslije incidenta i ranjavanja onog vojnikarelativno84 wrote:Po nekoj prici problem je nastao kad su agresori krenuli prema gradu, branioci su trazili od UN vojnika transporter ako vec ovi jadnici nece ni sebe da brane, ovi su odbili doslo je do napetosti u kojoj je jedan UN vojnik dobio metak u nogu.plum wrote:A jel istina ono sto kaze sad ne znam jel u ovom ili u nekom drugom intervju oko ubistva jednog holandskog unproforca u Srebrenici i otimanja jednog transportera od njih,a kojeg su Srbi kasnije zarobili po padu Srebrenice?
A taj ubijeni vojnik je stradao na Bojni kada je transporter pogodjen tenkom sa Pribicevca, slusali smo ih kako cvile od bola ali ovi nisu prestali pucati po njima, vojnik je iskrvario jer agresor nije prestao da puca po brdu i pomoc koja je krenula nije se mogla probiti, pa su nasi vojnici spustili ga preko sume do Klise.
Zanimljivo je kako kaze da nikad nije izgubio od Nasera, i kako je svaku akciju dobio, ali ne rece kako su te akcije bile u stilu artiljerija sravni sve sa zemljom, vojska se povuce na sigurno oni krenu pjesadijom, stvarno je tesko zauzeti prazna mjesta.
Sad ce neko reci jao sa 65 vojnika zauzeli grad, pa logicno da ce ga zauzeti kad je nasa vojska vec bila van grada, da je znao mogao je i 10.7.uci jer straze iznad Starog grada vise nije ni bilo.
Kad prica o onoj nesretnoj nani sto se potrefila na ulici, zaboravio je da napomene kako su njih 30-tak svratili u podrum u Efendicima i tu ostavili naravno mrtve.
Jos mi je simpaticno kako je bio tu pred napad, bio je kad su usli u grad, bio je u okolini kad su pocela ubijanja, njegovi potcinjeni su to radili ali njega nema, ah da saobracajka zla sudbina pa ga skoro njegov nije ubio sleperom
UN-a jel transporter otet ili nije i koji je sad ovaj transporter koji spominjes na kojega je tenk pucao jel to isti onaj iz incidenta kad je unproforac bio ranjen ili neki sasvim drugi? I jos nesto,kad je vojnik UN-a ubijen kazes iskrvario je jel su ovi stalno pucali po brdu i niko nije mogao da pridje a onda kazes kako su ga nasi spustili kroz sumu do Klise,koji su sad ti sto su ga spustili jesu li oni bili sa njim ili nisu ako nisu odakle su dosli ne kontam i kazes da je transporter pogodjen od strane tenka kako su ga onda ovi vozili kad su ga zarobili Pelemis i ostali?
- relativno84
#17 Re: Goli zivot razgovor sa Miloradom Pelemis
Nakon ranjavanja UN vojnika od strane branioca stvar se smirila i pustili su ih da ga vrate u grad do bolnice, prilikom spustanja na dijelu koji se zove Bojna tenk je pogodio taj isti transporter, nekoliko je bilo ranjenih i jedan je iskrvario na smrt, koji sad tacno tesko je reci jer taj dan je sve krenulo u rasulo. UN stab je poslao dva vozila da dodju u pomoc ranjenim vojnicima ali tenk je drzao taj dio pod vatrom i oni nisu mogli proci cestom. Sreca u nesreci to se dogodilo na mjestu gdje brdo usjeceno sa obje strane pa su bili koliko toliko zaklonjeni od dodatnih pogodaka dok se nasi vojnici nisu probili kroz sumu do njih, konfiguracija terena je bila kljucna. I uspjeli su da ih spuste nekih 500m do Klise, veca borova suma je spasila stvar.plum wrote:Znaci tog ubijenog kojeg ovaj spominje su oni ubili? Nije mi jasno sta je bilo poslije incidenta i ranjavanja onog vojnika UN-a jel transporter otet ili nije i koji je sad ovaj transporter koji spominjes na kojega je tenk pucao jel to isti onaj iz incidenta kad je unproforac bio ranjen ili neki sasvim drugi? I jos nesto,kad je vojnik UN-a ubijen kazes iskrvario je jel su ovi stalno pucali po brdu i niko nije mogao da pridje a onda kazes kako su ga nasi spustili kroz sumu do Klise,koji su sad ti sto su ga spustili jesu li oni bili sa njim ili nisu ako nisu odakle su dosli ne kontam i kazes da je transporter pogodjen od strane tenka kako su ga onda ovi vozili kad su ga zarobili Pelemis i ostali?
A sto se tice transportera kojeg su oni vozili, pa necu da lazem al sigurno je bilo vise od 20 takvih pored drugih vozila, tako da mogli su uzeti bilo koji u gradu i na Potocarima.