Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
srce_ruke_lopata

#51 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by srce_ruke_lopata »

Imao sam nekoliko VW modela u proslosti i sada vozim golf IV , 2.0L motor, lijen i trom do bola ali nikada ne staje i vec ima 230k milja.Dosada 2 puta zamijenio zupcasti remen i vodenu pumpu svaki put ( dodje u paketu), sipam sintetiku svakih 6-7k milja,jednom zamijenio ulje u mijenjacu (manuelni)i to je to nijedan veci kvar.Sto se mene tice, za mene je ovaj auto mini-tenk. Razlog zbog koji svaki novi golf lici na starog je upravo to sto vecina VW vozaca ne zeli i no voli puno da odstupa od postojeceg dizajna i sto svaki novi model mora imati specifican VW izgleda. Uporedjivati ga sa Renaultom kako neki ovdje rade je smijesno, ja u snu nebi kupio francusko smece da je ne znam kako fino dizajnirano.Znaci stvar ukusa na kraju krajeva ali i lojalnosti jednom proizvodjacu.
Sve u svemu, nova VI-ca je klasican VW proizvod,i naravno ne svidjaju mi se svi detalji na autu, ali bi ga ipak rado imao u garazi.
Podrzavajuci konzervativan, klasican i prepoznatljiv VW dizajn ja mislim da je ovo trebao biti novi VW Scirroco:

Image

Image
zemo_online

#52 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by zemo_online »

jel bolji automatik od rucnog mjenjaca i koje su mane,ako ih ima?
Neelix

#53 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Neelix »

ovaj "novi sciriocco" je prelijep :D
amrica

#54 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by amrica »

Neelix wrote:ovaj "novi sciriocco" je prelijep :D

K'o da nije vw :D :D :D
CLIO

#55 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by CLIO »

amrica wrote:

A liči na Renault Megane. :mrgreen:
amrica

#56 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by amrica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Samo nek' je Renault, i to crven.
ranger

#57 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by ranger »

meni vise lici na Corrado....
nadat se i njegovom come back-u
Qler

#58 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Qler »

ovo na slikama ne lici na serijski scirocco. potrazi na netu slike "finalne" verzije.

a po meni bolje da su corrada napravili nego scirocca. :D po meni jedino od VW-a da valja je corrado.
DoradO

#59 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

Sestica je odlicna ... taman skupim za petice kad ono bum izleti ova :P

CLIO wrote:
amrica wrote:

A liči na Renault Megane. :mrgreen:
po cemu lice zivota ti ?
srce_ruke_lopata

#60 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Qler wrote:ovo na slikama ne lici na serijski scirocco. potrazi na netu slike "finalne" verzije.

a po meni bolje da su corrada napravili nego scirocca. :D po meni jedino od VW-a da valja je corrado.
Nisi fino procitao, i ne pise da je serijski scirocco, vec sta je trebao biti serijski scirocco po mom misljenju..i mase drugih VW entuzijasta. :)
AdnanSA

#61 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by AdnanSA »

Meni se dopada taj novi Mk VI.Ustvari samo mi četvorka nije legla ovi ostali su manje više ok.Dizajn četvorke užasan pogotovo mi se nesviđaju one svijetlo zelene boje sa troja vrata uhhh.
Ovaj mi je ok ali ne mnogo više od toga.Nikada VW neće napraviti nešto poput Citroena ili Renaulta u toj klasi. Jednostavno ulog za VW je prevelik da bi mnogo eksperimentisali sa dizajnom.
Better Man

#62 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Better Man »

[quote="srce_ruke_lopata"]Imao sam nekoliko VW modela u proslosti i sada vozim golf IV , 2.0L motor, lijen i trom do bola ali nikada ne staje i vec ima 230k milja.Dosada 2 puta zamijenio zupcasti remen i vodenu pumpu svaki put ( dodje u paketu), sipam sintetiku svakih 6-7k milja,jednom zamijenio ulje u mijenjacu (manuelni)i to je to nijedan veci kvar.Sto se mene tice, za mene je ovaj auto mini-tenk. Razlog zbog koji svaki novi golf lici na starog je upravo to sto vecina VW vozaca ne zeli i no voli puno da odstupa od postojeceg dizajna i sto svaki novi model mora imati specifican VW izgleda. Uporedjivati ga sa Renaultom kako neki ovdje rade je smijesno, ja u snu nebi kupio francusko smece da je ne znam kako fino dizajnirano.Znaci stvar ukusa na kraju krajeva ali i lojalnosti jednom proizvodjacu.
Sve u svemu, nova VI-ca je klasican VW proizvod,i naravno ne svidjaju mi se svi detalji na autu, ali bi ga ipak rado imao u garazi.
Podrzavajuci konzervativan, klasican i prepoznatljiv VW dizajn ja mislim da je ovo trebao biti novi VW Scirroco:

Nemaš ti pojma kad tvrdiš da su Francuska auta smeće. Sigurno nisi vozio u životu ništa osim VW, jer da jesi ne bi iznosio ovakve nebuloze. Citroen 4 je pojam za Golfa 5, pa i novog 6 (ostale generacije Golfova je smiješno spominjati) u svim segmentima, a gdje su ostali modeli Citroena, pa Peugoet i Renault. Da ne spominjem Japance koji su takođe daleko ispred VW-a. Pa zadnji model Opel Astre je daleko ispred golfa 5, kako po kvaliteti, tako i po udobnosti i dizajnu.
ruud

#63 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by ruud »

reno je meni pravo dobar auto nije mnogo za malo para dobijes puno
a o pezo-u da ne pricam jesi li mozda ikad sjeo u 206 ili barem vidio 407. 8-)
srce_ruke_lopata

#64 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

srce_ruke_lopata opomena pred ban pozdrav od arsle :wink:
whow

#65 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by whow »

Better Man wrote:
srce_ruke_lopata wrote:Imao sam nekoliko VW modela u proslosti i sada vozim golf IV , 2.0L motor, lijen i trom do bola ali nikada ne staje i vec ima 230k milja.Dosada 2 puta zamijenio zupcasti remen i vodenu pumpu svaki put ( dodje u paketu), sipam sintetiku svakih 6-7k milja,jednom zamijenio ulje u mijenjacu (manuelni)i to je to nijedan veci kvar.Sto se mene tice, za mene je ovaj auto mini-tenk. Razlog zbog koji svaki novi golf lici na starog je upravo to sto vecina VW vozaca ne zeli i no voli puno da odstupa od postojeceg dizajna i sto svaki novi model mora imati specifican VW izgleda. Uporedjivati ga sa Renaultom kako neki ovdje rade je smijesno, ja u snu nebi kupio francusko smece da je ne znam kako fino dizajnirano.Znaci stvar ukusa na kraju krajeva ali i lojalnosti jednom proizvodjacu.

Nemaš ti pojma kad tvrdiš da su Francuska auta smeće. Sigurno nisi vozio u životu ništa osim VW, jer da jesi ne bi iznosio ovakve nebuloze. Citroen 4 je pojam za Golfa 5, pa i novog 6 (ostale generacije Golfova je smiješno spominjati) u svim segmentima, a gdje su ostali modeli Citroena, pa Peugoet i Renault. Da ne spominjem Japance koji su takođe daleko ispred VW-a. Pa zadnji model Opel Astre je daleko ispred golfa 5, kako po kvaliteti, tako i po udobnosti i dizajnu.

Potpisujem . Tesko je prosjecnoga Bosanca uvjeriti da postoje vozila mimo VW Golfa a priznati da je neko drugo auto bolje od Golfa je prava jeres i bogohuljenje. Ne samo da postoje mnogo bolja auta od Golfa u compact segmentu nego su uz to i jos jeftinija. Pa mislim da svi moguci testovi stavljaju skoro svakoga Japanca iz segmenta prije golfa. Peugeot ne treba niti spominjati jer se radi o puno boljem autu. Uglavnom svako moze da trosi lovu po sopstvenom nahodenju pa ako je nekome cejf da zdrobi 40 000 -50 000 km u golfa bujrum.
ruud

#66 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by ruud »

svaka cast WHOW!!! :evil:
kaubojstina

#67 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by kaubojstina »

Karabaja wrote:očito su s peticom postigli savršenstvo pa se sad nema više šta dodati ili izmijeniti :D
:D Zezaj, zezaj.
Sad mi reci da nebi uzim'o tog' ljepotana na avataru, kad bi ga banda is MB reinkarnisala...Nisi obavezan odogovrit' ukoliko impliciras da Bog vozi Mercedes. U tom slucaju...ja sam ateista. :D
tataratira

#68 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by tataratira »

bezveze vam priča,
prodano 30 miliona komada, sve jedan kupili bosanci :-)
pored svega VW je digao Škodu i Seat, iako su mu konkurencija, svI se odlično prodaju

patetični ste
Image
Karabaja

#69 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Karabaja »

kaubojstina wrote:
Karabaja wrote:očito su s peticom postigli savršenstvo pa se sad nema više šta dodati ili izmijeniti :D
:D Zezaj, zezaj.
Sad mi reci da nebi uzim'o tog' ljepotana na avataru, kad bi ga banda is MB reinkarnisala...Nisi obavezan odogovrit' ukoliko impliciras da Bog vozi Mercedes. U tom slucaju...ja sam ateista. :D
Ma neeeeeeeee biiih.. to nije auto koje voziš, već u kom se voziš.. a para za šofera nemam :D
Better Man

#70 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Better Man »

srce_ruke_lopata wrote:@BetterMan...ne rise majke ti,tema je o VW-u a ne velicanju francuskih konzervi.
Konzerva je VW i to ona zaostala konzervativna!
DoradO

#71 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by DoradO »

Better Man wrote:
srce_ruke_lopata wrote:@BetterMan...ne rise majke ti,tema je o VW-u a ne velicanju francuskih konzervi.
pitaj bilo kojeg taxistu sta misli o francuskim i talijanskim autima i zasto su najucestalija auta na standovima skoda, audi, mercedes, vw, opel ... u zadnje vrijeme seat ...

Ko na točkovima zarađuje za život sigurno zna šta vozi ;-)
strong69

#72 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by strong69 »

Cuj konzerve :-) Slazem se samo u jednom s tobom; Tema je Golf VI.
Better Man

#73 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by Better Man »

DoradO wrote:
Better Man wrote:
pitaj bilo kojeg taxistu sta misli o francuskim i talijanskim autima i zasto su najucestalija auta na standovima skoda, audi, mercedes, vw, opel ... u zadnje vrijeme seat ...

Ko na točkovima zarađuje za život sigurno zna šta vozi ;-)
Nemoj mi naših taksista i njihovih mišljenja o autima. Otiđi malo po Evropi pa pogledaj taxi vozila!
strong69

#74 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by strong69 »

Better Man wrote:
Nemoj mi naših taksista i njihovih mišljenja o autima. Otiđi malo po Evropi pa pogledaj taxi vozila!
Ma svi taxisti u Francuskoj, Belgiji i Italiji su u zabludi... Ko normalan vozi danas Peugeot, Citroen i druge konzerve :razz:
ruud

#75 Re: Golf VI - Jesam li jedini koji se raduje novom izdanju?

Post by ruud »

joj u eu niko ne vozi vw golf kao taxi, svi voze mercedes, renault, fiat, skoda, seat....... :)
DoradO wrote: Ko na točkovima zarađuje za život sigurno zna šta vozi ;-)
(pa golfa ne vozi) :)
Post Reply