Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Wolfheart
#1 Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
kad vec otvaramo teme o rijektim autima, zanima me da li ima koji u gradu Ed.30 model petice?
zvijer, zvijer! a cipan ide bolje od onog konjskog V6 250 ks motora iz R modela.
zvijer, zvijer! a cipan ide bolje od onog konjskog V6 250 ks motora iz R modela.
- dottore
#2 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
nema nijedan u SA
a odmah da ti kazem, ne moze bolje od VR-a nikako, da ima pun gepek čipova, power boxova i sl. sranja.
Moras znati da Ed. 30 ima turbo motor, a R32 ima atmosferski i nemoj mješati lubenice i breskve
a odmah da ti kazem, ne moze bolje od VR-a nikako, da ima pun gepek čipova, power boxova i sl. sranja.
Moras znati da Ed. 30 ima turbo motor, a R32 ima atmosferski i nemoj mješati lubenice i breskve
-
Wolfheart
#3 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
meni receno od istinskog ljubitelja VR masine...niti vozio niti vidio svojim ocima. mozda je s..o bezze
nema ih znaci... a R32 je vidjen jedan, rece mi neko ??
nema ih znaci... a R32 je vidjen jedan, rece mi neko ??
- dottore
#4 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
ja sam vidio 2, jedan plavi i jedan crveni
jednom me ovaj crveni pretekao uz igman, ja driftam, kad cujem nesto proleti
edit:
ovaj plavi se prodavao
http://golf32.blogger.ba/
a ne znam prodaje li se jos....
sad da imam pare, kupio bih ga odmah.....
jednom me ovaj crveni pretekao uz igman, ja driftam, kad cujem nesto proleti
edit:
ovaj plavi se prodavao
http://golf32.blogger.ba/
a ne znam prodaje li se jos....
sad da imam pare, kupio bih ga odmah.....
- dottore
#5 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
a evo jedna slikica

a trip 2200 km

a trip 2200 km
- JThomas
#6 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
mislim da je plavi R32 vozio baotić, golman želje
-
Wolfheart
#7 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
jes taj plavi doobar auto. kad ga vidim na cesti...svrs.
nego, zna li neko ko vozi onaj bijeli GTI koji skrece od RTV doma prema brdu rego...ima neke druge felge, nisu origigi GTI.
pitam se da li je cipan ili mu je nesto jos radjeno?
nego, zna li neko ko vozi onaj bijeli GTI koji skrece od RTV doma prema brdu rego...ima neke druge felge, nisu origigi GTI.
pitam se da li je cipan ili mu je nesto jos radjeno?
- dottore
#8 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
jel crni krov??
-
Wolfheart
#9 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
e to nisam vidio, iz auta ga vidjoh. mladji neki lik ga vozi cini mi se. alu su mu petokrake, tanki krakovi.
- dottore
#10 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
znam jednog sa bijelim GTI-om rastura svasta 
- VR6
#11 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
Ja sam vidio samo jednog GTI-a V 30 Edition na BH tablama, bio na SR trci u Zivinicama. No mislim da nije iz Sarajeva.
Sto se tice R32 petica, imaju tri u Sarajevu. Dvije plave, jedna sa 3 vrata - BH Table, jedna sa 5 vrata - diplomatske, neki japanac je voza. I ima jos ta crvena, sa dvoje vrata ak se ne varam. A obicnih GTI-a ima dosta, jako fin autic. Ta bijela petica GTI mislim da je za USA trziste, ide super...
Leona FR sam i ja vidio u gradu, bijeli. Fino nek se skupljaju sportski auti, ima i Lancer Evolution X bijeli vec neka dva mjeseca u gradu. Opak je
No jos smo mi daleko od HR, samo prodjes dijelom ZG autom i vidis usput, par Seata FR i Cupri, GTi-eva, Clia Sportova, Hondu Integru Type-R.
Sto se tice R32 petica, imaju tri u Sarajevu. Dvije plave, jedna sa 3 vrata - BH Table, jedna sa 5 vrata - diplomatske, neki japanac je voza. I ima jos ta crvena, sa dvoje vrata ak se ne varam. A obicnih GTI-a ima dosta, jako fin autic. Ta bijela petica GTI mislim da je za USA trziste, ide super...
Leona FR sam i ja vidio u gradu, bijeli. Fino nek se skupljaju sportski auti, ima i Lancer Evolution X bijeli vec neka dva mjeseca u gradu. Opak je
No jos smo mi daleko od HR, samo prodjes dijelom ZG autom i vidis usput, par Seata FR i Cupri, GTi-eva, Clia Sportova, Hondu Integru Type-R.
- dottore
#12 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
e jbg mogu hrvati
Ja ako hocu u njemacku, moram cekat vizu xxx mjeseci, a on samo na granicu, kupuje sta mu treba.
Ja ako hocu u njemacku, moram cekat vizu xxx mjeseci, a on samo na granicu, kupuje sta mu treba.
-
Wolfheart
#13 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
tacno - lijepo je vidjeti da se mnoze sportski autici... ima ih i lijepo tuniranih. cuj japanac voza R32VR6 wrote:Ja sam vidio samo jednog GTI-a V 30 Edition na BH tablama, bio na SR trci u Zivinicama. No mislim da nije iz Sarajeva.
Leona FR sam i ja vidio u gradu, bijeli. Fino nek se skupljaju sportski auti, ima i Lancer Evolution X bijeli vec neka dva mjeseca u gradu. Opak je![]()
taj bijeli je cesto kod delikatesne radnje. momak iz seata mi rece da su dva narucena FR-a, oba sa TDI 170 ps u Sa.
Najbolji jaran mi prodaje novog Clia, nedavno ga uzeo...nagovorio sam ga cini mi se na RS-a, iako mu nije puno trebalo.
ja cekam da izadje GTI VI, a opasno razmisljam i o Fordu RS. a u Zagrebu je fakat raj... vise GTI-a na ulici nego obicnih Golfova, pogotov vikendom. Tu je GTI prsojecan auto kakvih ima...strava.
- VR6
#14 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
Vozio sam novog Clia RS, fin je, nevjerovatno udoban
Samo mu nedostaje malo "otrovnog karaktera", to bi ja obavezno chipovao i stavio drugi auspuh, nek trosi litru vise, al nek leti. Al pazi, ak ti jaran nije spreman na potrosnju od nekih 14 litara u gradu (normalne voznje sa klimom), nek onda ne uzima to. Auto hoce popit vise nego stari Sport, vidi se da hranis skoro 200 KS
Ja bi da mogu birati, sebi uzeo Renault Megane R26. Malo je skuplji od Golfa GTI, al je nevjerovatan bolid. Ima i zatvarac diferencijala... 
Jos da dobijemo kakvu pistu gdje mozemo "gasati" te sportske autice, bilo bi super. Nije ni onaj BIHAMK-ov poligon los, sad se vise ne koristi za obuku za vozacku. Ono bi se moglo malo doraditi (izbiti oni znakovi na kriticnim mjestima), posisati trava, plati i vozi. Mogu staviti i senzore za mjerenje kruga i eto ga, ne treba ti prakticno nista vise. To bi dosta raje sklonilo od divljanja na ulicama, samo da neko pokrene nesto na tom planu.
Jos da dobijemo kakvu pistu gdje mozemo "gasati" te sportske autice, bilo bi super. Nije ni onaj BIHAMK-ov poligon los, sad se vise ne koristi za obuku za vozacku. Ono bi se moglo malo doraditi (izbiti oni znakovi na kriticnim mjestima), posisati trava, plati i vozi. Mogu staviti i senzore za mjerenje kruga i eto ga, ne treba ti prakticno nista vise. To bi dosta raje sklonilo od divljanja na ulicama, samo da neko pokrene nesto na tom planu.
-
Wolfheart
#15 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
Jaran ima mrak posao...nece mu biti problem.
A vjerujem da i pored toga mu je kao i meni, apsolutno nebitno koliko auto trosi ako je gust u pitanju!
Meni je dovoljna cesta Sarajevo - Slavonski Brod i onda pravac prema Zagrebu da se zgustam do mile volje! Po Sarajevu naravno nema se gdje voziti. Tu je i Clio 1.2 sa 75 ks dovoljan.
Postoji li u Sarajevu neki klub raje sa brzim sportskim auticima? Susreti neki, ovo, ono?
Ja cekam ko ce se odvaziti i uzeti napokon polovni RS4...ima ih u Njemackoj praavo dobrih i povoljih s obzirom na sta dobijes...
Meni je dovoljna cesta Sarajevo - Slavonski Brod i onda pravac prema Zagrebu da se zgustam do mile volje! Po Sarajevu naravno nema se gdje voziti. Tu je i Clio 1.2 sa 75 ks dovoljan.
Postoji li u Sarajevu neki klub raje sa brzim sportskim auticima? Susreti neki, ovo, ono?
Ja cekam ko ce se odvaziti i uzeti napokon polovni RS4...ima ih u Njemackoj praavo dobrih i povoljih s obzirom na sta dobijes...
- dottore
#16 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
RS4 je jako dobar auto
- VR6
#17 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
Pa imaju dva u okolici Sarajeva, jedan stari RS4 (sivi) i onaj novi RS4 plavi (lik je sa pala).
Dosta ljudi ce radje uzeti neki Q7 il tako nesto, nego dati iste pare za RS4, pa da pola komsija misli da voza A4, koji kosta 3 puta manje
Dosta ljudi ce radje uzeti neki Q7 il tako nesto, nego dati iste pare za RS4, pa da pola komsija misli da voza A4, koji kosta 3 puta manje
-
Wolfheart
#18 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
na pale po auto!
ioanko oni dosta cesce dolaze u Sa po aute. 
- johntra
#19 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
e jesi našao put za sportsku vožnju, nema dalje....Wolfheart wrote:Jaran ima mrak posao...nece mu biti problem.A vjerujem da i pored toga mu je kao i meni, apsolutno nebitno koliko auto trosi ako je gust u pitanju!
ja bih uzeo Audija, ali ne smijem se odvažiti
-
Wolfheart
#20 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
sportska voznja meni = pomenuti put i gustanje. za pravu sportsku voznju naravno nista prije Grobnika kod Rijeke. toliki freak nisam.
-
saniisani
#21 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
vozdra raja ... javljam se iz dalekog Chicaga...
Prije 5-10 god sam bio LUDJAK za brzinom... a posto mi je 35g, presao sam na nesto malo manje napadno ali dovoljno brzo...
trenutno vozim 2008 Passat 2.0T sa cipom oko 250ks...
GTI je barem u Chicagu jedno od najpopularnijih auta pogotovo medju studentima bogatih roditelja...
GTI, fino napucan je ovdje $23.500
vozio sam jaranom IV R32 i auto ubija... meni se mnogo bolje ponasa na cesti nego V-R32...
Neki dan jedan moj jaro (crnac - ima para ko blata)... kupio Lambo Murcielago (Bijeli sa tamno-crvenom kozom unutra...)
auto je da Bog sachuva... isto tako sam uspio da provozam u Seattle-u (od Nissanovog Dealera) najnovijeg Nissana GT-R Skyline.... kostace negdje oko $70 hiljada ali je na papirima NAJbrze auto u USA (fabricki radjeno)...
od 0-100 za svega 3.3 Sekunde... mislim da ni Boeing ne moze takvu brzinu da osvoji....
Isto su poplarne Jetta-GLI (fantasticno auto)..., kao i razni Civic, Acure, a meni od japanaca (Pored GT-Ra)je omiljeni i Subaru Impreza WRX...
sve sam ovo probao ukljucijuci i moje mjezimce M3 i M6 (M5 mi je nekako dedovski)....
Da dobijem na lotu kupio bih barem 10-ak auta... ha ha ha ha ha
Zivjeli i vozdra...

Prije 5-10 god sam bio LUDJAK za brzinom... a posto mi je 35g, presao sam na nesto malo manje napadno ali dovoljno brzo...
trenutno vozim 2008 Passat 2.0T sa cipom oko 250ks...
GTI je barem u Chicagu jedno od najpopularnijih auta pogotovo medju studentima bogatih roditelja...
vozio sam jaranom IV R32 i auto ubija... meni se mnogo bolje ponasa na cesti nego V-R32...
Neki dan jedan moj jaro (crnac - ima para ko blata)... kupio Lambo Murcielago (Bijeli sa tamno-crvenom kozom unutra...)
auto je da Bog sachuva... isto tako sam uspio da provozam u Seattle-u (od Nissanovog Dealera) najnovijeg Nissana GT-R Skyline.... kostace negdje oko $70 hiljada ali je na papirima NAJbrze auto u USA (fabricki radjeno)...
od 0-100 za svega 3.3 Sekunde... mislim da ni Boeing ne moze takvu brzinu da osvoji....
Isto su poplarne Jetta-GLI (fantasticno auto)..., kao i razni Civic, Acure, a meni od japanaca (Pored GT-Ra)je omiljeni i Subaru Impreza WRX...
sve sam ovo probao ukljucijuci i moje mjezimce M3 i M6 (M5 mi je nekako dedovski)....
Da dobijem na lotu kupio bih barem 10-ak auta... ha ha ha ha ha
Zivjeli i vozdra...
-
Wolfheart
#22 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
pa tako je svugdje... vecina ljudi koje vidjeh da voze GTI-a su klinci kojima su starci kupili auto....sad but true.saniisani wrote: GTI je barem u Chicagu jedno od najpopularnijih auta pogotovo medju studentima bogatih roditelja...
a to za cijene...nemoj nas muciti.
- Bullet Tooth Tony
#23 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
ne kontam GT-R skyline,zar nije samo GT-R ??? ,kad je to izasao skyline ,GT-R kosta u americi 70 hiljada kako onda skyline ce isto da kostaNissana GT-R Skyline.... kostace negdje oko $70 hiljada ali je na papirima NAJbrze auto u USA (fabricki radjeno)...
- VR6
#24 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
Najbrze je rekao, vjerovatno misli na ubrzanje do 100 km/h...
A Skyline se vec odavno prodaje u USA, nije ni blizu onom prvom Skylineu GT-R, vise je udobni GT automobil.

GT-R je pravi nasljednik nekadasnjeg Skylinea, zbog toga ga mnogi i oslovljavaju tako.
Iako mu zvanicno ime nema veze sa rijeci "Skyline"...
A Skyline se vec odavno prodaje u USA, nije ni blizu onom prvom Skylineu GT-R, vise je udobni GT automobil.

GT-R je pravi nasljednik nekadasnjeg Skylinea, zbog toga ga mnogi i oslovljavaju tako.
Iako mu zvanicno ime nema veze sa rijeci "Skyline"...
- Bullet Tooth Tony
#25 Re: Golf V - Edition 30 - ima li koji u Sa ?
cek cek cek ,zbunjujemo se
1.Nissan Skyline GT-R se proizvodi pod okriljem nissana od 1969,znaci postoji Nissan marka sa modelom skyline i jacom varijantom GT-R
GT-R se nije oduvijek prodavao u americi
3.Ova slika sto si ti stavio to je infinity G coupe i ne vidim kakve veze ima sa skylineom .........
1.Nissan Skyline GT-R se proizvodi pod okriljem nissana od 1969,znaci postoji Nissan marka sa modelom skyline i jacom varijantom GT-R
GT-R se nije oduvijek prodavao u americi
2.Novi Nissan GT-R nije najbrze auto u Americi ni po broju konjskih snaga ni po sprintu od 0-100 (mada mu treba 3.3 sekunde,ali ima masa auta koji takodje stizu za to vrijeme),GT-R ne nosi ime skyline i nije vezan za to ime mada vecinu ljubitelja automobila na to podsjecaAlthough Nissan never imported the Skyline GT-R to the United States, the supercar still found its way into America's automotive consciousness. In fact, buying one in the U.S. became relatively easy. By the dawn of the 21st century, several hundred had been imported.
3.Ova slika sto si ti stavio to je infinity G coupe i ne vidim kakve veze ima sa skylineom .........