Golf R32

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

vier_ringe

Post by vier_ringe »

Ama bolan farele, nikakva modelska godina nema veze niti nikakvi eu4 motori...Svi benzinci su vec odavno na eu4 normi...
Veliki je problem taj sumpor u benzinu koji ne godi tim motorima sa direktnim ubrizgavanjem...lupas pojmove
Ja znam da njemci nedaju asa autu da naruci AUdi sa fsi motorom...i to je vrlo tesko.
R32 uopste nema tih problema jer je to klasican usisni motor, on ide i na 95 oktana iako tvornica preporucuje 98 zbog nesto vece snage...
Kod nas u cijeloj europi imamo 98 oktanski benzin...Druga stvar je SAD gdje je max 94 oktana, ali sva ta auta su vec tvornicki prilagodjena za to...
Bio sam jednom u salonu kada je neki amerikanac htio da naruci Audi ovdje i da ga vozi u Sad...nije mogao zbog specificnosti podesavanja motora, elektronike itd...
A ti Seha mozes slobodno voziti R32 na to vase gorivo jer je on vec za vase trziste prilagodjen...
Ono sto mene interesuje,a to vjerovatno Ninaec zna, da li se mogu njihova auta(americka) uvesti u europu i kako se ponasaju?!
Moja rodica ima 2002 hondu acord i sada misle da se vrate, auvezli bi auto...Ja mislim da nemogu...
JD

Post by JD »

Ja mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema sa gorivom ako se auto doveze iz Amerike.
Vidjao sam ja 2-3 Caddilac Escaladea i GMC Yukona ovdje po Sarajevu. Ta se auta ne mogu u Europi jos kupiti tako da su sigurno uvezeni iz SAD.
nineac

Post by nineac »

Mogu se uvesti, nije problem, put brodom do spilta traje 45 dana! Međutim djelovi su problem! Kod mene je prijatelj imao Golfa kabrio (rabbit) za američko tržište, izgubio čep ulje, nigdje nije mogo nać, žmigavci, svjetla, sve je drugačije! Elektronika je predviđena za slabije i prljavije gorivo što nama odgovara, međutim ako zbog nečega ta ista ečlektronika crkne, nema je ovdje uzeti!
Vrlo jebeno i komplikovano!
Post Reply