Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Sasa1177
#1 Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Postovani narode ukoliko je neko imao slicna iskustava kao ova ispod, molim vas da ih podijelite te i nacin kako ste ih rijesili. Unaprijed hvala.
naime golf je ovaj iz naslova, 2009 godina i problem je taj da dok je hladan sve je ok, miran, vuce, motor se jedva cuje.... ali kada dodje na radnu temperaturu tada pocne da zeza. Kao da sam sebi povecava stangas, cuju se neke vibracije (narocito u gradskoj voznji) koje traju oko 10-ak minuta. bukvalno sam prvi put pomislio da je kamion stao pored mene. Vibracije se cak osjete i na volanu. Poslije duze voznje i kada se ugasi auto , oba mu ventilatora rade jos , i jos sve dok ponovo ne dam kontakt, e tada prestanu.
Jos jednom hvala svima.
naime golf je ovaj iz naslova, 2009 godina i problem je taj da dok je hladan sve je ok, miran, vuce, motor se jedva cuje.... ali kada dodje na radnu temperaturu tada pocne da zeza. Kao da sam sebi povecava stangas, cuju se neke vibracije (narocito u gradskoj voznji) koje traju oko 10-ak minuta. bukvalno sam prvi put pomislio da je kamion stao pored mene. Vibracije se cak osjete i na volanu. Poslije duze voznje i kada se ugasi auto , oba mu ventilatora rade jos , i jos sve dok ponovo ne dam kontakt, e tada prestanu.
Jos jednom hvala svima.
- basicm
#2 Re: Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Regeneracija dpf-a? Ako je cesto, vrijeme je za ciscenje.Sasa1177 wrote:Postovani narode ukoliko je neko imao slicna iskustava kao ova ispod, molim vas da ih podijelite te i nacin kako ste ih rijesili. Unaprijed hvala.
Jos jednom hvala svima.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3 Re: Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Drug prije par dana zamijenio neki senzor na istom motoru, vezan za dpf, ali njemu se palila lsmpica od dpf.
- Travnički Noćni Šetač
#4 Re: Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Ovo što ventilatori rade nakon gašenja ukazuje na započetu a nezavršenu regeneraciju DPF filtera... Jel može kod golfa to da se uradi vožnjom 20 - 25 minuta u obrtajima 2500 - 3000 ili ima neki fol to ne znam... u svakom slučaju trebalo bi to odraditi ili da se završi ili da se eliminiše kao kvar... a možda bi očitanje dijagnostike precizno objasnilo problem...
- Sasa1177
#5 Re: Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
A jasta je prijatelju sve cesce i cesce. vidjet cu danas da ga propusem po ovim uputama (10-15 min. voznje na 2-3 hiljade obrtaja)i da, da li bi trebalo da mi se pali ona lampica od dpf-a? jer nije niti jednom.basicm wrote:Regeneracija dpf-a? Ako je cesto, vrijeme je za ciscenje.Sasa1177 wrote:Postovani narode ukoliko je neko imao slicna iskustava kao ova ispod, molim vas da ih podijelite te i nacin kako ste ih rijesili. Unaprijed hvala.
Jos jednom hvala svima.
- Sasa1177
#6 Re: Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Hvala ti prijatelju na savjetu , dijagnostika nista ne pokazuje, kaze sve OK.Travnički Noćni Šetač wrote:Ovo što ventilatori rade nakon gašenja ukazuje na započetu a nezavršenu regeneraciju DPF filtera... Jel može kod golfa to da se uradi vožnjom 20 - 25 minuta u obrtajima 2500 - 3000 ili ima neki fol to ne znam... u svakom slučaju trebalo bi to odraditi ili da se završi ili da se eliminiše kao kvar... a možda bi očitanje dijagnostike precizno objasnilo problem...
- Sasa1177
#7 Re: Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Hvala ti, meni se jos nijednom nije uplaila, a prije 2-3 mjeseca sam zamijenio egr ventil jer me bacao kod ovih simptoma u safe mod. Najvise sto sam sam mogao "dobaciti" bilo je od Pazarica do Scc-akonektovan wrote:Drug prije par dana zamijenio neki senzor na istom motoru, vezan za dpf, ali njemu se palila lsmpica od dpf.
- Travnički Noćni Šetač
#8 Re: Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Pojam često je relativna stvar... U mene je ugrađen DPF filter koji nema signalnu lampicu i nikad nisam imao potrebu da ga aktiviram dijagnostikom, ali na svakih 800 - 1000 KM on traži da se odradi vožnja za sagorijevanje čestica. Simptomi koje daje kad dodje vrijeme za regeneraciju su rad ventilatora nakon gašenja i povećan prikaz trenutne potrošnje u leru ( umjesto 0,4/h pokazuje 0,8/h) ... Meni je to često jer dosta prelazim, ali se istovremeno regeneracija završi za 10 - 15 minuta na 2600 obrtaja u minuti na autoputu...
...
Opet... sad vidim ovo što si napisao... Ako si radio EGR i ostali su isti simptomi onda je tu vjerovatno ostao problem...
...
Opet... sad vidim ovo što si napisao... Ako si radio EGR i ostali su isti simptomi onda je tu vjerovatno ostao problem...
- basicm
#9 Re: Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Probaj naci nekog sa wcds dijagnostikom, da vidi procenat zasicenosti, ili barem diferencijalni pritisak da pokazuje. Izgleda kao zacepljen filter gdje se bori sa ciscenjem, ocisti par grama pa opet tako.
- Izmedju CVile i DMalte
#10 Re: Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Greskom sam nasuo dizel euro4 u alfu koja ide na euro6....SPF se palio sljedecih mjesec dana dok nije potrosen cijeli rezervoar, motor je radio normalno ali je na leru bio glasniji no inace....od tad ne sipam nigdje gdje nema euro6 dizela (necu da reklamiram pumpadzije) i SPF se vise ne pali....jos nesto - ako svog Golfa vozis na pretezno kratkim relacijama mozes ocekivati slicne probleme, provezi se makar jednom sedmicno na duzu relaciju.....i pazi na rupe, naravno....pozz 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11 Re: Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Ja bi nasuo taj euroŠest, al' ga nigdje nema u ponudi. 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#12 Re: Golf 6, 2.0 TDI 103 kw - Problem
Nije do goriva... Cak je ovo od 50ppm boljeIzmedju CVile i DMalte wrote:Greskom sam nasuo dizel euro4 u alfu koja ide na euro6....SPF se palio sljedecih mjesec dana dok nije potrosen cijeli rezervoar, motor je radio normalno ali je na leru bio glasniji no inace....od tad ne sipam nigdje gdje nema euro6 dizela (necu da reklamiram pumpadzije) i SPF se vise ne pali....jos nesto - ako svog Golfa vozis na pretezno kratkim relacijama mozes ocekivati slicne probleme, provezi se makar jednom sedmicno na duzu relaciju.....i pazi na rupe, naravno....pozz
Nije motor od 103kW za voznju gradom, 10kmh i tacka
To sto ljudi misle da im treba 103kW to je druga prica, a dva puta u zivoti presao 3000u\min konta raspast ce se ili ce odletit