Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- BHfanatik
#1 Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??
Imam od juce ovaj problem kad je auto u prvoj i drugooj brzini imam osjecaj kao da nesto melje ispod auta kao da neko zeljezo struze od nesto. Zvuk je bas postao intezivan i ne znam sta je moguci uzrok? Isao sam kod majstora ali ne radi danas niko i ne znam smijem li na posao sa autom da me ne ostavi gdje? Do cega bi moglo biti?
- Sephora
#2 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??
Jesi li vozio po sitnim kamencicima?
Moguce da kamencic ostao negdje i stvara čudan zvuk nakon vožnje ..
Meni je tako bilo - toliko je buku pravilo da je to nemoguce opisati ...sve to zbog jednog kamenčića ...
Meni je tako bilo - toliko je buku pravilo da je to nemoguce opisati ...sve to zbog jednog kamenčića ...
-
jefferson
#3 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??
Koliko znam ti modeli su imali problema sa zamajcem.BHfanatik wrote:Imam od juce ovaj problem kad je auto u prvoj i drugooj brzini imam osjecaj kao da nesto melje ispod auta kao da neko zeljezo struze od nesto. Zvuk je bas postao intezivan i ne znam sta je moguci uzrok? Isao sam kod majstora ali ne radi danas niko i ne znam smijem li na posao sa autom da me ne ostavi gdje? Do cega bi moglo biti?
- Edin H.
#4 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??
I meni se to desilo na bengu, I onda na kraju prestane samo od sebe.Sephora wrote:Jesi li vozio po sitnim kamencicima?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??
Zar ima ovaj motor zamajac??????jefferson wrote:Koliko znam ti modeli su imali problema sa zamajcem.BHfanatik wrote:Imam od juce ovaj problem kad je auto u prvoj i drugooj brzini imam osjecaj kao da nesto melje ispod auta kao da neko zeljezo struze od nesto. Zvuk je bas postao intezivan i ne znam sta je moguci uzrok? Isao sam kod majstora ali ne radi danas niko i ne znam smijem li na posao sa autom da me ne ostavi gdje? Do cega bi moglo biti?
- ranger
#6 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??
kod SDI-ja je cest bio problem sa mjenjacem, narocito kod G4 i 3, ne znam kakva je situacija s G5.
-
citroen xm
#7 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??
Svaki ima zamajac, samo je pitanje da li je fiksni ili plivajući.konektovan wrote:Zar ima ovaj motor zamajac??????jefferson wrote:Koliko znam ti modeli su imali problema sa zamajcem.BHfanatik wrote:Imam od juce ovaj problem kad je auto u prvoj i drugooj brzini imam osjecaj kao da nesto melje ispod auta kao da neko zeljezo struze od nesto. Zvuk je bas postao intezivan i ne znam sta je moguci uzrok? Isao sam kod majstora ali ne radi danas niko i ne znam smijem li na posao sa autom da me ne ostavi gdje? Do cega bi moglo biti?
-
1Gala
#8 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??
BHfanatik wrote:Imam od juce ovaj problem kad je auto u prvoj i drugooj brzini imam osjecaj kao da nesto melje ispod auta kao da neko zeljezo struze od nesto. Zvuk je bas postao intezivan i ne znam sta je moguci uzrok? Isao sam kod majstora ali ne radi danas niko i ne znam smijem li na posao sa autom da me ne ostavi gdje? Do cega bi moglo biti?
Smrdi mi na lezaj od brzina u mjenjacu.