Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
BHfanatik

#1 Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??

Post by BHfanatik »

Imam od juce ovaj problem kad je auto u prvoj i drugooj brzini imam osjecaj kao da nesto melje ispod auta kao da neko zeljezo struze od nesto. Zvuk je bas postao intezivan i ne znam sta je moguci uzrok? Isao sam kod majstora ali ne radi danas niko i ne znam smijem li na posao sa autom da me ne ostavi gdje? Do cega bi moglo biti?
Sephora

#2 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??

Post by Sephora »

Jesi li vozio po sitnim kamencicima?
Moguce da kamencic ostao negdje i stvara čudan zvuk nakon vožnje ..

Meni je tako bilo - toliko je buku pravilo da je to nemoguce opisati ...sve to zbog jednog kamenčića ...
jefferson

#3 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??

Post by jefferson »

BHfanatik wrote:Imam od juce ovaj problem kad je auto u prvoj i drugooj brzini imam osjecaj kao da nesto melje ispod auta kao da neko zeljezo struze od nesto. Zvuk je bas postao intezivan i ne znam sta je moguci uzrok? Isao sam kod majstora ali ne radi danas niko i ne znam smijem li na posao sa autom da me ne ostavi gdje? Do cega bi moglo biti?
Koliko znam ti modeli su imali problema sa zamajcem.
Edin H.

#4 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??

Post by Edin H. »

Sephora wrote:Jesi li vozio po sitnim kamencicima?
Moguce da kamencic ostao negdje i stvara čudan zvuk nakon vožnje ..

Meni je tako bilo - toliko je buku pravilo da je to nemoguce opisati ...sve to zbog jednog kamenčića ...
I meni se to desilo na bengu, I onda na kraju prestane samo od sebe.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??

Post by konektovan »

jefferson wrote:
BHfanatik wrote:Imam od juce ovaj problem kad je auto u prvoj i drugooj brzini imam osjecaj kao da nesto melje ispod auta kao da neko zeljezo struze od nesto. Zvuk je bas postao intezivan i ne znam sta je moguci uzrok? Isao sam kod majstora ali ne radi danas niko i ne znam smijem li na posao sa autom da me ne ostavi gdje? Do cega bi moglo biti?
Zar ima ovaj motor zamajac??????
ranger

#6 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??

Post by ranger »

kod SDI-ja je cest bio problem sa mjenjacem, narocito kod G4 i 3, ne znam kakva je situacija s G5.
citroen xm

#7 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??

Post by citroen xm »

konektovan wrote:
jefferson wrote:
Zar ima ovaj motor zamajac??????
Svaki ima zamajac, samo je pitanje da li je fiksni ili plivajući. :thumbup:
1Gala

#8 Re: Golf 5 SDI mjenjac ili sta bi moglo biti??

Post by 1Gala »

Smrdi mi na lezaj od brzina u mjenjacu. :run:
Post Reply