Golf 5 - nešto vuče struju!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
h_muhamed

#1 Golf 5 - nešto vuče struju!?

Post by h_muhamed »

Pozdrav,
Posjedujem golf 5 1,9 TDI 2004 godina, veci dio vremena je garaziran. Nakon dva dana nepaljenja vozila akumulator mi se skroz isprazni, moram klemati i sl. Kontaktirao sam "majstora" kaze da je to kod petica normalno, kao i kad je ugaseno vozilo radio moze da izvuce bateriju. Mislio sam da je do akumulatora, u januaru sam uzeo nov akumulator black horsen ali po mišljenju "majstora" nije u tome problem.
Sta da radim, da svaki dan palim auto i provozam krug da se nebi baterija izvukla ili..!??
HVALA
nanobo2

#2 Re: Golf 5 - nešto vuče struju!?

Post by nanobo2 »

h_muhamed wrote:Pozdrav,
Posjedujem golf 5 1,9 TDI 2004 godina, veci dio vremena je garaziran. Nakon dva dana nepaljenja vozila akumulator mi se skroz isprazni, moram klemati i sl. Kontaktirao sam "majstora" kaze da je to kod petica normalno, kao i kad je ugaseno vozilo radio moze da izvuce bateriju. Mislio sam da je do akumulatora, u januaru sam uzeo nov akumulator black horsen ali po mišljenju "majstora" nije u tome problem.
Sta da radim, da svaki dan palim auto i provozam krug da se nebi baterija izvukla ili..!??
HVALA

sta ti znaci ovo, koliko dnevno sati vozis auto, ili ga vozis jednom npr sedmicno, ako si kupio akumulator i mislis da je do njega odes i reklamiras ga
amko761

#3 Re: Golf 5 - nešto vuče struju!?

Post by amko761 »

Haha oplakah, čuj to je kod petica normalno :lol: :lol: :lol:

Dobar ti taj majstor :-)
sema911s

#4 Re: Golf 5 - nešto vuče struju!?

Post by sema911s »

dobar ti majstorr de neam reci njegovo imence,.,

struju ti vuce zadnja desna vrata ako je model sa 5 vrata il ako je 3 vrata gepekt sijelica ostane upaljena,.
radio nemoze jer u ticape ako je fabriki radio neoze bez kljuca il ako zakljucas auto gasi se,.

a kakav ti je to aku black horse,.,,. vuce mi na nesto ekstra kvalitetno od 66amh koji kosta 70KM ,.,.,.

odi elektricaru nek pregleda malo,., ako si iz sa imas dobrog elektricara na alipasinom senci,.,., kod kratke pantalonice dzamije,.,
_mufljuz_

#5 Re: Golf 5 - nešto vuče struju!?

Post by _mufljuz_ »

ja sam dever'o sta meni vuce struju pola godine i godinu - na kraju sam skonto (a znao sam da je sjeban i slomljen - neki taliban prije mene mu dohako) da me zajebava dzojstik elektricnog podesenja volana - i znam da me to zajebava onda kad mi se sjediste ne vraca nazad pri gasenju za lagan izlazak iz auta.... u praonici sam krajem oka primijetio da momak prebrisava stub volana i prelazi preko njega i sutrdan sam ostao bez struje u autu....

to je jedna stvar - pokusaj poslusat zvukove nakon gasenja motora - prekontrolisat je l ti sta gori konstantno cesto moze CD da vrti konstatno radi pregorenog kola unutra i vrti dok ga laser ne istopi (desavalo se na dosta novijih auta)....

pokusaj izmjeriti napon na osiguracima (trebao bi ti jedan dobar elektricar za to ili nadji tutoriale na netu)...

uglavnom kolo koje bi trebalo da se zatvori odnosno otvori gasenjem auta i zakljucavanjem ne zatvara strujni krug kako treba i struja ode...

sretno
preludezalude

#6 Re: Golf 5 - nešto vuče struju!?

Post by preludezalude »

Za pocetak promjeni majstora koji ti je rekao da je to normalno. Nadjes drugog koji ce to sve lijepo premjeriti i reci ti tacno sta vuce struju. Za takav problem neces naci rjesenje na forumu. A u medjuvremenu akumulator gubi na kapacitetu. Kad dodje zima i minus, racunaj da ces trebati opet novi akumulator. Znaci, najisplativije ti je da odmah nadjes drugog majstora da ti to popravi.
punta

#7 Re: Golf 5 - nešto vuče struju!?

Post by punta »

h_muhamed wrote:Pozdrav,
HVALA

ti akumulatori su smece nikad vise nemoj kupit njihov akumulator
Image

boš je najjaci pa varta
brzi2013

#8 Re: Golf 5 - nešto vuče struju!?

Post by brzi2013 »

Ako si ugradio orginalni cd player iz novije VW generacije moras promjeniti gateway...

To je "boljka" kad se recimo u G5 2005 god stavi radio iz G6. Nije samo slucaj kod G5 nego kod svih platformi, starija/novija.
Post Reply