Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ako novac nije problem, onda je 407 logichniji izbor, no za prosjechnog Bosanca Golf (V ili neki drugi broj) je san, neshto tjemu stremi i chemu se raduje, nazhalost
Last edited by The_Fluid on 03/08/2005 16:05, edited 1 time in total.
kad bih imao izbor izmedju ta dva automobila, ne bih razmisljao sekunde,
1. 407 MNOG ljepsa
2. veca
3. Udobnija
4. HDI, tisi i po meni bolji od TDI
5. Manje se krade
...
To na slici nije TDI nego GTI . Razlika , nekih 85 konja i 5.000 Eura . Dakle ako je izbor izmedu auta na slici onda definitivno GTI. E sada ako biras izmedu TDI i Peugeota. Ako bih kupovao za svoje pare onda bih to bio TDI.
whow wrote:To na slici nije TDI nego GTI . Razlika , nekih 85 konja i 5.000 Eura . Dakle ako je izbor izmedu auta na slici onda definitivno GTI. E sada ako biras izmedu TDI i Peugeota. Ako bih kupovao za svoje pare onda bih to bio TDI.
e nek si ti meni reko sta je na slici koje sam postavio
ma nije glupo porediti..glupo je kupiti Golfa..po meni
Last edited by Mahalac on 03/08/2005 16:20, edited 1 time in total.
Pa oko 10000 KM je razlika u cijeni ..pa koji bi hajvan onda izabrao jeftiniji da mu se nudi .
Upravo tako ,pravo pitanje je ako treba da trosis svoj tesko steceni novac sta ces kupiti . Racunica je bar za mene jasna . Za 10.000 manje kupujem auto koje cu za pet godina moci prodati za iste ili vece pare nego tog peugeota . E sad ako ohces da budes gospodin te da se vozas u Peugeotu a ne u " papanskom " Golfu to je druga stvar.
Golf i 407 nisu"cjenovno tu negdje" ako nekom ne predstavlja 10000 KM neku razliku .Da je u pitanju 307 onda bi se moglo razmishljati.Jedini auto koji bih kupio prije golfa a u istom cjenovnom rangu je Ford Focus.
whow wrote:
Za 10.000 manje kupujem auto koje cu za pet godina moci prodati za iste ili vece pare nego tog peugeota . E sad ako ohces da budes gospodin te da se vozas u Peugeotu a ne u " papanskom " Golfu to je druga stvar.
Sad istices tu "prednost" Golfa, a zaboravio si reci kako za tih 10.000 KM dobivas daleko vece, bolje, luksuznije auto. Sto li? Ne ide u prilog "papanskom" Golfu ? Eto ti kao veliki ljubitelj VWa, da li bi prije vozao Golfa ili Passata da mozes birati ?
Mjesate kruske i jabuke, 407 je visa klasa od Golfa i nema se tu sta porediti, ako imas para logicno da ces uzeti vece i bolje auto.
Ne treba me niko podsjećati da ova dva auta nisu ista klasa te samim tim za porediti...to sam rekao i prvom rečenicom.
Razlog zašto sam postavio temu je vidjevši ove Golf5 freakove TDI po gradu sa ostalim opremama pa dodjem do računice i kalkulacije da se za skoro iste pare moglo uzeti 407 što je avion naspram Golfa, bilo kojeg.
Znam da da je 307 pandam ali bilo bi malo nepošteno porediti model star6-7 godina i Golf5...mada bih ja i novu 307-icu prije nego G5...po svakom osnovu
whow wrote:To na slici nije TDI nego GTI . Razlika , nekih 85 konja i 5.000 Eura . Dakle ako je izbor izmedu auta na slici onda definitivno GTI. E sada ako biras izmedu TDI i Peugeota. Ako bih kupovao za svoje pare onda bih to bio TDI.
e nek si ti meni reko sta je na slici koje sam postavio
ma nije glupo porediti..glupo je kupiti Golfa..po meni
tip je stavio temu cini se iz za*ebancije. vidis da vec je odabro sta hoce.
ja Golfa vozim od kako sam se rodio......tako da je moj odgovor jasan, netrebam posebno objasnjavati. Opet tvoje su pare, imas u ovim casopisima test i jednog i drugog pa malo pogledaj, nemoras ti nase okuse ispitivati, jer od nas nista neces skontati.
Ko sto mi rece jedan poznanik.........''Jesi bio u Francuskoj, tamo mozes broj Golfova nabrojati na prste''.........uh sto li je tako.
Ja sam na nekoj temi uporedio cijenu GolfaV i Peugeota 407 tek kada jepeugeot izasao. S obzirom da je klasa vise, ima napredniji trap, inovativni sistem klimatizacije, mirniji i jači HDI (2.0 ima 320-340nm, dok 2.0TDi ima 320 nm) ljepši je, itd, mislim d aje maloumno uopće porediti. GolfaV možeš samo porediti sa Škodom Octavijom, tj, za dosta manje para dobiješ isto auto. Znači ovdje se može postaviti pitanje u slijedećem obliku?
Škoda Octavia ili Peugeot 407?
To što Golf V nevrjedi ni blizuonoliko koliko košta mislim da naše "biznismene" neiteresuje, po njima je golf golf, najsigurniji, NAJBRŽI, najljepši, itd.
Možeš ti njima pričati koliko hoćeš, ali za njih je auto industrija počela i stala sa Golfom II, petica je samo nadogradnja!
whow wrote:
Za 10.000 manje kupujem auto koje cu za pet godina moci prodati za iste ili vece pare nego tog peugeota . E sad ako ohces da budes gospodin te da se vozas u Peugeotu a ne u " papanskom " Golfu to je druga stvar.
Sad istices tu "prednost" Golfa, a zaboravio si reci kako za tih 10.000 KM dobivas daleko vece, bolje, luksuznije auto. Sto li? Ne ide u prilog "papanskom" Golfu ? Eto ti kao veliki ljubitelj VWa, da li bi prije vozao Golfa ili Passata da mozes birati ?
Mjesate kruske i jabuke, 407 je visa klasa od Golfa i nema se tu sta porediti, ako imas para logicno da ces uzeti vece i bolje auto.
Ja bih uzeo Golfa jer mi Passat ne treba . Stvarno ne shvacam zbog cega je to tebi tako tesko razumjeti. Da mi je je trebao Passat uzeo bih Passata. Vidis ja kada sam kupovao auto tacno sam znao sta sam htio i to sam uzeo. Pogledaj malo safety record tog peugeota pa ce ti biti jasno zasto je Golf Golf. Takoder nisam od onih tipova koji kupe BMW ili Merzca a poslije ne mogu platiti pivu . Ja znam svoj limit i nisam Auto bolesnik. Mozda VW pacijent kako me jednom nazva ninec
Ko, kako i gdje od ljudi sa ovog foruma je vozio novi GTI pa da se osjeca kompetentnim da pljuje po ovom autu. Ja sam dosada procitao nekoliko review-a o ovom autu Motor Trend ( ne previse naklonjen Euro autima) Automobile Magazin , Car & Driver , etc . Svi jednoglasno ocjenjuju novi GTI kao izvrstan automil koji je lider u svojoj klasi. Totalno ne razumijem kada neko ko nikada nije ni vidio ovaj auto pocne da sere te ovo te ono. C'mon people, keep it real.
Da whow, keep it real! Mi govorimo o bosni a ne kanadi, jer u kanadi ni nemaš peugeot. E de sad ti meni rei jesil vozao Peugeot 407? Ja jesam oba, i Golfa 2.0 tdi i Peugeota 1.6 hdi, i iako je slabiji dosta peogewot 1.6 hdi, opet mi se više sviđa od golfa.
Reci mi još to kako je golf sigurniji kada Peogeot ima isto 5 zvjezdica, te bolji aktivnu sigurnost?