530i wrote:
Golf 2 može biti 87 godište i stari i novi tip. To je moja poenta. A ima i razlika u godinama...nekada manjih, nekada većih, ne samo kod golfa ili VW, nego kod svih...obično su to neke sitnice, ali mogu biti i neke krupnije stvari ispod haube
Da ali bio on stari ili novi tip on je model za 1987. godinu!
Gledajuci tu logiku onda je onda i Golf II iz 1991 model za 1988. godinu!
To je poenta![/quote]
Da, kada govorimo o kalendarskoj godini.[/quote]
Nema tu nikakve misterije, zna se sta se za sta veze. Ako govoris o godini modela onda govoris iskljucivo o godini kad je model ili FL ili bilo kakva modifikacija, predstavljen i proizveden, a ne za koje ce kalendarske godine vaziti. Ako je modifikovan, proizveden i prodat u 2013 godini onda je to model za 2013. godinu bez obzira sto ima i stari model za 2013 godinu i bez obzira sto ce biti aktuelan i za 2014.
Ako govoris o godini proizvodnje onda je to apsolutno jasno, a ovo sto se radi je da malo kombinujes godinu proizvodnje sa narednom godinom u kojoj ce taj model biti aktuelan, pa je tako sve proizvedeno iza oktobra tekuce godine automatski model za sljedecu.
Golf V je predstavljen 10/2004 i samo zato sto se te kalendarske godine proizvodio i prodavao Golf IV treba smatrati da je to model iz 2005 ili ce se Golf IV proizveden 2/2004 smatrati modelom za 2003 jer je iste godine izasao i Golf V?
Moj auto je model iz 2004. godine bez obzira sto je moj auto 3 god mladji, pa bi bilo smjesno da napisem da prodajem auto 2007. god, model 2004, a to je ta logika.