Golf 5 2.0 TDI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
doobrila

#1 Golf 5 2.0 TDI

Post by doobrila »

Odmah na stvar da predjem.. nisam vozio t. dizela pa ne znam kako fercera :D i ako sam polagao na njemu zaboravio sam neke stvari.. ono sto mene zapravo zanima jeste to da kada pritisnem gas (2,3,4,5 brzina) sve je uredu ali nakon njegovog pustanja kvacilo se samo od sebe uvuce (k'o propadne za odprilike jednu cetvrtinu) dok ponovo ne pritisnem gas.. da li to ustvari treba tako.. do sada sam benzince vozio tako da se ne razumijem bas oko dizela :oops:

LP
condy

#2 Re: Golf 5 2.0 TDI

Post by condy »

To se ne treba dešavati.

Da li se čuju kakvi zvukovi kada pritisneš kuplung ili osjetiš neko preskakanje, jače vibracije pod nogom ?
SSwfin20

#3 Re: Golf 5 2.0 TDI

Post by SSwfin20 »

doobrila wrote:Odmah na stvar da predjem.. nisam vozio t. dizela pa ne znam kako fercera :D i ako sam polagao na njemu zaboravio sam neke stvari.. ono sto mene zapravo zanima jeste to da kada pritisnem gas (2,3,4,5 brzina) sve je uredu ali nakon njegovog pustanja kvacilo se samo od sebe uvuce (k'o propadne za odprilike jednu cetvrtinu) dok ponovo ne pritisnem gas.. da li to ustvari treba tako.. do sada sam benzince vozio tako da se ne razumijem bas oko dizela :oops:

LP
tako ne treba, ja imam i dizela i benzinca kvacilo uvijek stoji kako stoji, ocito da ti nesto ne radi kako treba....
Nermin_BH

#4 Re: Golf 5 2.0 TDI

Post by Nermin_BH »

Ako se vraca istovremeno dok pritisces gas onda ne vidim problem, moze biti da ima neka stabilizacija da ne "trza" auto kod brzog saltanja.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#5 Re: Golf 5 2.0 TDI

Post by Romeo 80 »

Nikad se nisam sa tim susreo i nisam siguran šta može biti, ali čisto logicirajući možda je servo u pitanju? Kad držiš gas onda je sve ok, a kad ga pustiš opadne pritisak i pedala propadne. Možda fali ulja ili nešto sa servo pumpom nije u dure. Ponavljam, možda sam skroz u krivu, jer se sa ovime nikad nisam susretao...
mayab

#6 Re: Golf 5 2.0 TDI

Post by mayab »

Nesto tu nije kako treba, koliko je presao taj GOLF ,stotina hiljada?
Post Reply