Golf 5 1.9 TDI Trendline??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Mesaya

#1 Golf 5 1.9 TDI Trendline??

Post by Mesaya »

Ima li neko ovaj model,moze mala recenzija? :-D
and

Post by and »

imao.prodao.
jako loše iskustvo,nema šta mi nisu izmijenjali u garanciji,da ne nabrajam.
ZEMBO

Post by ZEMBO »

Imao sam svašta al Golf 5 koji si pomenuo je super. Najbolji izbor u pogledu uloženo-dobiveno.
dr.iver

Post by dr.iver »

ZEMBO wrote: Najbolji izbor u pogledu uloženo-dobiveno.
već 15 godina golfovi su van te kategorije.
preskupi za ono što nude, siromašnu serijsku opremu, ne toliko dobar kvalitet serija 4 i 5 kao 1 i 2, već tradicionalna ljubav lopova....
ins

Post by ins »

Golf V 1,9 TDI je najbolji automobil na svijetu, pozicija gdje je naslijedio svog prethodnika Golf IV 1,9 TDI crveno I....

:x
dr.iver

Post by dr.iver »

čujem da britanska kraljica mijenja svoj rolls royce za bosanski san golf tdi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ZEMBO

Post by ZEMBO »

dr.iver wrote:čujem da britanska kraljica mijenja svoj rolls royce za bosanski san golf tdi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma vozdra englez...normalno da je san našem prosječnom Bošnji kojem je domet 15-20.000 KM.
Nešto niži od kraljice :sad: :sad:
dr.iver

Post by dr.iver »

Objasni po čemu je najbolji u nižoj srednjoj klasi i to po principu uloženo-dobijeno! To apsolutno nije tačno! Pustite se bajki o golfovima, to je postojalo 80-tih, danas ne.
Za 15-20 hiljada KM može se kupiti polovan golf sa upitnom historijom, a kvaliteta novih odavno je na razini prosječnosti. Jedino je natpis VW GOLF precjenjen od strane donedavnih vozača konjskih kola. U najbolju ruku solidan auto i ništa više. nhf.
madner

Post by madner »

dr.iver wrote:Objasni po čemu je najbolji u nižoj srednjoj klasi i to po principu uloženo-dobijeno! To apsolutno nije tačno! Pustite se bajki o golfovima, to je postojalo 80-tih, danas ne.
Za 15-20 hiljada KM može se kupiti polovan golf sa upitnom historijom, a kvaliteta novih odavno je na razini prosječnosti. Jedino je natpis VW GOLF precjenjen od strane donedavnih vozača konjskih kola. U najbolju ruku solidan auto i ništa više. nhf.
Haj mi reci ko je bolji?
Frutek

Post by Frutek »

I ja se slažem da je precijenjen, al to je slučaj sa većinom vozila u toj klasi. Šta reći na Audi A3, cijenovno u rangu od 36.000 KM (1.6 benzinac) do 52.000 KM (2.0 TDI) -- naravno ima i 3.2l za nekih 65.000 :-)

Najbolja ti je strana tog auta pouzdan i elastičan TDI, malo troši, dobro vuče, mada bih savjetovao odma chip tuning. Dalje, auto odlično drži cijenu, vozaćeš ga 2 godine i prodat za par hiljada niže od plaćenog iznosa.

Cijenom je nešto povoljniji jedino možda Focus u toj klasi, ne znam tačno kako se njegova cijena kreće al znam da je nešto jeftiniji od VW koncerna. Neka neko drugi podijeli iskustva o Focusu, ja ga dosad nisam vozio a neko je zadovoljan, neko nije...Sad je i novi model izašao...
ZEMBO

Post by ZEMBO »

dr.iver wrote:Objasni po čemu je najbolji u nižoj srednjoj klasi i to po principu uloženo-dobijeno! To apsolutno nije tačno! Pustite se bajki o golfovima, to je postojalo 80-tih, danas ne.
Prvo, nisam rekao da je najbolji u klasi nego u odnosu uloženo-dobiveno jer ima boljih ali su skuplji kao npr. Audi A3.
Drugo, kada je izašao na tržište 2003 sadržavao je mehaniku i tehniku više srednje klase(multilink rear axle, elektro servo uređaj....) a njegova verzija platforme sa vrlo malim izmjenama korištena je za buduće platforme Audi, Seat, Škoda.
Treće, visoku postprodajnu vrijednost ne drži samo kod nas nego na većini tržišta gdje VW ima jaču servisnu mrežu za razliku od konkurencije
Evo ti par primjera a haj ti reci što je ¨prosječan¨ i koji bi bio bolji al nemoj molim te da spominješ da je VW slab sa dodatnom opremom jer to možeš birati u skali od ništa dodatne opreme do full.
I molim te reci šta ti voziš?

Treće, bajka je tada bila
Better Man

Post by Better Man »

ZEMBO wrote:
Prvo, nisam rekao da je najbolji u klasi nego u odnosu uloženo-dobiveno jer ima boljih ali su skuplji kao npr. Audi A3.
Drugo, kada je izašao na tržište 2003 sadržavao je mehaniku i tehniku više srednje klase(multilink rear axle, elektro servo uređaj....) a njegova verzija platforme sa vrlo malim izmjenama korištena je za buduće platforme Audi, Seat, Škoda.
Treće, visoku postprodajnu vrijednost ne drži samo kod nas nego na većini tržišta gdje VW ima jaču servisnu mrežu za razliku od konkurencije
Evo ti par primjera a haj ti reci što je ¨prosječan¨ i koji bi bio bolji al nemoj molim te da spominješ da je VW slab sa dodatnom opremom jer to možeš birati u skali od ništa dodatne opreme do full.

Ja bih naveo tri skromne vozilice koje su ispred golfa 5, a to su Toyota Auris, Peugoet 308 i nova Mazda 3. A i Astra treće generacije, koja se pojavila u slično vrijeme kao i Golf 5 je bolja.
ZEMBO

Post by ZEMBO »

Ja bih naveo tri skromne vozilice koje su ispred golfa 5, a to su Toyota Auris, Peugoet 308 i nova Mazda 3. A i Astra treće generacije, koja se pojavila u slično vrijeme kao i Golf 5 je bolja.[/quote]

Auris,308 i nova Mazda 3 su predstavljeni 2007 a Astra treće gen. 2005 i nisu nikako skromne nego su, osim mazde 3, redom sve skuplji od Golfa 5 ...
dr.iver

Post by dr.iver »

ZEMBO wrote:
PRvo, Audi i nije neka konkurencija jer je to isto auto, samo drugi dizajn i veca cijena.
Drugo, alfa 147 je godinama prije golfa imala multilink pozadi, jedan fiat punto druge generacije i mnogi renoi su imali elektro servo prije golfa...toliko o tehnologiji vise klase
Trece, golf ima normalnu vrijednosti, tj. nije tako precijenjen kao ovdje i u Njemackoj....
vw je slab na skali fabricke opreme, da bi imao nesto sto konkurenti imaju u prvom ili drugom stepenu opreme moras naruciti sportline verziju...
bajka je i sada, pricajmo o pucanju kucista mjenjaca, otkazivanju turbina i senzora za protok zraka, pucanju el.podizaca stakala...sve na svemocnom golfu...uporedi rezultate u prodaji, golf je sve slabiji i slabiji, prva i druga generacija su jedine isle preko 6 miliona komada...
ja vozim mercedes c220cdi i to mi je auto firma kupila, mislim da je preskup, da je jeftiniji najmanje 10.000KM bi bi vjerovatno najbolje auto na svijetu, za 150.000km osigurac upaljaca crkao(non stop punjenje mobitela)...pozdrav, zivio ti meni, sto se mene tice eod.
Frutek

Post by Frutek »

dr.iver wrote: PRvo, Audi i nije neka konkurencija jer je to isto auto, samo drugi dizajn i veca cijena.
Živa istina, vozio sam i Golfa i A3 i isto sranje, jedina razlika je podvožje, Audi mekaniji...Sad vozim Leona koji ima Golfovo podvožje, tvrd ko kamen :roll:
Better Man

Post by Better Man »

ZEMBO wrote:Ja bih naveo tri skromne vozilice koje su ispred golfa 5, a to su Toyota Auris, Peugoet 308 i nova Mazda 3. A i Astra treće generacije, koja se pojavila u slično vrijeme kao i Golf 5 je bolja.
Auris,308 i nova Mazda 3 su predstavljeni 2007 a Astra treće gen. 2005 i nisu nikako skromne nego su, osim mazde 3, redom sve skuplji od Golfa 5 ...[/quote]

Nisam bukvalno mislio skromne, već sam više nako tepajući govorio o njima. Bilo skuplje ili ne, sve tri vozilice su bolje i kvalitetnije od golfa 5. Osnovna verzija Peugoet 308 je oko 33 hiljade KM, Toyota Auris je oko 30 hiljada KM osnovni model, ali su svi odreda daleko opremljeniji od golfa 5 za lovu koju dadneš. Za Mazdu 3 ne znam cijenu osnovnog modela.

A znamo da za golfa 5 sa iole opreme moraš minimum keširati 35 hiljada KM.
madner

Post by madner »

Better Man wrote: Nisam bukvalno mislio skromne, već sam više nako tepajući govorio o njima. Bilo skuplje ili ne, sve tri vozilice su bolje i kvalitetnije od golfa 5. Osnovna verzija Peugoet 308 je oko 33 hiljade KM, Toyota Auris je oko 30 hiljada KM osnovni model, ali su svi odreda daleko opremljeniji od golfa 5 za lovu koju dadneš. Za Mazdu 3 ne znam cijenu osnovnog modela.

A znamo da za golfa 5 sa iole opreme moraš minimum keširati 35 hiljada KM.
Meni je Auris auto koje bi poželio nekom bliskom, ali sam ga nikad ne bih vozio.
Hebeš auto kojem je najbolja karakteristika da je pouzdan. :D
Od japanskih samo Honda.
zoolander32

Post by zoolander32 »

ma Vw k.... ne valja.samo se pitam zasto je najprodavaniji auto u svojoj klasi u vecini zemalja zapadne evrope.
and

Post by and »

zoolander32 wrote:ma Vw k.... ne valja.samo se pitam zasto je najprodavaniji auto u svojoj klasi u vecini zemalja zapadne evrope.
tradicija,kvalitet prethodnih modela su vjerovatno jedan od razloga dobre prodaje golfa 5.vidićemo kako će se upitnost kvaliteta i mnogi problemi sa golfom 5 odraziti na prodaju narednog modela.
ja sam takođe nakon golfa 2,3 i 4 i odličnog iskustva kupio golfa 5.
nakon katastrofalnog iskustva s njim završio sam sa vw-om.
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

and wrote:
zoolander32 wrote:ma Vw k.... ne valja.samo se pitam zasto je najprodavaniji auto u svojoj klasi u vecini zemalja zapadne evrope.
tradicija,kvalitet prethodnih modela su vjerovatno jedan od razloga dobre prodaje golfa 5.vidićemo kako će se upitnost kvaliteta i mnogi problemi sa golfom 5 odraziti na prodaju narednog modela.
ja sam takođe nakon golfa 2,3 i 4 i odličnog iskustva kupio golfa 5.
nakon katastrofalnog iskustva s njim završio sam sa vw-om.
Pa ajd nam nešto ispričaj o tom tvom cunamiju.
and

Post by and »

turbina na 600 km,keder na zadnjim vratima,komandna ploča imala udubljenja i ispupčenja,mf displej,podizač prozora.
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Jesu li ti bile halal pare kad si ga uzimao?
and

Post by and »

zaboravio sam ih još pitati jel bio udaran
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Čitam ti komentare pa ne mogu da se načudim il je mene neka luda sreća potkačila.Ne idem u džamiju.Alaha mi.
IZVANZEMALJAC

Post by IZVANZEMALJAC »

Post Reply