golf 4 audi a3 dizel motori ista godina i kubikaza
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
shile061
#1 golf 4 audi a3 dizel motori ista godina i kubikaza
inace vozim ford fiestu stariju od mene 22 mi je godina pa vas molim za strucno misljenje koje auto mi je isplativije uzeti da se navozam a da ne ulazem dosta para u njega molim i strucno misljenje osoba koji vec imaju ovo auto koliko kostaju servisi kakvi su potrosaci jesu li skupi za odrzavanje ...audi ili golfara imaju 1.9 motore po 130 ps 2002 godina volio bi da znam dosta detalja o ovim vozilima pozdrav veliki
-
milojicabrzi
#2 Re: golf 4 audi a3 dizel motori ista godina i kubikaza
...idi na Golfa 4, trazi onog 1,9 tdi (bez crvenog i), dakle sa 66 ili 81 kW. Ovi motori su prilicno dobri i uz fino odrzavanje, znaju preci puno kilometara...naravno, sve ovisi o stanju auta i prethodnoj eksploataciji...
Dakle, ova dva auta imaju slicnu tehnologiju, ali je Audi skuplji za odrzavanje, tako da probaj naci neku cetvorku, najbolje karavan, jer ima vise prostora na zadnjim sjedistima...
Prilikom kupnje provjeri turbinu, ne smije zvizdati, pogledaj je li kvacilo mekano jer ova auta imaju plivajuci zamajac, koji je poskup.
Dakle, zaganjaj neku 4-ku, neka je obicni TDI nemoj ove pumpa-dizna sa 74 kW, dosta su osjetljiviji, Audi ti je ok, samo je dosta skuplji i u pravilu su puno presli..
Kod 4-ke bjezi od sluzbenih vozila, dostavnih vozila i sl. (pogledaj u servisnoj da su vlasnici bili ljudi imenom i prezimenom, a ne tamo neki Caffe Deni i sl).
Sretno!
Dakle, ova dva auta imaju slicnu tehnologiju, ali je Audi skuplji za odrzavanje, tako da probaj naci neku cetvorku, najbolje karavan, jer ima vise prostora na zadnjim sjedistima...
Prilikom kupnje provjeri turbinu, ne smije zvizdati, pogledaj je li kvacilo mekano jer ova auta imaju plivajuci zamajac, koji je poskup.
Dakle, zaganjaj neku 4-ku, neka je obicni TDI nemoj ove pumpa-dizna sa 74 kW, dosta su osjetljiviji, Audi ti je ok, samo je dosta skuplji i u pravilu su puno presli..
Kod 4-ke bjezi od sluzbenih vozila, dostavnih vozila i sl. (pogledaj u servisnoj da su vlasnici bili ljudi imenom i prezimenom, a ne tamo neki Caffe Deni i sl).
Sretno!
- S4mpion
#3 Re: golf 4 audi a3 dizel motori ista godina i kubikaza
Oba automobila su dosta slicna sto se tice odrzavanja.Ako vec trazis auto od 130ps,onda dobro pogledaj sta uzimas,posto su dosta jaki motori,zna im otici turbina.Dosta vlasnika ih cijepaju do daske i tako to...Prednost dajem Audiju,jer drzi cijenu mnogo bolje od Golfa,a udobnost je bolja,oprema takodje.I preporucio bih ti,ako si u mogucnosti,da auto nabavis iz Njemacke,ili Austrije posto su kod nas auta ove marke podlozna promjenama kilometraze,doticna auta se u Njemackoj mogu naci za 4000€(dobri primjerci,prvi vlasnik,servisna..).shile061 wrote:inace vozim ford fiestu stariju od mene 22 mi je godina pa vas molim za strucno misljenje koje auto mi je isplativije uzeti da se navozam a da ne ulazem dosta para u njega molim i strucno misljenje osoba koji vec imaju ovo auto koliko kostaju servisi kakvi su potrosaci jesu li skupi za odrzavanje ...audi ili golfara imaju 1.9 motore po 130 ps 2002 godina volio bi da znam dosta detalja o ovim vozilima pozdrav veliki
Sretno
-
530i
#4 Re: golf 4 audi a3 dizel motori ista godina i kubikaza
A u Njemačkoj i Austriji sva auta imaju istinitu kilometražu 
- drndalo
#5 Re: golf 4 audi a3 dizel motori ista godina i kubikaza
Javi i meni kad saznas, i ja bih volio jedan takav... Lezim, a idem...shile061 wrote:koje auto mi je isplativije uzeti da se navozam a da ne ulazem dosta para u njega
-
technoGeek
#6 Re: golf 4 audi a3 dizel motori ista godina i kubikaza
Ako ti ne treba brzina, uzmes noviju fiestu sa 1.8d motorom i navozat ces se
- veliki dasa
#7 Re: golf 4 audi a3 dizel motori ista godina i kubikaza
i slabi, taj o kome pričaš ima samo 90 KSmilojicabrzi wrote:...idi na Golfa 4, trazi onog 1,9 tdi (bez crvenog i), dakle sa 66 ili 81 kW. Ovi motori su prilicno dobri i uz fino odrzavanje, znaju preci puno kilometara...naravno, sve ovisi o stanju auta i prethodnoj eksploataciji...
Sretno!
sa crvenim I ima 110 KS zbog turbine varijabilne geometrije
a onda idu PD, verzije sa 100 KS, 130 i 150 KS (sva tri slova crvena)
pa bujrum, ko šta voli
- S4mpion
#8 Re: golf 4 audi a3 dizel motori ista godina i kubikaza
Pretjerano je misliti da sva auta u Njemackoj imaju istinitu kilometrazu,ali sigurno ih ima dobrih puno vise nego u Bosni,zato ti nasi ljudi ovdje dovezu cetvorku koja je pregazila 350 000+,vrate mu kilometrazu i dobri su na tebi 2000 milje.,bitno je uzeti auto kod Nijemca,niposto kod Turaka,Bugara,Rumuna,Talijana.Kako god sigurnije je auto uzeti u Njemackoj,nego u Bosni.530i wrote:A u Njemačkoj i Austriji sva auta imaju istinitu kilometražu
- Medonjaa
#9 Re: golf 4 audi a3 dizel motori ista godina i kubikaza
sve zavisiS4mpion wrote:Pretjerano je misliti da sva auta u Njemackoj imaju istinitu kilometrazu,ali sigurno ih ima dobrih puno vise nego u Bosni,zato ti nasi ljudi ovdje dovezu cetvorku koja je pregazila 350 000+,vrate mu kilometrazu i dobri su na tebi 2000 milje.,bitno je uzeti auto kod Nijemca,niposto kod Turaka,Bugara,Rumuna,Talijana.Kako god sigurnije je auto uzeti u Njemackoj,nego u Bosni.530i wrote:A u Njemačkoj i Austriji sva auta imaju istinitu kilometražu
ako je auto uveženo ranije i onda ga ovdje kupuješ sa našim tablama, naravno da postoji mogućnost ranije malverzacije
ali ako je auto OVDJE i kupljeno možeš mu 100 % provjerit kilometražu i to za svaku godinu, ako ne na njegovom servisu, onda zasigurno u bazi tehničkog pregleda, jer svake godine se upisuje kilometraža prilikom dolaska na pregled
- Irelevantan
#10 Re: golf 4 audi a3 dizel motori ista godina i kubikaza
Imao ove sa 66 KW i u pravilu najjeftiniji za održavat, ali haman ko mrtav konjshile061 wrote:inace vozim ford fiestu stariju od mene 22 mi je godina pa vas molim za strucno misljenje koje auto mi je isplativije uzeti da se navozam a da ne ulazem dosta para u njega molim i strucno misljenje osoba koji vec imaju ovo auto koliko kostaju servisi kakvi su potrosaci jesu li skupi za odrzavanje ...audi ili golfara imaju 1.9 motore po 130 ps 2002 godina volio bi da znam dosta detalja o ovim vozilima pozdrav veliki
Ako volis malo stisnut uzmi nesto jače, imao TDI sa 110 ks bosch pumpa, kod njih hoce češće crci turbine neg u ovih slabijih,
Trenutno vozim PD motor u Audiju od 130 ks prezadovoljan, ide dobro troši normalno oko 7 litara.
Što se tiče održavanja Golf-Audi, to je u biti isto sranje, samo različiti znakovi naprijed bar što se motora tiče, Audi je luksuzniji i samim time skuplji.
Ako budeš kupovao nešto između ovo dvoje nemoj da majku vodiš da gleda auto (ko moj komšo
Kod svih ovih auta preko 2000-te godine održavanje je poskupo tako da nema nekih pravila, samo je pitanje sreće, a što se tiče mana, nema auta a ni motora da nema nekih mana,
Ja tipujem za Audija i to onog sa 96 Kw