Golf 4 1.4 16v
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
hairlija_sa
#1 Golf 4 1.4 16v
Pozdrav, imam ponudu za navedeni model, pa me zanimaju vasa iskustva. Znaci meni auto ne treba za trkanja i slicnih stvari, nego od kuce do posla, na more i eventualno jos negdje....
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
LeKo
#2 Re: Golf 4 1.4 16v
Tanko, puno troši malo daje. Od benzinaca jedino 1.6, a od dizela TDI 90. Ostalo zaobiđi što se G4 tiče.
-
emko1234
#3 Re: Golf 4 1.4 16v
slazem se s prvim dijelom napisanog. svi tdi su dobri, ja bi pogotovo preporucio pd motore, ako su dobro odrzavani, nema zime.LeKo wrote:Tanko, puno troši malo daje. Od benzinaca jedino 1.6, a od dizela TDI 90. Ostalo zaobiđi što se G4 tiče.
sdi i 1.4 zaobici.
ako ti ne treba za trke i turbake i v5 i v6 isto zaobici. best buy za to auto je 1.9tdi pd sa 101ks. bolje ne treba.
- drndalo
#4 Re: Golf 4 1.4 16v
Pusti ti sve ove "letace"... Taj motor jeste nejak za tu karoseriju, i proporcionalno vise trosi nego neki jaci motor u istoj, ALI, ako ti je "ulazna" cijena primjetno bolja od ovih preporucenih i omiljenih TDI-jeva, te ti tu nalazis svoju racunicu, auto dobro ocuvan, sto da ne... Dok god ti znas za sta ti treba, i tebe zadovoljava, pusti nas mlatimudane sa savjetima...
Jos pustis glas po komsiluku da je benzinac, i da potrosi boga-oca, 12-14 litara, ne moras mu ni zastitu od kradje stavljati, bjezace lopovi od njega...
Jos pustis glas po komsiluku da je benzinac, i da potrosi boga-oca, 12-14 litara, ne moras mu ni zastitu od kradje stavljati, bjezace lopovi od njega...
- HardCore
#5 Re: Golf 4 1.4 16v
drndalo wrote:Pusti ti sve ove "letace"... Taj motor jeste nejak za tu karoseriju, i proporcionalno vise trosi nego neki jaci motor u istoj, ALI, ako ti je "ulazna" cijena primjetno bolja od ovih preporucenih i omiljenih TDI-jeva, te ti tu nalazis svoju racunicu, auto dobro ocuvan, sto da ne... Dok god ti znas za sta ti treba, i tebe zadovoljava, pusti nas mlatimudane sa savjetima...![]()
HAhaha pametno ti je to, ugl. da sam na njegovom mjestu nikad nebi uzeo bezinca ispod 1.6, ugl 1.9 tdi je zakon, a moze i 2.0 proci
-
goran16v
#6 Re: Golf 4 1.4 16v
A jeli li kojim slucajem procitao da u prvom postu na ovoj temi covjek pise da ima ponudu za Golf IV 1,4 16V, a ne za 1,6, 2,0, TDI...? Dakle...HardCore wrote: HAhaha pametno ti je to, ugl. da sam na njegovom mjestu nikad nebi uzeo bezinca ispod 1.6, ugl 1.9 tdi je zakon, a moze i 2.0 proci, bezveze ces uzeti taj golf, koristices ga par godina potrosit ces pare na gorivo vise nego s tdi i kasnije ces ga ti morat prodati jeftinije, tako da ces dobit po usima
-
hairlija_sa
#7 Re: Golf 4 1.4 16v
Hvala na odgovorima...imam ponudu da uzmem tog golfa iz 99 koji je kupljen u Sarajevu i ima servisnu i stvarno je u extra stanju, a jos nije puno ni presao za svoje godine...cijena je 4700KM tako da mislim da jeftinije ne mogu...i da auto je vozao jedan od direktora ase
-
Mlad i Nevin
#8 Re: Golf 4 1.4 16v
Ja se za tu cijenu ne bih dvoumio...pa za te pare možeš uglavnom kupiti Fiata Bravu u očuvanom stanju a taj Golf je ipak bolji auto od Fiata, za potrošnju će svi pričati bajke, moj bivši zet ga ima i njemu prosječno troši oko 7 litara tako da to ne mora biti bauk.
-
citroen xm
#9 Re: Golf 4 1.4 16v
4700 KM
Ne volim Golfa, ali kupuj. Ako ništa zaradićeš na njemu bar hiljadarku.
Ne volim Golfa, ali kupuj. Ako ništa zaradićeš na njemu bar hiljadarku.
-
Melami
#10 Re: Golf 4 1.4 16v
ako nije puno presao i ako nema problema, naravno da ces uzeti.hairlija_sa wrote:Hvala na odgovorima...imam ponudu da uzmem tog golfa iz 99 koji je kupljen u Sarajevu i ima servisnu i stvarno je u extra stanju, a jos nije puno ni presao za svoje godine...cijena je 4700KM tako da mislim da jeftinije ne mogu...i da auto je vozao jedan od direktora ase
Bolji je 1.4 od tog covjeka koji ga je dobro odrzavao, nije vracana kilometraza i jos za veoma dobru cijenu,. nego 1.9 TDi iz Njemacke, od nekih kabadahija, koji su ga gurali u crveno svaki dan, uz to vracena kilometraza i puno skuplji.
Posto je to golf, za tu cijenu ces ga moci tutnuti nekome za 3 godine.
Last edited by Melami on 20/10/2012 11:12, edited 1 time in total.
-
Melami
#11 Re: Golf 4 1.4 16v
Naravno, cjenkaj se, mozes uvijek spustiti cijenu.
Kes je kralj. I uzimaj dok jos mozes, prodace se to odmah.
Kes je kralj. I uzimaj dok jos mozes, prodace se to odmah.
-
preludezalude
#12 Re: Golf 4 1.4 16v
Ako ti neces, javi se meni. Imam kupca odmah.
-
goran16v
#13 Re: Golf 4 1.4 16v
Ma jok, djes to, ne valja to, nista ispod 1,6 ili TDI 90... 
-
preludezalude
#14 Re: Golf 4 1.4 16v
Ma isplati se uzeti pa pokusati preprodati. Sura moj bas sad trazi golfa ili pasata da kupi pa sta naleti prije. Ali on trazi dizela, ali mozda bi uzeo i benzin ako se sta moze zaraditi na njemu.
Ja to nebi nikad, znas mene.
Ja to nebi nikad, znas mene.
- HardCore
#15 Re: Golf 4 1.4 16v
goran16v wrote:A jeli li kojim slucajem procitao da u prvom postu na ovoj temi covjek pise da ima ponudu za Golf IV 1,4 16V, a ne za 1,6, 2,0, TDI...? Dakle...HardCore wrote: HAhaha pametno ti je to, ugl. da sam na njegovom mjestu nikad nebi uzeo bezinca ispod 1.6, ugl 1.9 tdi je zakon, a moze i 2.0 proci, bezveze ces uzeti taj golf, koristices ga par godina potrosit ces pare na gorivo vise nego s tdi i kasnije ces ga ti morat prodati jeftinije, tako da ces dobit po usima
A jesil ti kojim slucaj procitao sta on pita, on trazi misljenja za taj auto ja sam mu rekao svoje misljenje i cak sam mu preporucio sta je bolje za njega jer ako zeli da prodje bolje poslusat ce
EDIT: Cjena mu je daleko ispod prosjeka, tako da se isplati to uzeti pa cak ga i preprodati, a ovom gore bi preporucip da smanji dozivljaj jer nije zanimljiv nikako sa svojim retardiranim postovima...
-
goran16v
#16 Re: Golf 4 1.4 16v
Koliko sam ja uspio da procitam, a vjerujem da jesam uspjesno, covjek pita za iskustva sa 1,4 16v motorm jer mu se nudi taj auto, kojeg ti ocigledno nemas, ne za tvoje misljenje ili preporuke za auta koja mu se ne nude, a iz tvog filozofiranja napamet o trosenju para, jeftinijom prodaji i dobijanju po usima, pa nastavka o cijeni ispod prosjeka, preprodaju itd najbolje se vidi ciji je post retardiran...HardCore wrote: A jesil ti kojim slucaj procitao sta on pita, on trazi misljenja za taj auto ja sam mu rekao svoje misljenje i cak sam mu preporucio sta je bolje za njega jer ako zeli da prodje bolje poslusat ceimas mahanje
EDIT: Cjena mu je daleko ispod prosjeka, tako da se isplati to uzeti pa cak ga i preprodati, a ovom gore bi preporucip da smanji dozivljaj jer nije zanimljiv nikako sa svojim retardiranim postovima...
-
goran16v
#17 Re: Golf 4 1.4 16v
Ja nemam iskustva sa tim motorm u G IV ali imam u Polu i G V. U Polu je taj motor bio k'o lutka, jedina mana je bila zaprljana dosser klapna, sto se redivno cistilo i to je to, dok u G V taj motor bio nejak, ali po svemu ostalom za po gradu sasvim i ponekad na more sasvim ok, potrosnja oko 7 na otvorenom, cener po gradu.
Bas kao sto ti je @melami napisao dobices auto koje se znaju otac i majka, nije iz uvoza, sigurne kilometraze itd itd, za jako nisku cijenu. Buduci da si u potrazi za autom, a ne za zaradom, ne znam bas koliko su pametni ovi savjeti kupis auto auto o kojem sve znas za cijenu ispod realne, ugradis se milju - dvije, prodas ga za realnu cifru i onda na sve to dodas jos mulju-dvije-tri da bi kupio po realnoj cijeni 1,6, TDI ili 2,0 kako te savjetuju. To znaci da ces zbog milju-dvije zarade na tom autu i par KS manjka pouzdan i siguran auto zamjeniti za jaci bog-te-pita kakav auto, sa biog-zna kakvom kilometrazom, bog-zna-koliko vlasnika i bog-zna-kakvom skrivenom uvalom + sto ces morati doplatiti koju miljicu. Da ne pricam o tome sto nablatise tog golfa ovdje, a istovremeno tvrde da ces ga prodati bez problema, pa se postavlja pitanje kako i kome kad toliko ne valja. Meni tu nema logike...
Bas kao sto ti je @melami napisao dobices auto koje se znaju otac i majka, nije iz uvoza, sigurne kilometraze itd itd, za jako nisku cijenu. Buduci da si u potrazi za autom, a ne za zaradom, ne znam bas koliko su pametni ovi savjeti kupis auto auto o kojem sve znas za cijenu ispod realne, ugradis se milju - dvije, prodas ga za realnu cifru i onda na sve to dodas jos mulju-dvije-tri da bi kupio po realnoj cijeni 1,6, TDI ili 2,0 kako te savjetuju. To znaci da ces zbog milju-dvije zarade na tom autu i par KS manjka pouzdan i siguran auto zamjeniti za jaci bog-te-pita kakav auto, sa biog-zna kakvom kilometrazom, bog-zna-koliko vlasnika i bog-zna-kakvom skrivenom uvalom + sto ces morati doplatiti koju miljicu. Da ne pricam o tome sto nablatise tog golfa ovdje, a istovremeno tvrde da ces ga prodati bez problema, pa se postavlja pitanje kako i kome kad toliko ne valja. Meni tu nema logike...
-
Melami
#18 Re: Golf 4 1.4 16v
Ovo ljudi tek shvate kad kupe 5-6 polovnih auta, i tek onda pocnu cijeniti neke druge stvari kod polovnjaka kojima se prilikom kupovine prvih auta i ne pridodaje paznja.goran16v wrote:Ja nemam iskustva sa tim motorm u G IV ali imam u Polu i G V. U Polu je taj motor bio k'o lutka, jedina mana je bila zaprljana dosser klapna, sto se redivno cistilo i to je to, dok u G V taj motor bio nejak, ali po svemu ostalom za po gradu sasvim i ponekad na more sasvim ok, potrosnja oko 7 na otvorenom, cener po gradu.
Ovaj je nadjebo sve bosance sa golfovima.
Da mi je samo znati sa koje je planete on spao.
http://losangeles.craigslist.org/lac/ct ... 23607.html
-
sema911
#19 Re: Golf 4 1.4 16v
pa ovo sigurno i prodaje neka izbjeglica sa balkana kojoj je ostalo negdje u genima upisano tdiMelami wrote:Ovo ljudi tek shvate kad kupe 5-6 polovnih auta, i tek onda pocnu cijeniti neke druge stvari kod polovnjaka kojima se prilikom kupovine prvih auta i ne pridodaje paznja.goran16v wrote:Ja nemam iskustva sa tim motorm u G IV ali imam u Polu i G V. U Polu je taj motor bio k'o lutka, jedina mana je bila zaprljana dosser klapna, sto se redivno cistilo i to je to, dok u G V taj motor bio nejak, ali po svemu ostalom za po gradu sasvim i ponekad na more sasvim ok, potrosnja oko 7 na otvorenom, cener po gradu.
Ovaj je nadjebo sve bosance sa golfovima.
Da mi je samo znati sa koje je planete on spao.
http://losangeles.craigslist.org/lac/ct ... 23607.html
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#20 Re: Golf 4 1.4 16v
X ko Trebevicgoran16v wrote:Ja nemam iskustva sa tim motorm u G IV ali imam u Polu i G V. U Polu je taj motor bio k'o lutka, jedina mana je bila zaprljana dosser klapna, sto se redivno cistilo i to je to, dok u G V taj motor bio nejak, ali po svemu ostalom za po gradu sasvim i ponekad na more sasvim ok, potrosnja oko 7 na otvorenom, cener po gradu.
Za 4700 to je posao godine. Vozit ces ga bez ikakvih problema nekoliko godina,kad ga budes htio prodavati,opet ce se ljudi pobiti oko njega za iste pare koje si ti dao. Moj prijedlog,kupuj i ne pitaj vise nista.
Last edited by mali_milojica on 20/10/2012 13:01, edited 1 time in total.
-
citroen xm
#21 Re: Golf 4 1.4 16v
goran16v wrote:Buduci da si u potrazi za autom, a ne za zaradom, ne znam bas koliko su pametni ovi savjeti kupis auto auto o kojem sve znas za cijenu ispod realne, ugradis se milju - dvije, prodas ga za realnu cifru i onda na sve to dodas jos mulju-dvije-tri da bi kupio po realnoj cijeni 1,6, TDI ili 2,0 kako te savjetuju. To znaci da ces zbog milju-dvije zarade na tom autu i par KS manjka pouzdan i siguran auto zamjeniti za jaci bog-te-pita kakav auto, sa biog-zna kakvom kilometrazom, bog-zna-koliko vlasnika i bog-zna-kakvom skrivenom uvalom + sto ces morati doplatiti koju miljicu. Da ne pricam o tome sto nablatise tog golfa ovdje, a istovremeno tvrde da ces ga prodati bez problema, pa se postavlja pitanje kako i kome kad toliko ne valja. Meni tu nema logike...
Ne znam u čemu je problem reći čovjeku da na tom autu može zaraditi. PA čovjeku se očito daje auto po cijeni koja je ispod očekivane na ovom tržištu. Zbog toga ne treba da propusti tu ponudu. Isto tako posle kupovine može da ne bude zadovoljan izborom motora pa želi da proda auto. Svako auto koje je dobro, a dosta ispod tržišne cijene, nećiće lako kupca pa bio on preprodavac ili porodičan čovjek tako da nemoj da izvrćeš stvari i vučeš vodu na svoju vodenicu.
-
romeomoraprezivjeti
#22 Re: Golf 4 1.4 16v
Ja bih to odmah pazario.. 
- Altsa
#23 Re: Golf 4 1.4 16v
za te pare mozes uzet i golfa II
...jeftin, to mi je sumnjivo izuzev ako nije presao bruku km
-
Eastern
- Location: Tamo gdje sniva zanosna Emina,u mirisnoj bašti đula i behara...
#24 Re: Golf 4 1.4 16v
Ako nema klimu,ako su dvoja vrata,ćelave gume i spreman za servis,ne vrijedi ni tih para.
-
goran16v
#25 Re: Golf 4 1.4 16v
@citroen
Problem je u tome sto, ako covjek zeli da rijesi pitanje kupovine polovnog auta, a ne da zaradi, polovnog golfa TDI-a, 1,6, 2,0 nepoznate proslosti po realnoj cijeni moze kupiti svaki dan, a ovakvog sad i nikad vise, odnosno sve i da ga preproda pa zaradi koju paru ostaje pitanje sta da kupi jer mu je ovdje pros'o voz.
Problem je u tome sto, ako covjek zeli da rijesi pitanje kupovine polovnog auta, a ne da zaradi, polovnog golfa TDI-a, 1,6, 2,0 nepoznate proslosti po realnoj cijeni moze kupiti svaki dan, a ovakvog sad i nikad vise, odnosno sve i da ga preproda pa zaradi koju paru ostaje pitanje sta da kupi jer mu je ovdje pros'o voz.