Golf 3 karavan 1.9 dizel 5.500 KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amyca

#1 Golf 3 karavan 1.9 dizel 5.500 KM

Post by amyca »

Treba mi savjet... Kupujem auto, vozali bi ga 2-3 godine. Nasli smo Golf 3 karavan 1.9 dizel, 1996. godiste za 5.500 KM, a to je neka cifra do koje smo i planirali. Navodno je spustena cijena na prijateljskoj osnovi. Suprug ga je gledao, kaze da je malo pohaban (tapacirung, pragovi i malo je zagreban), al majstor kaze da je taj motor dobar i nije skupo odrzavanje, da se sve moze uraditi za 500 KM... Nema nista dodatne opreme... Trebaju mi misljenja sto prije... Hvala! :)
tigarsazapada

#2 Re: Golf 3 karavan 1.9 dizel 5.500 KM

Post by tigarsazapada »

Koliko je presao, i sta se treba raditi?
Uglavnom, nije puno para za takvo auto, ali bitno je vidjeti u kakvom su stanju trapovi, amortizeri itd.
Ako je za samo 2-3 godine, to auto, ako mu je iole zdrav motor, moze toliko dobaciti, samo je pitanje koliko ce vam jos para izbiti u te 3 godine.

Ovo kazem, jer ne znam koliki ste flegmani, i je li vam svejedno slusati tri mjeseca kako klepece auspuh ili ste hipohondri, koji ce trcati na servis cim nesto zaskripi i prokucka...
amyca

#3 Re: Golf 3 karavan 1.9 dizel 5.500 KM

Post by amyca »

Cini mi se 190 i nesto hiljada, mada ne vjerujem jer je bio u vlasnistvu BH Telecoma. To je izgleda vozao ko je stigao... Ovaj nije pogledao bas sve detaljno, vec onako kratki pogled... :?
sinus

#4 Re: Golf 3 karavan 1.9 dizel 5.500 KM

Post by sinus »

amyca wrote:Cini mi se 190 i nesto hiljada, mada ne vjerujem jer je bio u vlasnistvu BH Telecoma. To je izgleda vozao ko je stigao... Ovaj nije pogledao bas sve detaljno, vec onako kratki pogled... :?
Mislim da si sama sebi odgovorila na pitanje da li da kupite ili ne...
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#5 Re: Golf 3 karavan 1.9 dizel 5.500 KM

Post by Priorat »

daj ba pusti covjeka svog nek odluci...sta se vi zene morate u sve stvari mjesati...zamisli on na forum dodje i otvori temu, zena hoce peglu da mi kupi...
Lesli Eldridž

#6 Re: Golf 3 karavan 1.9 dizel 5.500 KM

Post by Lesli Eldridž »

Nipošto to kupovati. Imam jarana koji radi u Telecomu. Svi ti auti su truhli i neodržavani sa puno km iza sebe. I sama si napisala da mu pragovi ne valjaju to je truhlo jer je grebano i udarano. Inače ti Golfovi su poznati po koroziji koja ga pojede. Ako vam treba auto za tolike pare kupite nešto manje preko oglasa (Punto, Clio, Corsa), a da je u jedno sto puta boljem stanju... :)
amyca

#7 Re: Golf 3 karavan 1.9 dizel 5.500 KM

Post by amyca »

Priorat wrote:daj ba pusti covjeka svog nek odluci...sta se vi zene morate u sve stvari mjesati...zamisli on na forum dodje i otvori temu, zena hoce peglu da mi kupi...
Covjek je samo ovo auto pogledao. Niti jedno drugo. I vec odlucio da ga kupi... Pustila bih ja, ali i ja cu to auto vozati...
amyca

#8 Re: Golf 3 karavan 1.9 dizel 5.500 KM

Post by amyca »

Lesli Eldridž wrote:Nipošto to kupovati. Imam jarana koji radi u Telecomu. Svi ti auti su truhli i neodržavani sa puno km iza sebe. I sama si napisala da mu pragovi ne valjaju to je truhlo jer je grebano i udarano. Inače ti Golfovi su poznati po koroziji koja ga pojede. Ako vam treba auto za tolike pare kupite nešto manje preko oglasa (Punto, Clio, Corsa), a da je u jedno sto puta boljem stanju... :)
A moj dragi suprug cuo da su Telecomova auta dobro odrazavana... Eh, sad ti vidi... Uh, teske situacije... :)
tigarsazapada

#9 Re: Golf 3 karavan 1.9 dizel 5.500 KM

Post by tigarsazapada »

Ni slucajno kupovat sluzbeno auto, bez obzira koliko vam jeftino prodavali.
Poslusaj me, neces imati sigurno auto ni za do Jablanice otici. Poznato je da se policijska i sluzbena auta vise polome za 5 godina eksploatacije nego privatna za 10 god.

MUP ti zna prodavati golfove trojke na licitacijama kao rashodovane, a auta '95. ili '96. godiste.

Odmah mi je cijena bila sumnjiva....Jesu oni odrzavani, mogu mislit...ne znas ko im vodi evidneciju kad se treba ulje mijenjati...s druge strane, zimi, kad su na terenu, isto kao i policijska, stalno rade radi grijanja (boli radnik k. nije njihova nafta vec sluzbena) pa cesto imaju mnogo veci broj radnih sati nego tih 190 000.

S druge strane, za te novce, tesko je i naci dobro auto. Mozda neku Corsu ili Punta...
amyca

#10 Re: Golf 3 karavan 1.9 dizel 5.500 KM

Post by amyca »

Izgleda da je odustao... Ova varijanta definitivno otpada sto se mene tice. Bila je u opciji zbog jeftinog odrzavanja motora, ali posto je u losem stanju, bolje sacekati nesto drugo za malo vise para...a da odrzavanje nije skupo...:)
Hvala svima na savjetima. :)
Post Reply