Golf 3 GT prepravke na GTi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Rajvosa_boy

#1 Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by Rajvosa_boy »

Pozdrav svima imam par pitanja pa ako neko mogne da malo pomogne bilo bi mi od koristi i bio bi mu vrlo zahvalan

Naime radi se o golfu 3 GT motor 1.8 (90KS) 93 godina

Trenutno smo ubacili motor od passata 91 godina Motor 2.0L (115KS)

Instalacija je od golfa 3 GTi

Sve je uklopilo super dobili smo processor koji izgleda nije odgovarajuci jer auto nema struje na razvodniku ni na bombini takodje ni na pumpi.. Sad me zanima dal je to do processora ili moze da bude nesto drugo problem i koji bi procesor sad odgovarao za ovaj motor Hvala unaprijed
101power

#2 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by 101power »

ne kaze se boMbina seljacino ,nije to bomba...

problem ti je sto trebas da promijenis auto,kupi neki auto a ne golfa...
Rajvosa_boy

#3 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by Rajvosa_boy »

Papak ti nemas ni za bicikla zato nemas pravo glasa
salihh

#4 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by salihh »

101power wrote:ne kaze se boMbina seljacino ,nije to bomba...

problem ti je sto trebas da promijenis auto,kupi neki auto a ne golfa...
e nek si mu pokazao kako se ponasa fina gradska raja :-)
a kad smo vec kod toga kako se sta pise, ni tvoj post nije bezgresan, ali eto, necu ti reci o cemu se radi...
Cholina_Lokica

#5 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by Cholina_Lokica »

hajd se sad posvadjajte na mrtvo ime oko golfa 3.... :-) :-) :-)
101power

#6 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by 101power »

Rajvosa_boy wrote:Papak ti nemas ni za bicikla zato nemas pravo glasa
pa naravno da nemam nista, od takvih poput tebe sto imaju pravo glasa ne mogu ni imati....ja imam 2 trula stojadina i ne pitam nista po forumima,jer tamo necu nista nauciti,samo sto ti to ne znas,ne znas ni kako se zovu pojedini dijelovi automobila,ali znas se odma svadjat cim ti neko ukaze na tvoju glupost.iz knjiga se uci,a auto se popravlja kod majstora a ne na forumu......
DobroJutroKolumbo

#7 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by DobroJutroKolumbo »

101power wrote:
Rajvosa_boy wrote:Papak ti nemas ni za bicikla zato nemas pravo glasa
pa naravno da nemam nista, od takvih poput tebe sto imaju pravo glasa ne mogu ni imati....ja imam 2 trula stojadina i ne pitam nista po forumima,jer tamo necu nista nauciti,samo sto ti to ne znas,ne znas ni kako se zovu pojedini dijelovi automobila,ali znas se odma svadjat cim ti neko ukaze na tvoju glupost.iz knjiga se uci,a auto se popravlja kod majstora a ne na forumu......

Izvini , ali ti si reagovao prvi i covjeku rekao da je seljacina , znaci vrijedjao si , zato se nemoj cuditi kad je on tebi odgovorio sa papak i ostalo...
d2

#8 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by d2 »

:roll:
Rajvosa_boy

#9 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by Rajvosa_boy »

Ma hajd bitno je da je auto upalilo i da je sad sve dobro... A 101power nije sramota kad neznas kako se naziva neki dio automobila jer nismo svi auto mehanicari kao ti,al je sramota se tako ponasat kao sto se ti ponasas. Pozdrav i hvala svima na trudu
101power

#10 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by 101power »

ja uopste nisam automehanicar.....ko ti je to rekao??? a evo sram me sav sam se zacrvenio ko paradajz :D
dottore

#11 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by dottore »

101power wrote:ja uopste nisam automehanicar.....ko ti je to rekao??? a evo sram me sav sam se zacrvenio ko paradajz :D
ooo divi grobara :D
SpiTzZa

#12 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by SpiTzZa »

101power wrote:ja uopste nisam automehanicar.....ko ti je to rekao??? a evo sram me sav sam se zacrvenio ko paradajz :D
Aj ba ppq ne seri mile ti majke , ti imas nekom nesta rec , momak je lijepo pitao , i sta mu ti odmah imas reci da je seljak ...

Zbog takvih kao ti sarajevo je doguralo na ovakav nivo ... eto ti si mi najpametniji ovdje ...
DoradO

#13 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by DoradO »

mechanic boy valja tebi jaro do banovica uskoro sa tim tvojim krntijama :lol: :lol:

Rajvosa_boy wrote:Pozdrav svima imam par pitanja pa ako neko mogne da malo pomogne bilo bi mi od koristi i bio bi mu vrlo zahvalan

Naime radi se o golfu 3 GT motor 1.8 (90KS) 93 godina

Trenutno smo ubacili motor od passata 91 godina Motor 2.0L (115KS)

Instalacija je od golfa 3 GTi

Sve je uklopilo super dobili smo processor koji izgleda nije odgovarajuci jer auto nema struje na razvodniku ni na bombini takodje ni na pumpi.. Sad me zanima dal je to do processora ili moze da bude nesto drugo problem i koji bi procesor sad odgovarao za ovaj motor Hvala unaprijed
...jedno friendly pitanje :) a sto ti to sebi radis uopste ... riknuo ti taj prvi motor ili ti je samo dosadno :?
Rajvosa_boy

#14 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by Rajvosa_boy »

Ma motor brate zaribao pa naletio jeftino na ovaj 2.0i i evo sve je dobro zavrseno...
d2

#15 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by d2 »

mene je prije par mjesesi neka narandzasta GT trojka tako poderala da me stid i sram bilo, na autoputu vidim da se priblizava, ma kontam ne mozes ti koliko mogu ja i hajd islo je to ubrzavanje tako negdje do 170, tu me je lola presao bez ikakvih problema ... hajde reko nogu sa gasa lagano, neces ga stici sigurno...

ostade mi da se tjesim da imam novije auto :D
Clint_Eastwood

#16 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by Clint_Eastwood »

d2 wrote:mene je prije par mjesesi neka narandzasta GT trojka tako poderala da me stid i sram bilo, na autoputu vidim da se priblizava, ma kontam ne mozes ti koliko mogu ja i hajd islo je to ubrzavanje tako negdje do 170, tu me je lola presao bez ikakvih problema ... hajde reko nogu sa gasa lagano, neces ga stici sigurno...

ostade mi da se tjesim da imam novije auto :D
Pa šta ima veze što te prošišao, imam auto koji će poderat većinu ovih auta koji se vozaju po našim cestama, ali to mi nije važno, važno je da stignem sigurno i bez problema od točke A do točke B, a to hoće li neko ostati zijevat meni u zadnju registraciju mi je toliko primitivno i djetinjasto. Jer, šta ja imam od toga ako nekoga ostavim na autoputu 100 metara ili 100 kilometara, NIŠTA!!! Mogu samo ostat bez glave jer svakakvih danas budala i vozača na cestama, naročito ovih s poslijeratnim vozačkim dozvolama.
Vjerovatno se onda pitate zašto vozim jak auto ako sam ovakav, nema logike jel da? :D
Pa vozim ga jer volim ovaj auto, volim njegov izgled, zvuk, volim što mami poglede kad prolazim, jednostavno, volim što nema mnogo ovih auta u BIH, znači ima dozu orginalnosti, a relativno je jeftin. A to što će pored mene prozujati neki GOLF 2 na autoputu, to mi je potpuno irelevantno, i kao što rekoh, oni ljudi kojima to zaokupljuje pažnju su djetinjasti, odnosno nezreli.
d2

#17 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by d2 »

pa nema veze ali nisam to ocekivao, moja stara dvojka je imala plafon oko 155, ova trojka bez ikakvih problema prosisala preko 170 i dalje ubrzavajuci sasvim solidno :D

nezreo sam totalno, i ja se slazem :D
Gorštak

#18 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by Gorštak »

Kad sam vidio da je d2 postao na ovom topicu, hajd' reko' da pročitam. Poznajući njegov sentimentalan odnos prema nikad prežaljenom g2 dizelu, sa stopostotnom sigurnošću sam pretpostavio da je u svom postu znalački upitao zašto nije ugradio dizel motor od g2 i ne bi imao nikakvih problema.
@d2 respect!
:D

EDIT: @d2 drago mi je da si je barem spomenuo. :D
101power

#19 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by 101power »

SpiTzZa wrote:
Aj ba ppq ne seri mile ti majke , ti imas nekom nesta rec , momak je lijepo pitao , i sta mu ti odmah imas reci da je seljak ...

Zbog takvih kao ti sarajevo je doguralo na ovakav nivo ... eto ti si mi najpametniji ovdje ...
kome ti imas ista rec,ti si kao njegov advokat jel ???zbog takvih kao ti cyber svijet je u kurcu,ja nisam rekao da sam najpametniji,ja sam najgluplji ovde ,nemam pojma o nicemu ,sve ucim na forumu i pitam ,al mi niko nema rec nista pametno....
d2

#20 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by d2 »

Gorštak wrote:Kad sam vidio da je d2 postao na ovom topicu, hajd' reko' da pročitam. Poznajući njegov sentimentalan odnos prema nikad prežaljenom g2 dizelu, sa stopostotnom sigurnošću sam pretpostavio da je u svom postu znalački upitao zašto nije ugradio dizel motor od g2 i ne bi imao nikakvih problema.
@d2 respect!
:D

EDIT: @d2 drago mi je da si je barem spomenuo. :D
dragi prijatelju, ne moze kod mene post o autima a da se ne spomene G2D bar jednom, ovako ili onako :D

nisam ovom kolegi golfisti spomenuo ugradjivanje 1600 diesel motora u trojku jer vidim da je jos mlad i opcinjen konjima, kada ta opcicnjenost prodje sam ce se vratiti na pravu stranu :D
tataratira

#21 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by tataratira »

?zbog takvih kao ti cyber svijet je u kurcu....
:D joj
DoradO

#22 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by DoradO »

tataratira wrote:
?zbog takvih kao ti cyber svijet je u kurcu....
:D joj
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobar
Rajvosa_boy

#23 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by Rajvosa_boy »

Da nebi otvarao novu temu pa da pitam ovdje..Primjetio sam da mi je ovaj dio iskljucen na autu od kako su motor ubacili pa me zanima za sta ovo sluzi...
Image

Ovaj se dio nalazi kod filtera zraka ako neko zna neka kaze nesto o ovome Hvala..
101power

#24 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by 101power »

znam ja sta je to al ti necu rec :lol:
nure

#25 Re: Golf 3 GT prepravke na GTi

Post by nure »

cccc
e moj 101 poweru morao sam se registrovati da ti kazem da nisi dobar...
Post Reply