Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Rajvosa_boy

#1 Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by Rajvosa_boy »

Pozdrav svima imam jedno pitanje vezano za navedeno auto..Nedavno sam kupio ga sa vec ugradjenim plinom i auto je sasvim solidno fino i tako to..Jedini problem na ovom autu je sto slabo vuce da cak golf 2 1.3ccm ide bolje ..Provjerio sam filtere i ulje novo je nasuto ali auto i dalje je lijeno skroz..Prebacivao sam i na benzin i na plin isto ide.Ako neko ima neki prijedlog sta da uradim ili da provjerim bio bi mu zahvalan da mi napise hvala unaprijed!
idana_85

#2 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by idana_85 »

provjeri lamelu kakva je jer ja imam golfa 2 1,8 66kw benzin-PLIN isto mi ide i na jedno i na drugo i ide dobro
kaubojstina

#3 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by kaubojstina »

Jesil' ga pokus'o upalit'? :D
Rajvosa_boy

#4 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by Rajvosa_boy »

Pozdrav ovako lamela nije bas najbolja koliko sam primjetio jer auto jedva proskripi u prvoj al lamela ne proklizaje pa mislim da nebi trebalo biti do lamele...I sta sam jos primjetio auto vuce ravnomjerno do nekih 5.000 kasnije nema snage nikako mora se presaltat isto koda se gusi..Kontam da se nije zacelio katalizator ili nesto drugo...Hvala na odgovorima!
Sajo---:

#5 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by Sajo---: »

Drug, reci mi koji je to model motora, sa 75 ili sa 91 KS?

Ako je sa 75 KS, normalno je da iza 5000 ne vuce, jer maksimalnu snagu razvija upravo na 5000 obrtaja dok je dalje guranje "u crveno" nepotrebno i ne dobija se nista. Ako je verzija sa 91 KS, onda bi morao vuci do 5500 jer do te vrijednosti snaga raste, dok iza opada.
Slabija verzija, normalno da ne vuce, jer mislim da joj do 100 km/h treba 14-15 sekundi, a posto je već pressao ko zna koliko km onda mozda i 17 sekundi. Verzija sa 90 KS je malo brza, pa s njom ne bi trebalo biti takvihg problema.
Moje preporuke su da pogledas svjecice, promjenis ulje ako nisi promijenio, vozi na benzinu malo agresivnije dok ne potrošiš bar jedan rezervoar, provjeri i promijeni, ako je potrebno, sve filtere i mislim da ce ti onda biti uredu, ali ponovo nemoj ocekivati nikakava cuda.
Gile Šampion

#6 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by Gile Šampion »

101 razlog ti može biti zašto auto ne vuče,tako da je zaista teško dati precizan odgovor ovako ''ofrlje''...
Po meni ako ti skoro isto (ne) ide na benzin i plin ,prvo na što bih obratio pažnju je paljenje.Možda ti je razvodnik paljenja pomjeren koji stepen lijevo ili desno.
Valjda se iole razumiješ u motor pa znaš da su ti karike dobre?
Može biti isto tako i do benzinske pumpe,ali onda bi barem na plin išao bolje...
pashica

#7 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by pashica »

Probaj ti to malo pročepiti, a vidi i katalizator kakav je
dottore

#8 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by dottore »

Sajo---: wrote:Drug, reci mi koji je to model motora, sa 75 ili sa 91 KS?

Ako je sa 75 KS, normalno je da iza 5000 ne vuce, jer maksimalnu snagu razvija upravo na 5000 obrtaja dok je dalje guranje "u crveno" nepotrebno i ne dobija se nista. Ako je verzija sa 91 KS, onda bi morao vuci do 5500 jer do te vrijednosti snaga raste, dok iza opada.
Slabija verzija, normalno da ne vuce, jer mislim da joj do 100 km/h treba 14-15 sekundi, a posto je već pressao ko zna koliko km onda mozda i 17 sekundi. Verzija sa 90 KS je malo brza, pa s njom ne bi trebalo biti takvihg problema.
Moje preporuke su da pogledas svjecice, promjenis ulje ako nisi promijenio, vozi na benzinu malo agresivnije dok ne potrošiš bar jedan rezervoar, provjeri i promijeni, ako je potrebno, sve filtere i mislim da ce ti onda biti uredu, ali ponovo nemoj ocekivati nikakava cuda.
Verzija sa 55 kw ostvaruje najvecu snagu na 5400 rpm, a 66 kw na 5600, znaci nije veca razlika.
Sto se tice katalizatora, nije ti potreban zato sto imas plin, a posto kat sluzi za prečišćavanje gasova, nije ti potreban. Znaci skroz skini kat i vari cijev.
Vidi koliko ulja trosi motor, provjeri filtere, lamelu.
Provjeri senzor mase zraka MAF i senzor pozicije radilice :D
maxell_sarajevo

#9 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by maxell_sarajevo »

Znam ja sta mu je!
Doda37

#10 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by Doda37 »

maxell_sarajevo wrote:Znam ja sta mu je!
slabo vuce :D
maxell_sarajevo

#11 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by maxell_sarajevo »

Doda37 wrote:
maxell_sarajevo wrote:Znam ja sta mu je!
slabo vuce :D

imas ga pravo :D :D :D :lol:
Rajvosa_boy

#12 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by Rajvosa_boy »

Ovako auto je 93 godina 66KW 90KS to je onaj GT golf i karburator je ima predjenih 240.000 i ima jako dobru kompresiju... Auto radi odlicno ne trosi ulje svijecice su uredu danas sam pregledao..Filter zracni sam pregledao i to je udure.. Stvarno uzasno sporo nabija da cak od prijatelja golf 2 1.3 bolje ide smijesno al istinito.. Kontam dal da mijenjam lamelu ona ne proklizava al sa autom nemogu zaskripat vise od pola metra mislim da nije u najboljem stanju..Auspuh je nov katalizator sam gledao izgleda da nije puno star.

Vlasnik koji mi je prodao golfa je stariji cova i posjedovao ga je 10 godina pa kontam da ga nije zagusio ono starinski al ovo je opet stvarno previse lijeno auto mislim da je nesto drugo problem..
cikavelja

#13 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by cikavelja »

Rajvosa_boy wrote:Ovako auto je 93 godina 66KW 90KS to je onaj GT golf i karburator je ima predjenih 240.000 i ima jako dobru kompresiju... Auto radi odlicno ne trosi ulje svijecice su uredu danas sam pregledao..Filter zracni sam pregledao i to je udure.. Stvarno uzasno sporo nabija da cak od prijatelja golf 2 1.3 bolje ide smijesno al istinito.. Kontam dal da mijenjam lamelu ona ne proklizava al sa autom nemogu zaskripat vise od pola metra mislim da nije u najboljem stanju..Auspuh je nov katalizator sam gledao izgleda da nije puno star.

Vlasnik koji mi je prodao golfa je stariji cova i posjedovao ga je 10 godina pa kontam da ga nije zagusio ono starinski al ovo je opet stvarno previse lijeno auto mislim da je nesto drugo problem..

Lamela i citav set, korpa, druk lezaj, katalizator zna jebavati, zacepi poslije izvjesnog vremena. Makni ga , koji ce ti.
Drugo, mozda je autu nekad rikavao mjenjac, strpano sto je bilo prvo a pasalo, nedaj boze, od dizla ili kakve slabije kubikaze. Pashe ali neide kak' spada.
Jedno po jedno.

Ili ga je deda tusio godinama, odvali ga za Ze i nazad pa onda probaj.
:thumbup:
dottore

#14 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by dottore »

Rajvosa_boy wrote:Ovako auto je 93 godina 66KW 90KS to je onaj GT golf i karburator je ima predjenih 240.000 i ima jako dobru kompresiju... Auto radi odlicno ne trosi ulje svijecice su uredu danas sam pregledao..Filter zracni sam pregledao i to je udure.. Stvarno uzasno sporo nabija da cak od prijatelja golf 2 1.3 bolje ide smijesno al istinito.. Kontam dal da mijenjam lamelu ona ne proklizava al sa autom nemogu zaskripat vise od pola metra mislim da nije u najboljem stanju..Auspuh je nov katalizator sam gledao izgleda da nije puno star.

nije to karburator
To je monojetronic motor (jedna elektro dizna), i ti motori su odlicni. Imao sam jednog '92 godiste i prodao ga na 230 000 km bez ijednog problema.
SKINI KATALIZATOR, ako vozis na plin
LeKo

#15 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by LeKo »

Imao sam taj motor u GII GT (bez plina), isti simptomi. Problem rješen skidanjem katalizatora i zamjenom fingera i razvodne kape.
Rajvosa_boy

#16 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by Rajvosa_boy »

Pozdrav evo poslje malo duzeg vremena da javim sta sam sve uradio na autu aaaa i dalje isti problem...

Novo kvacilo i skinut katalizator = Auto malo bolje vuce ali opet to nije to vise se krivi nego sto ide

Promjenio sam razvodnu kapu i finger ali nista ne ide bolje , razvodnik stelovan ali i dalje isti problem

Majstor jedan pretpostavlja da je moguce da je mijenjac od golfa 2 dok neki kazu da je sad moguce da je problem do auspuha da je zacepljen., Na autu je auspuh obicni od golfa 2 dizela ali nije puno star....

Danas sam isao do Ac quattro i napravili su mi termin u petak da dovucem auto da pogledaju..

Auto radi extra takodje pali iz prve , ne dimi , ne trosi ulje , kompresija mu je dobra. Dosta lose vuce treba mu blizu 20 sekundi da razvije 100 km/h.. Neznam sta reci vise eto ako neko ima neki prijedlog sta da uradim nek javi..Hvala unaprijed
Qler

#17 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by Qler »

Rajvosa_boy wrote:Pozdrav evo poslje malo duzeg vremena da javim sta sam sve uradio na autu aaaa i dalje isti problem...

Novo kvacilo i skinut katalizator = Auto malo bolje vuce ali opet to nije to vise se krivi nego sto ide

Promjenio sam razvodnu kapu i finger ali nista ne ide bolje , razvodnik stelovan ali i dalje isti problem

Majstor jedan pretpostavlja da je moguce da je mijenjac od golfa 2 dok neki kazu da je sad moguce da je problem do auspuha da je zacepljen., Na autu je auspuh obicni od golfa 2 dizela ali nije puno star....

Danas sam isao do Ac quattro i napravili su mi termin u petak da dovucem auto da pogledaju..

Auto radi extra takodje pali iz prve , ne dimi , ne trosi ulje , kompresija mu je dobra. Dosta lose vuce treba mu blizu 20 sekundi da razvije 100 km/h.. Neznam sta reci vise eto ako neko ima neki prijedlog sta da uradim nek javi..Hvala unaprijed
sta je njemu bilo pa je ovako sastavljan :D ? i gdje ces bolan skinuti katalizator?
dottore

#18 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by dottore »

Qler wrote:
Rajvosa_boy wrote:Pozdrav evo poslje malo duzeg vremena da javim sta sam sve uradio na autu aaaa i dalje isti problem...

sta je njemu bilo pa je ovako sastavljan :D ? i gdje ces bolan skinuti katalizator?
sto ne bi skinuo katalizator, ako ide na plin..
Qler

#19 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by Qler »

pa ne ide uvijek na plin, svejedno mora nekada i na benzin prebaciti. a katalizator bas i nije nepotreban, bar sa strane zagadjivanja..
terapija

#20 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by terapija »

Dok imamo Juge, Lade i kojekakve "dizele" sto zadime kompletnu kolonu, ovaj plinas sa skinutim katalizatorom nece napraviti nikakvu razliku :)
dr.iver

#21 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by dr.iver »

terapija wrote:Dok imamo Juge, Lade i kojekakve "dizele" sto zadime kompletnu kolonu, ovaj plinas sa skinutim katalizatorom nece napraviti nikakvu razliku :)
nemoj protiv Lade...
plin je cistiij i od najnovijih i benzinaca i diesela... ;-)

a ako je auto(taj golf 3 1.8) sasvim ispravno onda je moguce da je pogresan mjenjac stavljen...premda me cisto interesuje zasto bi neko mijenjao mjenjac i to za pogresan!? kao i auspuh!? nije golf 2 i 3 toliko mala razlika ipak :)
iceman77

#22 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by iceman77 »

golf 3. 1800cm3 koji posedujes ima polu ajnspric karburator tj. elekronsku regulaciju smese goriva samim ti to znaci da je bezuspesna svaka nadogradnja druge vrste goriva zbog gustine i protoka kroz el.diznu.jedina ti je solucija da pomeris razvodnik paljenja za 3mm udesno ako ga vise vozis na plin ili obrnuto na benzin cime ces postici pravu snagu motora{{{{ pod uslovom da je sve uredu sa plinskim uredjajem.
zunomiljan

#23 Re: Golf 3 - 1.8 plin slabo vuce

Post by zunomiljan »

Tema je malo zastarela, ali evo da se i ja ukljucim. ja imam golf 3 1.6i 1993 god, sa plinom i isti problem. menjao sam lambda sondu,hal, razbio katalizator. ono sto je problem je da slabo ide i na plin i na benzin!!!
Ukoliko neko ima ideju sta bi moglo da bude dobrodosla je.
Post Reply