golf 2 - originalni djelovi???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- medikament
#1 golf 2 - originalni djelovi???
Mada je na izumiranju golf 2 se još uvjek vozi, zanima me da li je moguće kupiti originalni dio, bilo da se radi preko ebay-a amazona itd ili čak i ovdje????
- Nabucco
#2 Re: golf 2 - originalni djelovi???
Samo na Auto Otpadu.medikament wrote:Mada je na izumiranju golf 2 se još uvjek vozi, zanima me da li je moguće kupiti originalni dio, bilo da se radi preko ebay-a amazona itd ili čak i ovdje????
Polovan original dio, je 100% bolji od novog Kineskog.
-
skuterista
#3 Re: golf 2 - originalni djelovi???
ovo vec ulazi u rekala kazala , ali cuo sam za jednog djeda,koji svog golfa dvojku iskljucivo servisira u Asi , gdje npr trazio da mu zamjene auspuh ali samo s originalnim , nista ovo da mu kakav majstor ugradi harla tarla kakav , dakle sve covjek kupuje i serisira u Asi
-
530i
#4 Re: golf 2 - originalni djelovi???
Nije rekla-kazala, mogli su se i mogu se još naručiti orginalni dijelovi, samo ih sve više i više povlače iz prodaje, tj. proizvodnje.
- sema911s
#5 Re: golf 2 - originalni djelovi???
rezervni dijelovi za neki automobil se prave jos nekih deset god. Zavisi od proizvodjaca to dakinezi prave nesto to je slabo vecinom su stare masine u turskoj i stanca se pomaloo gdje je kvalitet nula bobaka,.,
To sto asa ima orginal dijelova to su samo obzvezne zalihe koje proizvodjac mora imat i sada popunjavaju trzista ka sto je nase,.,
Al ti dijelovi se prave da su slicni mnogim modelima zbog smmanjivanja troskova,,
Al u nekim djelovima svijeta se jox na starim masunama stancaju stari modeli po nasem trzistu u kini se polo 9n prodaje ko nov auto i ako je tehnoloski zastario, golf kec do prije nekoliko u juzna afrika, pasat b5u indiji sestanca ko lud, neznaju da jekod nas b7 ,.,
Pogledas hunaji, ladu kalinu, kalos,spark sve je to astra h szmo drugacija sminka
To sto asa ima orginal dijelova to su samo obzvezne zalihe koje proizvodjac mora imat i sada popunjavaju trzista ka sto je nase,.,
Al ti dijelovi se prave da su slicni mnogim modelima zbog smmanjivanja troskova,,
Al u nekim djelovima svijeta se jox na starim masunama stancaju stari modeli po nasem trzistu u kini se polo 9n prodaje ko nov auto i ako je tehnoloski zastario, golf kec do prije nekoliko u juzna afrika, pasat b5u indiji sestanca ko lud, neznaju da jekod nas b7 ,.,
Pogledas hunaji, ladu kalinu, kalos,spark sve je to astra h szmo drugacija sminka
- johntra
#6 Re: golf 2 - originalni djelovi???
rezervni dijelovi od strane proizvođača se prave maksimum četiri godine nakon prestanka proizvodnje nekog modela, a kasnije taj posao preuzimaju licencirane kompanije...