Vjerovatno ste se susretali sa ovim problemom, ali evo da prenesem svoje iskustvo i pitam iskusnije za rješenje. Naime, mjenjač ponekad ne uhvati prvu brzinu. Često ode u rikverc, a i u treću.
Golf 2 - Neće prva brzina
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sarajlija120
#1 Golf 2 - Neće prva brzina
Pozdrav,
Vjerovatno ste se susretali sa ovim problemom, ali evo da prenesem svoje iskustvo i pitam iskusnije za rješenje. Naime, mjenjač ponekad ne uhvati prvu brzinu. Često ode u rikverc, a i u treću.
To mi predstavlja problem, pogotovo na semaforima. Ima li neko slično iskustvo i kako je sredio problem? 
- kabal1337
#2 Re: Golf 2 - Neće prva brzina
salteblo zamjena, kupi "kuglu" i zamjeni nalazi se odmah ispod mjenjaca ona se izlize.
kada hoces u prvu, uhvati i podigni mjenjac prema gore i neces fulati.

Podigni gumu mjenjaca ( nije kozica je je od gume
) vidi je li ti pukao granicnik sa lijeve strane.

Podigni gumu mjenjaca ( nije kozica je je od gume
-
sarajlija120
#3 Re: Golf 2 - Neće prva brzina
I ja sam odmah posumnjao na šalteblo, ali rekoh da vidim ovdje iskustva. Ma nezgodno, ja danas prvi u koloni bio, upali se zeleno, ja da krenem - ode nazad. Ja opet u prvu, krenem - ode nazad. Nekako sam treći put potrefio prvu. Haha, mislim da su oni iza mene osijedili.kabal1337 wrote:salteblo zamjena, kupi "kuglu" i zamjeni nalazi se odmah ispod mjenjaca ona se izlize.
Podigni gumu mjenjaca ( nije kozica je je od gume) vidi je li ti pukao granicnik sa lijeve strane.
Hvala na savjetu, moram to završiti što prije, kako ne bih nervirao i sebe i druge.
-
guverner97
#4 Re: Golf 2 - Neće prva brzina
Pogledaj i poluge na mjenjacu i piksne, mene se one zezale neakd
- Edin H.
#5 Re: Golf 2 - Neće prva brzina
sarajlija120 wrote:Haha, mislim da su oni iza mene osijedili.Još imam slovo P nazad, pa kontaju vidi levata.
![]()
![]()
Mogu misliti ovih iz tebe
-
sarajlija120
#6 Re: Golf 2 - Neće prva brzina
Hvala na savjetu, pogledat ću, ako Bog da...guverner97 wrote:Pogledaj i poluge na mjenjacu i piksne, mene se one zezale neakd
Osijedili su, blago rečeno.Edin.H wrote:e dakle stvatrno sta ovjde neces procitati
Mogu misliti ovih iz tebe![]()
![]()
Nezgodno, samo tako... Hvala vam obojici.
- zavezata-vreca
#7 Re: GSolf 2 - Neće prva brzina
Kreci drugom.
-
sarajlija120
#8 Re: GSolf 2 - Neće prva brzina
Ma ne može ni to vazda, nije dobro... To ću kad skroz razvalim prvu.zavezata-vreca wrote:Kreci drugom.