Golf 2 -- blinka lampica grijača u vožnji

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Posmatrac_007

#1 Golf 2 -- blinka lampica grijača u vožnji

Post by Posmatrac_007 »

Pozdrav,
Nedavno sam imao problem sa lampicom grijača na kontrolnoj tabli. Desilo mi se da kada je auto hladno sve je normalno ali kada je zagrijano na radnu temperaturu i upalim kontakt lampica radi i ne prestaje raditi bez obzira koliko čekao, onda zaverglam i normalno upalim i kada malo dam gasa ona se ugasi i čujem da se ugasi i relej grijača. Kada sam pogledao na dva senzora koja su ubodena na glavi motora kontakti izmedju senzora i kabla su bili slabi i kada sam zamijenio lulice na kablovima sve je od tada OK i radi normalno.
E sad, danas sam primjetio da mi u toku vožnje (primjetim samo noću jer je kratkotrajno) blinka lampica grijača u nejednakim intervalima od nekih 10-tak sekundi i to blinka na djelić sekunde i tako konstantno u toku vožnje samo kada je auto zagrijano, pri tom blinkanju se ne čuje da se pali relej grijača (koji se inače može čuti kada se pali/gasi).
Dakle samo lampica povremeno blinka na djelić sekunde. Da li neko zna do čega može biti :?

Unaprijed hvala na odgovorima! :)
citroen xm

#2 Re: Golf 2 -- blinka lampica grijača u vožnji

Post by citroen xm »

Voziš previše brzo pa ti se hladi nafta. :D

Šala naravno. :thumbup:
Imam osjećaj da ti je u tabli možda neki spoj pa sijalica blinka bezveze.
sLLayer

#3 Re: Golf 2 -- blinka lampica grijača u vožnji

Post by sLLayer »

spoj 100%, i meni od rucne isto tako xD
sorcerer

#4 Re: Golf 2 -- blinka lampica grijača u vožnji

Post by sorcerer »

relej
chockad

#5 Re: Golf 2 -- blinka lampica grijača u vožnji

Post by chockad »

naidjoh na prvu temu o golfu 2, mada sam siguran da ih ima makar desetak ovdje na forumu, pa rekof da ovdje postavim pitanje: ima li ko ideju, ili da li sigurno zna, gdje se na golfu moze rucno iskljuciti grijanje. pukla mi je sajla, a dvojica mastora su mi ocitali padnje mladog vertera koliki je posao zamijeniti tu sajlu. kako idu sve topliji dani, nvolio bih da u autu nemam saunu. znaci, sajla ne funkcionise, i moze li se to gdje rukom sta odvrnuti ili zavrnuti da se grijanje iskljuci? unaprijed hvala...
kloniran

#6 Re: Golf 2 -- blinka lampica grijača u vožnji

Post by kloniran »

chockad wrote:naidjoh na prvu temu o golfu 2, mada sam siguran da ih ima makar desetak ovdje na forumu, pa rekof da ovdje postavim pitanje: ima li ko ideju, ili da li sigurno zna, gdje se na golfu moze rucno iskljuciti grijanje. pukla mi je sajla, a dvojica mastora su mi ocitali padnje mladog vertera koliki je posao zamijeniti tu sajlu. kako idu sve topliji dani, nvolio bih da u autu nemam saunu. znaci, sajla ne funkcionise, i moze li se to gdje rukom sta odvrnuti ili zavrnuti da se grijanje iskljuci? unaprijed hvala...
krstasti sarafciger u ruke i rasklopiš tablu, imas sarafe u pretincu koje kad odvrnes imas bolji pristup klapnama za hlađenje
kloniran

#7 Re: Golf 2 -- blinka lampica grijača u vožnji

Post by kloniran »

sorcerer wrote:relej
ima li ona lampica za nivo vode svoj relej, meni se zna desiti ujutro da blinka nakon sto se upali motor iako ima vode u sistemu i blinka sve dok se ne zagrije motor. tada samo ugasis i upalis ponovo auto i taj dan se vise ne pali? :?

mijenjao senzore nema efekta :?
chockad

#8 Re: Golf 2 -- blinka lampica grijača u vožnji

Post by chockad »

kloniran wrote:
ima li ona lampica za nivo vode svoj relej, meni se zna desiti ujutro da blinka nakon sto se upali motor iako ima vode u sistemu i blinka sve dok se ne zagrije motor. tada samo ugasis i upalis ponovo auto i taj dan se vise ne pali? :?

to je otprilike do releja, onog sto ukljucuje grijace. da li su i senzori vode nekako povezani sa tim ne znam, ali i kod mene se desava isto sto i kod tebe. kada hocu da upalim auto, u prvi mah lampica se uredno ugasi, ali cim se cuje relej da je iskljucio grijace u tom momentu lampica se upali. kad se motor zagrije, ugasi i upali auto, ona vise ne blinka. zato i mislim da senzor ili lampica ima neke veze sa relejom grijaca. uglavnom, znam da nervira, ali vazno je da vode u motoru ima dovoljno, a ona neka radi svoj lightshow...
Ned071

#9 Re: Golf 2 -- blinka lampica grijača u vožnji

Post by Ned071 »

chockad wrote:naidjoh na prvu temu o golfu 2, mada sam siguran da ih ima makar desetak ovdje na forumu, pa rekof da ovdje postavim pitanje: ima li ko ideju, ili da li sigurno zna, gdje se na golfu moze rucno iskljuciti grijanje. pukla mi je sajla, a dvojica mastora su mi ocitali padnje mladog vertera koliki je posao zamijeniti tu sajlu. kako idu sve topliji dani, nvolio bih da u autu nemam saunu. znaci, sajla ne funkcionise, i moze li se to gdje rukom sta odvrnuti ili zavrnuti da se grijanje iskljuci? unaprijed hvala...
dobronamjeran savjet, promijeni majstora...

da se sa grijanja prebaci na hladjenje, ako je pukla sajla, a desava se cesto, traje doslovno sest minuta. skine se ona plastika ispod radija i klijestima se prebaci sa grijanja na hladjenje.
a onda odes na otpad, das 20 maraka i kupis kompletan dio sa tim sajlama. za mijenjanje treba 20 minuta,. skine se plastika oko mjenjaca, ako je novijia dvica onda i onaj dio od mjenjaca, gdje je pepelajara i gore se to lijepo sve sastavi.
nikakvo mudro slovo vjeruj mi iz iskustva...
kloniran

#10 Re: Golf 2 -- blinka lampica grijača u vožnji

Post by kloniran »

chockad wrote:
kloniran wrote:

to je otprilike do releja, onog sto ukljucuje grijace. da li su i senzori vode nekako povezani sa tim ne znam, ali i kod mene se desava isto sto i kod tebe. kada hocu da upalim auto, u prvi mah lampica se uredno ugasi, ali cim se cuje relej da je iskljucio grijace u tom momentu lampica se upali. kad se motor zagrije, ugasi i upali auto, ona vise ne blinka. zato i mislim da senzor ili lampica ima neke veze sa relejom grijaca. uglavnom, znam da nervira, ali vazno je da vode u motoru ima dovoljno, a ona neka radi svoj lightshow...
znaci nisam jedini, bas cu potraziti novi relej od grijaca :D

Hvala na info :thumbup:
Post Reply