Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

terapija

#51 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by terapija »

scooter21ba wrote:
potpuni stranac wrote: sto se tice bezobrazno skupo odrzavanje ne bi se slozio
jer ces za novo auto potrositi manje nego na odrzavanje juge golfa itd
Odrzavanje, da ali zamisli nemas garazu nego si primoran parkirati na parkingu ispred zgrade. Pa sto da strahujem da cu na novom autu ujutro docekati stetu od milje, i nemati od koga naplatiti (citaj: papak pobjegao), kad mogu mirno spavati, znajuci da i ako me neko ogrebe mene nece previse zaboljeti glava...

Pa ne kupuje auto mene, vec ja njega :)
d2

#52 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by d2 »

najbolje ne komentarisati :skoljka:
scooter21ba

#53 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by scooter21ba »

terapija wrote:
Odrzavanje, da ali zamisli nemas garazu nego si primoran parkirati na parkingu ispred zgrade. Pa sto da strahujem da cu na novom autu ujutro docekati stetu od milje, i nemati od koga naplatiti (citaj: papak pobjegao), kad mogu mirno spavati, znajuci da i ako me neko ogrebe mene nece previse zaboljeti glava...

Pa ne kupuje auto mene, vec ja njega :)
to je vec druga prica tu se vracamo na ono kupi daciu oa ces moci i iznajmljivati garazu a ne X5 pa prositi
normalno da ja kupujem auto zato i kazem ja sam uzeo novo auto koje mogu i odrzavati a i normalno zivjeti

mogao sam ja nakuckati i za X5 tt-a i sta ja znam i sta onda sipati za cenera i piti kafu jednom sedmicno kao sto nasi uglavnom rade ne samo ti sa X5 nego i sa golfovima i jeftinijim autima

nezaposlen ali glavno da ima auto nema veze kakvo je ali on ima auto i sipa za petaka a nema za kafe
Lesli Eldridž

#54 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by Lesli Eldridž »

dr.iver wrote:golf 2 diesel, kao i nesto manje popularni derivati tog automobila golf 1 diesel (jaoj, da ne spominjem 1.5d verziju), audi 80 b2 i b3 1.6 diesel su auta koja su i u vrijeme dok su bili aktuelni bili opasnost za voziti, cisto radi misaonih imenica "brzina" i "ubrzanje" za takva vozila(nejaki atmo diesel motori).
Prica mi jedan ovdasnji automehanicar, pa ima tome i 8-9 godina. Imao stojadina, ali hajd ko svak drugi kupi i on g2 diesel. Zali se. Kaze kad idem magistralom ne mogu preticati kamione, autobuse, sto sam sa stojadinom mogao.

Licno mi je misljenje da bi zabrana takvih auta, sporih atmosferskih dizela bila ucinkovita jer bi se manje ginulo, a i ekolozi bi na nas gledali sa vecim postovanjem.

Odgovor na temu je da, nesto drugaciji. Naime litar nafte je 2,55 ili 2,59 nisam siguran, pa vozaci takvih "strojeva" ne daju gas do kraja (koliko inace treba za pracenje normalnog tempa saobracaja) nego samo do pola, pa krce saobracaj. A plus i danak vremena uzima svoje, nije ni 1.6 d mitski motor kakav ugled ima medju malo ili nimalo obrazovanom be-ha populacijom.

A stojadine i fice je ubio nekvalitetan lim, doduse kod zadnjih serija 101 pred rat bolji nego u tadasnjih opela kadetta..., slabe sasije, masovno neodrzavanje itd. i sl.
Pa složio bih se sa tobom. Imali smo donedavno skalu 55 u obitelji. Toje bilo auto za svaki dan i limarija je bila prva liga. A da je išao, jest vala. Skoro 160 na autoputu vani, kod nas sam ga par puta nategao do 155 i još je ubrzavao. Ali šta ćeš, nema dijelova za to auto više (neoriginalni su), i normalno je da ga se riješismo. Super je išao, i nisu se sa stojadinom mogli porediti nakve škode, wartbourzi, renoi 4, moskvići... Ipak je to derivat fiata 128 nekadašnjeg auta godone u Europi i ja sam ih volio, baš volio. Tek iza 4000 ob/min je disao kako treba... Volio obrtaje, startan bio, nije bila loša ni krajnja brzina... Ali kad se nije održavao, raspadao se kod raje brzo... Isto k'o i kadetti, golfovi i sl.
ePegasus

#55 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by ePegasus »

terapija wrote:
scooter21ba wrote:
potpuni stranac wrote: sto se tice bezobrazno skupo odrzavanje ne bi se slozio
jer ces za novo auto potrositi manje nego na odrzavanje juge golfa itd
Je li to misliš što je novo pa se ne kvari ili što imaš garanciju pa ne plačaš ti za kvarove pokrivene garancijom ?
edoze

#56 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by edoze »

Image

:D :D :-)
Post Reply