Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

za_sada_bez_dobrog_nicka

#1 Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Sjećate li se kako su nekada tada već stare fitje, stojadini i vartburzi počeli "smetati" na cesti modernijim autima. Tromo, sporo, užasno.

Pomalo mi se čini da se isto dešava sa S-paketima i dviculjama - počinju smetati. Hvala Bogu!!! :D
dottore

#2 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by dottore »

stojadini, fice i drugi autici za curice su se kvarili, ali ja jos nisam cuo da ce neko GOLFA 1 ili 2 odvuci na otpad. ;-)
Bosna je zemlja GOLFA.
Vjeruj mi, ne znam sta ti vozis, ali GOLF 2 je najbolje i najizdržljivije auto za sve namjene, pa zelio to neko ili ne zelio.
Ti mi reci koje je auto bolje od GOLFA 2 :razz:

Evo gledam po oglasima, cijena im se nije promjenila ima 3 godine :wink: , a kad vidim neki pežo, izgubi 5000 vrijednosti godisnje :lol: :lol:
Bakir1

#3 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by Bakir1 »

ti auti nisu mogli nikome smetati jer su po svemu i danas u skladu sa zakonom mogu razviti najvece ogranicene brzine,pa smetaju samo primitivnim u saobracaju jer kada vide ficu ili stoleta smeta im jer im tate i dede u tadasnjim vukojebinama nisu sebi mogli priustiti.
najveci problem tih starih auta jeste lim,neodrzavanje,pa ih zato i nema.
a kada je u pitanju kecina i dvicina njih cemo jos dugo gledati,jer dijelove proizvode svi,a ima jos mnogo izbora na kojima treba pobijediti,citaj makadamskih cesta,pa ce to jos dugo biti u opticaju.
ne daj Boze da dozvole uvoz stariji od 7 godina,bili bi zatrpani "novim, golf 2 devedeseto,dizel,cetvera vrata,el prozori,full oprema............" :-)
ja znam za dva 101 kojima smetaju mnogi u prometu,vecinom ti moderniji auti :D
whow

#4 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by whow »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Sjećate li se kako su nekada tada već stare fitje, stojadini i vartburzi počeli "smetati" na cesti modernijim autima. Tromo, sporo, užasno.

Pomalo mi se čini da se isto dešava sa S-paketima i dviculjama - počinju smetati. Hvala Bogu!!! :D
U Americi je to slucaj sa golfovima III, IV i V koji su po pitanju startnosti inferiorni naspram vecine ostalih auta . Golfu 3 i 4 treba dugackih 11-12 secundi do 100 km/h dok vecina ostalih auta tu brzinu postize vec nakon 8-9 secundi. Po pitanju BiH mislim da saobracajna infrastruktura gradena za potrebe i standarde iz 60tih i 70 tih godina tako da je neka brza voznja na BiH putevima veoma riskantan potez.
d2

#5 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by d2 »

maloprije je pored mene prosao G3 da sam se iskreno pitao koja mu je top brzina i da li bih ga ikada stigao sa svojom koja je 180, ja sam isao 160 autoputem on je prosao sa bar 170 bez nekih naznaka da se primice limitu vrlo solidno ubrzavajuci dalje...

vidio sam da mu nazad pise tdi s tim da je na prednjoj masci imao crvenim ispisano nesto vjerovatno GTI... kako sta pojma nemam...
Last edited by d2 on 06/07/2008 21:20, edited 1 time in total.
madner

#6 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by madner »

Ako je bio diesel, tu negdje mu je bio maksimum. :D
d2

#7 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by d2 »

madner wrote:Ako je bio diesel, tu negdje mu je bio maksimum. :D
ne znam koji mu je bio maksimum ali me je sustigao i pretekao bez problema, nije mi bas bilo pravo ako cemo iskreno... nije bas da sam cepio ali ne bi islo puno bolje od toga kako je islo... :mrgreen:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#8 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

whow wrote:U Americi je to slucaj sa golfovima III, IV i V koji su po pitanju startnosti inferiorni naspram vecine ostalih auta . Golfu 3 i 4 treba dugackih 11-12 secundi do 100 km/h dok vecina ostalih auta tu brzinu postize vec nakon 8-9 secundi. Po pitanju BiH mislim da saobracajna infrastruktura gradena za potrebe i standarde iz 60tih i 70 tih godina tako da je neka brza voznja na BiH putevima veoma riskantan potez.
O tome i govorim. Ovdje je trojka u još uvijek zenitu kad se gleda relacija cijena - starost - upotrebljivost (a Boga mi i dvojka), ali čini mi se da 1 i 2 pomalo posustaju. Ipak je to tehnologija osamdesesetih sad već debelo izraubovana, a raja već pomalo podmlađuje vozni park sa novijim, startnijim strojevima.
Šta me je ponukalo na da pišem topik. Počinje mi se sve češće dešavati da na semaforu traku zaštopa baš kec, dvica ili džeta.
Kod mene je vozilo koje 2 ipo tone mase ubrzava tek za nekih 13 sekundi, a zamisli, smetaju mi dvice :?

Vrijeme neumitno čini svoje baš kao i sa fićama i stojadinima.
madner

#9 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by madner »

d2 wrote:
madner wrote:Ako je bio diesel, tu negdje mu je bio maksimum. :D
ne znam koji mu je bio maksimum ali me je sustigao i pretekao bez problema, nije mi bas bilo pravo ako cemo iskreno... nije bas da sam cepio ali ne bi islo puno bolje od toga kako je islo... :mrgreen:
Dohako bi mu poslje 4000 obrtaja :D
Malo koji diesel, moze preko 190, pogotovo ako nema 6-tu. :)
dr.iver

#10 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by dr.iver »

golf 2 diesel, kao i nesto manje popularni derivati tog automobila golf 1 diesel (jaoj, da ne spominjem 1.5d verziju), audi 80 b2 i b3 1.6 diesel su auta koja su i u vrijeme dok su bili aktuelni bili opasnost za voziti, cisto radi misaonih imenica "brzina" i "ubrzanje" za takva vozila(nejaki atmo diesel motori).
Prica mi jedan ovdasnji automehanicar, pa ima tome i 8-9 godina. Imao stojadina, ali hajd ko svak drugi kupi i on g2 diesel. Zali se. Kaze kad idem magistralom ne mogu preticati kamione, autobuse, sto sam sa stojadinom mogao.

Licno mi je misljenje da bi zabrana takvih auta, sporih atmosferskih dizela bila ucinkovita jer bi se manje ginulo, a i ekolozi bi na nas gledali sa vecim postovanjem.

Odgovor na temu je da, nesto drugaciji. Naime litar nafte je 2,55 ili 2,59 nisam siguran, pa vozaci takvih "strojeva" ne daju gas do kraja (koliko inace treba za pracenje normalnog tempa saobracaja) nego samo do pola, pa krce saobracaj. A plus i danak vremena uzima svoje, nije ni 1.6 d mitski motor kakav ugled ima medju malo ili nimalo obrazovanom be-ha populacijom.

A stojadine i fice je ubio nekvalitetan lim, doduse kod zadnjih serija 101 pred rat bolji nego u tadasnjih opela kadetta..., slabe sasije, masovno neodrzavanje itd. i sl.
_tulumba_

#11 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by _tulumba_ »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Sjećate li se kako su nekada tada već stare fitje, stojadini i vartburzi počeli "smetati" na cesti modernijim autima. Tromo, sporo, užasno.

a jest ti drago?? :D :D
pa dobro, tu je 3, 4, 5 a Boga mi, tu je i 6ica uskoro...tako da, jos dugo cemo gledati golfove...meni ne smetaju :D
DoradO

#12 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by DoradO »

:shock: :shock: jbt nisam znao da sa semafora moram startat do 100 za 8 sec ... e nek ste mi rekli odo sad kupit neko 'amerikansko' auto da mogu letit za 8 sec da ne smetam vozacinama :lol: :lol: e vece gluposti nisam jos cuo ... ne smetaju merdze 190 i ostale ogromne krnitje koje se vozaju nego jok ... golf :lol: :lol:
madner

#13 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by madner »

A nije ni bitno sto ova nova gradska auta bas i ne mogu povuc :D
DoradO

#14 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by DoradO »

madner wrote:A nije ni bitno sto ova nova gradska auta bas i ne mogu povuc :D
ma ne gumo ovih snobovskih prica jarane nikako
scooter21ba

#15 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by scooter21ba »

bar ne strahujes hoce li se raspasti ispred tebe ili da li mu rade kocnice ako je iza tebe :D
madner

#16 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by madner »

A kolko si ti vidio auta da se raspadnu pred tobom? :)

Nemam neki mitski odnos prema golfovima, i mislim da su civare sto se tice udobnosti.
Ali ova prica je nidje veze.
dottore

#17 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by dottore »

dr.iver wrote: A stojadine i fice je ubio nekvalitetan lim, doduse kod zadnjih serija 101 pred rat bolji nego u tadasnjih opela kadetta..., slabe sasije, masovno neodrzavanje itd. i sl.
e jesi naso s kim ces ih upoređivat :lol: :lol:
Bullet Tooth Tony

#18 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by Bullet Tooth Tony »

DoradO wrote::shock: :shock: jbt nisam znao da sa semafora moram startat do 100 za 8 sec ... e nek ste mi rekli odo sad kupit neko 'amerikansko' auto da mogu letit za 8 sec da ne smetam vozacinama :lol: :lol: e vece gluposti nisam jos cuo ... ne smetaju merdze 190 i ostale ogromne krnitje koje se vozaju nego jok ... golf :lol: :lol:
haha taman da to napisem hahah :thumbup: :thumbup: :thumbup: ,cuj smeta mu sto golf III ubrza za 13 seCundi

I Image GOLF :dance: :dance:
maxell_sarajevo

#19 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by maxell_sarajevo »

samo seljak moze kupiti GOlfa dvicu
scooter21ba

#20 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by scooter21ba »

madner wrote:A kolko si ti vidio auta da se raspadnu pred tobom? :)

Nemam neki mitski odnos prema golfovima, i mislim da su civare sto se tice udobnosti.
Ali ova prica je nidje veze.
nisam vidio da se raspadaju ali sam vidio da otpadaju dijelovi tako da sam jednom morao izbjegavati onaj lonac od ispusne cijevi na sred ulice koji je otpao autu ispred
a da ne pricam koliko sam puta vidio da se recimo kadet zaustavlja nakon metar i metara a ti recimo stanes na duplo troduplo manjoj razdaljini
i sta treba da te taj spuca odzada a ti ni kriv ni duzan
VR6

#21 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by VR6 »

Tu se varas, ta auta jako dobro ubrzavaju do nekih 80 km/h, sto je za grada i vise nego dovoljno. Sjecam se kad smo mjerili ubrzanje novoj Toyoti Yaris 1.0, auto do 100 km/h ide za 15.7 sekundi, al do 80-ak km/h stigne za nekih 9 sekundi. Mislim da ni sa ovim Golfovima 1 i 2 dizel i slicnim vozilima nije problem u automobilu, nego lobotomiziranom vozacu. Sve je to nekako povezano, bolje aute voze napredniji ljudi, zato su i zaradili za njih. Takvi i razmisljaju pametnije, pa i bolje voze. A oni u dvici dizel su obicno likovi zaostali u vremenu i prostoru, pa u skladu sa tim i voze. Isto je sa raznoraznim Mercedesima 190, Passatima pijacar i slicnim olupinama. Ne kazem da su svi vozaci ovih vozila ovakvi, al 70% ih jeste. To je onaj mentalni sklop "Sta me briga sto je kolona iza mene, ja cu se i dalje vuci 40 km/h". Tako se ponasaju i na otvorenoj cesti, dok ne krenes u prestizanje, tad naravno sloze pun gas, jer gdje ces ti biti ispred njih. To je uvreda za njihov sitni ego...
scooter21ba

#22 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by scooter21ba »

VR6 wrote: Sve je to nekako povezano, bolje aute voze napredniji ljudi, zato su i zaradili za njih. Takvi i razmisljaju pametnije, pa i bolje voze. A oni u dvici dizel su obicno likovi zaostali u vremenu i prostoru, pa u skladu sa tim i voze. Isto je sa raznoraznim Mercedesima 190, Passatima pijacar i slicnim olupinama.
ne mogu da vjerujem
vecu glupost nikad nisam cuo
hoces reci da neko ko nije zaradio novog passata ili peticu je glup zaostao i nije napredan?
Last edited by scooter21ba on 07/07/2008 17:13, edited 2 times in total.
_tulumba_

#23 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by _tulumba_ »

Tu se varas, ta auta jako dobro ubrzavaju do nekih 80 km/h, sto je za grada i vise nego dovoljno. Sjecam se kad smo mjerili ubrzanje novoj Toyoti Yaris 1.0, auto do 100 km/h ide za 15.7 sekundi, al do 80-ak km/h stigne za nekih 9 sekundi. Mislim da ni sa ovim Golfovima 1 i 2 dizel i slicnim vozilima nije problem u automobilu, nego lobotomiziranom vozacu. Sve je to nekako povezano, bolje aute voze napredniji ljudi, zato su i zaradili za njih. Takvi i razmisljaju pametnije, pa i bolje voze. A oni u dvici dizel su obicno likovi zaostali u vremenu i prostoru, pa u skladu sa tim i voze. Isto je sa raznoraznim Mercedesima 190, Passatima pijacar i slicnim olupinama. Ne kazem da su svi vozaci ovih vozila ovakvi, al 70% ih jeste. To je onaj mentalni sklop "Sta me briga sto je kolona iza mene, ja cu se i dalje vuci 40 km/h". Tako se ponasaju i na otvorenoj cesti, dok ne krenes u prestizanje, tad naravno sloze pun gas, jer gdje ces ti biti ispred njih. To je uvreda za njihov sitni ego...
koji mentalni sklop jbte :-) :-) :-)

ovo napredniji mi je najbolje :thumbup: :thumbup: :-) :-) :-)
Mislim da si zaboravio naglasiti da su od svih, najnapredniji oni babini sinovi u x5 (jer oni voze x5, m5, ML zato sto su napredniji i zato bolje voze i jos su ih sami zaradili)..

koje gluposti covjece :-) :-) :-) .....
Last edited by _tulumba_ on 07/07/2008 18:01, edited 1 time in total.
whow

#24 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by whow »

Meni je Passat pijacar zakon, narocito ako je tamno zeleni i pazljivo ofarban molerskom chetkom od 5 cm dok se krov i hauba mogu odraditi mackom sto ce boji dati tako pozeljan rofix effect. Ukoliko nemas cetrku ili macak mozes svoga pijacara izljepiti onom M3 trakom ( smedom) ili izolibangom sto ovom vozilu daje sportski "karakter". Joj na ovome forumu se toliko raspredalo o golfovima da se to vise neda izdrzati. Ali to je BiH realnost stoga po onoj narodnoj ako ih ne mozes pobjediti onda im se pridruzi. Elem neki dan tip u oglasima prodaje GD2 disel za $1000 ,92 godiste . Auto uredno vozi ne curi sve ok samo mu trebaju novi amortizeri i gle cuda niko nece da kupi . Rekoh u BiH bi se prodao dok si reko' "tulumba" al eto drugi narod drugi obicaji :D
scooter21ba

#25 Re: Golf 1, Golf 2 - deja vu - Z750, Z101

Post by scooter21ba »

whow wrote:Meni je Passat pijacar zakon, narocito ako je tamno zeleni i pazljivo ofarban molerskom chetkom od 5 cm dok se krov i hauba mogu odraditi mackom sto ce boji dati tako pozeljan rofix effect. Ukoliko nemas cetrku ili macak mozes svoga pijacara izljepiti onom M3 trakom ( smedom) ili izolibangom sto ovom vozilu daje sportski "karakter". Joj na ovome forumu se toliko raspredalo o golfovima da se to vise neda izdrzati. Ali to je BiH realnost stoga po onoj narodnoj ako ih ne mozes pobjediti onda im se pridruzi. Elem neki dan tip u oglasima prodaje GD2 disel za $1000 ,92 godiste . Auto uredno vozi ne curi sve ok samo mu trebaju novi amortizeri i gle cuda niko nece da kupi . Rekoh u BiH bi se prodao dok si reko' "tulumba" al eto drugi narod drugi obicaji :D
kupis dovuces i ne samo da si pokrio troskove prevoza do bih nego si i zaradio :D
Post Reply