Diox wrote:Comrad wrote:
To je ono sto ja govorim. Isto ko oni mamlazi, ufatili se onog Zeitgeista ko pijan plota. To svi zabrinuti za amere sta im rade, a ovamo im njihovi lopatom uzimaju, a oni kao ono pokusavaju amerikancima pokazati kako njih kradu i da zive u zabludi i zavjerama..

Ali ti ne shvatas poentu. Evo ti jedna novost o kojoj pojma nemas, ne rade samo Amerima nego i tebi, bez obzira gdje si. Naravno nemas pojma kako.
Pa koja je poenta? Pa bolan ovo su igre na levelu o kojem obicni covjek moze sanjati. Treba krenuti od svog praga i od onog portira u opstini za salterom, jok vi bi odmah glavnog da skinete.
O tvojoj i mojoj glavi rade ovi ljudi sto ih svaki dan vidis, sto rade u opstinama, sto rade za salterima, sto donose zakone. Te ljude treba tjerati da rade svoj posao i istrazivati sta i kako zaradjuju. Oni direktno i instantno uticu na moj zivot.
I ponovo ti kazem, ne kuzim te zavjere o likovima ciji su pra-pra-pradjedi bili milioneri. Ne vidim tu nista cudno, sto sad njihovi potomci imaju milijarde i milijarde dolara. Sta je tu zavjera? Problem je sa ovim nasim milionerima. Do prije rata imo tezgu na pijaci, sad ima zgradu, automobile od pola miliona maraka i slicne budalastine. I nikome niju cudno kako je do toga dosaao, odnosno cudno je, ali niko nista ne radi po tome, da se to ispita, da bude transparentnije. Ali se zato ubise 'istrazivajuci' sta tamo neki jevrej u americi ima na svom kontu.
Po mom misljenju ovo mi je sto puta sokatnija vijest i cinjenica, nego nekakvi lehmani, goldmani, rockfelleri itd.
http://www.zurnal.info/home/index.php?o ... &Itemid=27
Ali jbg, ovo nije cool, ovo nije zeitgeist, nisu zavjere, nije in sto bi se reklo.