Gojko Jankovic osudjen na 34 godine zatvora
-
Svemirski_Jebach
#1 Gojko Jankovic osudjen na 34 godine zatvora
Presuda zlocincu iz Foce na Sudu BiH - 34 godine, za silovanja u Foci.
Sta mislite o presudi? Moje misljenje je da bi manje dobio u Haagu, i relativno sam zadovoljan. Doduse, bio bi zadovoljniji da je presuda bila 40 godina ili 45 al' dobro, 34 je dovoljno dugo.
Sta mislite o presudi? Moje misljenje je da bi manje dobio u Haagu, i relativno sam zadovoljan. Doduse, bio bi zadovoljniji da je presuda bila 40 godina ili 45 al' dobro, 34 je dovoljno dugo.
- GandalfSivi
Nece taj vise sunca vidjeti. Sasvim dovoljno.
-
kon-tiki
Slazem se da je dovoljno za to da ce zatvor napustiti samo u kovcegu, cime bi pravda bila zadovoljena. Ama milsim nesto, da li mozda postoji mogucnost da, sad kad skonta gdje je i sta je, da naknadno ponudi saradnju sa sudom i oda sudu neke zanimljive informacije i ponudi svjedocenje. Onda bi mu ga to islo samo na desetak godina. 
-
_ambassador
ja ne shvatam kako u svijetu covjek pocini grozno djelo (5 do 10 ubistava), i presude mu po 500, 900, pa cak i 1300 godina, a kod nas chitav genocid kojem presuda ostavlja mogucnost da putem tih nekih pomilovanja i zavrshi na ulici...
mislim da bi pravilnije bilo: npr. 15 godina po dosudjenom ubistvu, pa ako je ubio 10ero ljudi dobije 150 godina i u najmanju ruku pravda bude ostvarena. a sa ove 34 godine recimo da je osudjen na 3 do 4 godine zatvora po ubistvu... mislim da zivot (pogotovo izgubljeni) vrijedi mnogo vishe.
srecha pa nisam pravnik...
mislim da bi pravilnije bilo: npr. 15 godina po dosudjenom ubistvu, pa ako je ubio 10ero ljudi dobije 150 godina i u najmanju ruku pravda bude ostvarena. a sa ove 34 godine recimo da je osudjen na 3 do 4 godine zatvora po ubistvu... mislim da zivot (pogotovo izgubljeni) vrijedi mnogo vishe.
srecha pa nisam pravnik...
-
JD
a kad nam je zakon naopak_ambassador wrote: mislim da bi pravilnije bilo: npr. 15 godina po dosudjenom ubistvu, pa ako je ubio 10ero ljudi dobije 150 godina
bukvalno te zakon ohrabruje, da ako vec cinis krivicna djela, bolje ih ucini vise jer ces dobiti manju kaznu
jer zamisli, ako uradis 2 ili vise krivicnih djela sa kaznom zatvora 3 godine, ne mogu ti izreci kaznu vecu od 8 godina... koji idiotizam, znaci mozes uraditi 10 takvih djela i opet ces dobiti 8 godina...
to znaci da je ovaj za 1 silovanje mogao dobiti vecu kaznu nego za 15 jer kad se sabiraju kazne ne smiju dostici zbir kazni...
a sto se tice ovog konkretnog slucaja, ne moze izaci ranije, bar ne dok ne odsluzi 3/5 kazne, tek tada ga mogu osloboditi amnestijom ili pomilovanjem
-
mostarac
Ja bi onda tu "damu" lijepo uhapsio i odveo je na prisilni rad na iskopavanju masovnih grobnica da vidi sta su njen muz i njegova raja radili ali mi smo sad u demokratiji pa svaka budala moze reci u TV kameru ono sto misliSmithers wrote:ne znam jestel gledali na bht izvjestaj nakon izricanja presude. pitaju njegovu zenu sta misli o presudi i ona izmedju ostalog kaze: sud je prihvatio svjedocenje šljama i osudio mog muza
i sta covjek rec nakon ovog. zao mi je sto nema smrtne kazne
- zena21
Pas materSmithers wrote:ne znam jestel gledali na bht izvjestaj nakon izricanja presude. pitaju njegovu zenu sta misli o presudi i ona izmedju ostalog kaze: sud je prihvatio svjedocenje šljama i osudio mog muza
i sta covjek rec nakon ovog. zao mi je sto nema smrtne kazne
-
Liska
Ne mozes nista drugo ni ocekivati od zene Gojka Jankovica. Da ima imalo mozga, vec bi raskrstila sa njim. Pa nije vrag da nista nije znala do sada? U ovom slucaju imamo presudu za zlocine, dovoljno dugu, ali se socijalni karakter kazne nece nikada ostvariti. Mi cemo dijeliti ovu zemlju sa zenom Gojka Jankovica i sa njihovom djecom. Nitko ih preodgojiti ne moze. Uvijek se sjetim price za jednog od Skorpiona sa vec poznatog snimka. Uglavnom, ima kcerku od jedno 15-16 godina i ona je na snimku vidjela oca kako ubija one jadnike. Zanijemila je i s ocem vise nije ni pricala, niti ga moze vise smisliti.
-
Svemirski_Jebach
koliko znam u bih nema hotela...nasi zatvori nisu nimalo prijatni