Godisnjica SDA
- Pasiflora
#1 Godisnjica SDA
SUBOTA, 26. MAJ
Sedamnaest godina od osnivanja obilježava “temeljna” bošnjačka stranka - Izetbegovićeva SDA. Eto povoda da se prisjetim prvog velikog mitinga te stranke - na Ilidži - kojem sam bio nazočan u ljeto 1990. Obraća se uspaljenim fanaticima jedan od šefova stranke OMER BEHMEN i vješto komunicira sa publikom. “Nas optužuju dušmani da smo vjerska stranka. Jesmo li mi, braćo i sestre, vjerska stranka?!” “Jeeesmo”, odgovara hor od 6-7 hiljada članova i simpatizera. “E, pa, nismo”, korigira Behmen. “Niiiismo”, odgovaraju članovi i simpatizeri SDA! I tako sedamnaest godina...
Citat iz magazina "Slobodna Bosna"
Sa malom zakasnjenjem, svim clanovima i simpatizerima Stranke Demokratske Akcije, cestitam sedamnaesti rodjendan. Izdrzite jos godinu a onda cete biti punoljetni.
Sedamnaest godina od osnivanja obilježava “temeljna” bošnjačka stranka - Izetbegovićeva SDA. Eto povoda da se prisjetim prvog velikog mitinga te stranke - na Ilidži - kojem sam bio nazočan u ljeto 1990. Obraća se uspaljenim fanaticima jedan od šefova stranke OMER BEHMEN i vješto komunicira sa publikom. “Nas optužuju dušmani da smo vjerska stranka. Jesmo li mi, braćo i sestre, vjerska stranka?!” “Jeeesmo”, odgovara hor od 6-7 hiljada članova i simpatizera. “E, pa, nismo”, korigira Behmen. “Niiiismo”, odgovaraju članovi i simpatizeri SDA! I tako sedamnaest godina...
Sa malom zakasnjenjem, svim clanovima i simpatizerima Stranke Demokratske Akcije, cestitam sedamnaesti rodjendan. Izdrzite jos godinu a onda cete biti punoljetni.
-
zlatan01
#3 Re: Godisnjica SDA
...a ostalim gradjanima BiH sretnu novu 1990. godinu.sitno wrote:Sa malom zakasnjenjem, svim clanovima i simpatizerima Stranke Demokratske Akcije, cestitam sedamnaesti rodjendan...
-
callmethebreeeze
#4 Re: Godisnjica SDA
srecno im bilo. mogli bi se samoukinuti, nema vise potrebe za njihovom politikom. bosnjaci su svoji na svome, bosna je prosperitetna drzava, zivimo u najboljem od svijetova. za eventualne probleme su krivi "drugi".sitno wrote:SUBOTA, 26. MAJ
-
jugoistocnjak
To je stranka u kojoj ljude koji su bili strazari u mlinu i penzionisani u ratu promovisu u cinove generala i i glavne logisticare armije cija zemlja je napadnuta od jedne od najjacih evropskih armija.
To je stranka koja je omogucila svojim clanovima da od 50-godisnjih svrsenih srednjoskolaca postanu magistri nauka.
To je stranka ciji lideri 1991 govorili da ce se lako oni dogovoriti sa Srbima, ali problem su (za njih) "komunjare".
To je stranka koja i sad vise zazire od saradnje sa bilo kojom multietnickom strankom nego sa SNSD-om ili HDZ-om. To je tako jer oni jedni druge hrane. To bi se moglo zvati "simbioza", ili tako nekako, ako se dobro sjecam.
To je stranka koja po svom "defaultu" ne moze pomoci pomirenju naroda u ovoj zemlji.
To je stranka koja se nikako ne moze izjednaciti sa SDS-om ili HDZ-om,
ali i to je stranka koja postaje teret i koja vise ne treba zemlji kao sto je Bosna i Hercegovina.
To je stranka koja je omogucila svojim clanovima da od 50-godisnjih svrsenih srednjoskolaca postanu magistri nauka.
To je stranka ciji lideri 1991 govorili da ce se lako oni dogovoriti sa Srbima, ali problem su (za njih) "komunjare".
To je stranka koja i sad vise zazire od saradnje sa bilo kojom multietnickom strankom nego sa SNSD-om ili HDZ-om. To je tako jer oni jedni druge hrane. To bi se moglo zvati "simbioza", ili tako nekako, ako se dobro sjecam.
To je stranka koja po svom "defaultu" ne moze pomoci pomirenju naroda u ovoj zemlji.
ali i to je stranka koja postaje teret i koja vise ne treba zemlji kao sto je Bosna i Hercegovina.
-
Almir Arnaut-Belli
Stranka Demokratske Akcije-Seks Droga i Alkohol-Samo Dragi Alija
pa ako je on preselio bilo bi dobro da i stranka mu preseli
Musliman po rođenju,Bosanac i Hercegovac u Duši i Srcu a Bogami i tijelu
pa ako je on preselio bilo bi dobro da i stranka mu preseli
Musliman po rođenju,Bosanac i Hercegovac u Duši i Srcu a Bogami i tijelu
-
\/\/\/
jugoistocnjak wrote:To je stranka u kojoj ljude koji su bili strazari u mlinu i penzionisani u ratu promovisu u cinove generala i i glavne logisticare armije cija zemlja je napadnuta od jedne od najjacih evropskih armija.
A sad adiooo.
-
basta sljezove boje
#8 Re: Godisnjica SDA
sto reci, idealno biracko tijelositno wrote:Eto povoda da se prisjetim prvog velikog mitinga te stranke - na Ilidži - kojem sam bio nazočan u ljeto 1990. Obraća se uspaljenim fanaticima jedan od šefova stranke OMER BEHMEN i vješto komunicira sa publikom. “Nas optužuju dušmani da smo vjerska stranka. Jesmo li mi, braćo i sestre, vjerska stranka?!” “Jeeesmo”, odgovara hor od 6-7 hiljada članova i simpatizera. “E, pa, nismo”, korigira Behmen. “Niiiismo”, odgovaraju članovi i simpatizeri SDA! I tako sedamnaest godina...
-
Almir Arnaut-Belli
#9 Re: Godisnjica SDA
nepismeni narod,idolopoklonici,nevjernici...ja ih tako zovem,jer vjera u politici je i dovela do danasnjeg stanja,niko normalan ko vjeruje u Boga ne mrzi,ne potpiruje mrznju itd,odvojiti vjeru od politike i kazniti svakog ko to radi.basta sljezove boje wrote:sto reci, idealno biracko tijelositno wrote:Eto povoda da se prisjetim prvog velikog mitinga te stranke - na Ilidži - kojem sam bio nazočan u ljeto 1990. Obraća se uspaljenim fanaticima jedan od šefova stranke OMER BEHMEN i vješto komunicira sa publikom. “Nas optužuju dušmani da smo vjerska stranka. Jesmo li mi, braćo i sestre, vjerska stranka?!” “Jeeesmo”, odgovara hor od 6-7 hiljada članova i simpatizera. “E, pa, nismo”, korigira Behmen. “Niiiismo”, odgovaraju članovi i simpatizeri SDA! I tako sedamnaest godina...
-
jugoistocnjak
Ja sam jarane u ratu izgubio svu imovinu, protjeran, par rodjaka poginulo u Armiji BiH, ja sam cijelo vrijeme u ratu proveo sa puskom u ruci u Armiji BiH i znam vrlo dobro ko je organizovao otpor agresoru u mjestu gdje sam ja zivio. SDA kadar tamo nije nista organizovao jer su ljudi koji su to trebali voditi bili nesposobni. Oruzje koje su dobili su prodavali, a dio rukovodeceg kadra je nakon toga zbrisao glavom bez obzira u inostranstvo.\/\/\/ wrote:jugoistocnjak wrote:To je stranka u kojoj ljude koji su bili strazari u mlinu i penzionisani u ratu promovisu u cinove generala i i glavne logisticare armije cija zemlja je napadnuta od jedne od najjacih evropskih armija.
![]()
Što im se naprica, čoek. Meni uopste nije cudno sto ti to tako gledas na SDA. Mi znamo da vi + (plusici) mrzite sve sto je odigralo vaznu ulogu u okupljanju Bošnjaka pocetkom rata i vracanju im onoga sto su im koljaci oduzeli oduzeli. I u pravu si kad si rekao da SDA nikada ne moze biti SDS i HDZ, jer se zna ko to moze biti.
A sad adiooo.
Reci bolje sta od ovoga gore nabrojanog nije istina. Hoces da kazes da je mudro i vojnicki ispravno covjeka od 60 godina, bivseg strazara u mlinu proglasiti glavnim logisticarom Armije BiH i dati mu cin generala u trenutku kad zemlja krvari na svakom njenom koraku.
Hoces mozda da negiras da ova stranka i dalje manipulise ljudima iz Srebrenice, isto tako kao sto je to radila i tokom rata.
Hoces mozda da negiras da je SDA na kljucne pozicije prije, tokom a i nakon rata postavljala iskljucivo "mladomuslimane".
Ja jesam Bosnjak, gradjanin Bosne i Hercegovine, ali brate ta stranka vise nama nista dobro ne moze donijeti.
-
Almir Arnaut-Belli
tako care moj,ko u Bosnu nam dirne od njenog naroda gine,tako i SDA,ja sam pola Brcak i sjecam se nacelnika Brckog koji je kriv sto mi je pola familije izginulo 1.maja u Brckom,on je govorio da se ne brinu i mirno sjede,jna je prijateljska,takvih primjera SDa-ovaca je hiljade,ali oni sada drze medije i narod u informativnoj blokadi,neka dođe i taj dan kada cemo svojim svjedocenjima srusiti njihove laži,uz tebe 100 posto brate gdje god se nalaziojugoistocnjak wrote:Ja sam jarane u ratu izgubio svu imovinu, protjeran, par rodjaka poginulo u Armiji BiH, ja sam cijelo vrijeme u ratu proveo sa puskom u ruci u Armiji BiH i znam vrlo dobro ko je organizovao otpor agresoru u mjestu gdje sam ja zivio. SDA kadar tamo nije nista organizovao jer su ljudi koji su to trebali voditi bili nesposobni. Oruzje koje su dobili su prodavali, a dio rukovodeceg kadra je nakon toga zbrisao glavom bez obzira u inostranstvo.\/\/\/ wrote:jugoistocnjak wrote:To je stranka u kojoj ljude koji su bili strazari u mlinu i penzionisani u ratu promovisu u cinove generala i i glavne logisticare armije cija zemlja je napadnuta od jedne od najjacih evropskih armija.
tako care moj,ko u Bosnu nam dirne od njenog naroda gine,tako i SDA,ja sam pola Brcak i sjecam se nacelnika Brckog koji je kriv sto mi je pola familije izginulo 1.maja u Brckom,on je govorio da se ne brinu i mirno sjede,jna je prijateljska,takvih primjera SDa-ovaca je hiljade,ali oni sada drze medije i narod u informativnoj blokadi,neka dođe i taj dan kada cemo svojim svjedocenjima srusiti njihove laži,uz tebe 100 posto brate gdje god se nalazio
![]()
Što im se naprica, čoek. Meni uopste nije cudno sto ti to tako gledas na SDA. Mi znamo da vi + (plusici) mrzite sve sto je odigralo vaznu ulogu u okupljanju Bošnjaka pocetkom rata i vracanju im onoga sto su im koljaci oduzeli oduzeli. I u pravu si kad si rekao da SDA nikada ne moze biti SDS i HDZ, jer se zna ko to moze biti.
A sad adiooo.
Reci bolje sta od ovoga gore nabrojanog nije istina. Hoces da kazes da je mudro i vojnicki ispravno covjeka od 60 godina, bivseg strazara u mlinu proglasiti glavnim logisticarom Armije BiH i dati mu cin generala u trenutku kad zemlja krvari na svakom njenom koraku.
Hoces mozda da negiras da ova stranka i dalje manipulise ljudima iz Srebrenice, isto tako kao sto je to radila i tokom rata.
Hoces mozda da negiras da je SDA na kljucne pozicije prije, tokom a i nakon rata postavljala iskljucivo "mladomuslimane".
Ja jesam Bosnjak, gradjanin Bosne i Hercegovine, ali brate ta stranka vise nama nista dobro ne moze donijeti.
Last edited by Almir Arnaut-Belli on 02/06/2007 18:20, edited 1 time in total.
- suncokret13
jos od 1993 godine,kada su TRGOVALI s Sreberenicom ( ja tebi Srebrenicu - ti meni Vogoscu - TRAMPA )......tada je Srebrenica bila otpisana.jugoistocnjak wrote:\/\/\/ wrote:jugoistocnjak wrote:To je stranka u kojoj ljude koji su bili strazari u mlinu i penzionisani u ratu promovisu u cinove generala i i glavne logisticare armije cija zemlja je napadnuta od jedne od najjacih evropskih armija.
To je stranka koja je omogucila svojim clanovima da od 50-godisnjih svrsenih ................ .......... Oruzje koje su dobili su prodavali, a dio rukovodeceg kadra je nakon toga zbrisao glavom bez obzira u inostranstvo.
Hoces mozda da negiras da ova stranka i dalje manipulise ljudima iz Srebrenice, isto tako kao sto je to radila i tokom rata.Hoces mozda da negiras da je SDA na kljucne pozicije prije, tokom a i nakon rata postavljala iskljucivo "mladomuslimane".
pa dobili su tone i tone para za pomoc Srebrenici ..........a dali su Srebrenici ?
zalosno sto se i dan danas potkusurivaju preko srebrenice i srebrenicana.....
-
jugoistocnjak
Hoces li mozda da kazes da je Bracika rekao nesto sto mozda nije tacno?VMG wrote:Put, kako treba sa neprijateljem,pokazao nam je Bracika.Ma sta se imas boriti,cetvrta je to sila Evrope.Balijo sagni glavu i dobices 50 000 Km.
DOBRO NAM DOSAO PREMIJERU.
Hoces li mozda da kazes da SDA ministri u Vladi RS-a Dodika ne oslovljavaju sa Premijeru ili mozda sa gospodine Premijeru, sto je jos vjerovatnije. Nemam ja namjeru braniti Braciku, uostalom vjerujem da on to moze sam bolje raditi nego sto bih mu ja to pruzio. Nema to veze sa "saginjanjem glave" i "cetvrtom silom u Evropi", kao sto ti sugerises. Tebi se to sve zbrckalo ili se samo tako pravis.
Treba li reci da SDA pred svake izbore posebno i masovno zloupotrebljava dzamije i dzume kada preko hozda i muftija salje direktne poruke za koga bi Bosnjaci trebali glasati. Naravno da i muftija moze imati svoj homo-politikus, ali privatno kad dodje kod glasacke kutije ili kad diskutuje na nekom privatnom sijelu. Dzamije i mihrabi nisu njihove privatne prcije pa da ih tako zlupotrebljavaju. To bi bilo slicno kao kad bi neki hirurg rekao pacijentu da ce ga operisati ali ako glasa za njegovu politicku opciju.
SDA jeste imala namjeru da u Bosni i Hercegovini vlada preko jednog broja "begovskih familija", sto naravno nema nikakve veze ili moze biti povod za agresiju na BiH. To je vidljivo i sada ako se pogleda spisak direktora visokoprofitabilnih javnih preduzeca i uporedi sa tzv."mladomuslimanskim porodicama".
SAD jeste i u trenucima kad je stanje u ovoj zemlji bilo najteze odbijala pomoc ljudi koji nisu bili iz tog kruga ili njeni odani clanovi. Tako se odnosila i prema nagradjivanju najzasluznijih.
Dva primjera koje licno znam.
Ferid Buljubasic, briljantni intelektualac, vojni strucnjak, prijeratni podpukovnik, najbolji u klasi tokom svog skolovanja, od Tita nagradjen pistoljem, rat proveo u redovima Armije, kraj rata je docekao kao pukovnik Armije BiH zato jer je stranacki nepodoban.
Rahmetli Zaim Imamovic. Heroj odbrane Gorazda. Covjek koji je najzasluzniji sto sada FBiH dopire do Drine. Licno sam slusao njegove price o njegovom sikaniranju od strane ljudi iz vrhuske tadasnje SDA, samo zato jer se nije uklapao u njihove planove i nije htio prihvatiti clanstvo u SDA.
Jeste ova stranka imala pozitivnih poteza, ali multietnicka ili gradjanska Bosna i Hercegovina, sto bi bio prvenstveno cilj Bosnjaka se ne moze ostvariti sa SDA. Jednostavno, ova stranka je postala teret napretku Bosne i Hercegovine.
-
Almir Arnaut-Belli
jean veliki covjek je rekao da istina je istina i nikada nece biti laz, pa makar laz poinovljena hiljadu puta nece biti istina ,time je zavrsila era gebelsa-SDA je na osnovu gebelsove politike 17 godina na vlasti,uskoro odlaze u proslost a da ce odgovarati svko ko je uprljan krvlju nevinim to sigurno dok zivi i posljednji Bosanac i Hercegovac koji je branio BiH i mi smo svjedoci svega ,mi cemo i suditi,zivim za taj dan da jednom se zavrsi ovo sto nam upropasti mladost....jugoistocnjak wrote:Hoces li mozda da kazes da je Bracika rekao nesto sto mozda nije tacno?VMG wrote:Put, kako treba sa neprijateljem,pokazao nam je Bracika.Ma sta se imas boriti,cetvrta je to sila Evrope.Balijo sagni glavu i dobices 50 000 Km.
Hoces li mozda da kazes da SDA ministri u Vladi RS-a Dodika ne oslovljavaju sa Premijeru ili mozda sa gospodine Premijeru, sto je jos vjerovatnije. Nemam ja namjeru braniti Braciku, uostalom vjerujem da on to moze sam bolje raditi nego sto bih mu ja to pruzio. Nema to veze sa "saginjanjem glave" i "cetvrtom silom u Evropi", kao sto ti sugerises. Tebi se to sve zbrckalo ili se samo tako pravis.
Treba li reci da SDA pred svake izbore posebno i masovno zloupotrebljava dzamije i dzume kada preko hozda i muftija salje direktne poruke za koga bi Bosnjaci trebali glasati. Naravno da i muftija moze imati svoj homo-politikus, ali privatno kad dodje kod glasacke kutije ili kad diskutuje na nekom privatnom sijelu. Dzamije i mihrabi nisu njihove privatne prcije pa da ih tako zlupotrebljavaju. To bi bilo slicno kao kad bi neki hirurg rekao pacijentu da ce ga operisati ali ako glasa za njegovu politicku opciju.
SDA jeste imala namjeru da u Bosni i Hercegovini vlada preko jednog broja "begovskih familija", sto naravno nema nikakve veze ili moze biti povod za agresiju na BiH. To je vidljivo i sada ako se pogleda spisak direktora visokoprofitabilnih javnih preduzeca i uporedi sa tzv."mladomuslimanskim porodicama".
SAD jeste i u trenucima kad je stanje u ovoj zemlji bilo najteze odbijala pomoc ljudi koji nisu bili iz tog kruga ili njeni odani clanovi. Tako se odnosila i prema nagradjivanju najzasluznijih.
Dva primjera koje licno znam.
Ferid Buljubasic, briljantni intelektualac, vojni strucnjak, prijeratni podpukovnik, najbolji u klasi tokom svog skolovanja, od Tita nagradjen pistoljem, rat proveo u redovima Armije, kraj rata je docekao kao pukovnik Armije BiH zato jer je stranacki nepodoban.
Rahmetli Zaim Imamovic. Heroj odbrane Gorazda. Covjek koji je najzasluzniji sto sada FBiH dopire do Drine. Licno sam slusao njegove price o njegovom sikaniranju od strane ljudi iz vrhuske tadasnje SDA, samo zato jer se nije uklapao u njihove planove i nije htio prihvatiti clanstvo u SDA.
Jeste ova stranka imala pozitivnih poteza, ali multietnicka ili gradjanska Bosna i Hercegovina, sto bi bio prvenstveno cilj Bosnjaka se ne moze ostvariti sa SDA. Jednostavno, ova stranka je postala teret napretku Bosne i Hercegovine.
-
Almir Arnaut-Belli
a nisi toliko da bi izdao neprijatelju rodbinu i poznanike itd,jer izdaja 1992 je znacila smrt,danas je to fraza,za mene je bilo i ostalo ko izda pizdasulesavic wrote:Za 50.000 KM sam spreman vrlo nisko pasti...VMG wrote:Put, kako treba sa neprijateljem,pokazao nam je Bracika.Ma sta se imas boriti,cetvrta je to sila Evrope.Balijo sagni glavu i dobices 50 000 Km.
-
Almir Arnaut-Belli
pa pitaj podrinjce koji prezivise 1992,a takođe mnogobrojne povratnike koji i dalje zive u nadi za povratak-osim kozlucana o kojima bracika svakodnevno govoricyprus wrote:Može li mi to neko objasnit koga je Bracika izdo i na koji način?
- cyprus
Dobro, pitam i podrinjce, sve, kogod zna odgovor na ovo moje pitanje: koga i na koji način je izdo Bracika?Almir Arnaut-Belli wrote:pa pitaj podrinjce koji prezivise 1992,a takođe mnogobrojne povratnike koji i dalje zive u nadi za povratak-osim kozlucana o kojima bracika svakodnevno govori
-
Almir Arnaut-Belli
ja znam da je za povratak od 17 milijardi sve potroseno,a ko je potrosio kako i koliko ne znam,jer ni marke nisam ja
a to sto on danas zivi u RS i hvali se time to je njegov problem,sjecam se da je isti taj narod vodio u povratak i to on predvodnik a danas zagovara RS,prije rata je bio Titov omladinac,a zalosno je sto je dio politicke scene u BiH uz duzno stovanje njega i njegovih poslodavaca,znam da dok je bio u Tuzli da je vise para popio i potrosio na sebe i sebi bliznje nego sto je vratio ljudi na ognjista,a da je borac za povratnicke pare siguran sam,i da ti kazem u TK zivi 45000 podrinjaca pa pitaj sto i njih ne vrtati,takođe obiđi povratnike od Snagova pa na dalje nemaju sta da jedu,a sreca da imaju vodu i struju,a bracika ljubi guzicu dodiku pa probudi se malo,a skoro je bilo u novinama gdje je 1600000 km,mozda i to je samo dim
a to sto on danas zivi u RS i hvali se time to je njegov problem,sjecam se da je isti taj narod vodio u povratak i to on predvodnik a danas zagovara RS,prije rata je bio Titov omladinac,a zalosno je sto je dio politicke scene u BiH uz duzno stovanje njega i njegovih poslodavaca,znam da dok je bio u Tuzli da je vise para popio i potrosio na sebe i sebi bliznje nego sto je vratio ljudi na ognjista,a da je borac za povratnicke pare siguran sam,i da ti kazem u TK zivi 45000 podrinjaca pa pitaj sto i njih ne vrtati,takođe obiđi povratnike od Snagova pa na dalje nemaju sta da jedu,a sreca da imaju vodu i struju,a bracika ljubi guzicu dodiku pa probudi se malo,a skoro je bilo u novinama gdje je 1600000 km,mozda i to je samo dim
-
Almir Arnaut-Belli
a zaboravio sam da je bio i SDA,pa zasto sutra da ne bude SNSD
- Pasiflora
Negdje sam procitao da - Covjek koji ne mjenja svoj stav nije ljudsko bice nego spomenik.Almir Arnaut-Belli wrote:...,sjecam se da je isti taj narod vodio u povratak i to on predvodnik a danas zagovara RS,prije rata je bio Titov omladinac,...