LP
Godisnji obracun 2011 - novi obrasci???
Moderator: anex
-
toyoo
#1 Godisnji obracun 2011 - novi obrasci???
ima li neko od kolega racunovodja ove nove obrasce za godisnji obracun u elektronskoj verziji? kakva su iskustva sa popunjavanjem kolone "prethodna godina"?
LP
LP
-
enx
#2 Re: Godisnji obracun 2011 - novi obrasci???
U skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji, prilikom predaje finansijskih izvještaja, pravna lica dužna su uz izvještaje dostaviti i CD sa svojim snimljenim podacima iz obračuna.
Na stranici apif.ba bi trebali biti novi obrasci i program na kojem ćete obraditi završni.
Na stranici apif.ba bi trebali biti novi obrasci i program na kojem ćete obraditi završni.
-
toyoo
#3 Re: Godisnji obracun 2011 - novi obrasci???
da druze, vidio sam ovo na stranici Afip-a. mislio sam na popunjavanje obrazaca u Excel-u, koji se mogu printati i predati nadleznim u Afip-u. Ja imam program al sa starim obrascima (koji btw.mogu dalje proslijediti ako nekom treba). 
- žulijan asanž
#4 Re: Godisnji obracun 2011 - novi obrasci???
prethodni period je uvijek problematičan, posebno kod banaka, pazite na to dobro.......mislim da nigdje nije definisano kako ćete razlagati pojedine stavke koje su po novim pravilima sintetizirane i obratno - kako ćete sintetizirati stavke koje su starim pravilima prikazane analitički.....
-
toyoo
#5 Re: Godisnji obracun 2011 - novi obrasci???
upravo je o tom problemu najvise diskutovano na seminaru. Iako je ta kolona "prethodni period" nebitna, jer afip je nece ponovo unositi u svoj sistem, al ipak insistiraju da se popuni...