"God bless America!" - said Reis-ul-Ulema

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ImageImageImageImage
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

ejub wrote:
kub lajkan wrote:
mIRCerka wrote: ejubeeeeeeeeee pukla sijalica, opet je mrak ejubeeeeeeeee :D
Da je ejubu pukla samo sijalica bilo bi super... :D
Paša moj i to solidni ja zadovoljan sa svojim zivotom.
A za vas nekoliko ja neznam sta je rjesenje??????? :( .Da osnujete kakvu sektu pod nazivom "mrzitelji svega i svacega"???
Stvarno ...............
Pa ljubavnici Islama - sto ne odete Arapima blagosiljati Ameriku?

I onda pricati - kako ste na strani koja se ne mjenja svako 2 centa koja uplatis Ceri na racuncic, i jos isprintas koju plaketicu.

Rejz se udojstojio zemlju koja je - iselila 300.000 Bosnjaka, u emigrantska govna, s kojim se ova zemlja dize i zida, s misicima i mozgovima prodanim u pola cijene, Cera se nasao - blagosiljati. Znas sto? Njemu ne smetaju, a posalju koji dolarcic, koji i do njegovih dvora dodje. I tako dok nasi doktori nauka i inzinjeri - odraduju duplu smjenu po fabrika, nasao se prodavac have Bozije - da blagosilja - Ameriku, opet, u cije ime? U cije ime on blagosilja i odakle - u poziciji - da blagosilja?

Kaze neko - SPC i IZ - nisu iste. Iste su. Unistavaju isti narod. Bosanski (koji naravno ne postoji). Drukcijim metodama. Jer - IZ je kljucni problem - komunisit. I to je sigurna prica koju vole cuti i u Njemackoj i u Turskoj i u Saudijskoj i u Americi. Ono - kontra komunizma, oni su kriv sto su kod nas se pojavila Wehabije i Mujjahidi nakon represije bilo kakve vjere i vjerovanja (ne objasnse kako oni opstase, i iskolovase se) - blagosiljamo Americi na Daytonu, Europi na Haskom sudu koji presudi da nije bilo agresije Srbije, a mi imamo dokaze da je agresiju izvrisla i Rumunija i Rusija i Grcka, jer su njeni gradjani ovdje ratovali, ali - opet rekoh - prodaju se govori, skupljaju plakete, i kljucna pitanja, ona cetnika, balija i ustasa, kljucno je da se ona ne pokrecu i zamrznu u vremenu i prostoru barem jedno 50-100 godina. Jer da se pokrenu - Ameriku bi Cera prvi iz Quanetnama blagosiljao sa "Muslim Brotherhood of Bosnia" Egipatska verzija 2.0 softwera zvani Mladi Muslimani. A mozda i sto je u Chicagu malo se bavio, kontra-spijunaznim aktivnostima, jerbo - sta je primarna djelatnost efendija podobnih komunistickom rezimu iz komunistickog rezima bila? U kapitalistickom svijetu? U cetnickoj prestolinici Chicago? A ja, pravimo se da je to neki drugi zivot, drugo vrijeme, trece seme, UDBA-ske dileme.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

ejub wrote:
kub lajkan wrote:
ejub wrote:Paša moj i to solidni ja zadovoljan sa svojim zivotom.
A za vas nekoliko ja neznam sta je rjesenje??????? :( .Da osnujete kakvu sektu pod nazivom "mrzitelji svega i svacega"???
Stvarno ...............
Znam, znam... trebamo se lijeciti... i sagledati stvarnost kakva jest... pa ce nam biti puno lakse i bolje... jer prosla su vremene kad Bosnjaci nisu smjeli razmisljati svojom glavom...

To sam naucio... daj da malo krenemo na sljedeci level...
To se ti osjecas sposobnim da tako brzo prelazis gradivo :lol:
Moras prvo da utvrdiš ovo gradivo
Vjeruj mi na rijec da jako brzo usvajam nove tehnologije... zato slobodno pitchi dalje s gradivom...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:ImageImageImageImage
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ahmmed wrote:
_BosanaC wrote:
Ahmmed wrote: Islamskoj zajednici u BiH može se štošta prigovoriti.....No, stavljati je u istu ravan sa značajnim dijelovima Katoličke crkve i najvećim dijelom Pravoslavne........
Samo sam cekao ovaj dio :-) :-)
Drago mi je da si dočekao..... :-) :-) :-) Opet ću ponoviti, mnogo što šta mi smeta kad je IZ BiH u pitanju.....No, porediti je sa vjerskim zajednicama, a posebno Srpskom pravoslavnom crkvom, iz koje više od deceniju nije bilo glasa razuma, koja je, što je dokumentirano, blagoslovila zločine nad onima koji nisu Srbi po njihovoj mjeri, koja je , bez ikakvih problema blagosiljala temelje srušenih džamija, kao mjesta na kojima su nikle pravoslavne crkve, koja je , najotvorenije moguće pozivala na progon i uništavanje svega onoga što nije u skladu svetosavljem.......pretjerano je i zamagljuje suštinu stvari, jer, definitivno, nisu svi podjednako krivi za ztlo koje se dogodilo BiH. Ili, Bosanac, možda , jesu?Hoćemo li o podjednakoj krivici i građanskom ratu? :D
Necemo jos :D

Ali ce se na zalost ovakvom posljeratnom retorikom uvazeni Reis izboriti upravo za to... Izjednacenu krivnju i ne ni gradjanski, nego vjerski rat.
ejub

Post by ejub »

_BosanaC wrote:
Ahmmed wrote:
_BosanaC wrote: Samo sam cekao ovaj dio :-) :-)
Drago mi je da si dočekao..... :-) :-) :-) Opet ću ponoviti, mnogo što šta mi smeta kad je IZ BiH u pitanju.....No, porediti je sa vjerskim zajednicama, a posebno Srpskom pravoslavnom crkvom, iz koje više od deceniju nije bilo glasa razuma, koja je, što je dokumentirano, blagoslovila zločine nad onima koji nisu Srbi po njihovoj mjeri, koja je , bez ikakvih problema blagosiljala temelje srušenih džamija, kao mjesta na kojima su nikle pravoslavne crkve, koja je , najotvorenije moguće pozivala na progon i uništavanje svega onoga što nije u skladu svetosavljem.......pretjerano je i zamagljuje suštinu stvari, jer, definitivno, nisu svi podjednako krivi za ztlo koje se dogodilo BiH. Ili, Bosanac, možda , jesu?Hoćemo li o podjednakoj krivici i građanskom ratu? :D

Ali ce se na zalost ovakvom posljeratnom retorikom uvazeni Reis izboriti upravo za to... Izjednacenu krivnju i ne ni gradjanski, nego vjerski rat.
Ma bravo pasa moj,po vama bi ga trebalo u Hag poslati!!!!!!!!!!!

Ali nece moci ove noci ,kao sto si rekao nista vas niko nepita :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ejub wrote:
Ma bravo pasa moj,po vama bi ga trebalo u Hag poslati!!!!!!!!!!!

pa u Haag ja ne bih, ali bih pred Sud BiH....

obrazli ciko u okcu dodje povratnicima u istocnu bosnu i kaze ALLAH CE VAS NAGRADIT i ode istom tom meckom, ne ostavljajuci ni marke ljudima za obnovu, rekonstrukciju ili bilo sta drugo...

a kad se treba slikat sa americkim turistima, zovu se fotografi expressa i avaza da ovjekovjece obilaz nastradalih stranaca...
od politicara to mogu ocekivati, od vjerskog sluzbenika ne...

ali, mi bolje nismo ni zasluzili...

:D:D:D:D

yoyo, nek neko upali svjetlo :D Vec treci put pushimo :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote: Ma bravo pasa moj,po vama bi ga trebalo u Hag poslati!!!!!!!!!!!

Nas? :D Ja pricam u svoje ime. A ti se sturi i dalje svrstavajuci me u neki tor :-)

A vidjecemo sta ce biti kada hrane po kontejnerima nestane... Kada dodju penzionerski dani, a prije ce tebi doci nego meni, za to se ne brini :D

A znas kako kazu - ko se zadnji smije... :-) :-) :-)
ejub

Post by ejub »

_BosanaC wrote:

Nas? :D Ja pricam u svoje ime. A ti se sturi i dalje svrstavajuci me u neki tor :-)

A vidjecemo sta ce biti kada hrane po kontejnerima nestane... Kada dodju penzionerski dani, a prije ce tebi doci nego meni, za to se ne brini :D

A ti to pricas u svoje ime :-) Pa dobro je da mozes pricati u svoje ime ,u onom sistemu koji ti hvalis to je bio problem.

A usput da ti nisi kakav vidovnjak :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote:
_BosanaC wrote:

A ti to pricas u svoje ime :-) Pa dobro je da mozes pricati u svoje ime ,u onom sistemu koji ti hvalis to je bio problem.

Velis bio problem? :-) Jel' ja vise vjerujem sebi ili tebi, moj @ejube? :D

Nego, kazem ti ja, cek da se kontejneri isprazne ;) A drago mi je da je tebi dobro. To je najbitnije.
marijindvorac

Post by marijindvorac »

_BosanaC wrote:
Ahmmed wrote:Drago mi je da si dočekao..... :-) :-) :-) Opet ću ponoviti, mnogo što šta mi smeta kad je IZ BiH u pitanju.....No, porediti je sa vjerskim zajednicama, a posebno Srpskom pravoslavnom crkvom, iz koje više od deceniju nije bilo glasa razuma, koja je, što je dokumentirano, blagoslovila zločine nad onima koji nisu Srbi po njihovoj mjeri, koja je , bez ikakvih problema blagosiljala temelje srušenih džamija, kao mjesta na kojima su nikle pravoslavne crkve, koja je , najotvorenije moguće pozivala na progon i uništavanje svega onoga što nije u skladu svetosavljem.......pretjerano je i zamagljuje suštinu stvari, jer, definitivno, nisu svi podjednako krivi za ztlo koje se dogodilo BiH. Ili, Bosanac, možda , jesu?Hoćemo li o podjednakoj krivici i građanskom ratu? :D
Sto kazu, polupraznu casu mozes da gledas kao na pola punu ili na pola praznu. SPC je sranje na svoj nacin i tu nema govora. Poenta je da se ovdje koristi napad na SPC kao odbrana IZ. Zavirimo najprije u tudje dvoriste.
IZ je nasa stvarnost. IZ bi mogla da bude nada i vodilja ali to nije. Jer IZ ustvari ne postoji: postoji reis i bog i niko vise.
A posto reis dobro zna da mu niko nista ne moze a po naravi nije bas svetackog karaktera ne ostaje nista drugo nego da se reisov teflon s vremena na vrijeme izglanca sa kritikom drugih--u ovom slucaju pravoslavne crkve.
Na taj nacin narode moze da vam bude jasnije da je IZ zdrava i jaka i da je reis bogomdani vodja.
Obzirom da u vodjstvo spada i moral, svi vi koji vidite pravu sliku situacije znajte da ste u zabludi. Cak i oni iz IZ koji u stampi otvoreno kritikuju postupke reisa. Znaci, vase moralne vrijednosti su u pitanju a ne reisove.
Dole sa SPC!
ejub

Post by ejub »

_BosanaC wrote:
ejub wrote:
_BosanaC wrote: Nas? :D Ja pricam u svoje ime. A ti se sturi i dalje svrstavajuci me u neki tor :-)

Nego, kazem ti ja, cek da se kontejneri isprazne ;) A drago mi je da je tebi dobro. To je najbitnije.

Meni je dobro a ti vidim plaho mi se sikiraš,kako za sebe tako i za ostale
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote:
_BosanaC wrote:
ejub wrote: A ti to pricas u svoje ime :-) Pa dobro je da mozes pricati u svoje ime ,u onom sistemu koji ti hvalis to je bio problem.

Ima nas kojim je obraz bitan i na ovom svijetu, moj Ejube... Ali ima i onih koji zaboravise gdje je obraz a gdje guzica... Poput toga koga ti toliko ljubis... U obraz.
ejub

Post by ejub »

_BosanaC wrote:
ejub wrote:
_BosanaC wrote: Velis bio problem? :-) Jel' ja vise vjerujem sebi ili tebi, moj @ejube? :D

Ima nas kojim je obraz bitan i na ovom svijetu, moj Ejube... Ali ima i onih koji zaboravise gdje je obraz a gdje guzica... Poput toga koga ti toliko ljubis... U obraz.
Tebi obraz bitan???????????????'' :shock:
Pa tebi da je obraz bitan ne bi pisao ovo sto pises ?
Ne bi kukao za onim vaktom kad si mogao stomak natrpati (jer ti je to najvaznije )a nije te bilo briga ko ti je na vlasti ,je li te krsti lil te pljuje ,je li ti se djete zove Dragutin ili Slavoljub,tebi je bitno da ti je supak pun cvaraka i rakije prepecenice

E zaomi je donji si kume,ali imas mogusnost..................preseli se preko reke
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote: Tebi obraz bitan???????????????'' :shock:
Ne bi kukao za onim vaktom kad si mogao stomak natrpati (jer ti je to najvaznije )a nije te bilo briga ko ti je na vlasti ,je li te krsti lil te pljuje ,je li ti se djete zove Dragutin ili Slavoljub,tebi je bitno da ti je supak pun cvaraka i rakije prepecenice

E zaomi je donji si kume,ali imas mogusnost..................preseli se preko reke
Izvini, ali zaboravih na pravila igre... Obraz je cist samo ako lizes supak reisu, vjerujes u Aliju, smatras da je Dejton pravo i jedino moguce rjesenje za buducnost BiH, i ako si glasao za Harisa na zadnjim izborima :D

Te naravno, ako si brat, musliman... A ako nisi onda i onako nemas obraza... A sto bi rekli ovi islamski demokrate - imas mogucnost da se i selis odavde ako ti se ne svidja... Ne znam samo sto me ta retorika na Karadzicevu podsjeca sve vise.

Najbolje je da okacis Karadzicevu sliku u dnevnu, ali sto prije.
amrino

Post by amrino »

:lol:

Joj kako se ovdje kuha...dobro je da sam izvrsila povlacenje na vrijeme... :D
ejub

Post by ejub »

_BosanaC wrote:

Izvini, ali zaboravih na pravila igre... Obraz je cist samo ako lizes supak reisu, vjerujes u Aliju, smatras da je Dejton pravo i jedino moguce rjesenje za buducnost BiH, i ako si glasao za Harisa na zadnjim izborima :D

Te naravno, ako si brat, musliman... A ako nisi onda i onako nemas obraza... A sto bi rekli ovi islamski demokrate - imas mogucnost da se i selis odavde ako ti se ne svidja... Ne znam samo sto me ta retorika na Karadzicevu podsjeca sve vise.

Ma jok obraz ti je cist ako pljujes po rametli Aliji ,reisu Cericu i svemu onome sto nesto znaci za Bosnjake -Muslimane a zalis za vremenom kad se ti isti Muslimani nisu smjeli previse cuti zbog toga sto ih se slalo po zatvorima i sl

E zao mi je ,po neznam koji put :( u manjini si kume
I ako pratis utakmivce pa kad domaci navijaci skandiraju gostujucim "malo vas je ,malo vas je p......

A ti imas mogucnost da selis ako ti se ovdje klima nesvidja
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote:
_BosanaC wrote:

Ma jok obraz ti je cist ako pljujes po rametli Aliji ,reisu Cericu i svemu onome sto nesto znaci za Bosnjake -Muslimane a zalis za vremenom kad se ti isti Muslimani nisu smjeli previse cuti zbog toga sto ih se slalo po zatvorima i sl

I ako pratis utakmivce pa kad domaci navijaci skandiraju gostujucim "malo vas je ,malo vas je p......

Znam ja da bi ti volio da ja odselim, kume... Ali nece moci ove noci ;) A ti se trudi i dalje.
ejub

Post by ejub »

_BosanaC wrote:
ejub wrote:
_BosanaC wrote: Izvini, ali zaboravih na pravila igre... Obraz je cist samo ako lizes supak reisu, vjerujes u Aliju, smatras da je Dejton pravo i jedino moguce rjesenje za buducnost BiH, i ako si glasao za Harisa na zadnjim izborima :D

Znam ja da bi ti volio da ja odselim, kume... Ali nece moci ove noci ;) A ti se trudi i dalje.
Ma nije problem u meni ,tebi sve smeta ovdje :lol:
Neznam hoces li sve ovo izdrzati a nemislim da ce nam se reis skoro mjenjati :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote:
_BosanaC wrote:
ejub wrote: Ma jok obraz ti je cist ako pljujes po rametli Aliji ,reisu Cericu i svemu onome sto nesto znaci za Bosnjake -Muslimane a zalis za vremenom kad se ti isti Muslimani nisu smjeli previse cuti zbog toga sto ih se slalo po zatvorima i sl

Neznam hoces li sve ovo izdrzati a nemislim da ce nam se reis skoro mjenjati :roll:
Naravno da nije problem u tebi, pa kako bi bio? :-) Ko je jos priznao na ovim prostorima da je problem u njemu? :D Vazda su drugi krivi za sve, pa taman bili i u manjini :D
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Kemale sine daj onu lopatu babi da dovedem ovo malo ured. :D
koji vam je , stvarno smo NATAKARENI zadnjih dana.

Ako mene pitate. PUN mi je .urac i rejsa i IZ i crkvenjaka i popova i hodza .Samo palamude i hebu narod uzduz i popreko., treba sve to nacerasu rikverc i tivra ih u bogomolje. Koji ce moj oni na tv-u i u politici.

Aj sad lagano :run:
musketir

Post by musketir »

ejub wrote:
_BosanaC wrote:
ejub wrote: Ma jok obraz ti je cist ako pljujes po rametli Aliji ,reisu Cericu i svemu onome sto nesto znaci za Bosnjake -Muslimane a zalis za vremenom kad se ti isti Muslimani nisu smjeli previse cuti zbog toga sto ih se slalo po zatvorima i sl

zasto bi mjenjali reisa?

covjek dobrog zdravlja i debele vratine,neka ga,to je znak dugog zivota pa ce jos dugo kupiti "cafirske" nagrade po Europi i Svijetu.narocito one koje imaju dolarsku i eursku tezinu.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Ahmmed wrote:Opet ću ponoviti, mnogo što šta mi smeta kad je IZ BiH u pitanju.....No, porediti je sa vjerskim zajednicama, a posebno Srpskom pravoslavnom crkvom, iz koje više od deceniju nije bilo glasa razuma, koja je, što je dokumentirano, blagoslovila zločine nad onima koji nisu Srbi po njihovoj mjeri, koja je , bez ikakvih problema blagosiljala temelje srušenih džamija, kao mjesta na kojima su nikle pravoslavne crkve, koja je , najotvorenije moguće pozivala na progon i uništavanje svega onoga što nije u skladu svetosavljem.......pretjerano je i zamagljuje suštinu stvari, jer, definitivno, nisu svi podjednako krivi za ztlo koje se dogodilo BiH. Ili, Bosanac, možda , jesu?Hoćemo li o podjednakoj krivici i građanskom ratu? :D
A jel se smije :D bar maaaaaaaaalkice usporediti... recimo, kad vidimo da i Kacavenda i Ceric zive raskosno, u zemlji u kojoj je sramota biti bogat i debeo, i to raskosno zive tako sto, izmedju ostalog, od svakog umrlog uzmu po 50-100 maraka... jel smijemo tad reci da su oni po tome nalik, da prostis, ko jaje jajetu?

Ili cinjenica sto je Pravoslavna bila u ratu to sto je bila, a Islamska to sto je bila, podrazumijeva svaku zabranu, da prostis, uporedjivanja njih dvije?
amrino

Post by amrino »

kub lajkan wrote:
Ahmmed wrote:Opet ću ponoviti, mnogo što šta mi smeta kad je IZ BiH u pitanju.....No, porediti je sa vjerskim zajednicama, a posebno Srpskom pravoslavnom crkvom, iz koje više od deceniju nije bilo glasa razuma, koja je, što je dokumentirano, blagoslovila zločine nad onima koji nisu Srbi po njihovoj mjeri, koja je , bez ikakvih problema blagosiljala temelje srušenih džamija, kao mjesta na kojima su nikle pravoslavne crkve, koja je , najotvorenije moguće pozivala na progon i uništavanje svega onoga što nije u skladu svetosavljem.......pretjerano je i zamagljuje suštinu stvari, jer, definitivno, nisu svi podjednako krivi za ztlo koje se dogodilo BiH. Ili, Bosanac, možda , jesu?Hoćemo li o podjednakoj krivici i građanskom ratu? :D
A jel se smije :D bar maaaaaaaaalkice usporediti... recimo, kad vidimo da i Kacavenda i Ceric zive raskosno, u zemlji u kojoj je sramota biti bogat i debeo, i to raskosno zive tako sto, izmedju ostalog, od svakog umrlog uzmu po 50-100 maraka... jel smijemo tad reci da su oni po tome nalik, da prostis, ko jaje jajetu?

Ili cinjenica sto je Pravoslavna bila u ratu to sto je bila, a Islamska to sto je bila, podrazumijeva svaku zabranu, da prostis, uporedjivanja njih dvije?
Haj se malo raspitaj o tome koliko kosta umiranje "kod reisa" a koliko kod onih sto se izjasnjavaju kao "ostali" pa kad se raspitas- uporedi cijene pa mi javi... :-)
ejub

Post by ejub »

_BosanaC wrote:
ejub wrote:
_BosanaC wrote: Znam ja da bi ti volio da ja odselim, kume... Ali nece moci ove noci ;) A ti se trudi i dalje.
Naravno da nije problem u tebi, pa kako bi bio? :-) Ko je jos priznao na ovim prostorima da je problem u njemu? :D Vazda su drugi krivi za sve, pa taman bili i u manjini :D
Bice to dobro ,samo se ti nemoj previse nervirati
Locked