Go Selma... go !!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Fair Life

#1 Go Selma... go !!

Post by Fair Life »

Image

Selmina prva trka je u Petak 13 Jula... kvalifikacije na 800m.

Evo jednog clanka o njoj koji je izasao danas:
http://www.nswathletics.org.au/

Sve rezultate iz Ostrave mozete pratiti ovdje:
http://www.iaaf.org/WYC07/results/byEvent.html

I nesto od prije dvije godine... ispod.

Image

Go Selma... go !!
nineac

Post by nineac »

E moj fair to je tuga i zalost.
ja sam u sportu, sta je samo nasih sportasa u USA koji pale i zare a BiH se prakticno odrekla istih!
Fair Life

Post by Fair Life »

nineac wrote:E moj fair to je tuga i zalost.
ja sam u sportu, sta je samo nasih sportasa u USA koji pale i zare a BiH se prakticno odrekla istih!
Selma je rodjena u Sydney-u...

Njezini roditelji su takodjer atleticari (danas veterani), ali u onoj Jugoslaviji
su bili reprezentativci. Otac maratonac, a mati uspjesna na 400 i 800
metara. Mislim da Selmina mama jos drzi najbolji bosanskohercegovacki
rezultat na 400 i 800 metara.

400 m. (53'' 8+) 06 Jul 85, Sarajevo

800 m. (2' 03'' 02) 22 Jun 85, Zagreb

PS Selmina starija sestra je trenutno u Engleskoj... "vozi" kajak.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Za ovu sam djevojku cuo zahvljujuci Fairu-u i od prije, bila je tema na Ostali Sportovi. Sta reci? Samo naprijed. Atletika je fin sport, iako su komercijalne mogucnosti limitirane ali je tu druzenje i zdravlje, najbitnije, a i koje skolarina za fakultet, vjerovatno.

U Americi, manji univerziteti potenciraju atletiku, jer tako mogu svoje ime probiti u poredenju s drugim velikim univerzitetima koji ganjaju standardno ragbi, kosarka, i baseball/softball, nogomet za djevojke, hokej...

Imamo momka jednog, koji igra za Michigan State University trenutno, ja mislim da je izmedju 1 i 2 godine studija. Goran Suton. Evo i o njemu nesto malo, igra centra inace za MSU koji je poznat po jakom kosarkaskom programu, Tony Izzo je osvojio Final Four, prije nekoliko godina, cak ima i NBA timova koji hoce da ga dovedu za trenera.

http://msuspartans.cstv.com/sports/m-ba ... ran00.html

Svima njima dosta uspjeha.

Najpametnije se baviti sobom u ovakvim vremenima. A to sto ih oficijalna Bosna ne cijeni, od toga i s tim se ne trebaju zamarati, narucito ako nisu u BiH. Koji jesu u BiH neka nastoje otici i pokusati na univerzitetima, to je zlatna sansa...
Fair Life

Post by Fair Life »

Fair Life

Post by Fair Life »

Selmin klub...

http://www.randwick.coolrunning.com.au/index.htm

Image

Maleni treniraju... 2006.

Image

Image
Zhaba

Post by Zhaba »

Svaka cast Selmi :D
walkabout

Post by walkabout »

Ja znam slican slucaj kada je dijete naslijedilo dobar genetski materijal od roditelja - ime djetetu je Carl Lewis !

Jos nesto - kada je Biba osvajala medalje na MOSI igrama, osvojene medalje su se mjerile u kg a ne brojale - tako je bilo brze i lakse! :D

Go, Selma, go !
Fair Life

Post by Fair Life »

Image

Kipketer, Masterkova and Formanova take athletes round the City Stadium training track

http://www.iaaf.org/WYC07/multimedia/photo.html
Harrys

Post by Harrys »

:D najvjerovatnije bi i dan danas zivio u Sarajevu da.......... :(

ImageImage

Full Name: Robert Rothbart
Position: Forward
Height/Weight: 2,16m 105kg
Birthdate: June 16, 1986 (Sarajevo, Bosnia and Herzegovina)
High School: Natomas HS (Sacramento, Calif.)

Team: Paris Basket Racing (France)
Country: Bosnia-Herzegovina

NBA Draft 2005
NBA Draft 2005 Home
Draft Bios Home
Fair Life

Post by Fair Life »

Image

Wilson Kipketer shows athletes warm up positions
Fair Life

Post by Fair Life »

Danas drzite palceve !!

Image

Evo ovdje imate sve:

Lane - staza u kojoj trkac startuje (od 1 do 8.)
Bib - startni broj trkaca (broj na prsima)
Athlete - ime atleticara, mozes kliknuti da vidis vise detalja
Country - iz koje je zemlje
2007 - najbolje vrijeme ove godine
Personal - najbolje vrijeme koje je trkac ikad istrcao/la

Startlist - 800 Metres klix - Heats
Qual. rule: first 2 of each heat (Q) plus the 10 fastest times (q) qualified

http://www.iaaf.org/WYC07/results/gende ... tlist.html

GO SELMA... GO !!
Fair Life

Post by Fair Life »

Image Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Nazalost... Selma se nije kvalifikovala u polufinale u utrci na 800 metara.
Fair Life

Post by Fair Life »

Ali... upravo sam saznao da je...

Najnovija vijest je da je Selma nocas trcala u stafeti 100m200m300m400m
(ona je trcala 400m) i da su stigle druge i tako se plasirale u finale. Finalna
trka je nocas, startna lista je ovdje:

Edin H.

Post by Edin H. »

Fair Life wrote:
Selma je rodjena u Sydney-u...

Njezini roditelji su takodjer atleticari (danas veterani), ali u onoj Jugoslaviji
su bili reprezentativci. Otac maratonac, a mati uspjesna na 400 i 800
metara. Mislim da Selmina mama jos drzi najbolji bosanskohercegovacki
rezultat na 400 i 800 metara.

400 m. (53'' 8+) 06 Jul 85, Sarajevo

800 m. (2' 03'' 02) 22 Jun 85, Zagreb

PS Selmina starija sestra je trenutno u Engleskoj... "vozi" kajak.
Sta li bi na ovaj tvoj komentar rekla Vera Nikolic :shock:
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

Prije bih reko da su se oni odrekli BIH,potrcali za americkim pasosima,a BIH ko sisa,sto Amer Delic ne nastupa pod zastavom BIH,eto ti ga tam je u USA kod tebe,ali neka ima BIH i svoje nade ako bog da ima BIH najboljeg juniorskog tenisera u Evropi,pamtite ime Mirza Basic! netrebaju nama izdajnici. ko moze bez BIH,moze i BIH bez njeg,nikog vise necemo moliti da nas predstavlja, ni Delica nit Ibrahimovica nit Medunjanina nit Catica (Felix Sturm),nit bilo kog drugog,nemoze BiH pratiti svakog sportistu koji je u dijaspori jer ih ima previse,MOGLI BI I ONI SAMI PODICI GUZICU I KONTAKTIRATI SVOJU DOMOVINU,jedini sportista i Bosanac koji je iz USA i pokazo koliko je ponosan na domovinu je VEDAD IBISEVIC i svaka mu cast to je nas ponos,ujedno mu zelim puno srece u novom klubu Hoffenheimu i transfera vrijednog 1 milion eura,imace pravo bosansko drustvo igrace zajedno sa jos dva bosanca Sejadom Salihovicem i Mirzom Mesicem.
walkabout

Post by walkabout »

Fair Life wrote:Ali... upravo sam saznao da je...

Najnovija vijest je da je Selma nocas trcala u stafeti 100m200m300m400m
(ona je trcala 400m) i da su stigle druge i tako se plasirale u finale. Finalna
trka je nocas, startna lista je ovdje:

US, Jamaica - jaki, tradicija...

Ali mozda padne medaljica!

:-D
shana_majka

Post by shana_majka »

RESULT TOURNAMENT DATE
win Orange Bowl 142/U (USA) 2006
win ITF Int. Adelaide 18/U MAR 2006
win ITF Gosford(Sydney) 18/U MAR 2006
win ITF Int. New Zealand 18/U FEB 2006
win ITF Int. Wellington (NZ) 18/U FEB 2006
win 14s Optus Australian Grasscourts Championship SINGLES 2005
win 14s Optus Australian Grasscourts Lead In SINGLES 2005
win 14s Optus Australian Grasscourts Lead In DOUBLES 2005
win Beenleigh Junior championship 16/U 2005
win Beenleigh Junior championship 16/U Doubles 2005
win University of QLD championship 16/U 2005
win Ashley Cooper Jr. Tennis Classic 14/U 2005
win Sunshine Coast Jr. Tennis Champ. 16/U 2005
win Orange Bowl 12/U (USA) 2004
win Eddie Herr 12/U (USA) 2004
win Bundaberg Open 14/U 2004
win Volkl Gold Coast Open 2004
win Beenleigh Jr. Open 14/U 2004
win Rod Laver QLD Jr. Tennis Champ. 14/U 2004
win Beenleigh Open Plate Winner 2004
run/up Rosebowl Gold Coast Open 2004
win Qld. State Age/Rockhampton Age Champ 2004
win The 2004 Head Qld. State Age Champ. 14/U 2004
win Bundaberg Age 2004 14/U 2004
win Primary Inter-School Challenge 2004
3rd Orange Bowl 12/U (USA) 2003
run/up Eddie Herr 12/U 2003
run/up Volkl Gold Coast Open Age Champ 14/U 2003
win 2003 District Jr. Age Champ 16/U 2003
win Rod Laver Qld Jr. Tennis Champ 12/U 2003
win Rod Laver Qld Tennis Champ doubles12/U 2003
win Shell NSW Age Champ. 12/U 2003
win Australia Grasscourt Champ 12/u 2003
win Tribes Jewellers Jr. Tennis 12/U 2003
win Bundaberg Open Champ. 12/u 2003
win Bundaberg Open Age 12/U 2003
win The 2003 Head QLD State Age Champ 12/u 2003
run/up Bundaberg Open Age 14/Under 2003
win Gold Coast Jr.Age Champ. 141u 2002
win Volkl Gold Coast Open Age Champ. 12/u 2002
win Volkl Gold Coast Open Age Champ. Doubles 12/U 2002
win Taylor Byrne Valuers Jr. Masters 13/u 2002
win QLD Jr. Masters l3/u 2002
win Nerang Jr.Masters 13/u 2002
win Baudesert' Taylor Byrne Jr. Masters 131u 2002
win Taylor Byrne Gold Coast Jr. Masters 13/u 2002
run/up G.C.Taylor Byrne Gold Coast Jr. Masters 2002
win Taylor Byrne Queens Park Open Age Doubles 13/u 2002
win Runaway Bay Open Age 12/u 2002
win Miammi Grass 12/u 2002
win Beenleigh Jr. Open Age 12/u" "Runaway Bay 12/u 2002
win Tennis Logan City 12/u 2002
run/up Tennis QLD Jr. Teams Carnival 11/lu 2002
win Gold Coast Regional Team Event 1 llu 2002
win QLD Jr. Master Region Champ 2002
win Frawley Club Jr. Age Champ. l2lu 2001
win Tennis Gold Coast Jr. Champ. 12/u 2001
win Tennis Gold Coast Jr. Champ. Doubles 12/u 2001
win Cash-Hopper Cup 12/u"-"Miammi Grass 12/u 2001
win Surfers Meadow 11/u 2001
win QLD Jr. Tennis Tournament 11 /u 2001
win Royal Pines Junior Master 11/u 2001
win Emerald Lakes Tennis 111u 2001
win Emerald Lakes Tennis Doubles 1 llu 2001
win Gold Coast Jr. Masters 11/u" 2001
win Gold Coast Regional Team Event 2001
run/up Tweed District Tennis Jr. 11/u 2001
win Pro-One Tennis Academy Jr. Champ. 10/u 2001
win Little Masters Tournament 10/u 2001
win Volkl Jr. Champ. 10/u 2001
win Summer Fixtures 2001 2001
win Frawley Club Jr. Age Champ. 10/u 2000
win Summer Fixtures 2000
run/up Winter Fixtures 2000
run/up Surfers Meadows 11/u 2000

14-godishnjak, sa ovim rezultatima nece se "nasim" zvati. :sad:
Bila je tema na kojoj sam MOLIO sve forumashe da pomognu u pronalazenju nashih mladih, perspektivnih sportista.Na zalost, niko se nije javio...
Krugman

Post by Krugman »

PasoDzigera007 wrote:
Prije bih reko da su se oni odrekli BIH,potrcali za americkim pasosima,a BIH ko sisa,sto Amer Delic ne nastupa pod zastavom BIH,eto ti ga tam je u USA kod tebe,ali neka ima BIH i svoje nade ako bog da ima BIH najboljeg juniorskog tenisera u Evropi,pamtite ime Mirza Basic! netrebaju nama izdajnici. ko moze bez BIH,moze i BIH bez njeg,nikog vise necemo moliti da nas predstavlja, ni Delica nit Ibrahimovica nit Medunjanina nit Catica (Felix Sturm),nit bilo kog drugog,nemoze BiH pratiti svakog sportistu koji je u dijaspori jer ih ima previse,MOGLI BI I ONI SAMI PODICI GUZICU I KONTAKTIRATI SVOJU DOMOVINU,jedini sportista i Bosanac koji je iz USA i pokazo koliko je ponosan na domovinu je VEDAD IBISEVIC i svaka mu cast to je nas ponos,ujedno mu zelim puno srece u novom klubu Hoffenheimu i transfera vrijednog 1 milion eura,imace pravo bosansko drustvo igrace zajedno sa jos dva bosanca Sejadom Salihovicem i Mirzom Mesicem.
Ti nisi normalan majke ti. Sta treba, jedan Delic, ili bilo koji drugi sportista da protraci svoju mladost i talenat peglajuci se sa raznim kriminalcima i oportunistima po BiH savezima. Te stetocine koje su nazalost zaposjele vecinu sportskih organizacija u zemlji treba moliti da bi djete predstavljalo zemlju - prvo zato sto su nesposobni talenat da prepoznaju, a drugo zato sto svaki talentiran a pogotovo afirmisan sportista zauzima mjesto koje oni koriste da polu-talentovanu djecu funkcionera ili budzovana prodaju vani. To se u biti desilo sa Ibrahimovicem - otac malog Zlatana ih je molio godinu dana da djete igra za BiH, ali jok jel' razni drotovi k'o Pusina, pijanci ko Musanovic, i kafandzije k'o Pasalic koji su zaposjeli fotelje nisu dali.

Zato, Bosanci i Hercegovci u dijaspori, trebaju da igraju za onu reprezentaciju koja ce im omoguciti najbolju brigu i perspektivu (uz izuzetak Srbije, Crne Gore, i Hrvatske). A ti sto vidim seres patriotizam, drugi put nemoj glasati za SDA i druge stranke koji su kriminalizovali sport u zemlji i bezupitno stajati iza tih kriminalaca u savezima, nego se bori da se stvari promjene umjesto sto ovdje laprdas, pa ce onda djeca iz dijaspore imati sportski podstreh da igraju za BiH.
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

A ja znam jednog 15-stogodisnjaka, koji se slucajno zadesio u Poljskoj, slucajno sreo svog vrsnjaka koji je rangiran kao nr.4 u Teniskom Poljskom Savezu, posudio reket, patike i tukno ga sa 6:2, 6:2, bez da je trepno okom, mrtav hladan. Pola publike popadalo u nesvjest, jer su ocekivali da ce njihov reprezetativac isprasiti bosanca.
A potom je , uvece, u jednom klubu, sjeo za bubnjeve i isprasio sa gradskim bendom pola sata zestoke muzike... :music2: ...momak se sprema za konzervatorij muzike... :-D
vryzas

Post by vryzas »

Krugman wrote:
PasoDzigera007 wrote:
Ti nisi normalan majke ti. Sta treba, jedan Delic, ili bilo koji drugi sportista da protraci svoju mladost i talenat peglajuci se sa raznim kriminalcima i oportunistima po BiH savezima. Te stetocine koje su nazalost zaposjele vecinu sportskih organizacija u zemlji treba moliti da bi djete predstavljalo zemlju - prvo zato sto su nesposobni talenat da prepoznaju, a drugo zato sto svaki talentiran a pogotovo afirmisan sportista zauzima mjesto koje oni koriste da polu-talentovanu djecu funkcionera ili budzovana prodaju vani. To se u biti desilo sa Ibrahimovicem - otac malog Zlatana ih je molio godinu dana da djete igra za BiH, ali jok jel' razni drotovi k'o Pusina, pijanci ko Musanovic, i kafandzije k'o Pasalic koji su zaposjeli fotelje nisu dali.

Zato, Bosanci i Hercegovci u dijaspori, trebaju da igraju za onu reprezentaciju koja ce im omoguciti najbolju brigu i perspektivu (uz izuzetak Srbije, Crne Gore, i Hrvatske). A ti sto vidim seres patriotizam, drugi put nemoj glasati za SDA i druge stranke koji su kriminalizovali sport u zemlji i bezupitno stajati iza tih kriminalaca u savezima, nego se bori da se stvari promjene umjesto sto ovdje laprdas, pa ce onda djeca iz dijaspore imati sportski podstreh da igraju za BiH.

:thumbup:
BSn

Post by BSn »

:lol: E ovom je forumu jos samo falilo da se na njemu pocne pisati o australijskim atleticarima! :lol:

Prvo su poceli sa svedskim fudbalerima, pa njemackim "boksacim", evo sad dosli i do austalijiskih atleticara! :D

Sta je sljedece?

Prestanite svojatati tudje sportiste, to zestoko naginje ka fasizmu!
Djevojka se na sportskim borilistima bori za svoju zemlju, a vi njene uspjehe pripisujete BiH!

Kakve veze ima gdje je rodjena.
priviknite se vec jednom na globalizaciju i na mogucnost svakog covjeka da nastupa za zemlju koja mu je bliza srcu (ili bliza novcnaniku - nebitno)!

To je njen izbor i ona ima veze sa BiH u svijetu atletike isto koliko imaju i predstavnici Spanije!
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Naj-su-mi-draži :D ovi koji napadaju te mlade sportaše jer ne nastupaju za BiH. A velika većina njih su dijasporići. E pa, dragi moji, skontajte više da je i sport posao, i kako vi radite "vani" bez da vam padne napamet da se vratite doma i unaprijedite svoju zemlju, tako i ti sportaši rade "vani"...
BSn

Post by BSn »

JohnnyS wrote:Naj-su-mi-draži :D ovi koji napadaju te mlade sportaše jer ne nastupaju za BiH. A velika većina njih su dijasporići. E pa, dragi moji, skontajte više da je i sport posao, i kako vi radite "vani" bez da vam padne napamet da se vratite doma i unaprijedite svoju zemlju, tako i ti sportaši rade "vani"...

Normala!

Ali meni su, ipak, smijesniji ovi sto svojataju tudje sportase! :D

Nikako da se okorjeli komunisti nauce na pravila globalnog sela! :D
Post Reply