GNOJNA ANGINA

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
amy85

#1 GNOJNA ANGINA

Post by amy85 »

mojoj curici je 2 godine i sada smo bili kod ljekara zbog temperature, pogledala joj je grlo i rekla da na jednom krajniku ima gnojni cepic....sada sam tražila po internetu i nasla da je to gnojna angina.....i zaprepastila sam se koliko niza drugih zdrastvenih problema može donijeti....

je li neko imao nešto slicno....kako da se to što bolje izlijeci....dobili smo OSPEN sirup....
burek_in_space

#2 Re: GNOJNA ANGINA

Post by burek_in_space »

U djetinjstvu sam je znao chesto fasovati, a zadnji put prije godinu dana. Karakterishu je bash ti gnojni chepici, koji izazivaju jaku bol prilikom gutanja. Ja sam pio xiclav, ali ne znam da li djeca smiju da ga koriste.
amy85

#3 Re: GNOJNA ANGINA

Post by amy85 »

burek_in_space wrote:U djetinjstvu sam je znao chesto fasovati, a zadnji put prije godinu dana. Karakterishu je bash ti gnojni chepici, koji izazivaju jaku bol prilikom gutanja. Ja sam pio xiclav, ali ne znam da li djeca smiju da ga koriste.
pa da xislav je kao pencilin, a i ovaj sirup je pencilin...mene je samo zaprepastilo što se može dobita ta neka reumatska groznica.....

a jesi li ti tada radio bris grla?????
Biznis

#4 Re: GNOJNA ANGINA

Post by Biznis »

Kao dijete sam imala problema sa gnojnom anginom ... 2x godisnje minimum. Ne brini, bice sve ok, samo odvedi dijete nekom dobrom pedijatru i drzi se terapije koju ti propise. Koliko se sjecam, ja sam pila Ospen tablete, pa nakon toga primala tonu pencilina a zatim i ekstenciline.
burek_in_space

#5 Re: GNOJNA ANGINA

Post by burek_in_space »

amy85 wrote: pa da xislav je kao pencilin, a i ovaj sirup je pencilin...mene je samo zaprepastilo što se može dobita ta neka reumatska groznica.....

Ako se dobro sjecam, reumatska groznica je moguca samo u sluchajevima kada je grlo totalno zapushteno, odnosno kada se ne primijeti gnojna angina duzhi vremenski period. S obzirom na bol koju izaziva prilikom gutanja, gotovo pa nemoguce je ne primijetiti je. Vjerujem da si sada uplashena jer se radi o malom djetetu, ali sumnjam da bi doktorica propisala samo sirup da strahuje od nechega ozbiljnijeg. :)

Radio sam bris prvi put kada sam je imao, prije rata, nakon toga vishe ne jer kuburim sa krajnicima koje nikako da operishem, pa sam se nauchio shta mi odgovara a shta ne, i kako da se pazim.

U svakom sluchaju, sretno! :)
Biznis

#6 Re: GNOJNA ANGINA

Post by Biznis »

amy85 wrote:
burek_in_space wrote:U djetinjstvu sam je znao chesto fasovati, a zadnji put prije godinu dana. Karakterishu je bash ti gnojni chepici, koji izazivaju jaku bol prilikom gutanja. Ja sam pio xiclav, ali ne znam da li djeca smiju da ga koriste.
pa da xislav je kao pencilin, a i ovaj sirup je pencilin...mene je samo zaprepastilo što se može dobita ta neka reumatska groznica.....

radi se bris grla naravno, neka te to nista ne brine
amy85

#7 Re: GNOJNA ANGINA

Post by amy85 »

znaci ako bi se ovo nastavilo desavati bilo bi dobro da joj izvadim krajnike....do sada je ima cesto upale grla, ali ne i ove gnojne cepice...
JThomas

#8 Re: GNOJNA ANGINA

Post by JThomas »

im'o sam ja, ali sam imao tri godine pa se ne sjećam. poslije kad sam ozdravio izvadili su mi krajnike.
mcdias

#10 Re: GNOJNA ANGINA

Post by mcdias »

Ja sam imao gnojnu anginu prije 4 godine (kao odrasla osoba) i primao kamaru nekih lijekova ali mi je neko rekao da probam jednu jako smijesnu stvar koja mi je pomogla. Da jedem cips i pijem kolu. Navodno cips zguli gnoj ili gnojne cepice a kola bukvalno sprzi sve to i to izadje iz tijela kroz stolicu.
Ja pretpostavljam da to nije dugorocno rjesenje ali je meni tada pomoglo jer sam imao groznicu pa temperaturu pa svasta nesto samo radi gnojne angine ali su mi te dvije stvari pomogle vise nego svi lijekovi. To mi je bilo prvi put i od tada vise nisam imao gnojnu anginu.

Nadam se da sam barem malo uspio pomoci.

Zelim Vam puno srece.
TheWatcher

#11 Re: GNOJNA ANGINA

Post by TheWatcher »

amy85 wrote:znaci ako bi se ovo nastavilo desavati bilo bi dobro da joj izvadim krajnike....do sada je ima cesto upale grla, ali ne i ove gnojne cepice...
neka operise dok je jos mala to je najbolje
mcdias

#12 Re: GNOJNA ANGINA

Post by mcdias »

Zaboravio sam spomenuti da mozda pokusate i sa homeopatijom, mozda i to pomogne. Krajnici sa razlogom postoje pa je mozda bolje pokusati jos nesto prije operacije ako smijem predloziti.

Sretno.
amy85

#13 Re: GNOJNA ANGINA

Post by amy85 »

mcdias wrote:Ja sam imao gnojnu anginu prije 4 godine (kao odrasla osoba) i primao kamaru nekih lijekova ali mi je neko rekao da probam jednu jako smijesnu stvar koja mi je pomogla. Da jedem cips i pijem kolu. Navodno cips zguli gnoj ili gnojne cepice a kola bukvalno sprzi sve to i to izadje iz tijela kroz stolicu.
Ja pretpostavljam da to nije dugorocno rjesenje ali je meni tada pomoglo jer sam imao groznicu pa temperaturu pa svasta nesto samo radi gnojne angine ali su mi te dvije stvari pomogle vise nego svi lijekovi. To mi je bilo prvi put i od tada vise nisam imao gnojnu anginu.

Nadam se da sam barem malo uspio pomoci.

Zelim Vam puno srece.
da nama je dokrotica rakla da joj dajem što hladniju kolu da pije....bas mi je to bilo cudno.
dharma

#14 Re: GNOJNA ANGINA

Post by dharma »

Samo slusajte doktora.

Imala sam gnojnu prije 6-7 godina, i uradila sto su mi doktori rekli i sve super. Najgore je to sto nisam mogla da gutam, boli pravo, i sto sam poslije dobila upalu desni ( disala na usta, jer po baksuzluku i zacepljen nos). Meni je doktorica preporucila zalfiju ( da ispirem grlo) i coca-colu ( ne da pijem, vec da ispirem grlo). Naravno, sve ovo treba, za svaki slucaj, provjeriti kod doktorice, iako bi malom djetetu ovo mozda bio problem. Meni su ti cepici ispali ( bukvalno). Ispirala sam zalfijom grlo i ispljunula i vidjela . Fuj, ali tako je :-D
amy85

#15 Re: GNOJNA ANGINA

Post by amy85 »

dharma wrote:Samo slusajte doktora.

Imala sam gnojnu prije 6-7 godina, i uradila sto su mi doktori rekli i sve super. Najgore je to sto nisam mogla da gutam, boli pravo, i sto sam poslije dobila upalu desni ( disala na usta, jer po baksuzluku i zacepljen nos). Meni je doktorica preporucila zalfiju ( da ispirem grlo) i coca-colu ( ne da pijem, vec da ispirem grlo). Naravno, sve ovo treba, za svaki slucaj, provjeriti kod doktorice, iako bi malom djetetu ovo mozda bio problem. Meni su ti cepici ispali ( bukvalno). Ispirala sam zalfijom grlo i ispljunula i vidjela . Fuj, ali tako je :-D
ma to je najgore što ona ne zna da pljune sve guta...evo jutros je ostala i bez glasa.... :sad:
Post Reply