gluposti u udzbenicima

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Alen___

#1 gluposti u udzbenicima

Post by Alen___ »

prosle godine smo otkrili da vuk zivi na drvetu a ove godine otkrivamo da ovca daje med, da je polarni medvjed šumska životinja te da krava ima batak.

veoma poucno.
nermin9200

#2 Re: gluposti u udzbenicima

Post by nermin9200 »

Alen___ wrote:prosle godine smo otkrili da vuk zivi na drvetu a ove godine otkrivamo da ovca daje med, da je polarni medvjed šumska životinja te da krava ima batak.

veoma poucno.
negdje sam na netu naso kako u knjizi iz fizike za 7. il je 8. razred, ne znam tacno, koja se koristi u vecini kantona, opisuje eksperiment u kojem pise da: "uzmete macku i trljate ju o tepih kako biste stvorili staticki elektricitet" :lol: :lol: :lol: kud ces dalje :lol:
casanova123

#3 Re: gluposti u udzbenicima

Post by casanova123 »

nermin9200 wrote:
Alen___ wrote:prosle godine smo otkrili da vuk zivi na drvetu a ove godine otkrivamo da ovca daje med, da je polarni medvjed šumska životinja te da krava ima batak.

veoma poucno.
negdje sam na netu naso kako u knjizi iz fizike za 7. il je 8. razred, ne znam tacno, koja se koristi u vecini kantona, opisuje eksperiment u kojem pise da: "uzmete macku i trljate ju o tepih kako biste stvorili staticki elektricitet" :lol: :lol: :lol: kud ces dalje :lol:
hahaha famoznOOO!!
MAN-lion's coach

#4 Re: gluposti u udzbenicima

Post by MAN-lion's coach »

Neke od grešaka na koje su juče ukazali članovi Udruženja izdavača udžbenika su te što po udžbenicima za prvi razred krava daje batak, a postavljeno je i pitanje koji proizvod daju konj i zec. Zatraženo je da djeca dopune ko sjedi na stolicama, a na crtežu nema nijedne stolice.

Među vozilima javnog prevoza naveden je "taxi", sa slovom iks koje nije slovo abecede ni azbuke, u jesen se piše ujesen, a puž je veselo proljetno biće. Na crtežu na kojem djeca treba da naznače da li se pješaci pravilno kreću nema nacrtan nijedan pješak, dok su saobraćajni znakovi "postavljeni" nasred kolovozne trake.

U istom zadatku zatraženo je da djeca napišu koliko ima "trougalova" i da oboje "trougaoe".
Image
O'zone
Globalni moderator

#5 Re: gluposti u udzbenicima

Post by O'zone »

MAN-lion's coach wrote:
Neke od grešaka na koje su juče ukazali članovi Udruženja izdavača udžbenika su te što po udžbenicima za prvi razred krava daje batak, a postavljeno je i pitanje koji proizvod daju konj i zec. Zatraženo je da djeca dopune ko sjedi na stolicama, a na crtežu nema nijedne stolice.

Među vozilima javnog prevoza naveden je "taxi", sa slovom iks koje nije slovo abecede ni azbuke, u jesen se piše ujesen, a puž je veselo proljetno biće. Na crtežu na kojem djeca treba da naznače da li se pješaci pravilno kreću nema nacrtan nijedan pješak, dok su saobraćajni znakovi "postavljeni" nasred kolovozne trake.

U istom zadatku zatraženo je da djeca napišu koliko ima "trougalova" i da oboje "trougaoe".
Image
I nekako se čudimo što nam djeca postaju (moram ovo reć')maloumna pa od koga kupe znanje nije ni čudo :roll: :roll:
vjesticanametli

#6 Re: gluposti u udzbenicima

Post by vjesticanametli »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=48172 ma ja nemam sta dodati ................ evo malo Ćitajte :D Hurnebes :lol:
MAN-lion's coach

#7 Re: gluposti u udzbenicima

:lol:

Pola udžbenika treba suspendovati.Ali tako ti je sa politikom ustvari ličnim interesima pojedinaca,pa onda izvlakuše tzv. nacionalne gdje se ne mogu dogovoriti i sve ispolitizirati pa i udžbenike koji će djeci saprati mozak i ubiti u zdrav pojam. :(
Najbolje je napraviti jedinstvene udžbenike na području BiH sa nekim pristojim rokom važenja,a ne svake godine nove nebuloze i budalaštine,pa lobiranja pa kupovine po par udžbenika,radnih listova i ko zna šta im još neće pasti na pamet.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8 Re: gluposti u udzbenicima

Post by KatarinaKosaca »

MAN-lion's coach wrote::Najbolje je napraviti jedinstvene udžbenike na području BiH sa nekim pristojim rokom važenja,a ne svake godine nove nebuloze i budalaštine,pa lobiranja pa kupovine po par udžbenika,radnih listova i ko zna šta im još neće pasti na pamet.
I ja želim mir u svijetu.

U potpisu Žan Žak Furije.
MAN-lion's coach

#9 Re: gluposti u udzbenicima

Ma znam.Nego nako da oćejfim . :)
vjesticanametli

#10 Re: gluposti u udzbenicima

Post by vjesticanametli »

ma to je nemoguce ali eto fino bi bilo ĐŽ
Post Reply