gluposti do gluposti

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shiljak

#1 gluposti do gluposti

Post by shiljak »

Ima li se kupiti PCI kartica na kojoj dodze video in/out TV in/out , znaci da nemoram kupovati graficku zbog toga ili TV/satelit karticu :? ???
Panasonic

Post by Panasonic »

Upravo graficka kartica je ta koja definise izlaz na monitor ili, u tvom slucaju TV. Prema tome koliko ja znam moras imati graficku sa TV izlazom.
Last edited by Panasonic on 29/01/2005 21:15, edited 1 time in total.
neko iz mase

#3 Re: gluposti do gluposti

Post by neko iz mase »

shiljak wrote:Ima li se kupiti PCI kartica na kojoj dodze video in/out TV in/out , znaci da nemoram kupovati graficku zbog toga ili TV/satelit karticu :? ???
pa sta zelis da uradis sa tom karticom. ako nam kazes primjer ili ideju, mozda ti mozemo reci kako da postupis.
inace ti je jedino graficka kartica ta koja ima tv out, pao sto panasonic vec rece
za tv in imas tv capture/tuner cards, ali ti one samo preradjuju digitalni/analogni signal i nude resource pc-u
shiljak

#4 Re: gluposti do gluposti

Post by shiljak »

neko iz mase wrote:
shiljak wrote:Ima li se kupiti PCI kartica na kojoj dodze video in/out TV in/out , znaci da nemoram kupovati graficku zbog toga ili TV/satelit karticu :? ???
pa sta zelis da uradis sa tom karticom. ako nam kazes primjer ili ideju, mozda ti mozemo reci kako da postupis.
inace ti je jedino graficka kartica ta koja ima tv out, pao sto panasonic vec rece
za tv in imas tv capture/tuner cards, ali ti one samo preradjuju digitalni/analogni signal i nude resource pc-u
Koliko sam skuzio:
pa hovu da mogu snimati na kasetu nesto i da mogu imati televizor mjesto monitora
neko iz mase

Post by neko iz mase »

moras imati graficku karticu sa tv izlazom (digital out)
koliko znam ne postoje posebne kartice samo za tvout, jer se kao sto neko spomenu graficko procesiranje vrsi na GPU
shiljak

Post by shiljak »

OK. onda
a ima li se kupiti graficka od 8,16...MB tako da kupim jeftinu grafisku sa TV-video/out
Enticer

Post by Enticer »

shiljak wrote:OK. onda
a ima li se kupiti graficka od 8,16...MB tako da kupim jeftinu grafisku sa TV-video/out
Znam jednog frajera koji prodaje graficku 8mb sa tv/out za 2KM na pijaci kod merkatora :lol: :lol: :lol:
Post Reply