Glupost godine, obavezno procitati

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Pearl

Post by Pearl »

shuriken wrote:ja mislim da nasi gradjani previse vremena provode na internetu
zato treba povisiti cijene adsl pristupa i dial-up-aa i to je nas naredni korak :D :D
shuriken

Post by shuriken »

pa da, ja nisam nikad vidio da u sapunicama neko bude na internetu
doduse to je mozda zato sto nemam vremena gledat sapunice

sumnjam i da direktor ima vremena gledati sapunice
za to vjerojatno ima nekog na placi ko to radi umjesto njega
pa mu preprica

pita direktor: Je li, a sta ima u svijetu, ide li se na internet?
a kaze referent za sapunice: ma jok, informisu se iz kristalne kugle.
Dezze

#53 Re: Glupost godine, obavezno procitati

Post by Dezze »

dobarrabit wrote:Hamdo Katica, Generalni direktor BH Telecoma

Intervju u zadnjem broj magazina BH DANI

DANI: Jeste li Vi svjesni koliko su vase usluge skupe gradjanima?
KATICA: Ja moram reci da nasi gradjani previse pricaju na telefon. Ako pogledate sapunice, vidjet cete da se njihov razgovor svede na pet sekundi.

Najgluplji odgovor 2006. Za jambo plakat aje da ljudi citaju.
Ne bih nikoga da uvrijedim, ali covjek stvarno ne izgleda pretjerano inteligentno. Dobro je da nema vise ovakvih izjava :D
mostarac

Post by mostarac »

05.09.2006 @ 10:22:58 (Bljesak.info)
Građani ''zaboravljaju'' platiti račune za struju

Savjesnost ili nesavjesnost građana ogleda se u slici grada na Neretvi, a jedan od mjeritelja savjesnosti je izvršavanje obveza plaćanja režija. Mostarci kao, između ostaloga, i svi građani naše zemlje sve češće ...

...pronalaze načine da se oslobode plaćanja velikih iznosa računa.

Naime, iz Elektroprivrede HZ HB doznaje se da sve veći broj građana račune od utroška električne energije zanemaruje te ne shvaća obvezu plaćanja.

"Svakim danom se potrošnja električne energije počinje smatrati robom koja se nakon preuzimanja mora platiti. Unatoč tome, činjenica je da kupci električne energije sve češće prolongiraju račune poslije roka dospijeća, odnosno roka u kojem trebaju platiti svoje račune", kazala je za Dnevni list djelatnica Elektroprivrede HZ HB Tihana Farac

Dodala je da sve veći broj građana zapostavlja i opomene koje se šalju nakon neplaćanja računa te da većina neplatiša shvati da račun mora platiti tek nakon dolaske djelatnika Elektroprivrede da im isključe dotok električne energije.

Neplaćanje računa se može mjeriti s krađom jer električna energija, voda, telefon i ostale režije spadaju u robu, koju je svaki građanin nakon potrošnje dužan i platiti, jer od toga novca preživljavaju svi sugrađani koji se brinu za proizvodnju i distribuciju tih vrsta robe.

Osim problema s neplaćanjem računa, djelatnici tih tvrtki vode borbu s kradljivcima električne energije i vode. Naime, iz Elektroprivrede HZ HB su nam kazali kako je ovo jedan od vodećih problema u prigradskim naseljima, dok je u gradu nešto manje izražen.

Najčešće metode krađe električne energije su neovlašteno djelovanje na mehanizam brojila, ponovno samouključivanje nakon isključivanja zbog neplaćanja, izravno priključivanje na mrežu EP HZ HB, utjecaj na rad uklopnog sata radi izmjene odnosa potrošnje tarifnih stavova.

Takav pristup prema obveznom plaćanju režija odaje kulturu pojedinaca koji se spuštaju na te grane.
titami

Post by titami »

hamo pipa ostala ekipa!
mala-i

Post by mala-i »

može li mi furuna ili neki drugi poštovalac lika Hamde Katice i djela BH telecoma objasniti razlog ponovnog povlačenja iz prodaje ultra kartica od 10 KM ili da ja napišem svoje viđenje pomenutog problema?
hvala!
danas

Post by danas »

mala-i wrote:može li mi furuna ili neki drugi poštovalac lika Hamde Katice i djela BH telecoma objasniti razlog ponovnog povlačenja iz prodaje ultra kartica od 10 KM ili da ja napišem svoje viđenje pomenutog problema?
hvala!
de, da cujemo i tvoje vidjenje 8-)
mala-i

Post by mala-i »

danas wrote:
mala-i wrote:može li mi furuna ili neki drugi poštovalac lika Hamde Katice i djela BH telecoma objasniti razlog ponovnog povlačenja iz prodaje ultra kartica od 10 KM ili da ja napišem svoje viđenje pomenutog problema?
hvala!
šta misliš?ako im niko ne kupuje kartice od 20 KM, da li imaju pravo bez ikakve najave povući iz prodaje one od 10 KM i tako natjerati ljude da kupuju ove u zadnje vrijeme nepopularne od 20?
i nije im prvi put.mojoj majci su u trafici rekli da kartica od 10 KM neće biti 15 do mjesec dana...ne znam da li se s ovakvim problemima susreću korisnici Eroneta i Mobisa...al znam da se u susjednim državama ovo ne dešava.
mislim makar su mogli najaviti :x
melb26sa

Post by melb26sa »

mala-i wrote:
danas wrote:
hvala!
šta misliš?ako im niko ne kupuje kartice od 20 KM, da li imaju pravo bez ikakve najave povući iz prodaje one od 10 KM i tako natjerati ljude da kupuju ove u zadnje vrijeme nepopularne od 20?
i nije im prvi put.mojoj majci su u trafici rekli da kartica od 10 KM neće biti 15 do mjesec dana...ne znam da li se s ovakvim problemima susreću korisnici Eroneta i Mobisa...al znam da se u susjednim državama ovo ne dešava.
mislim makar su mogli najaviti :x
ja sam jutros uzela dopunu od 10 KM - posta Visnjik i imaju vecu kolicinu, isto ima i u radnjama oko Trznice.
Post Reply