Glogova, čuju se glasovi ubijenih...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

chuchumbamayumbe

#1 Glogova, čuju se glasovi ubijenih...

Post by chuchumbamayumbe »

Maloprije sam čuo iz prve ruke da se ljudi iz okoline Glogove i okolnih sela masovno iseljavaju zbog pojave neobjasnjivih glasova. Pričaju mi čovjek i žena koji imaju tamo kuću (nema razloga da izmišljaju) da skoro svake noći utihne lavež pasa i da se počnu čuti sablasni glasovi koji dozivaju... Gdje je moja glava, gdje su moje ruke, gdje su moje noge.... različiti glasovi sa različitim porukama...ljudi su isprepadani...valjda se najčešće ti glasovi javljaju na nekom mezarju u Glogovi, ali i okolo...
Ne znam da li je slična priča već bila na forumu i da li je iko o ovome već nešto čuo, ali sam ja ostao zapanjen, pogotovu što znam ljude koji su mi ovo pričali...
Uglavnom, ne znam šta da mislim...?
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Srbi su jebiga praznovjeran svijet, a zločin često puno ozbiljnija rabota no što zločinci kontaju.

Hoću ti reći, za masovnu psihozu nije nužno imati natprirodan fenomen, samo ti treba dovoljno ljudi koji su SPREMNI POVJEROVATI u njega. Ostalo je lančana reakcija...

Pogledaj samo piramidu Visočicu.
pitt

Post by pitt »

jel to smijes reci da piramide nema :D:D
Jimmy_The_Saint

Smijem... Ne znam jel' mi pametno :D

Kad dođu vanzemaljski prailiri, možda će me pripeti da teglim blokove...
chuchumbamayumbe

E vala... daj se manite, makar na jednoj temi, piramida, Milenceta i Lagumaša ba...
Fakat mi se ljudi doimali da govore istinu, nisam sujevjeran (ne vjerujem u duhove i slicne stvari), ali kada sam ovo večeras čuo, navelo me na razmišljanje...
pitt

Post by pitt »

i strahu se velike oci ...a i usi. Mozda ih neko i zajebaje i strasi. Ko ce znati. Najbolje ti je kod njih na konak pa nam prepricaj......ako se hairli vratis :D
Jimmy_The_Saint

Čungalunga, braco... Jel' su ti tvoji "subjekti" nešto čuli, il' su pouzdano čuli da je neko čuo?

Znam sasvim bistre, sposobne i suvremene ljude, čak obrazovane, koji vjeruju na riječ svojem komšiji koji je puk'o, da je puk'o nakon što je upao na vilinski sabor...

Puno mi je lakše shvatit' da je komšija puk'o, nego povjerovati da vile sabiraju sabor na livadi iznad rijeke. Šta ti veliš?

Eto, ta Glogova: očito je da ljudi koji su tamo ukorijenjeni, znaju da je nešto tu bilo, da to nešto ne valja... Podsvijest vrši pritisak, sadržaji svjesno potisnuti na kraju provale... Granica realnosti je pomjerena, i to je to.

Ne mislim time sve pojednostaviti, i sama podsvijest je vrlo, vrlo zajebana stvar - zajebanija od duhova iz holywoodske B produkcije.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

pitt wrote:i strahu se velike oci ...a i usi. Mozda ih neko i zajebaje i strasi. Ko ce znati. Najbolje ti je kod njih na konak pa nam prepricaj......ako se hairli vratis :D
:D :D :D
chuchumbamayumbe

Jimmy_The_Saint wrote:Čungalunga, braco... Jel' su ti tvoji "subjekti" nešto čuli, il' su pouzdano čuli da je neko čuo?

Znam sasvim bistre, sposobne i suvremene ljude, čak obrazovane, koji vjeruju na riječ svojem komšiji koji je puk'o, da je puk'o nakon što je upao na vilinski sabor...

Puno mi je lakše shvatit' da je komšija puk'o, nego povjerovati da vile sabiraju sabor na livadi iznad rijeke. Šta ti veliš?

Eto, ta Glogova: očito je da ljudi koji su tamo ukorijenjeni, znaju da je nešto tu bilo, da to nešto ne valja... Podsvijest vrši pritisak, sadržaji svjesno potisnuti na kraju provale... Granica realnosti je pomjerena, i to je to.

Ne mislim time sve pojednostaviti, i sama podsvijest je vrlo, vrlo zajebana stvar - zajebanija od duhova iz holywoodske B produkcije.
Jarane moj, svi smo mi, manje-više, pukli na jedan određeni način, zar ne? Prav da ti kažem, ja ne vjerujem dok se ne uvjerim u to, a da idem tamo i istražujem, niti imam vremena, niti želim. Neki dan je majka sahranila 2 (dva) rebra od sina kojega je izgubila, i to je bio sve sto su pronašli... I kako da ne puknu? Ali, pored svega toga, sada najednom ova priča...a i ljudi se iseljavaju...veze nemam...
Sogan

Post by Sogan »

"Celo selo smrce belo"!

:music2:
emac

Post by emac »

Vjerovatno ste culi za Sahovice i pokolj muslimana koji se tamo dogodio poslije I svjetskog rata. Sada se to mijesto zove Pavino polje a inace se nalazi pored Bijelog Polja u Sandzaku ili CG. Naime stanovnici tog Pavinog polja zele da sagrade tamo dzamiju, zasto?
Dan danile pravoslavni koji tamo zive cuju ezan iz sume, zemlja im ne rada i muskarci ne zene tako da su danas imajui oko 700 nezenja.
Ja sam cuo ovo iz meni povjerljivih izvora koliko vama znaci to ne znam...
Goran_35

Post by Goran_35 »

hehehehe...

da li iko od vas moze reci da misao ne postoji?A niti je mozes vidjeti niti bilo kojim culom osjetiti !?

Dakle dovoljno je da ti se u mozgu nesto malo preokrene pa onda cujes i vidis svasta,sto nebi treb'o :oops: .... ali vidis - u ovom slucaju cujes ...

Koliko znam tamo je izmasakrirano oko 50 Bosnjaka?
Jimmy_The_Saint

Ma pukli smo i na određeni i na neodređeni način, jarane.

Mene skoro svaku noć bači neki fleš. Al' dok sanjam, najčešće: tako da imam taj ventil. Teško ljud'ma koji nemaju.

U mom selu Srbi su poravnali dinamitom džamiju, pa se poslije pronijela priča da se, eto, "čuje ezan". Ja ga ne čuh, i ne sretoh nikoga ko je baš "čuo", ali svi su "čuli da je neko prič'o da se čulo"... Mislim da je tu na djelu "urbana legenda" nastala iz potrebe da se, nakon nekog tako neljudskog čina, ponovo uspostavi ljudskost u zajednici počinitelja, prije svega među onima koji s time nemaju baš puno veze i ne žele imati nimalo veze.

Ne znam kontaš li me, sam sebe slabo kontam, al' to ti je ovako nekako. Neki dan bijaše Bajram, na mezar malog Hebiba u vel'kom parku sletila je vrana... Šta sam treb'o pomisliti? Kako sletila, tako odlet'la...
Jimmy_The_Saint

Sogan wrote:"Celo selo smrce belo"!

:music2:
Fulio si, Vikinže u pričuvi. Možemo se zajebavat' i sa ovim, al' pomalo, brate, pomalo.
emac

Post by emac »

Goran_35 wrote:hehehehe...

da li iko od vas moze reci da misao ne postoji?A niti je mozes vidjeti niti bilo kojim culom osjetiti !?

Dakle dovoljno je da ti se u mozgu nesto malo preokrene pa onda cujes i vidis svasta,sto nebi treb'o :oops: .... ali vidis - u ovom slucaju cujes ...

Koliko znam tamo je izmasakrirano oko 50 Bosnjaka?
Prije oko 800, medu njima i moj pradjeda :sad:

Ovo sam rekao radi malo vjerodostojnosti

Ali ipak mislim da je sve ovo slucaj neciste savjesti i praznovjerje!
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Ma da,vjerovatno nečista savjest,praznovjerje...Živim i ja u SA neposredno pored mjesta gdje je poginulo 7 ljudi ali nisam nikad čuo nikakve glasove i sl.
chuchumbamayumbe

Patron of Formello wrote:Ma da,vjerovatno nečista savjest,praznovjerje...Živim i ja u SA neposredno pored mjesta gdje je poginulo 7 ljudi ali nisam nikad čuo nikakve glasove i sl.
Ovo su ljudi koji su uspjeli pobjeći iz Glogove, bili u Srebrenici, sada su u okolini Sarajeva, ali su u Glogovoj obnovili kuću, imaju dosta zelje pa obrađuju...
Njihova savjest je čista, a praznovjerni jesu, garant.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Jimmy_The_Saint wrote:Ma pukli smo i na određeni i na neodređeni način, jarane.

Mene skoro svaku noć bači neki fleš. Al' dok sanjam, najčešće: tako da imam taj ventil. Teško ljud'ma koji nemaju.

U mom selu Srbi su poravnali dinamitom džamiju, pa se poslije pronijela priča da se, eto, "čuje ezan". Ja ga ne čuh, i ne sretoh nikoga ko je baš "čuo", ali svi su "čuli da je neko prič'o da se čulo"... Mislim da je tu na djelu "urbana legenda" nastala iz potrebe da se, nakon nekog tako neljudskog čina, ponovo uspostavi ljudskost u zajednici počinitelja, prije svega među onima koji s time nemaju baš puno veze i ne žele imati nimalo veze.

Ne znam kontaš li me, sam sebe slabo kontam, al' to ti je ovako nekako. Neki dan bijaše Bajram, na mezar malog Hebiba u vel'kom parku sletila je vrana... Šta sam treb'o pomisliti? Kako sletila, tako odlet'la...
... da je golub :D
Sad ozbiljno. :oops: Moja nena vjeruje, da ako golub uleti u kuci, znaci da je "navratila" dusa nekog bliznjeg. (valjda sam objasnila. slabo kontam iza 22 h)
Last edited by mamica papucarka on 15/11/2006 23:20, edited 1 time in total.
karanana

Post by karanana »

Gdje ono bi Glogova ili Glogovo? Nikad cuo.
chuchumbamayumbe

karanana wrote:Gdje ono bi Glogova ili Glogovo? Nikad cuo.
Istočna Bosna, opština Bratunac.
emac

Post by emac »

chuchumbamayumbe wrote:
Patron of Formello wrote:Ma da,vjerovatno nečista savjest,praznovjerje...Živim i ja u SA neposredno pored mjesta gdje je poginulo 7 ljudi ali nisam nikad čuo nikakve glasove i sl.
Ovo su ljudi koji su uspjeli pobjeći iz Glogove, bili u Srebrenici, sada su u okolini Sarajeva, ali su u Glogovoj obnovili kuću, imaju dosta zelje pa obrađuju...
Njihova savjest je čista, a praznovjerni jesu, garant.
Mozda cete iz sumarka plase...

Dok ne vidim skeptican sam...
pisko

Post by pisko »

Ako se nema sta pametno odgovorit nije bas nuzda da se misaono luta ili ironicno tjesi.
Covjek je visedimenzionalan i sve oko nas je zivo - ponekad vidljivo, spoznatljivo a ponekad skriveno.Ako samo matematickim kombinujemo interakcije nase viseslojnosti sa okolinom, dobijemo niz razlicitih rezultata - sto uocljivih sto sklonjenih.Mi ne mozemo reci za ono sto je trenutno po strani da nije u egzistenciji, jednostavno nemamo pravo na to.
Ali da ne duljim, zamislite samo jedan uzas koji se odigrava pred vama.On traje duze ili krace, ali pitanje je kako zavrsava?Mozemo li ga zakopati zemljom ili zatvoriti umom?
chuchumbamayumbe

pisko wrote:Ako se nema sta pametno odgovorit nije bas nuzda da se misaono luta ili ironicno tjesi.
Covjek je visedimenzionalan i sve oko nas je zivo - ponekad vidljivo, spoznatljivo a ponekad skriveno.Ako samo matematickim kombinujemo interakcije nase viseslojnosti sa okolinom, dobijemo niz razlicitih rezultata - sto uocljivih sto sklonjenih.Mi ne mozemo reci za ono sto je trenutno po strani da nije u egzistenciji, jednostavno nemamo pravo na to.
Ali da ne duljim, zamislite samo jedan uzas koji se odigrava pred vama.On traje duze ili krace, ali pitanje je kako zavrsava?Mozemo li ga zakopati zemljom ili zatvoriti umom?
Mogao si ipak da produljiš?
pisko

Post by pisko »

/Mogao si ipak da produljiš?/
Tacno, i?
chuchumbamayumbe

pisko wrote:/Mogao si ipak da produljiš?/
Tacno, i?
Produži onda, taman si prekinuo kada je bilo najzanimljivije...odavno nisam čuo bolji uvod a kraći rasplet...
Post Reply