GlobalNET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
hitman05
Posts: 206
Joined: 12/12/2004 23:58
Location: Sarajevo
Contact:

GlobalNET

Post by hitman05 » 07/05/2007 21:29

Mozete li se vi konektovati na VPN server?
Usput, ima li neko router i naravno prikljucak na GlobalNET?
Last edited by hitman05 on 08/05/2007 13:39, edited 1 time in total.


Hendrix
Posts: 3349
Joined: 27/02/2004 00:00

Post by Hendrix » 07/05/2007 23:34

Pa zar radi VPN? Ja se ne konektujem uopšte , a fol je danas trebao početi raditi VPN , kao i obično nešto nije u dure :roll:

hitman05
Posts: 206
Joined: 12/12/2004 23:58
Location: Sarajevo
Contact:

Post by hitman05 » 09/05/2007 16:28

Proradio VPN server.
Belaj, radi 5-6min a onda se "zaledi" (nema prometa) ili veza puca.

User avatar
stachu
Posts: 3056
Joined: 15/08/2006 10:20
Location: 43.8563° N, 18.4131° E
Contact:

Post by stachu » 09/05/2007 17:20

Meni radi savrseno, da ne ureknem! :D

Legolas
Posts: 183
Joined: 16/02/2002 00:00

Post by Legolas » 09/05/2007 17:29

proradilo izgleda...brzina odlicna......samo sto "prekine" svako pola sata...ali valjda se stabilizuje

nego zna li iko je li pocelo racunanje prometa??? trebalo bi da nije.....jer im na stranici jos ne postoji mogucnost da se prati potrosnja pojedinog korisnika

User avatar
Comrad
Posts: 4326
Joined: 17/04/2007 12:40
Location: C:\Program files

Post by Comrad » 09/05/2007 17:32

Ma kod Globalneta se nikad ne zna, nema et provjere prometa, free zone...ccc...ako vpn konek bude ovakva, bolje nek je ukinu...nestabilno totalno...ccc..pola stranica se ne može otvoriti... :roll:

Innuendo
Posts: 149
Joined: 25/11/2002 00:00

Post by Innuendo » 09/05/2007 17:39

to sam im i ja predlagao na telefon, da lijepo postede muke gomile ljudi, pa tako i sebe, neka ukinu firmu i omoguce nam alternativno rjesenje tj drugog provajdera.....ali eto, vec pola godine "sam strpliv" cekajuci da im proradi taj vpn.......nego valjda...nelogicno bi bilo da mi mjere promet, a da sam ne mogu provjeriti koliko trosim....ili mozda misle da bih trebao olovku i papir u ruke, pa zapisivati koliko cega skinem :lol: :lol: :lol:

hitman05
Posts: 206
Joined: 12/12/2004 23:58
Location: Sarajevo
Contact:

Post by hitman05 » 09/05/2007 18:03

Evo, ja se ne mogu, od maloprije, ni konektovati. Izgleda da je server pao :)))
Sad se mogu konektovati samo u slucaju modem - komp, maloprije ni to nije moglo.

Ima li neko router i da je uspio da dijeli konekciju na internet?

ifbbpro
Posts: 490
Joined: 19/05/2006 00:13

Post by ifbbpro » 09/05/2007 20:35

hitman05 wrote:Evo, ja se ne mogu, od maloprije, ni konektovati. Izgleda da je server pao :)))
Sad se mogu konektovati samo u slucaju modem - komp, maloprije ni to nije moglo.

Ima li neko router i da je uspio da dijeli konekciju na internet?


Ne koristim GlobalNET, ali ako koriste VPN onda je samo potrebno da spojis router fizicki i autorizacija bi trebala proci sama od sebe.

hitman05
Posts: 206
Joined: 12/12/2004 23:58
Location: Sarajevo
Contact:

Post by hitman05 » 09/05/2007 20:52

ifbbpro wrote:Ne koristim GlobalNET, ali ako koriste VPN onda je samo potrebno da spojis router fizicki i autorizacija bi trebala proci sama od sebe.


Nece ici samo od sebe, za ethernet hoce, ali za VPN jok, treba se malo pomuciti, a uz nedostatak podataka ima da se pravo namucimo. Daj boze, da uspjemo konfigurisati routere za ovaj VPN, ako neko uspje nek' javi proceduru.

Hendrix
Posts: 3349
Joined: 27/02/2004 00:00

Post by Hendrix » 10/05/2007 10:16

Ništa od VPNa opet po starom :D
A jaran mi kaže da su promijenili username i passworde , sada dođu novi na računima a meni nije račun ni došo nikako tako da se jučer nisam uspio konektovati uopšte na VPN server a telefon im naravno zauzet :roll:

Innuendo
Posts: 149
Joined: 25/11/2002 00:00

Post by Innuendo » 10/05/2007 10:34

radi meni connect.....samo sto kada se konektujem ne radi nista.....a ethernet je niakda sporiji
ma izgleda da nikada nista nece biti od ovih lopova :x

Hendrix
Posts: 3349
Joined: 27/02/2004 00:00

Post by Hendrix » 10/05/2007 12:36

Ma ja na onom normalnom bez connecta , stranice idu sporo ali kada ide download ide normalno na 120KB/s , ne kontam , je li to oni nas primoravaju da idemo na masovni download ili šta? :D

hitman05
Posts: 206
Joined: 12/12/2004 23:58
Location: Sarajevo
Contact:

Post by hitman05 » 12/05/2007 20:55

Nego da mi nastavimo nasu free zonu, evo pocinjem upload nadrealista.
http://www.oxedion.com/index.php/downlo ... 6287f5caaa

http://blog.myspace.com/hitmanbih

User avatar
Comrad
Posts: 4326
Joined: 17/04/2007 12:40
Location: C:\Program files

Post by Comrad » 12/05/2007 21:12

Ma globalnet šega prava :D

hitman05
Posts: 206
Joined: 12/12/2004 23:58
Location: Sarajevo
Contact:

Post by hitman05 » 26/05/2007 12:05

"Skida" li iko ove nadrealiste? Da se ne trudim, ako niko ne koristi.

Post Reply