Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ćiribiribela

#7701 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

kox wrote: Odličan, bar meni.
vee-jay wrote:
dobra... meni :D
Pogledala sam vec prvu sezonu, odlicna. :D
R9..

#7702 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by R9.. »

KPNCTNJAH wrote:
relativno84 wrote:Dosta dobro, drugacije i direktnije :thumbup:
Image
Tonbe 8-) Poslije Boardwalk Empire mi je bas sjela... :mrgreen: a dugo je imao na kompjuteru, mrsko mi bilo poceti :mrgreen:
Pregleda i ja britvashe za dan i po....strasna serija....steta sto nema vishe dostupnih epizoda....
seoBIH

#7703 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by seoBIH »

Ima li neka serija na fazon MONK-a?
brown.sugar

#7704 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by brown.sugar »

Ovu jedva cekam, pocinje 29. januara. :thumbup:

Tyke

#7705 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tyke »

Neko je spominjao nekakvo specijalno xmas izdanje The Arrow i The Flash ili sam pobrkao loncice?

Trenutno sam se navukao na The 100 pa je preporuka onome ko je ne prati.
swirl

#7706 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by swirl »

6 sezona odlicna, preporucujem :thumbup:

Image
Modest Musorgski

#7707 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Modest Musorgski »

Tyke wrote:Neko je spominjao nekakvo specijalno xmas izdanje The Arrow i The Flash ili sam pobrkao loncice?

Trenutno sam se navukao na The 100 pa je preporuka onome ko je ne prati.
Black Mirror je izbacio jednu bozicnu ali nije cemu
Prati li ko Transparent? Valjalčemu
Secer_033

#7708 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Secer_033 »

Image
karanana

#7709 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Secer_033 wrote:Image
moze li ime serije posto samo vidim kako pise "image"? garant je nesto do mene.
nadam se da ne trazim previse i hvala.
Boateng

#7710 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Boateng »

.
Last edited by Boateng on 14/07/2015 06:56, edited 1 time in total.
brown.sugar

#7711 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by brown.sugar »

Trenutno na RTL-u. :thumbup:

Secrets & Lies (2014– )

Image
omar little

#7712 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:
Arvingerne (The Legacy) - danci, porodica, drama, festen, melancholy, lijepi namještaj, duševna rastrojstva <3
http://www.imdb.com/title/tt2341762/?ref_=nv_sr_1
podrzavam ovo. dobra serija. zanimljiva prica, dobra gluma, fino uradjeno, tiho, nemanipulirajuce. jako, jako, volim serije koje imaju dijegetsku muziku.

onog malca sto glumi emila se vrlo dobro sjecam iz "a royal affair" gdje je odlicno glumio kralja kristijana. jedino im zamjeram kraj to jeste neke od dogadjaja pri kraju, ali to je, vjerujem, uradjeno zbog zelje da se napravi i druga sezona.
Movienized

#7713 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Movienized »

Evo i jedna nova serija / sapunica i to sa bliskog istoka...

OPTUŽENA
http://movienized.com/category/serije/s ... /optuzena/
zomri

#7714 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:
zomri wrote:
Arvingerne (The Legacy) - danci, porodica, drama, festen, melancholy, lijepi namještaj, duševna rastrojstva <3
podrzavam ovo. dobra serija. zanimljiva prica, dobra gluma, fino uradjeno, tiho, nemanipulirajuce. jako, jako, volim serije koje imaju dijegetsku muziku.

onog malca sto glumi emila se vrlo dobro sjecam iz "a royal affair" gdje je odlicno glumio kralja kristijana. jedino im zamjeram kraj to jeste neke od dogadjaja pri kraju, ali to je, vjerujem, uradjeno zbog zelje da se napravi i druga sezona.
Ne skontah jesi gledala po mojoj preporuci ili ranije? Ako si ranije, što nam bolan ne preporuči :D

Enivej, ovo je prava *drametina* kakve se sve slabije prave u današnjem vaktu. Zbog toga sam jako tužan :(
Secer_033

#7715 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Secer_033 »

karanana wrote:
Secer_033 wrote:Image
moze li ime serije posto samo vidim kako pise "image"? garant je nesto do mene.
nadam se da ne trazim previse i hvala.
i meni na telefonu pise 'image', na compu ne.

Serija je The Affair. Mozda je tipicno zenska serija, mada i dosta muskaraca kaze da je dobra. Ja bih je preporucila i dodala da ne odustajes nakon prvih par epizoda, postaje sve interesantnija a ima samo 10 epizoda... :D

Dobili su neki dan Golden Globe za najbolju seriju.
omar little

#7716 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:
omar little wrote:

Ne skontah jesi gledala po mojoj preporuci ili ranije? Ako si ranije, što nam bolan ne preporuči :D

Enivej, ovo je prava *drametina* kakve se sve slabije prave u današnjem vaktu. Zbog toga sam jako tužan :(
prije par mjeseci gledala, hvalili je na the guardian pa nasla. jebiga, slabo ja preporucujem, nemam ja dijaloga ovdje vise. :D

zanimljivo mi je da u zadnje vrijeme danske serije (dr sto radi) imaju vise tog nekog bbc dramskog smeka nego bbc sam sto narucuje. jos jedan od razloga sto mi je ova serija tako pasala je sto nema policije ni ubojstva ni takve ucestale fabrikacije drame nego bas drama drama. podsjetila me malo , osim festen, normalno, i na after the wedding.
sizifinho

#7717 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

omar little wrote:prije par mjeseci gledala, hvalili je na the guardian pa nasla. jebiga, slabo ja preporucujem, nemam ja dijaloga ovdje vise. :D

zanimljivo mi je da u zadnje vrijeme danske serije (dr sto radi) imaju vise tog nekog bbc dramskog smeka nego bbc sam sto narucuje. jos jedan od razloga sto mi je ova serija tako pasala je sto nema policije ni ubojstva ni takve ucestale fabrikacije drame nego bas drama drama. podsjetila me malo , osim festen, normalno, i na after the wedding.
zato je na temi o Barci aktivna, ih :P
omar little

#7718 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

s nekim stvarima nema zezanja :P
insaneinthebrain

#7719 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by insaneinthebrain »

:izet:

&list=PLrEnWoR732-BHrPp_Pm8_VleD68f9s14-&index=27
karanana

#7720 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

R9.. wrote:
KPNCTNJAH wrote:
relativno84 wrote:Dosta dobro, drugacije i direktnije :thumbup:
Image
Tonbe 8-) Poslije Boardwalk Empire mi je bas sjela... :mrgreen: a dugo je imao na kompjuteru, mrsko mi bilo poceti :mrgreen:
Pregleda i ja britvashe za dan i po....strasna serija....steta sto nema vishe dostupnih epizoda....
dobro, dobra.

ostala mi jos jedna u prvoj sezoni.
je li druga dostupna za skinut?
Jack Be Nimble

#7721 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Ja prvu epizodu Peaky Blinders-a jos gledam. Poceo prije dvije sedmice. Jednostavno mi ne ide od ruke :roll:
nema me tamo

#7722 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Jack Be Nimble wrote:Ja prvu epizodu Peaky Blinders-a jos gledam. Poceo prije dvije sedmice. Jednostavno mi ne ide od ruke :roll:

Isto kao ja s Lord of the rings.. :D

Što ga više guraju u zvijezde više me smara..
Pokušao gledat 4 puta tacno i nisam prešao 100tu minutu filma.

Eto iako nema veze s bilo cim samo da kažem. :D
zomri

#7723 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:
zomri wrote:
omar little wrote:

prije par mjeseci gledala, hvalili je na the guardian pa nasla. jebiga, slabo ja preporucujem, nemam ja dijaloga ovdje vise. :D

i meni nedostaju te punokrvne, nekostimirane drametine, bez izljeva u patetiku i saFuničarstvo. sem olive kitteridge i arvingerne ne znam je li išta drugo izašlo u 2014, a da je na tom tragu.
Dosadno mii

#7724 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

zomri wrote:Nekoliko favorita pogledanih u zadnjih 2 mjeseca:

The Missing - ovo je već spominjano pa ne bih da dužim. obavezna lektira
http://www.imdb.com/title/tt1828246/

Happy Valley - maestralna mini-serija BBC produkcije. apsolutna preporuka!
http://www.imdb.com/title/tt3428912/?ref_=nv_sr_1

Review - recenzije stvari iz života. arrested development montaža meets curb your enthusiasm tuđosram.
http://www.imdb.com/title/tt2141913/

P'Tit Quinquin - serija ubistava razbija kolotečinu u malom mjestu na sjeveru francuske. komična tv serija u režiji bruno dumonta. ako vam zvuči da se neko dobro zajebaje, niste daleko od istine :D

http://www.imdb.com/title/tt3053694/?ref_=nv_sr_1
Da pribilježim, pa ću gledat neku kad budem imala vremena.
KPNCTNJAH

#7725 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

karanana wrote: dobro, dobra.

ostala mi jos jedna u prvoj sezoni.
je li druga dostupna za skinut?
Ima i druga cijela, mozda i bolja od prve... treca vjerovatno tek krajem godine :-?
Jack Be Nimble wrote:Ja prvu epizodu Peaky Blinders-a jos gledam. Poceo prije dvije sedmice. Jednostavno mi ne ide od ruke :roll:
I ja sam davno odgledao prvu epizodu i odustao, nije mi sjela... ali eto sreca natjerah se da pocnem jos jednom :mrgreen:
Post Reply