Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Digla_da_kreci
#32276 Re: Gledate seriju - preporučite je
Valjda treba znati nesto oko te njihove historije da bi se razumjelo, ja zraknula vidim nista ne kontam jos hawajski tezak za slusati i utrnem. A ni Momoa mi se ne svidja.
- dječak sa šibicama
#32277 Re: Gledate seriju - preporučite je
Vjerovatno ga zbunjuje Ua kaua au me kou makuakane, he koa maikaʻi ʻo ia, Ka`iana
tu dok pohvatas imena i ko je ko, eto i druge sezone
ja pratim lica
- Peacean
#32278 Re: Gledate seriju - preporučite je
Može biti, meni baš zbog toga što je sve drugačije i jeste zanimljivo 
- karanana
#32279 Re: Gledate seriju - preporučite je
najvise me zbuila zadnja trecina epizode, nisam skonto ko se s kim roka. pa evo da te pitam par pitanja kroz spoiler dole, tj. da kazem kako ja kontam sta se desilo i sta se desava pa javi ako sam sta fulio:
Spoiler
Show
- Momo jedan od najboljih ratnika mauia je is nekog razloga ljutnje, umora, frustracije.....napustio maui kraljevstvo i otisao u ono drugo kraljevstvo, smirio se, ozenio....
- Dolaze izaslanici mauia i zovu momu da dodje u maui da prica sa kraljem
- Dolazi u maui i tamo se priprema vojska
- prica sa kraljem i kralj mu kaze da jedno od kraljvstva priprema napad na maui
- onda maui krece u napad na to drugo kraljevstvo gdje je kralj neko dijete.
- plan je da kralj mauia privuce odbranu na jednu stranu a momo sa svojim ratnicima da zarobi glavnog popa i to ce biti kraj
- ali kralj mauia je slago momu i ustvari je kreno da genocidise sve stanovnike tog kraljevstva ukljucujuci i mladog kralja.
- uglavnom momo je iskoristen, receno mu da je razlog borbe jedno a ustvari je pomogao pokolju
- u cemu je fazon sa njegovim ocem i onim sto mu je kralj pokazo, jesu ono bili ocevi ostaci? sta je bilo to prorocanstvo na sta se momo upalio i kupio?
- prica sa kraljem i kralj mu kaze da jedno od kraljvstva priprema napad na maui
- plan je da kralj mauia privuce odbranu na jednu stranu a momo sa svojim ratnicima da zarobi glavnog popa i to ce biti kraj
- ali kralj mauia je slago momu i ustvari je kreno da genocidise sve stanovnike tog kraljevstva ukljucujuci i mladog kralja.
- uglavnom momo je iskoristen, receno mu da je razlog borbe jedno a ustvari je pomogao pokolju
- u cemu je fazon sa njegovim ocem i onim sto mu je kralj pokazo, jesu ono bili ocevi ostaci? sta je bilo to prorocanstvo na sta se momo upalio i kupio?
Last edited by karanana on 08/08/2025 16:18, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#32280 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ja pojma nemam nista o njihovoj istoriji, cak nisam znao ni da je Cook ubijen tamo, cuo sam za Maui i to je to 
Eto nisam znao da su Honolulu i Zaljev/Grad Bisera na otoku Oahu, sve sam mislio da je sve bitno na otoku Hawai, kad sipak.
Naucicemo nesto novo
Eto nisam znao da su Honolulu i Zaljev/Grad Bisera na otoku Oahu, sve sam mislio da je sve bitno na otoku Hawai, kad sipak.
Naucicemo nesto novo
- Peacean
#32281 Re: Gledate seriju - preporučite je
To je to
Spoiler
Show
kralj ga je po drugi put zahebao, valjda je baš zbog te njegove krvožednosti i napustio maui prvi put. Ovaj kralj hoće da silom osvoji i ujedini sva kraljevstva i koristi neko staro proročanstvo da ubijedi ratnike da ga prate u taj pokolj.
- dječak sa šibicama
#32282 Re: Gledate seriju - preporučite je
Gledaj drugu,karanana wrote: ↑08/08/2025 16:16najvise me zbuila zadnja trecina epizode, nisam skonto ko se s kim roka. pa evo da te pitam par pitanja kroz spoiler dole, tj. da kazem kako ja kontam sta se desilo i sta se desava pa javi ako sam sta fulio:
jel tacno ovo, posebno oko dinamike zadnje trecine epizode?SpoilerShow- Momo jedan od najboljih ratnika mauia je is nekog razloga ljutnje, umora, frustracije.....napustio maui kraljevstvo i otisao u ono drugo kraljevstvo, smirio se, ozenio....
Spoiler
Show
krece obracun lazljivog kralja sa nasim junakom Momom, a pojavljuju se i bljedoliki sa pistoljima i musketama.
Imaju prorocanstvo da ce se jednom na nebu pojaviti "zvijezda sa pernatim ogrtacem" sto je valjda zvijezda repatica, i tada ce se pojaviti kralj koji ce ujedniti sve havajcane. Medjutim, zlo i naopako, repatica se pojavila ali ne i kralj.
I onda je lazljivi kralj skontao, sto bi ja cekao kralja, kad sam ja vec kralj, pobicu druge i postati gospodar sva 4 kraljevstva. Bice prorocanstvo ono sto ja kazem da je prorocanstvo, kome se ne svidja, skinucemo mu kozu sa ledja i napraviti bubanj od nje. Njegov sin i saradnici demokratski prihvatise kraljev plan.
Slagao ga je da su ovi sa drugog otoka skrnavili kosti njegovog oca, zapravo je to uradio lazljivi kralj. Momo je sve shvatio, u drugoj epizodi ces ses vidjeti kako se sprema nastavak price.
Inace, ne uhvatise tog zlog svecenika koji je kao spremao napad, jel svecenik ni ne postoji ili je zaboravljen.
Imaju prorocanstvo da ce se jednom na nebu pojaviti "zvijezda sa pernatim ogrtacem" sto je valjda zvijezda repatica, i tada ce se pojaviti kralj koji ce ujedniti sve havajcane. Medjutim, zlo i naopako, repatica se pojavila ali ne i kralj.
I onda je lazljivi kralj skontao, sto bi ja cekao kralja, kad sam ja vec kralj, pobicu druge i postati gospodar sva 4 kraljevstva. Bice prorocanstvo ono sto ja kazem da je prorocanstvo, kome se ne svidja, skinucemo mu kozu sa ledja i napraviti bubanj od nje. Njegov sin i saradnici demokratski prihvatise kraljev plan.
Slagao ga je da su ovi sa drugog otoka skrnavili kosti njegovog oca, zapravo je to uradio lazljivi kralj. Momo je sve shvatio, u drugoj epizodi ces ses vidjeti kako se sprema nastavak price.
Inace, ne uhvatise tog zlog svecenika koji je kao spremao napad, jel svecenik ni ne postoji ili je zaboravljen.
- karanana
#32283 Re: Gledate seriju - preporučite je
aha, onda sam manje-vise pofato sve sto se moglo pofatat u prvoj epizodi. vjerovatno ce se neke stvari vise objasniti kasnije. nastavicu.
- R9..
#32284 Re: Gledate seriju - preporučite je
Meni odlicna, prije tri dana krenuo gledat i ponestalo mi epizoda. Mislim da posljednja epizoda u S3 izlazi za dva tri dana.Digla_da_kreci wrote: ↑08/08/2025 10:03 Gleda li iko The Gilded Age, isplati li se sprziti 3 sezone?![]()
- karanana
#32285 Re: Gledate seriju - preporučite je
ok, pogledacu drugu i mozda i trecu veceras pa procitam tvoj spoiler.dječak sa šibicama wrote: ↑08/08/2025 16:23Gledaj drugu,karanana wrote: ↑08/08/2025 16:16najvise me zbuila zadnja trecina epizode, nisam skonto ko se s kim roka. pa evo da te pitam par pitanja kroz spoiler dole, tj. da kazem kako ja kontam sta se desilo i sta se desava pa javi ako sam sta fulio:
jel tacno ovo, posebno oko dinamike zadnje trecine epizode?SpoilerShow- Momo jedan od najboljih ratnika mauia je is nekog razloga ljutnje, umora, frustracije.....napustio maui kraljevstvo i otisao u ono drugo kraljevstvo, smirio se, ozenio....
- u cemu je fazon sa njegovim ocem i onim sto mu je kralj pokazo, jesu ono bili ocevi ostaci? sta je bilo to prorocanstvo na sta se momo upalio i kupio?SpoilerShowkrece obracun lazljivog kralja sa nasim junakom Momom, a pojavljuju se i bljedoliki sa pistoljima i musketama.
-
HelaS
#32286 Re: Gledate seriju - preporučite je
belmster wrote: ↑07/08/2025 14:20 https://www.imdb.com/title/tt27995114/
Dept Q (2025)
Kratka serija od 9 epizoda na Netflixu, od mene preporuka.
Čitam da postoji velika šansa da se snimi i nastavak.
Dept Q je odlična serija. Poprilično mi je slična sa Slow Horses, samo nisu iste "policije". Čak je korištena i Jaggerova uvodna špica Strange Game iz SH
Inače, Slow Horses 5. serija počinje sad u septembru, 24.
https://www.imdb.com/title/tt5875444/
- Jack Be Nimble
#32287 Re: Gledate seriju - preporučite je
Poceo Eastern Gate ili Koridor, poljska verzija homeland/biroa vs rusa/bjelorusa. Yledao prve dvije ep, dobra.
- video
#32288 Re: Gledate seriju - preporučite je
Dobre 2 ep.Jack Be Nimble wrote: ↑09/08/2025 20:37 Poceo Eastern Gate ili Koridor, poljska verzija homeland/biroa vs rusa/bjelorusa. Yledao prve dvije ep, dobra.
@black udri
- zomri
#32289 Re: Gledate seriju - preporučite je
kod poljaka što se tiče filma, nema fule. uz argentince, irance i rumune naravno. vjerujem da i serija valja, budem provjerioJack Be Nimble wrote: ↑09/08/2025 20:37 Poceo Eastern Gate ili Koridor, poljska verzija homeland/biroa vs rusa/bjelorusa. Yledao prve dvije ep, dobra.
- black
#32290 Re: Gledate seriju - preporučite je
video wrote: ↑10/08/2025 21:48Dobre 2 ep.Jack Be Nimble wrote: ↑09/08/2025 20:37 Poceo Eastern Gate ili Koridor, poljska verzija homeland/biroa vs rusa/bjelorusa. Yledao prve dvije ep, dobra.![]()
@black udri
- Point.
#32291 Re: Gledate seriju - preporučite je
Je li Mobland ima 10 epizoda?
- Point.
#32292 Re: Gledate seriju - preporučite je
Na kojoj platformi?Jack Be Nimble wrote: ↑09/08/2025 20:37 Poceo Eastern Gate ili Koridor, poljska verzija homeland/biroa vs rusa/bjelorusa. Yledao prve dvije ep, dobra.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
tuitamo
- Jack Be Nimble
#32295 Re: Gledate seriju - preporučite je
HBOPoint. wrote: ↑11/08/2025 15:41Na kojoj platformi?Jack Be Nimble wrote: ↑09/08/2025 20:37 Poceo Eastern Gate ili Koridor, poljska verzija homeland/biroa vs rusa/bjelorusa. Yledao prve dvije ep, dobra.
- Dosadno mii
#32297 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ima li previseHelaS wrote: ↑09/08/2025 15:07belmster wrote: ↑07/08/2025 14:20 https://www.imdb.com/title/tt27995114/
Dept Q (2025)
Kratka serija od 9 epizoda na Netflixu, od mene preporuka.
Čitam da postoji velika šansa da se snimi i nastavak.![]()
Dept Q je odlična serija. Poprilično mi je slična sa Slow Horses, samo nisu iste "policije". Čak je korištena i Jaggerova uvodna špica Strange Game iz SH
Inače, Slow Horses 5. serija počinje sad u septembru, 24.
https://www.imdb.com/title/tt5875444/
- P.Starck
#32298 Re: Gledate seriju - preporučite je
Nije loša za casual watching. Curb your enthusiasm but solid 7,5/10vicious wrote: ↑14/07/2025 12:37 Evo još jedna cold case serija
Ballard
https://www.imdb.com/title/tt26676904/
Spin off Boscha, vrlo dobar. I on se pojavljuje u nekoliko epizoda![]()
-
markma
#32299 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ovaj novi Dexter je pravo dobar. Prethodne dvije serije propustene zbog razocarenja u kraj originala, ali ova je bas dobra.
- Praetorious
#32300 Re: Gledate seriju - preporučite je
Na sveopštu radost (ne, nisam ozbiljan) Wednesday Addams se vratila u drugoj sezoni. Plitko i neubjedjivo bi bila najkraća ocjena. Ortega toliko usiljno glumi da glumi da već prelazi u parodiju. Ni ostali likovi nisu ništa bolji, previše glupiranja i idiotizma u prikazu ličnosti. Više se ne sjećam da li je i prva sezona bila toliko usiljena, ali ovdje to već ubija u pojam. Radnja na kapi, u duhu prve sezone radnja se veže iz epizode u epizodu bez pravog zapleta, pa znamo samo da će Wednesday Ortega u zadnjoj epizodi sve spasiti, raskrinkati itsl. Jupi! Jedva čekam!
I opet nisam ozbiljan
Ali, ko je gledao prvi sezonu treba nastaviti sa ovim. Enid se malo ubuckila, možda je gazde ne izvode dovoljno u šetnju
Malo zvecka kandžicama, malo se ljubaka sa vukovima, pa njena šarena pojava razbija sveopštu monotoniju boja. "Rainbow Barbie", nazva je jedan curetak.
Serija može proći, samo što ja nisam ljubitelj (prevelikog) glupiranja u serijama i filmovima koji nisu parodija po sebi.
I opet nisam ozbiljan
Ali, ko je gledao prvi sezonu treba nastaviti sa ovim. Enid se malo ubuckila, možda je gazde ne izvode dovoljno u šetnju
Serija može proći, samo što ja nisam ljubitelj (prevelikog) glupiranja u serijama i filmovima koji nisu parodija po sebi.