Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
nosara

#1201 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nosara »

Hiran wrote:
FreeSol wrote:Ja sam 2 puta pocinjao da gledam prvih par epizoda The Wire, i toliko mi je dosadna bila da sam cijelu sezonu izbrisao. Znaci, sad moram opet poceti kad je toliko hvalite :lol:
Dosta vremena je posvećeno razradi karaktera a radnja je kompleksna i polako se razvija. To je je jedan od razloga zašto je serija imala nisku gledanost. Nakon tog sporog uvoda seriju je teško prestati gledati jer je radnja tako realna a karakteri tako dobro razrađeni . Ja sam gledao 5 sezona "u cugu" i nema loše epizode.
Ima li negdje barem 480p rip...?
vox-populi

#1202 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vox-populi »

HomeArt wrote:Tek pregledah '24', svih 8 sezona. Ideja je dobra, scenario super u prve 3 sezone ali kasnije sve sami stereotipi i ideliziranje americke politike. Jack Bauer je kombinacija Chuck Norisa i MacGyvera :D
Ja sam odgledao nekada davno do 5. sezone, onda se preselio u DE i prestao gledati. U medjuvremenu bio onaj writer's strike pa kasnila 7. sezona. Uglavnom, nedavno skinuo sve i krenuo od prve sezone. Trenutno na sredini 4.

Meni je dobra serija, jbg, ima stereotipa ali ako je prihvatis kao takvu onda je zanimljiva.
pin-up

#1203 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pin-up »

duboka_misao wrote:Gledal ko Dr who ? nastavak sezone je poceo Lets Kill Hitler !
Dr. Who je klasika (eto neka bude i preporuka), ali ja više sporadično pratim, a tata i brat redovno :D
jastuk1

#1204 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

alica.k wrote:
btw, odgledala downton abbey...not bad :) al ja inace volim te period dramas :)
I ja ih volim, ali su mi engleske period drame dosadile... postale pomalo bljutave, "već viđene," pa i čak nedramatične, pa se ovih dana pomalo ali uspješno opuštam uz Tajne starog mosta. :thumbup:

http://www.antena3.com/series/el-secret ... nte-viejo/
alica.k

#1205 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

jastuk1 wrote:
alica.k wrote:
btw, odgledala downton abbey...not bad :) al ja inace volim te period dramas :)
I ja ih volim, ali su mi engleske period drame dosadile... postale pomalo bljutave, "već viđene," pa i čak nedramatične, pa se ovih dana pomalo ali uspješno opuštam uz Tajne starog mosta. :thumbup:

http://www.antena3.com/series/el-secret ... nte-viejo/
ma meni to ne moze nikad dosaditi :) a downton abbey bas i nije onako tipicna period drama, ne znam. :)
pogledacu ovo, ak nema puno epizoda. uh, 136...
sarajev_o

#1206 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sarajev_o »

Suits nista inovativno 7.5/10
jastuk1

#1207 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

@alica, El Secreto de puente viejo je ustvari tek na 130 i nekoj epizodi i ide do kraja godine svaki dan. Probaj prvu epizodu, srcecijepajuća je, kasnije se naravno radnja razvodnjava, ali meni je izgovor da učim španski. :zoka:

@sarajevo, Tačno je da Suits nije inovativna, ali su gluma, dinamika i scenarij za pravnu seriju po meni čista 10-tka.
Plavo-bijeli

#1208 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Plavo-bijeli »

Evo ovako... Potrebna mi je neka serija koja je dovoljno napeta i uzbudljiva kao Prison Break. Hoću da dozivim onaj osjecaj kad bi mogao gledat 5,6 epizoda odjednom bez prestanka. :-D

Inace pregledao sam : Prison Break, Lost, Dexter, Day Break (odlična također serija, non stop napeto :) ) , Chuck (došao do s03e7 i razmišljam da prestanem jer mi je više dosadila radnja...), OZ (do 4 sezone došao pogledao par epizoda i prestao) , Sopranos (pogledao par epizoda i prestao , imao problema sa subtitle-ima) , Breaking Bad (završavam 3 sezonu, odlična serija), Everybody Loves Raymond (s02e10 , opušta me jednostavno :) )...
Skinuo sam još i Fringe na prijedlog prijatelja kojeg ću kad tad počet gledat.

Ne znam jel samo do mene al kad vidim da neka serija ima 7,8+ sezona(još ako svaka sezona ima oko 20 epizoda...) , a da nije humoristička odma mi se neda gledat :)
Hiran

#1209 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Hiran »

Plavo-bijeli wrote:Evo ovako... Potrebna mi je neka serija koja je dovoljno napeta i uzbudljiva kao Prison Break. Hoću da dozivim onaj osjecaj kad bi mogao gledat 5,6 epizoda odjednom bez prestanka. :-D

Inace pregledao sam : Prison Break, Lost, Dexter, Day Break (odlična također serija, non stop napeto :) ) , Chuck (došao do s03e7 i razmišljam da prestanem jer mi je više dosadila radnja...), OZ (do 4 sezone došao pogledao par epizoda i prestao) , Sopranos (pogledao par epizoda i prestao , imao problema sa subtitle-ima) , Breaking Bad (završavam 3 sezonu, odlična serija), Everybody Loves Raymond (s02e10 , opušta me jednostavno :) )...

Ne znam jel samo do mene al kad vidim da neka serija ima 7,8+ sezona(još ako svaka sezona ima oko 20 epizoda...) , a da nije humoristička odma mi se neda gledat :)
The Wire , nema dalje.
alica.k

#1210 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

Plavo-bijeli wrote:Evo ovako... Potrebna mi je neka serija koja je dovoljno napeta i uzbudljiva kao Prison Break. Hoću da dozivim onaj osjecaj kad bi mogao gledat 5,6 epizoda odjednom bez prestanka. :-D

ja sam isto prestala gledat chuck i nisam sigurna da cu nastaviti :S. stalno jedno te isto, prosla me volja za tim...
uzmi pogledaj fringe, ja sam sve tri sezone pregledala u dva dana!
howdy

#1211 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by howdy »

Hiran wrote:

The Wire , nema dalje.

:mrgreen:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1212 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by grunt »

moze li neko preporuciti kakvu dobru homoristicku seriju,a da je novija :)
FreeSol

#1213 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by FreeSol »

grunt wrote:moze li neko preporuciti kakvu dobru homoristicku seriju,a da je novija :)
Probaj Cougar Town :)
Oly

#1214 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Oly »

Plavo-bijeli wrote:Evo ovako... Potrebna mi je neka serija ...
http://www.imdb.com/title/tt1637727
todd_smith

#1215 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by todd_smith »

The Wire ne valja nista...samo 5 sezona ima :skoljka: :mrgreen:
saraf9ka

#1216 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by saraf9ka »

ne znam koliko je od ovih serija bilo vec ali et'

califonication - drama
white collar - krimi/drama
prison break
ncis - krimi/drama
house - drama
Fringe - SF/krimi/drama (slicno dossieru x)
castle - krimi/drama (uglavnom komedija)
monk - krimi/drama (stara ali i dalje dobra)
numbers -krimi/drama

eto to vam je od mene
Dasi

#1217 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dasi »

Image
Edin 24,5

#1218 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Edin 24,5 »

Bio bih jako zahvalan svakom ko mi omoguci seriju "Moje drage komsije" iz Spanije u video formatu sa titlovima na nekom od nasih jezika.

Moze li mi iko pomoci??? Obozavam tu seriju.
ema_

#1219 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ema_ »

Edin 24,5 wrote:Bio bih jako zahvalan svakom ko mi omoguci seriju "Moje drage komsije" iz Spanije u video formatu sa titlovima na nekom od nasih jezika.

Ludilo od serije :lol:
Bratov brat

#1220 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bratov brat »

"Detroit 1-8-7" ,ide na Fox Crime trenutno(utorak 22i 15) .
Pitarrr82

#1221 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

Edin 24,5 wrote:Bio bih jako zahvalan svakom ko mi omoguci seriju "Moje drage komsije" iz Spanije u video formatu sa titlovima na nekom od nasih jezika.

http://www.imdb.com/title/tt0381733/

Ovo?
ema_

#1222 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ema_ »

Kako ide ovo sa ovim imdb? Jel se treba registrirati pa možeš gledati online svašta ili se nešto i plaća, ili ja ne kontam :D :zoka:
FreeSol

#1223 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by FreeSol »

ema_ wrote:Kako ide ovo sa ovim imdb? Jel se treba registrirati pa možeš gledati online svašta ili se nešto i plaća, ili ja ne kontam :D :zoka:
imdb=internet movie data base, tamo gledas samo info o filmovima ili ako te interesuje review, ali mozes se registrovati da napravis sebi profil, pa da pravis liste pregledanih filmova/serija i sl. :)
ema_

#1224 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ema_ »

Ahaaaa, hvala :thumbup: :thumbup:
alica.k

#1225 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

jeeee doctor who :D
creepy.

al nista nije strasno ko blink.
Post Reply