Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
swirl

#1101 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by swirl »

LieToMe wrote:Trenutno sam na polovini 5 sezone Criminal Minds, odgledali smo sve CSI od Las Vegasa do Miamia i NY, Dosje X, Fringe, Lie To me, House, OZ, NCIS, Poirot (sve sezone)... sve moguce serije koje su se prikazivale ili se prikazuju, cak mi je vise dosadila i ona How I met your mother (bilo mi je super smijesno prvih par sezona-sad vec preslo u rastezanje). Dragi je bio tolerantan u toj mjeri da je poskidao sve sezone Sex and the city i cak se natjerao da odgleda par epizoda :lol:
Poceli smo nekad davno gledati 24, odgledali prvih 5-6 epizoda i ne znam, nesto mi nije legla iako mi Kiefer Sutherland mljac :D prosljedila je mami, ona se odusevila.
Nemam jos ideju sta cemo kad iscpimo zalihe Criminal Minds-a (koju jednostavno gutam), ali dragi uvijek nekako nesto iskopa i spasi dan, tj noc :D
Ako volis Sex and the City, svidjet ce ti se i Lipstick Jungle. Ako volis Twilight i zaljubljene vampire, svidjet ce ti se The Vampire's Diaries :)
Miki123

#1102 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Miki123 »

Ima li mi ko dati dobar torrent za ovu seriju Life

http://www.imdb.com/title/tt0874936/
FreeSol

#1103 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by FreeSol »

Miki123 wrote:Ima li mi ko dati dobar torrent za ovu seriju Life

http://www.imdb.com/title/tt0874936/
imas na btjunkie, i nije nesto serija da je bas za 8.5 ocjenu na imdb :)
jastuk1

#1104 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

Suits

U moru smeća, evo nešto što ja smatram za jako gledljivo. Baš jedva čekam svaku novu epizodu. Večeras peta. ;-) Pametan scenarij i odlična gluma. 9/10

http://www.imdb.com/title/tt1632701/
cranberries

#1105 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by cranberries »

how i met your mother i big bang theory.... volim pogledati i yes dear i dr. house naravno
clarion_

#1106 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by clarion_ »

clarion_ wrote:pregledao vec 6 episoda THE WIRE i ne mogu da nadjem niti jedno opravdanje zašto ljudi toliko hvale ovu seriju. meni do sada nije ni do koljena Prison break-u. ovdje je sve jasno, nekoliko murjaka lovi nekoliko crnaca zbog droge, nigdje trilera, katastrofa.

puno bolje serije su vec navedena, kao i flashforward, pacific, game of throne...
kakvu sam glupost napisao tada cc cc cc nakon pregledanih 5 sezona mogu samo reci da sam pregledao remek djelo i sumnjam da ce ovo biti nadmaseno!!! The Wire je serija koju trebate pregledati ako to vec niste ucinili!!!
mini2

#1107 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by mini2 »

Trenutno jedne od najboljih koje pratim su : Cold Case, Bones, King of Queens :D
Phosphorus

#1108 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Phosphorus »

Pregledao Dexter-a i zadovoljan sam :D
Danas počeo sa The Sopranos-ima :)
Not My Idea

#1109 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Not My Idea »

ja sam dogurala do pola 4. sezone Dextera...
aux

#1110 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by aux »

nakon Band of Brothersa,Spartacusa,Dextera sad je na redu Breaking Bad,stigao do 4 epizode prve sezone i po meni jedna od najboljih serija ikad snimljenih,rame uz rame sa gore navedenim serijama :-) i ako mi moze neko reci isplati li se skidati serija Lost koja je dosta nahvaljena pa me zanima je li to zaista tako zbog kvalitete ili je samo onako
alica.k

#1111 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

aux wrote:nakon Band of Brothersa,Spartacusa,Dextera sad je na redu Breaking Bad,stigao do 4 epizode prve sezone i po meni jedna od najboljih serija ikad snimljenih,rame uz rame sa gore navedenim serijama :-) i ako mi moze neko reci isplati li se skidati serija Lost koja je dosta nahvaljena pa me zanima je li to zaista tako zbog kvalitete ili je samo onako
ja sam izdrzala 3 sezone losta. onda mi je dosadilo, stalno se vrte u krug, ni dan danas ne znam kak se zavrsi prica.
aux

#1112 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by aux »

alica.k wrote:
aux wrote:nakon Band of Brothersa,Spartacusa,Dextera sad je na redu Breaking Bad,stigao do 4 epizode prve sezone i po meni jedna od najboljih serija ikad snimljenih,rame uz rame sa gore navedenim serijama :-) i ako mi moze neko reci isplati li se skidati serija Lost koja je dosta nahvaljena pa me zanima je li to zaista tako zbog kvalitete ili je samo onako
ja sam izdrzala 3 sezone losta. onda mi je dosadilo, stalno se vrte u krug, ni dan danas ne znam kak se zavrsi prica.
hvala ti na odgovoru ustedila si mi dosta vremena naci cu neku koja se moze gledati do kraja serije a ne do pola :-)
Palpatine

#1113 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Palpatine »

hvala ti na odgovoru ustedila si mi dosta vremena naci cu neku koja se moze gledati do kraja serije a ne do pola :-)
:o :o :o

Alica.k ima svoje misljenje, s kojim se apsolutno ne slazem, i nemam pojma kako neko moze odgledati tri sezone "Lost"-a i zakljuciti da se nesto tu "stalno vrti u krug", jedino objasnjenje bi bila posvemasnja nezainteresiranost i neshvatanje tematike. Moj savjet bi ti bio da odgledas, jer je rijec o jednoj od najboljih i najkvalitetnijih serija ikad, za koju mislim da ce te povuci dovoljno snazno da itekako zelis pogledati svih sest sezona.

P.S. Naravno, to vazi ako ti tema i ton serije budu odgovarali; "Dexter" je meni :zzzz: serija, dosadna i suvisna, dok se tebi eto svidja, pa ako nista probaj. Dobra avanturisticka drama sa kvalitetnim glumcima, zanimljivim likovima, slojevitom pricom ( koja se NE vrti u krug ), te intrigantnim elementima misterije i Sci-Fi-ja.
alica.k

#1114 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

Palpatine wrote:

Alica.k ima svoje misljenje, s kojim se apsolutno ne slazem, i nemam pojma kako neko moze odgledati tri sezone "Lost"-a i zakljuciti da se nesto tu "stalno vrti u krug", jedino objasnjenje bi bila posvemasnja nezainteresiranost i neshvatanje tematike. Moj savjet bi ti bio da odgledas, jer je rijec o jednoj od najboljih i najkvalitetnijih serija ikad, za koju mislim da ce te povuci dovoljno snazno da itekako zelis pogledati svih sest sezona.

P.S. Naravno, to vazi ako ti tema i ton serije budu odgovarali; "Dexter" je meni :zzzz: serija, dosadna i suvisna, dok se tebi eto svidja, pa ako nista probaj. Dobra avanturisticka drama sa kvalitetnim glumcima, zanimljivim likovima, slojevitom pricom ( koja se NE vrti u krug ), te intrigantnim elementima misterije i Sci-Fi-ja.
normalno, ima ljudi koji su je odgledali do kraja i obozavaju je, ja sam samo rekla kako je meni bilo.
nisam bila nezainteresirana, vec je to samo milion pitanja i nula odgovora, i tu sam odustala od serije. ako to nije da se vrti u krug, ne znam sta je onda.

dexter je i meni bezze, nikako nisam mogla da se dovoljno zainteresiram da gledam, pa sam i to odustala.
aux

#1115 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by aux »

alica.k wrote:
Palpatine wrote:

normalno, ima ljudi koji su je odgledali do kraja i obozavaju je, ja sam samo rekla kako je meni bilo.
nisam bila nezainteresirana, vec je to samo milion pitanja i nula odgovora, i tu sam odustala od serije. ako to nije da se vrti u krug, ne znam sta je onda.

dexter je i meni bezze, nikako nisam mogla da se dovoljno zainteresiram da gledam, pa sam i to odustala.
meni je dexter jedna od najboljih serija pogotovo prve dvije sezone,kasnije su malo poceli brkati stvari i sve se odvija nekako sporo ali eto pregledao sam sve do kraja 5 sezone koja je i najlosija a lost sam sinoc skinio i moram reci da sam se prijatno iznenadio,tako da cu najvjerovatnije gledati do kraja jer mi se sviđa tematika serije,nadam se da nece zabrljati do kraja,evo imam pitanje i za ovu seriju policijsku The Shield,pa ako je neko gledao da cujem misljenje vidim da je na prvi pogled odlicna ali mi ovaj celo ide na zivac ...
Palpatine

#1116 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Palpatine »

alica.k wrote:

A dobro, serija je u prilicno mjeri mistery, ima dosta pitanja, ali se razotkrije dosta i odgovora, treba se samo opustiti i uzivati u seriji, sve ostalo ce doci :) Na kraju se sve svede na "to each his own" :)
nosara

#1117 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nosara »

Weeds, BB... :thumbup: A nisu lose ni SoA, Fringe, GoT, Borgias, Rome, Tudors...

FF odron... :-) Prespavao...

Jedva cekam Busemija... 8)
FreeSol

#1118 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by FreeSol »

Cougar Town, serija totalno opusta od svakodnevnice i svih ovih krimi serija :)

http://www.imdb.com/title/tt1441109/

Image
ema_

#1119 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ema_ »

Lie to me :thumbup: (maaaaalko vuče na House-a, ali samo mrvicu ;-) )
nookey

#1120 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nookey »

ema_ wrote:Lie to me :thumbup: (maaaaalko vuče na House-a, ali samo mrvicu ;-) )
House,

nenad.ebiv :D
krizvan

#1121 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by krizvan »

Kako niko da spomene "Game of Thrones"...

http://www.imdb.com/title/tt0944947/
Adnansu

#1122 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Adnansu »

krizvan wrote:Kako niko da spomene "Game of Thrones"...

http://www.imdb.com/title/tt0944947/
to smo ovdje prekucali :lol:
clarion_

#1123 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by clarion_ »

nakon dobrih krimića i pomalo ScFi gledam i toplo preporučujem:

Image

http://www.imdb.com/title/tt0979432/

zaista odličan posao HBO-a ponovo, sjajno dočaran duh amerike iz vremena prohibicije, odlična gluma, kostimografija i zanimljiva tematika...
Pitarrr82

#1124 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

http://www.imdb.com/title/tt1183865/

Image

Ne cini se losom serijom...
alica.k

#1125 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

pocela sam gledat suits i mi lajkiii :D
Post Reply