Gledanje utakmica u kafićima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sajosarajlija

#1 Gledanje utakmica u kafićima

Post by sajosarajlija »

Kao što otići na utakmicu predstavlja veliko zadovoljstvo, tako u cijeloj Europi gledanje tekmi sa rajom u PUB-ovima, kafićima i ostalim ugostiteljskim objektima predstavlja svojevrstan kult. U Londonu će te tako platiti čak samu rezervaciju jedne stolice u lokalnom PUB-u kada igra Chelsea ili Arsenal, dok je po Njemačkoj sasvim normalno za razliku od naših lokala po Sarajevu da se za vrijeme utakmice gasi muzika, pojačava ton na TV-u :-D daju posebne ponude pića i mezetluka :D

Nažalost kod nas je ovo sve misaona imenica, ali se sve češće raja javlja koja bi želila na ovaj način gledati tekme, ali ja koliko znam u centru grada (strogi centar, Marindvor, čaršija) i nema nekog posebnog lokala koji pruža ovakve usluge sem za vrijeme perioda Mundijala i sličnih velikih takmičenja.

Baš me zanima, postoji li veća skupina ljudi koja bi dolazila gledati po kafićima utakmice Lige šampiona, Premiershipa, La primere, Bundeslige, te isplati li se možda čak otvoriti neki ovakav namjenski kafić???

Šta mislite?

p.s. svjesno nisam otvorio temu u Fudbal podforumu jer me zanima mišljenje Sarajlija
boston_c

#2 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by boston_c »

Ja ti nebi došao kad nema Serie A :D 8-) 8-) ...
abondanzieri

#3 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by abondanzieri »

Ja bi dos'o ako bi bio organizovan prevoz :D
Edin H.

#4 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by Edin H. »

Ja bi dos'o ako je dzaba pice i ako mi vrate pare potrosene na telefonski razgovor kada rezervisem stol/stolicu :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by -LIBERO- »

Ja bih dosao ako bi bile ultra,mega,giga zgodne konobarice u uskim dresovima pojedinih fudbalskih ekipa :D ,i da,da su izrazito druzeljubive :lol:
karanana

#6 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by karanana »

ja bih dosao ako ima obezbjedjen prevoz, besplatno pice koje sluze najjebozovnije konobarice obucene u uske shorceve i uske dresove fudbalskih klubova.
et, to su moja 3 jedina uvjeta da dodjem.

eh ja.....televizija treba da bude digitalna i najmanje 52 inche wide screen HD ekran uz dolby surround sound. ali ovo je manje bitno.
sajosarajlija

#7 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by sajosarajlija »

ništa ostajemo gdje jesmo...
Cape

#8 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by Cape »

Pored gore navedenih uslova :mrgreen: ja nebi imao ništa dodati...

Sad bez zajebancije mislim da je dobra ideja, ja bi prvi dolazio da gledam tekme, naravno ako bi bio adekvatan prostor, da mogu normalno gledati tekmu, a ne da mi TV bude 50 m od mene, itd.

sajo kad otvoriš javi.... :-D
Baltazar_khan

#9 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by Baltazar_khan »

karanana wrote:ja bih dosao ako ima obezbjedjen prevoz, besplatno pice koje sluze najjebozovnije konobarice obucene u uske shorceve i uske dresove fudbalskih klubova.
Mislim da ne bi ni gledao tekmu, jesam li u pravu? :D
sarayewo

#10 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by sarayewo »

Mozda nesto ovakvo?

Image

Image

Ovo je lanac u USA po nazivu Buffalo Wild Wings... Izgleda kao klasicni bar, imaju hranu (polu-brza, przena), veliki izbor piva i drugih picha i ekrane posvuda... Obicno imaju 2-3 projektora na kojim se prikazuju glavne utakmice, a na malim televizorima se prikazuje sve ostalo (ostale tekme, drugi sportovi, itd.)

Zvuk, u zavisnosti od dijela u kojem se nalazite, je sa jednog od velikih projektora.

Iskreno, mislim da je extra ideja (ko sumnja, nek' se sjeti kako su pune kafane bile za svjetska i evropska prvenstva, povazdan), pogotovo za nase zadrte kladionicare... Jos dodas malu kladionicu u cosku kafane i sve extra. ;)
Qler

#11 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by Qler »

ima u beogradu takav jedan kafic, prosle godine sam sjedio tu. gdje god se okrenes TV :) kafic pun pun, kaze rodjak da je uvijek puno. u glavnom odlicna ideja. samo nije ni tako strana, i kod nas se gledaju tekme. ja bas ne pratim fudbal, ali odem nekad sa jaranima, u ovako neke lokalne kafice gdje se izlazi prije grada (ovjde malta-hrasno) pa pogledamo tekmu. proslo evropsko smo pregledali u valentinu u hrasnom..
suad_karamustafic

#12 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by suad_karamustafic »

Cudi me da niko ne razmislja o tome da li je to krsenje autorskih prava!
Pogotovo organizovana i grupna gledanja na trgovima i sl.
Mislim, samo to treba negdje iskopati, da postoji zakon tj. neka njegova odredba koja se odnosi na ovo.
van Basten

#13 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by van Basten »

pa da jeste kršenje autorskih prava sigurno bi se neko do sada toga sjetio. ako već ne kod nas, a onda barem u Evropi koja je sva u nekakvih pravima i pravilima, pa je pojava zajedničkog gledanja utakmica po trgovima i kafićima tamo postala ritual
mirzazmaj

#14 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by mirzazmaj »

ima jedan kafic na taj fol u barama u onim novim zgradama. covjek stavio jedno 7-8 plazmi, i kladionica bet live u sklopu kafica. onako super kafic, samo sto nema puno mjesta. tu sam bosnu s belgijom gledo ludara bila
Edin H.

#15 Re: Gledanje utakmica u kafićima

Post by Edin H. »

suad_karamustafic wrote:Cudi me da niko ne razmislja o tome da li je to krsenje autorskih prava!
Pogotovo organizovana i grupna gledanja na trgovima i sl.
Mislim, samo to treba negdje iskopati, da postoji zakon tj. neka njegova odredba koja se odnosi na ovo.
Ma to ce BHT regulisati :-)
Post Reply