Radi se o sljedecem, imam TV koji ima sve moguce prikljucke i laptop i kucni kompjuter koji nemaju HDMI prikljucak a ja bi zelio da filmove sa kompjutera gledam na TV-u u sto boljoj kvaliteti.
Imam i 2 kabla, prvi je S VIDEO/SCART

i drugi je HDMI/DVI

Dosad sam filmove gledao tako sto sa prvim kablom spojim laptop i TV i sve funkcionise, sinoc sam po prvi put gledao film tako sto sam sa drugim kablom spojio kucni kompjuter i TV i cini mi se da je slika bila bolja nego sa prvim kablom ali problem kod drugog kabla je sto zvuk nisam imao sa TV-a nego sa zvucnika od kucnog kompjutera, malo sam pogledao na netu i ako sam dobro skontao nije bilo do mene nego ovaj kabal ne moze prenositi zvuk.
Eh sad posto ja u buduce za gledanje fimova zelim cesce upotrebljavati kombinaciju kucnog kompjutera sa TV-om umjesto laptopa i Tv-a kako da ja ovo najbolje pospajam da imam i sto bolju sliku i sto bolji zvuk?
Mogu li nekako kombinovati ova 2 kabla kako bi i sliku i zvuk dobio sa TV-a?
Imam jos jedan problem, kad sliku sa monitora zelim prebaciti na TV i kad zelim podesiti rezoluciju na monitoru mogu izabrati kao maksimalnu rezoluciju 1280x1024 a ja zelim 1920x1080 kako bi mogao gledati filmove u FullHD, mogu li ovo kako nastimati sa ovim monitorom koji imam? I ako ne moze, ako su mi filmovi BRRip 1080p da li ih je bolje gledati na ovoj maksimalnoj rezlouciji 1280x1024 ili nekoj manjoj?
P.S. Uspio sam nekako nastimati rezoluciju na TV-u 1920x1080 ali iz nekog razloga mi slika od filma nije preko cijelog TV-a nego je nekako kockasta, lijevo i desno od slike ima po 10tak cm crnog praznog prostora, probao sam par filmova i uvijek ista stvar, idem dalje probavati dok se neko nejavi ko se bolje razumije, nadam se da ima i takvih