Smaras jarane, ako nemas sta pametno reci nemoj nista ziv bio!sumirprimus wrote:![]()
![]()
![]()
doduse,jes da je bob de niro slab sa ovim srednjovjekovnim i historijskim,al![]()
![]()
nije bas za ne preporucit...jos malo pa je u rangu adam sandlera
Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- BHF_Manijak
#951 Re: Gledali ste ne preporucujete
-
sumirprimus
#952 Re: Gledali ste ne preporucujete
jes u potpunosti se slazem s tobom...
- BHF_Manijak
#953 Re: Gledali ste ne preporucujete
Al' zato Fokersi sa De Nirom grme jel' de?
Dobra je komedija, ali da je svjetsko remek djelo i nije, vidis da i De Niro ne mora glumiti u vrhunskim filmovima, ili Righteous Kill npr, jos je i legenda Pacino bio pa opet prosjek film! 
- dječak sa šibicama
#954 Re: Gledali ste ne preporucujete
Onaj Postar na Novoj (jucer je emitiran, cini mi se) sa Kostnerom.
Namjerna ciljana patetika koja je pateticno pateticna, to je ono... uspjeh, ne moze to svako, bravo Kevine.
Namjerna ciljana patetika koja je pateticno pateticna, to je ono... uspjeh, ne moze to svako, bravo Kevine.
-
sumirprimus
#955 Re: Gledali ste ne preporucujete
kolko se sjecam na tom postaru i na onom drugom filmu slicne radnje(postapokaliptickno drustvo) je on ćućno momacki svojih para..pogresna procjenadječak sa šibicama wrote:Onaj Postar na Novoj (jucer je emitiran, cini mi se) sa Kostnerom.
-
lajkujMe
#956 Re: Gledali ste ne preporucujete
Thor, film niđe veze radnja i prica je veoma slaba i amaterska jedino sto valja su efekti sto vise nije dovoljno u ovo vrijeme.
- ultima_palabra
#957 Re: Gledali ste ne preporucujete
Jesi siguran?lajkujMe wrote:Thor, film niđe veze radnja i prica je veoma slaba i amaterska jedino sto valja su efekti sto vise nije dovoljno u ovo vrijeme.
- kokuz_sa
#958 Re: Gledali ste ne preporucujete
da vas malo prekinem u svadjanju
od ovog nema goreg filma
ovo bi zakonom trebalo zabraniti

od ovog nema goreg filma

- ultima_palabra
#959 Re: Gledali ste ne preporucujete
To je odličan film... do pola
Baš me to nervira, kad film bude odličan do pola a kasnije ga zabrljaju... isti su mi i Eternal Sunshine... i Shutter Island.
- kokuz_sa
#960 Re: Gledali ste ne preporucujete
Shutter Island je dobar sve do dijela pri kraju kad s eon popne na svetionik i doceka ga onaj doktor..odatle film nicemu ne valja 
- dale cooper
#961 Re: Gledali ste ne preporucujete
Meni je Vanilla Sky dijelom drag zbog mnogobrojnih pop kulturalnih referenci kojim
je film ispunjen, ali složiču se da je generalno zbrkan.
je film ispunjen, ali složiču se da je generalno zbrkan.
- ultima_palabra
#962 Re: Gledali ste ne preporucujete
I onaj Plaža je isti takav... zajedničko im je da Di Caprio poludi i da od tog trenutka film ne valjakokuz_sa wrote:Shutter Island je dobar sve do dijela pri kraju kad s eon popne na svetionik i doceka ga onaj doktor..odatle film nicemu ne valja
-
nihil_
#963 Re: Gledali ste ne preporucujete
ja bi zabranio toma kruzakokuz_sa wrote:da vas malo prekinem u svadjanju![]()
od ovog nema goreg filma
-
Mr.Penguin
#964 Re: Gledali ste ne preporucujete

Ne valja, previse poznatih glumaca u jednom filmu ne moze ni jedan doci do izrazaja 7-8 minuta za svakog u nekim mini pricicama, stigao do pola i prekinuo. to je to
- Not My Idea
#965 Re: Gledali ste ne preporucujete
haj sve al vidi fotoshopa
inace, pored toliko glumaca ne moze ni valjat. dok svi kazu po recenicu, gotovo.
inace, pored toliko glumaca ne moze ni valjat. dok svi kazu po recenicu, gotovo.
- eltroxin
#966 Re: Gledali ste ne preporucujete
Bajka ti kada De Niro kao ratni veteran (ne kao "samo" taxista) rokne jednog pimpa (ne dilera) a nije kada placeni ubica zajedno sa jednom curicom pobije pola specijalne policije i srusi pola grada (Leon)???Yahel wrote:Ma nema smisla sa ovim likovima raspravljati, jer se ponasaju kao amerikanci ( citaj ovce ), koji su culi od XXX da je ovo dobar film, i sada ga namjeravaju svim silama braniti, i sve nas koji se ne slazemo sa njima, nazivati papcima,filmski neobrazovanim itd...NeyDan wrote:Sto napadose covjeka, nit' kriv, nit' duzan.
Ja za razliku od vas ne ocjenjujem filmove po tome ko glumi,ko je pisac i koja mu je ocjena, vec po onome sto vidim...
The Deer Hunter - 3 uzaludno potrosena sata... Ne mogu se sjetiti svega u detalje, ali znam da je vecina scena bezveze razvucena i jednostavno umrtvi covjeka, tipa ono vjenacanje...A ruski rulet, treba li to komentarisati ? Lik igra i igra, sreca je na njegovoj strani, pa se cak i obogatio...ali nazalost... kada je De Niro dosao da ga "spasi" sam je sebi presudio...
Pa dajte ljudi sa kojeg ste vi planeta pa ovaj film braniti i smatrate ga cudom....
Sto se tice Taxi Drivera - fakat me zaintersovao, uzivao sam gledajuci taj film, i da bi na kraju De Niro ( obicni taxista ) pobio par dilera ( ilegalnim oruzjem ), "popio" par metaka, i ispao JUNAK !!!
Bajke su na drugom spratu...
@BHF_Manijak
Ipak ima i normalnih ovdjesvako ima pravo na svoje misljenje... I siguran sam da nema osobe na ovom svijetu koja ce sjesti i pregledati IMDB listu od top 250 filmova i reci da je svaki odlican...
I jos nesto ovim "filmski obrazovanim" likovima...ja imam account na imdb sa 1345 ocijenjenih filmova, ne radim to da bi se kurcio... vec jednostavno kako vrijeme ide zaboravis da si neki film gledao, lijepo je otvoriti tu stranicu i znati na cemu si, a njihove ocjene i lista su smijesne...
Koliko treba filmova pregledati da se obrazujes, i ima li kakva knjiga... pa da mogu i ja kao ovca sjediti i gledati nekave ( nama obicnim smrtnicima ) nebitne detalje, kako bi film ocijenio onako kako treba...
-
Mr.Penguin
#967 Re: Gledali ste ne preporucujete
ne znam sta mi je bilo da pocnem gledati.Not My Idea wrote:haj sve al vidi fotoshopa![]()
![]()
- horion_bosona
#968 Re: Gledali ste ne preporucujete
Melancholia (2011)
snobovsko preseravanje... vizuelno/estetski ili što bi vrli znalci rekli artistički, film je samo pokazatelj von Trierove rediteljsko-majstorske rutine... ali to vam ga dodje kao da pseće govance stavite u Faberžeovo jaje, džaba mu optočeni safiri i rubini...
prva polovica filma neodoljivo podsjeća na drugi danski film - odlični Festen, tj. ogoljavanje odnosa tokom jedne običajno-plemenske ceremonije, u ovom slučaju svadbe
gdje skupe toalete postaju samo krpe, a osmjesi porculanskih zuba prazne grimase...
My Son, My Son, What Have Ye Done (2009)
ne znam, jako čudan film... možda jednom pokušam ponovo pogledati... rola Shannona

Rundskop [Bullhead] (2011)
ja ne vidjeh ništa, sem medjusobnog stereotipnog čašćavanja Flamanaca i Valonaca...

snobovsko preseravanje... vizuelno/estetski ili što bi vrli znalci rekli artistički, film je samo pokazatelj von Trierove rediteljsko-majstorske rutine... ali to vam ga dodje kao da pseće govance stavite u Faberžeovo jaje, džaba mu optočeni safiri i rubini...
prva polovica filma neodoljivo podsjeća na drugi danski film - odlični Festen, tj. ogoljavanje odnosa tokom jedne običajno-plemenske ceremonije, u ovom slučaju svadbe
ne znam, jako čudan film... možda jednom pokušam ponovo pogledati... rola Shannona

ja ne vidjeh ništa, sem medjusobnog stereotipnog čašćavanja Flamanaca i Valonaca...

-
lajkujMe
#969 Re: Gledali ste ne preporucujete
ultima_palabra wrote:Jesi siguran?lajkujMe wrote:Thor, film niđe veze radnja i prica je veoma slaba i amaterska jedino sto valja su efekti sto vise nije dovoljno u ovo vrijeme.
jesam ljudi se zasitili od glup gluplji najgluplji film a efekti ko valjaju meni je film super kad su prica i efekti u skladu
Avatar po meni ima pristojnu prcu npr a efekti su wow
Star Wars prica fenomenalna efekti ekstra
Thor prica losa efekti dobri
Battle los angeles prica katastrofa efekti awesome....
- ultima_palabra
#970 Re: Gledali ste ne preporucujete
Nisam gledao Avatar, ali priča mu je u rangu PocahontaslajkujMe wrote:ultima_palabra wrote:Jesi siguran?lajkujMe wrote:Thor, film niđe veze radnja i prica je veoma slaba i amaterska jedino sto valja su efekti sto vise nije dovoljno u ovo vrijeme.
jesam ljudi se zasitili od glup gluplji najgluplji film a efekti ko valjaju meni je film super kad su prica i efekti u skladu
Avatar po meni ima pristojnu prcu npr a efekti su wow
Star Wars prica fenomenalna efekti ekstra
Thor prica losa efekti dobri
Battle los angeles prica katastrofa efekti awesome....
- kokuz_sa
#971 Re: Gledali ste ne preporucujete
meni avatar beze..
prica mi vala nekako vec ispricana na milion nacina
samo eto avatar ima efekte tj sve svjetluca i odmah je WAUU
meni avatar u rangu twilighta
obicna ljubavna saFunica koja je spojena u neku fantaziju
samo eto avatar ima efekte tj sve svjetluca i odmah je WAUU
- johnnykola
#972 Re: Gledali ste ne preporucujete
horion_bosona wrote:Melancholia (2011)
snobovsko preseravanje... vizuelno/estetski ili što bi vrli znalci rekli artistički, film je samo pokazatelj von Trierove rediteljsko-majstorske rutine... ali to vam ga dodje kao da pseće govance stavite u Faberžeovo jaje, džaba mu optočeni safiri i rubini...![]()
prva polovica filma neodoljivo podsjeća na drugi danski film - odlični Festen, tj. ogoljavanje odnosa tokom jedne običajno-plemenske ceremonije, u ovom slučaju svadbegdje skupe toalete postaju samo krpe, a osmjesi porculanskih zuba prazne grimase...
ne znam, jako čudan film... možda jednom pokušam ponovo pogledati... rola Shannona![]()
apsolutno se slazem za melancholiju.
- Ateista
#973 Re: Gledali ste ne preporucujete
Osnovna prica u Avataru jeste vec ispricana, cak je po nekima i podjonjena verija knjige "Tihana iz Erga", ali osim dobrih efekata, ono sto ovaj film cini posebnim je toliko detalja na koje su obratili paznju, toliko nekih sitnih ideja koja su originalne, osmisljen jedan kompletan svijet, te razne poruke koje salje, bile one originalne ili ne. Efekti su tu samo u funkciji svega toga, ali eto, sve je stvar ukusa i sta ko trazi u filmovima.kokuz_sa wrote:meni avatar beze..
samo eto avatar ima efekte tj sve svjetluca i odmah je WAUU![]()
-
sumirprimus
#974 Re: Gledali ste ne preporucujete
heavens soldiers... jaooo
zaleti se...
zaleti se...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#975 Re: Gledali ste ne preporucujete