Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnnykola

#2901 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Što se mene tiče mogao se posvetiti samo i jedino ribičiji poslije Petparačkih priča i jedno frtalja Ubij Bila. :D :D :D
sig_garret

#2902 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by sig_garret »

Za Hateful Eight ovdje nikako nema mjesta.
Istina je, film nije za nedeljno popodne i ćasu kokica, niti je ono što smo navikli a onda i očekivali od Tarantina.
Al`mozda je i došlo vrijeme da priču ispriča upravo kao što je i uradio.
Na mene je ostavio jak utisak jer oslikava, kao malo koji drugi film, vrijeme u kojem živimo.
(zaboravi kauboje i diližanse i zamijeni, fore radi, imena glavnih protagonista "domaćim" imenima)
Za one kojima se Hateful Eight nije dopao - dajte mu još jednu šansu, ako Quentin nije zaslužio ne znam ko je...
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2903 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Hame_ »

Da je barem ubacio još jednu scenu ko onu s viskijem niznogu u "Od sumraka do zore"...

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2904 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

johnnykola wrote:Ne dala Artemida nikome!

Image
meni je ovaj koncept sjajan
dobro ja volim fff blair witch...ovo stvarno ima atmosferu ritam i stvarno skeri momente
za jedan vako minimalistički film ovo je atvarno zakon
gledat cu nastavak

poslije grave encauntersa nije bilo dobrog fff
johnnykola

#2905 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Pusti koncept kad je izvedba karina sura.
Napiši si koncept na parče hartije pa gledaj u njega, a ne ova sranja.
Donnie Smith

#2906 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

Ima i ona tema gledali ste preporuĆite, šta smarate svojim "dubokoumnim" filmskim kritičarstvom, ko da ste s Tarantinom do juče išli u školu i bježali ranije s nastave, ili s njim u studiju bili, pa ste sad znalci vrsni za njegove filmove. Ili bilo čije?!
Hvalite ga na pogrešnoj temi, ovdje ljudi pišu šta su gledali, a nije im se svidjelo.
Kako vam ne dosadi nametati svoj ukus drugima i ljude osuđivati po tome šta gledaju, šta im se sviđa ili ne. Pa sve se to može i obrnuto proporcionalnom logikom primijeniti na vas. I opet vam nešto ne bi valjalo. Razguli ba. Zapali jednu s Tarantinom iza školske ograde. I pozdravite ga od raje s Kliksa koja ga ne smatra megagigaubergenijalcem tj. barem ne sve njegove filmove. Posebno od one što joj je 12 majmuna dječiji film :lol:
Truba

#2907 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

gledao sam sinoć ovaj

http://www.imdb.com/title/tt0067592/

ima poklonike...kažu sjajan horor

šta je dosada niste ni svjesni... a činjenica da lik koji poslije nije snimio nijedan film dovoljno govori o svemu
ali eto ima poklonike... ali džaba kad je spor i nikakav a ni a od atmosfere

H8 nisam gledao možda bi se moglo i baciti oko
dale cooper

#2908 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Sve što Donnie ne preporučuje treba pogledati. :mrgreen:
Donnie Smith

#2909 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

dale cooper wrote:Sve što Donnie ne preporučuje treba pogledati. :mrgreen:
To svakako, davno smo konstatovali. Naći ću vam još nekih do včrs da ne/preporučim :D
ExNihilo

#2910 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

Nađi, da imamo šta gledati.
Banksy

#2911 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Banksy »

Donnie Smith wrote: Zapali jednu s Tarantinom iza školske ograde. I pozdravite ga od raje s Kliksa koja ga ne smatra megagigaubergenijalcem tj. barem ne sve njegove filmove.
johnnykola wrote:Što se mene tiče mogao se posvetiti samo i jedino ribičiji poslije Petparačkih priča i jedno frtalja Ubij Bila. :D :D :D
:thumbup:
Truba

#2912 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

robot jox

vjerojqtno kult ko je gledao tijekom ossamdesetih
sada mi beze
ultima_palabra

#2913 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ultima_palabra »

Kakav raskosan rant :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2914 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

Donnie Smith wrote:Ima i ona tema gledali ste preporuĆite, šta smarate svojim "dubokoumnim" filmskim kritičarstvom, ko da ste s Tarantinom do juče išli u školu i bježali ranije s nastave, ili s njim u studiju bili, pa ste sad znalci vrsni za njegove filmove. Ili bilo čije?!
Hvalite ga na pogrešnoj temi, ovdje ljudi pišu šta su gledali, a nije im se svidjelo.
Kako vam ne dosadi nametati svoj ukus drugima i ljude osuđivati po tome šta gledaju, šta im se sviđa ili ne. Pa sve se to može i obrnuto proporcionalnom logikom primijeniti na vas. I opet vam nešto ne bi valjalo. Razguli ba. Zapali jednu s Tarantinom iza školske ograde. I pozdravite ga od raje s Kliksa koja ga ne smatra megagigaubergenijalcem tj. barem ne sve njegove filmove. Posebno od one što joj je 12 majmuna dječiji film :lol:
Naravno, imas pravo da ti se nesto ne svidja bez obzira sto se svidja sirokim narodnim masama.
Neko ne voli sf uopste, neko ne voli dramu, neko ne voli akciju....mislim, da ne nabrajam, ima masa ljudi koji vole samo odredjeni zanr, ima gutaca svega i svacega....
Ukratko, meni se (ne) svidja, sto ne znaci da se nekom drugom (ne) svidja :D
Donnie Smith

#2915 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

The Rainmaker (1997)

Francis Ford Coppola, Matt Damon, Danny DeVito, snimljeno po noveli Johna Grishama, ocjene visoke, čovjek bi rekao, evo filma za ovaj tmurni kišni dan. Ali ne za mene. Da obrazložim i zašto - :D jer sam prvo pročitala knjigu, i jer se 521 strana knjige vrlo loše skratila i preradila u stotinjak minuta filma. Matt bezličan, traljav, najlošiji odvjetnik ikad, DeVitto briljantan kao i uvijek, ali ko nije čitao knjigu, sumnjam da može i skapirati o čemu se radi u filmu, odakle odjednom Donny Ray u svoj toj priči, kraj skrpan, zbrljan i zbrzan i tako, šteta. Knjiga da, film ne.

Isti slučaj sa ekranizacijom Grishamovog "Slučaj Pelikan". Pelican brief (1993.)
Knjiga, osim bezveznog kraja :thumbup: odlična, film, ne možeš pohvatati niti, džaba Julia Roberts i Denzel Washington, sva suština knjige, ukrasi, milion radnji i opisa - sve izbačeno, samo da stane u zadane minute.

The firm (Po knjizi Tvrtka) :thumbup:
Iako je knjiga :thumbup: :thumbup:

Sad gledam The Chamber, da jednom prednost dam filmu, a onda čitam knjigu. Dosad se film čini zanimljivim, u ovih prvih šest minuta.

U John Grisham sam modu, pa otuda i ovi filmovi iz devedesetih :D
Donnie Smith

#2916 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

Tomahawk11 wrote:
Donnie Smith wrote:Ima i ona tema gledali ste preporuĆite, šta smarate svojim "dubokoumnim" filmskim kritičarstvom, ko da ste s Tarantinom do juče išli u školu i bježali ranije s nastave, ili s njim u studiju bili, pa ste sad znalci vrsni za njegove filmove. Ili bilo čije?!
Naravno, imas pravo da ti se nesto ne svidja bez obzira sto se svidja sirokim narodnim masama.
Neko ne voli sf uopste, neko ne voli dramu, neko ne voli akciju....mislim, da ne nabrajam, ima masa ljudi koji vole samo odredjeni zanr, ima gutaca svega i svacega....
Ukratko, meni se (ne) svidja, sto ne znaci da se nekom drugom (ne) svidja :D
To o pravima i ukusima ne treba meni pojašnjavati. :-D
Ja još nisam niti jedan post u kojem je neko naveo neki film u kategorij nesviđanja, citirala i okitila ga lovorikama. Što ne znači da neću, samo ne pratim šta se drugima ne sviđa. Imam previše ovih svojih. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2917 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

Nemoj gledati filmove koji se snimaju po poznatim knjigama :D
Pogotovo ne ako si procitala knjigu, ja to odmah zaobidjem.
dale cooper

#2918 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Jebo to "o ukusima se ne raspravlja". :skoljka: Kako ne prozvati nekoga da ima usran ukus ako recimo
gleda filmove Stevena Seagala. :mrgreen:
Tito_i_Partija

#2919 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:Jebo to "o ukusima se ne raspravlja". :skoljka: Kako ne prozvati nekoga da ima usran ukus ako recimo
Ako je Steven Seagal norma za "usran ukus", sta onda rec' o onim abominacijama sto gleda Bleki?

Steven koliko toliko zabavlja sa svojom losom glumom. A i plesom. :D

Image
dale cooper

#2920 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:Jebo to "o ukusima se ne raspravlja". :skoljka: Kako ne prozvati nekoga da ima usran ukus ako recimo
Ako je Steven Seagal norma za "usran ukus", sta onda rec' o onim abominacijama sto gleda Bleki?

Steven koliko toliko zabavlja sa svojom glumom. A i plesom. :D

Image
:lol:

Ma nisam htio Blekija spominjat, u zadnje vrijeme se često zna previše uzrujati. :D
A i trash koji on gleda zaslužuje posebnu kategoriju. :mrgreen:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2921 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Hame_ »

Image

Pomiješo si Žan Klod Van Dama s aikido, ili kako već, zglob majstorom :mrgreen:

Steven Seagal, Tommy Lee Jones, Gary Busey i ostali...

Spam scene iz filma "Under Siege (1992)"...

dale cooper

#2922 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Teško da mu Under Siege može dati oprost za sva sranja koja je poslije napravio. :mrgreen:
Under Siege je imao nešto bolji scenarij, režiju kao i glumačku potporu pa je ispao tek ok akcijski film.
Ali Steven Seagal u ovom filmu je isti Steven Seagal iz svih drugih njegovih filmova. :mrgreen:
dezurni_ucenik

#2923 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dezurni_ucenik »

Black swan wrote:
johnnykola wrote:Ne dala Artemida nikome!

Image
meni je ovaj koncept sjajan
dobro ja volim fff blair witch...ovo stvarno ima atmosferu ritam i stvarno skeri momente
za jedan vako minimalistički film ovo je atvarno zakon
gledat cu nastavak

poslije grave encauntersa nije bilo dobrog fff

Creep je dobar film :thumbup:
Hame_

#2924 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Hame_ »

dale cooper wrote:Teško da mu Under Siege može dati oprost za sva sranja koja je poslije napravio. :mrgreen:
Under Siege je imao nešto bolji scenarij, režiju kao i glumačku potporu pa je ispao tek ok akcijski film.
Ali Steven Seagal u ovom filmu je isti Steven Seagal iz svih drugih njegovih filmova. :mrgreen:
Pa dobro, jest danas mašio totales, ali meni je od prije sasvi OK tip...

Od prije davno :mrgreen:

amar1994

#2925 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by amar1994 »

kakav je novi jason bourne ? :)
Post Reply