Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Gandalf

#1051 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Gandalf »

Ubjedljivo najgori film koji sam gledao - scena s kraja filma kada ova dvojica sa slike sa dva audija 5 ( ili neko slično auto ) tegle sef od 10 tona, kroz cijeli Rio bez problema, skreću u krivine bez ikakvih problema, dok ih sef poslušno prati k'o da je gajba pive zakačena za ta dva auta, a ne 10 tona metala :lol: :lol: :lol: :lol: me smijao sam se i dva sata poslije - film obiluje glupostima kakvih nisam vidio u 10 Chusck Norrisovih filmova zajedno, ali ova mi je bila najjača - da je film žanrovski određen kao SF ili parodija sve bi bilo OK :D :D :D ovako :lol: :lol: :lol: :lol: ne gledajte ni slučajno :D

Image
beco

#1052 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by beco »

2 Dodge Chargera, Potpuno je besmisleno ono sa sefom ali je mocno za gledati :D I ja mrzim kad ti neki detalj poj... film, isto kao sto je meni kad sam gledao Immortals (2011) i kao sve klesano kamenje kad tamo fuga na plocicama. Sitnica ali zasmeta ti.
BHF_Manijak

#1053 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by BHF_Manijak »

CVIKERASH wrote:
BHF_Manijak wrote:Sta fali Dead silencu?! :-?

Bezveze meni bio.S obzirom da dolazi od rezisera koji je radio Saw,ocekivao sam mnogo bolje.Mnogo bolji je ,sto je neko ranije naveo,Population 436.
Ne znam, mozda ti ne volis horore sa lutkama i slicno, ali meni je pravo dobar bio, jedan od rijetkih horora iz zadnje decenije za koji mogu reci da je dobio prolaznu ocjenu.
Skream

#1054 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Skream »

Kantica :-D
Image
Rootboi

#1055 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Rootboi »

Skream wrote:Kantica :-D
Image
potpisujem i pečatim :D
art vandeley

#1056 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by art vandeley »

http://www.imdb.com/title/tt1386925/

Image

Nikad sporije i gluplje zombije na filmu... :lol:
Gandalf

#1057 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Gandalf »

Image
Poslije ovog filma rekao sam samom sebi - " više nikad za nikad pogledat' nešto od Disneya" :D
Gandalf

#1058 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Gandalf »

Image

Meni najmoćnija scena je s kraja filma - likovi plove rijekom na nekom brodiću, brodić biva pogođen nekakvim projektilom, granatom,haj nebitno, ali nakon eksplozije te barke svi likovi plutaju nekih 50-ak metara nizvodno, osim ove jedne trebe, koja se iznenada nađe na par kilometara od rijeke, u nekakvom industrijskom postrojenju, odakle raji šalje signalne rakete :mrgreen: I sad ti likovi u narednoj sceni trče da je spase, pri tom srede hrpu tih nekakvih strujnih aliena uz kamaru nekakve čudne municije i streljiva i naravno spase trebu - a ta treba se u središte tog postrojenja, kroz kilometre okupiranog teritorija od tih aliena, probila bez ispaljenog metka :lol:
Ali_G

#1059 Gledali ste ne preporucujete

Post by Ali_G »

MyCore wrote:Gdje bolan Machete, to ti je bogohuljenje :D, nemoj da bi gdje ponovio :D
Koncept filma je i dobar, al realizovan na uzasan nacin. Po malo cemu se razlikuje od onoga na sta cilja:)
irac300

#1060 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by irac300 »

Image
X k'o kuća. Ne da je loš film, nego su zasrali i samo izvorno djelo Tri mušketira, da bi se Alexandre Dumas vratio u grob, ako bi kojim slučajem ustao i vidio šta mu uradiše od djela. 'ebala ih 3D tehnologija, na uštrb toga filmovi više nemaju priču, nego samo 3D efektivne scene.
awekenings

#1061 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by awekenings »

Image
kakva retardacija od filma ...pu pu pu ...
horion_bosona

#1062 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by horion_bosona »

Meek's Cutoff (2010) Metascore: 85/100

film je solidno uradjen, naoko intresantan, majstorski kadrovi, ali tokom veceg dijela cini se prilicno bezsadrzajan... prava steta, po kritikama sam ocekivao nesto poput The Assassination of Jesse James ili The Proposition...

Image
despina

#1063 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by despina »

http://www.imdb.com/title/tt0856288/

sranje od filma, čak je i sranje previše dobro poređenje za ovo :roll:

ne znam odakle njemu ocjena 7???
toliko nejasnoća, nelogičnosti, ovo nije horor, više je sf..... smeće
wickerman

#1064 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by wickerman »

http://www.imdb.com/title/tt1564585/
Pogledajte film kojem fali 40 minuta radnje :D
Inace volim SF,ali ovo je da te Bog sacuva :D
despina

#1065 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by despina »

wickerman wrote:http://www.imdb.com/title/tt1564585/
Pogledajte film kojem fali 40 minuta radnje :D
Inace volim SF,ali ovo je da te Bog sacuva :D

pa bolan, bolan.... vidi mu ocjene :-)

ja sam se zajeb.... jer mu je visoka ocjena, tj. super ocjena obzirom da horori jako jako rijetko dobiju dobre ocjene..
al ovo što sam ja gledala je....uhhh, žali bože vremena :roll:
wickerman

#1066 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by wickerman »

Gledao ja HRT prosle godine i nekad navecer priakzuje sta igra u cinestaru i ja vidim Skyline!
Vidim trailer,vidim efekte i kazem vau :D
horion_bosona

#1067 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by horion_bosona »

1920 Bitwa Warszawska [Battle of Warsaw 1920] (2011)

pogledao sam ovaj film prekjuče u sklopu revije filmova zemalja Višegradske grupe... prvi poljski 3D film, istorijski spektakl... film obrađuje prve godine obnovljenje nezavisnosti Poljske, događaje koji su se desili neposredno pred, te samu odbranu Varšave od napada Sovjeta 1920. tkz. "čudo na Visli"...

jako, jako loš film i to na svim razinama, počevši od jeftine patriotske patetike i glorifikacije katoličke crkve, karikiranog prikaza istorijskih događaja i ličnosti, pa sve do površne i diletanske karakterizacije dvoje glavnih likova... neke scene jednostavno izazivaju podsmjeh, naši partizanski filmovi su vrhunski u poredjenu s ovim filmom (pojedini to svakako i jesu u žanru kojem pripadaju)...

nažalost još uvijek nisam bio u prilici upoznati Poljaka, koji nije u većoj ili manjoj mjeri nacionalist... razumjem to ali ne i opravdam "istorijskim iskustvom" tog naroda, čija je sudbina često krojena od strane drugih, naročito tokom II svjetskog rata... ali su isto tako dio tog "iskustva" i masovni zločini nad Volksdeutcherima i Jevrejima...

ovaj film može poslužiti kao dobra ilustracija stanja kolektivne svjesti u današnjoj Poljskoj, iako se radi o događaju od prije 90 godina... umjetnost (film) stavljena u službu nacionalističke ideologije, prestaje to biti i pretvara se u pamflet...

svjedoci smo danas buđenja i divljanja opasnog nacionalizma u Mađarskoj, koji će sigurno imati odgovor u Slovačkoj i Rumuniji (u Srbiji je to već davno uzelo maha)... Makendonci su u nacionalnoj ekstazi, zidajući megalomanske spomenike... rastuća ksenofobija u zapadnoeuropskim zemljama... aktuelna socijalna previranja u Europi, uzrokovana finansijskom krizom i porastom nezaposlenosti, mogu imati za rezultat jako opasne stvari već viđene u prošlom stoljeću...

p.s. jedina dobra stvar u ovom filmu je Natasza Urbanska...
horion_bosona

#1068 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by horion_bosona »

J. Edgar (2011)

Image

Eastwood mi je jedan od dražih reditelja, međutim zadnja dva filma (uz ovaj i Hereafter) su ispod njegovog prosjeka... uvijek je problematična ekranizacija stvarnih događaja i ličnosti, tu se pored dostupnih i selektiranih informacija javlja i posrednik - autor filma i njegov najčesće vidljiv, dominantan stav o temi koju obrađuje... a na kraju i sama izvedba glumaca može da produbi diskrepanciju između filma i realnosti...

pomalo je konfuzan način na koji se priča "odmotava"... većina zna da je Hoover bio ekscentrik (opsjednutost majkom, čudna veza sa sekretaricom, nagađanja o homoseksualnosti), po meni je previše u filmu poklonjeno pažnje tom dijelu njegove ličnosti i života, a premalo stvarnom uticaju i moći koju je imao tokom gotovo 50 godina, koliko se nalazio na čelu FBI-a... DiCaprio totalno neuvjerljiv...
nosara

#1069 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nosara »

horion_bosona wrote:J. Edgar (2011)

Image

Eastwood mi je jedan od dražih reditelja, međutim zadnja dva filma (uz ovaj i Hereafter) su ispod njegovog prosjeka... uvijek je problematična ekranizacija stvarnih događaja i ličnosti, tu se pored dostupnih i selektiranih informacija javlja i posrednik - autor filma i njegov najčesće vidljiv, dominantan stav o temi koju obrađuje... a na kraju i sama izvedba glumaca može da produbi diskrepanciju između filma i realnosti...

pomalo je konfuzan način na koji se priča "odmotava"... većina zna da je Hoover bio ekscentrik (opsjednutost majkom, čudna veza sa sekretaricom, nagađanja o homoseksualnosti), po meni je previše u filmu poklonjeno pažnje tom dijelu njegove ličnosti i života, a premalo stvarnom uticaju i moći koju je imao tokom gotovo 50 godina, koliko se nalazio na čelu FBI-a... DiCaprio totalno neuvjerljiv...
Kako, uopste, smjestit 50 godina u dva sata...?

Mene ovakve teme interesuju, pa mi se film dopao... Intenciija je bila pokazati morbidnost americke politike kroz cinjenicu da je ovakav, u sustini kriminalac, zahvaljujuci kombinaciji insinuacija i poluistina, drmao jednom mocnom drzavom toliko dugo...

Dikaprio solidan...
horion_bosona

#1070 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by horion_bosona »

nosara wrote:
horion_bosona wrote:J. Edgar (2011)

Kako, uopste, smjestit 50 godina u dva sata...?

Mene ovakve teme interesuju, pa mi se film dopao... Intenciija je bila pokazati morbidnost americke politike kroz cinjenicu da je ovakav, u sustini kriminalac, zahvaljujuci kombinaciji insinuacija i poluistina, drmao jednom mocnom drzavom toliko dugo...

Dikaprio solidan...
upravo to... zato sam predhodno i napisao da je "uvijek problematična ekranizacija stvarnih događaja i ličnosti"... i da, dva sata su malo vremena za priču o ličnosti kakva je J.E.Hoover (recimo Stoneov Nixon traje 3 sata) ... mene takođe interesuje ova tematika, pogotovo period "Hladnog rata", te sindikalizam i ljevičarski pokreti u SAD s početka 20.vijeka... i baš zato mi se čine da sam dobar dio priče u filmu "popunjavao" predhodnim znanjem, da bio dobio konzistentnu cjelinu...

preambiciozno je jednim filmom obuhvatiti čitav život čovjeka od takve bitnosti, pritom pokušavajući objasniti njegove određene postupke u radu, detaljima iz privatnog života... vidio sam da je scenario urađen od strane čovjeka koji je pisao Milk, tako da je jasno zašto je Hooverova (navodna) homoseksualnost i odnos sa najbližim saradnikom stavljen gotovo u prvi plan... to je po meni totalno sporedna stvar, ako se uzme za šta je sve odgovoran Hoover... pitanje njegovih nedvojbenih rasističkih stavova je samo zagrebano... nisam vidio u filmu stvari koje bi mogle bitno dovesti u pitanje demokratičnost sistema iz tog perioda američke istorije, pogotovo ako se uzmu razlozi zbog kojih je ocrnjen onaj dio svijeta iza "željezne zavjese"...

jednoj od najmračnijih osoba u svojoj istoriji, Amerikaci su se zahvalili tako što su zgradu sjedišta FBI-a nazvali po njemu... i ovaj film nije otišao pretjerano daleko od toga...

kod ocjenjivanja glume DiCapria najbolje je pogledati Hooverove stvarne snimke... pojavom jeziv i hladan čovjek, postao je nešto sasvim drugo...
ultima_palabra

#1071 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ultima_palabra »

Složio bih se, možda nam je približio Hoovera kao osobu, ali je uloga jedne od najvažnijih osoba u najinteresantnijem periodu američke istorije ostala nerazjašnjena. Očekivao sam više od Clinta...
Creasy

#1072 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Creasy »

Image

:skoljka:
horion_bosona

#1073 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by horion_bosona »

This Must Be the Place (2011)

pravo razočarenje... u poređenju sa odličnim Sorrentinovim filmom Le conseguenze dell'amore, ovaj izgleda kao blijedi pokušaj... o svemu pomalo i na kraju ništa...

Sean Penn je isti Ozzy :-D (hod, govor...) , kad je u jednoj sceni rekao Take it easy with Tai Chi :lol: puko sam...

Image
minjonja

#1074 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by minjonja »

ne vidim da je neko napisao the devil inside.
Image
uzas. boli koliko je uzasan, ali bukvalno. glava me zabolila. volim sve filmove vezane za egzorcizam, ali ovo je ravno bogohuljenju. da nisu napravili u fazonu "found footage" mozda bi bio i gledljiv. ona kamera se toliko trese, pa daj mi pokazi jednog kamermana koji onako kameru drzi. da se nabobo ne bi je onako vodio. ona zenska u glavnoj ulozi je solidna, dva fratra i kamerman k a t a s t r o f a. kakvi neprirodni dijalozi, a tek monolozi i pricanje u kamere. ne znam da sam ikad film prekinula. ako sam gacyja pregledala od pocetka do kraja, mislila sam da cu svaki, ali sam pogrijesila. ovaj film sam gledala do polovine kako treba ali me je toliki skrlet safato da sam morala preskakati da dodjem do kraja. bas sam se iznervirala gledajuci ga. valjda zato sto sam puno ocekivala. bukvalno su sve sto se i desava stavili u trailer, ostatak je samo voznja po rimu i doktorima i pricanje sta bi moglo biti.
Digla_da_kreci

#1075 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Digla_da_kreci »

Brate mili, em ja ovog Sandlera ne gotivim, em mi je film bezveze.
Dobro je Dankacino rekao, nesto u smislu: ''Ovo niko ne smije da pogleda'' :lol:
Ali eto ko ga voli mozda mu se i dopadne.

http://www.imdb.com/title/tt0810913/

Image
Post Reply